Horoskopy od 19-03-2007 do 25-03-2007

 

Týdenní horoskopy

s výkladem karet z Věštírny u „Měsíční Kočky“

Hra o budoucnost vstupuje do druhého roku!

Dvanáctý týden: 19. – 25. března.

Situace: Ve středu hodinu po půlnoci vstoupí Slunce do Berana a nastane jarní rovnodennost: tím začne astronomický nový rok. Venuše bude v Býku, Merkur v Rybách a Mars ve Vodnáři. Saturn stále couvá. Co astrologové slibují dále? Venuši v aspektu na Merkur přející stejným dílem básníkům i grafomanům, a Mars v opozici se Saturnem, varujícím nás před kriminálníky. Pondělní novoluní můžeme k vlastnímu prospěchu věnovat půstu.

Kde se shodují hvězdná znamení, pohlaví nebo věk,

mohou předpovědi ku svému užitku

volně použít i další čtenáři.

 

  1. SKOPEC

Beranům nelze než blahopřát: od středy to bude konec konců po celý měsíc jejich čas! Což sice neznamená všeobjímající rozhřešení, ale přece jenom… Ostatně – vaše dobré časy v podstatě pokračují. I nadcházející týden bude zřejmě veskrze dobrý v penězích i v práci. Lze nadále předpokládat určité zdravotní problémy a proto je dobré taková rizika vnímat, nicméně nebudou osudového rázu. Vysoce bude ceněn společenský přínos většiny Skopců v oblasti dobré nálady. Za touto šroubovanou větou se skrývá fakt, že budete moc dobře viděni a slyšeni všude tam, kde se něco děje – a legraci také nezkazíte. Festival radosti a vášně Berany zřejmě čeká v osobním a milostném životě. Nebojte se větší vynalézavosti své či partnera: plavba k novým obzorům bude příjemná i vzrušující – což se vzájemně vůbec nevylučuje.

 

V Beranovi se v prvním ročníku naší Hry o budoucnost účastnili Ignác, Roman a Vlasta, přičemž s Ignácem jsme se rozloučili v 35. loňském týdnu, kdy ze hry odstoupil. Nový rok začneme Romanem (let 27, naposled ve hře o budoucnost v 10. týdnu). Jeho karty jsou dobré. Velký vliv bude mít pikový král stojící na hlavě, ukazující k otci jeho milé Kůže. Moc toho o něm zatím nevíme, ale zřejmě projeví ( na rozdíl od maminky) pro dceřin vztah když už ne nadšení, tedy alespoň pochopení. Že by tento týden začínající jaro oživovalo vzpomínky na vlastní mladost a hříchy? Nelze to vyloučit, ale v budoucnosti by na to Roman rozhodně neměl spoléhat. Devítka téže barvy se souvisejícími kartami naznačuje možnou spojitost mezi jím a vámi i mimo dceru. Naléhavě tak opakuje to, co bylo v posledních kartách a na co já neumím odpovědět: jaké jsou vaše vzájemné závazky? Jste přátelé a nebo dokonce příbuzní? Má otec Kůže s vámi vztah přes podnikání? Karta naznačuje, že vychází z nesprávných, respektive neúplných údajů. Fakt je, že neví o vás nic, nic o vašem bývalém vykutáleném partnerovi, o sexuální aféře s Platinou, ani o povážlivém dětství a nelehkém protloukání. Tváří se velkoryse. Je to důsledek neznalosti, ne naopak…, a tak je to špatně. Přesto (nebo spíš proto) vás podpoří. Kdo se s ním dostane do konfliktu zájmů? (Podle karet je nevyhnutelný.) Nicméně Kůže je milá. Platina zdá se zapomenuta. Vy šťasten. Tak to nepokažte, zvláště ne v úterý a pak na sklonku týdne, slovy, jichž byste později litoval! Opakuje se i varování před upovídaným „přítelem“, jenž rád s vyvalenýma očima líčí i co nebylo, a jehož historkám lidé rádi dopřávají sluchu, protože bohužel nic některé z nás nepotěší víc, než neštěstí toho druhého.

 

2. BÝK

Nejeden Býk bude mít podle hvězd v nadcházejícím týdnu zřejmě pocit, že mu události přerůstají přes hlavu. Je tady zjevný rozpor, protože karty těmto zrozencům naopak slibují poměrně klidný čas, snad jen s výjimkou středy, která by skutečně mohla být nabita událostmi. Ovšem veskrze radostnými. Půjde tedy spíš o duševní diskomfort, zdání tlaku k nevydržení, stres vnitřního původu. Pomohla by snad samota, procházky, příroda, koukání na kytičky a snaha o soustředění. Žádné nebo minimální množství alkoholu. A nebo naopak – dobrý panák ve správnou chvíli! V podstatě pokračuje stav z minulého týdne: jenže tam měly chmury důvod, tady už ne…

 

Astronomickým „loňskem“ nás provázely Jolana, Pavlína, Arnold a Pavel, přičem s Pavlínou jsme se rozloučili v 38. týdnu. Rozhodně mezi Býky dojde brzy k velkému personálnímu zemětřesení. Dnes však spořádaně začneme Pavlem (39/10). Jemu karty aktuálně předpovídají objevení nebezpečného soupeře. Nezdá se ovšem, že by to měl být někdo neznámý – právě naopak. Pavle, ve vašem okolí asi komusi spadne maska. Je to rozčilující pomyšlení, na druhou stranu v situaci, kdy se vám začíná – pravda, poněkud oklikami a s lobbingem přímo nevídaným – dařit naplňovat pracovní představy a profesionální sny, je dobře vědět, kdo je kdo. Ono totiž všechno to, co vás čeká, rozhodně nebude jen radostné. Zvlášť pokud budete muset bojovat sám se sebou a svým zvířecím rozkošnictvím. Na přelomu března a února vás čeká alpský výlet s Hlavounem a jeho dcerou. Složitá situace: odříct něco, co žena nelehko vybojovala, by bylo blbé, blbé bude vystavit se pokušení hezké Hlavounovy dcery (a také jeho nezpochybnitelného šilhání po vaší manželce), blbé by však bylo i opustit v době vypracovávání expertního stanoviska k vašemu projektu a též k padání masek nemocnici a Hradec. Zvažujte ostražitě. Já se přikláním nicméně k zkrácené alpské lyžovačce a nezastírám riziko takového rozhodnutí.

 

3. BLÍŽENCI

Tom, Dita a Petra, trojice, která nás provázela celý rok třetím znamením, stojí zde nerozlučně, ale už jen nakrátko. I zde lze čekat změny. Měsíční kočka však začne Tomášem (43/8), který nás rozhodně bude provázet i v druhém roce Hry. Tomáš by v nadcházejícím týdnu neměl počítat s tím, že by snad nějakým zázrakem vyřešil otázku partnera do podnikání. Nebo lépe partnerky – tudy se totiž ubírá jeho přemítání. Žádná vhodná kůstka není na obzoru. Ale položme si otázku, zda mu nejde spíš o partnerku životní, než pracovní? Jako bych slyšel, jak říká: o obojí. Je to sice pravda, ale v první řadě ukazují souvislosti jednotlivých karet na obrovský a překotně narůstající pocit samoty. Tak s tím, sakra, něco udělejte! Radím ovšem prozíravost a odstup.

 

Blíženci si též nebudou mít nač stěžovat. Není to sice na fanfáry, ale také nehrozí akutní ani potenciální nebezpečí. S takovým vědomím lze zvládnout i nachlazení, které část z nich jako důsledek vcelku nepříjemné změny počasí potrefí. Asi to nebude ani na postel, ale přehnané aktivity, bujného společenského života a milostných dobrodružství by se Blíženci měli raději zdržet. Podobnou zdrženlivost radí hvězdy i v pojídání masných výrobků. Nikdo po vás nechce, abyste se stali vegetariány, ale ulehčete na týden svému trávení.

 

4. RAK

Rakům hvězdy celkem podrobně (co se hlavních očekávaných událostí týče) popisují nadcházející týden po jednotlivých dnech jako poměrně pestrý. Skončíte se špičkovým popíjením částečně z důvodu děravé kapsy a trochu také díky znovuprobuzené vůli. Na pondělí slibují setkání se zajímavým člověkem, na úterý ostrý spor. S dříve jmenovaným? Tak to nevypadá, ale vliv v tom bude mít. Půjde tedy spíš o hádku, jíž se Raci účastní a kde se budou na straně tohoto zatím neznámého angažovat. Vztah bude mít spor k jejich soukromé sféře a nelze vyloučit, že jeho kořen bude v opačném pohlaví řečené osoby. Tak jde na vás jaro? Středa zřejmě přinese významnější vydání, nepůjde však o jednoznačnou investici do budoucnosti (spíš o splátku dluhu, půjčku nechtěně nevratnou, nic, co by bylo možné odepsat od daní). Ve čtvrtek nechť se Raci mají na pozoru v komunikaci, nikoliv s okolím pracovním či osobním, ale na ulici a za volantem. Pátek zřejmě přinese další významné zhoršení počasí, což přivítají ti holdující zasněženým sportům: využijí podmínek v sobotu, nebude však zas až tak dobře a proto pozor na úraz! V neděli týden vyvrcholí domácí hádkou plnou ostrých slov, ale též krásného a úspěšného smiřování.

 

První novou letošní účastnicí Hry o budoucnost je Viki (16 let). Čtenářům s lepší pamětí to jméno není neznámé: skutečně se jedná o tutéž dívku, s níž jsme měli možnost se seznámit jako s Ignácovou partnerkou ještě před tím, než on ze Hry odstoupil. Dovedou nás karty zpět k němu? Jejich odpověď je při prvním vyložení nejednoznačná. O jakémsi Vikinu vztahu sice hovoří, nekonkretizují však, zda ji váže s tímto podivuhodným modelem, mladíkem mnoha obdarování, ale zároveň s katastrofální schopnosti zkazit vše, co se dá. Viki samotnou představují jako pátou v třetí osmimístné řadě, která patří živlu Větru: zprava k ní přiléhají Zklamaná důvěra, eso Materielních přebytků, daných za Péči , věnované druhé osobě, a karta Lásky. Není jasné, zda dané, nebo přijaté, vzhledem k třetí kartě se kloním k tomu, že ona zmíněná péče byla opravdová a založená na citu, nikoliv nějakém profesionálním vztahu, což by i pro věk Viki bylo nejspíš obtížné. Zleva k její osobní kartě přiléhají méně příznivé obrázky: Špatné zprávy nebo Noční temnota, obrácená dáma značící zpravidla Lest k tazatelčině škodě a nevytrhnou to ani probuzené tvořivé síly – záleží na tom, komu a čemu je nabídne do služeb. Takovou odpověď však zatím karty nenabízejí. Rozhodně to tato talentovaná a inteligentní, byť v řadě věcí (zřejmě vztahových) poněkud zpožděná gymnasistka nebude mít v nejbližším životě – a také naší Hře – lehké.

 

5. LEV

Vítám do nového ročníku i pane Vladimíra (50/9). V prvním roce se hry účastnil po boku Radany a Olgy, která již ale ze hry odstoupila. Kdo ji bude následovat? Bylo by rozhodně škoda ztratit ze zorného pole zašmodrchaný a mnohá překvapení slibující osud Vladimírův. Toho čeká relativně klidný týden. Vzrušenější začne být až v druhé polovině, kdy se zaktivizují temné síly, chystající se Vladimíra připravit zřejmě o rozum. Na tahu totiž bude Dáma v černém. Je nespokojena s dosavadními výsledky Vladimírova vydírání? Nejspíš. Skutečně přítomnost tety jí komplikuje plány, a to kdyby ještě znala celou pravdu. K jejímu odhalení však bezprostředně nedojde: ani jí, ani jejímu spoluspiklenci Vladimírovu bratru – ani Měsíční kočce a tedy ani vám, čtenářům. Netuší ovšem, že tahají za slabší konec. Pravda, kterou by mohla aktivovat tetina paměť, má sílu ekrazitu. Dočkáme se odpovědi, co se vlastně kdysi dávno stalo a na čem ti dva založili vychytralý komplot proti Vladimírovi? A poznáme do hloubky pravou roli oné Dámy v černém a v síťovaných punčochách, i to, proč tahá bratra na mizerně uvařené nudli? Ještě není možné křičet Smrdí!, ale již zřejmě podle všeho významně přismrdává… Chybí i jasné slovo o tom, jak dopadlo (kromě kocoviny) Vladimírovo setkání s dávnou láskou.

 

Lvům v novém astronomickém i astrologickém roce všechno dobré! Věnujte se jaru. Je tu podle kalendáře, i když, na rozdíl od dnů předchozích, kdy všechno bylo obráceně, svět za okny jarně nevypadá. Věřte ale na kosmickou rovnováhu, vědomí její nevychylitelnosti vám pomůže i v osobních ranách, jež vám může tento týden uštědřit. Týkat by se měly osoby blízké, ač ne z bezprostřední rodiny vaší či vašeho partnera. Půjde o nemoc či dokonce úmrtí. Události se vás dotknou nejen citově. Naštěstí se máte o koho opřít. Víte to? Pokud ne, rozhlédněte se kolem sebe. Budete možná překvapeni.

 

6. PANNA

Zrozenci z Panny v daném týdnu mohou počítat s ustálenými finančními poměry. Záměrně nepíši dobrými, protože po průstřelu kapsou v minulých dnech je i stabilizace úspěchem. Ti, kteří ztrátám unikli, to nejspíš za bůhvíjaké štěstí považovat nebudou. Raději by získali. Ale není každý týden posvícení. Pokud Panny zažily dobrý čas ve vztazích – od těch nejsoukromějších, přes společenské kontakty, až po sféru pracovní – v nastupujícím čase budou sklízet. To je dobrá správa i pro sexuální štvance a mágy.

 

Tímto znamením nás po celý rok provázeli Bivoj, Jitka a Jaroslav. Zatímco s Bivojem jsme se naposled viděli v letošním pátém týdnu, dnes víme, že se rozloučíme s Jitkou. Ve hře zůstává Jaroslav a nově mezi nás přistupuje sedmnáctiletá Madla. Po zvyku většiny dívek mezi zletilostí a plnoletostí chvátajících bůh ví kam a netoužících po poznání souvislostí věřím, že jako první předpověď uvítá Madla výklad pro jednotlivé dny zvaný Černý kocour. Pro nás se jedná o úkol obtížnější, protože z jednotlivostí těžko lze poskládat úplný obraz – ten snad vznikne s časem, až příště nalezneme a ověříme nejen osoby a události, ale hlavně vztahy mezi nimi. Dnes tedy po kocouřím: V pondělí nabízejí karty střet s nepřítelem, tmavookým brunetem. Obrácená karta mluví o nejistotě. Jak toto setkání dopadne? Špatně, a to navzdory snaze blízkého prostředníka elegantně problém, respektive jádro sporu, zahladit. Úterý nabízí tři karty v obráceném postavení: Vzdálenost, Finanční nouzi a Domov. V této chvíli je pro mne jejich význam nejasný. Bůh ví, co naznačují karty středeční: cizího plavovlasého a jasnookého mladíka zaměstnaného zřejmě ve službách a nebo s nimi souvisejícího a symbol žárlivosti. Pokud si dovolím extrémně fantazírovat, nabídnu pošťáka, do něhož je Madla velmi, leč nešťastně zamilována – ale to by bylo dost laciné. Momentálně však v ruce nemám nic. Čtvrtek: Partnerství, Hněv a symbol Odcizení – to všechno bez znalosti vztahů napovídá, že nejlepší by pro Madlu bylo nevystrčit nos. Páteční karty patří zřejmě privátním vztahům – mluví o penězích, nočním čase a znovu o jasnookém a plavovlasém. Má jít o nějakou veřejnou zábavu, zřejmě v klubu nebo na diskotéce, snad s „pošťákem“. A je zde víkend: sobota – naznačená Ctižádost se jistě netýká školy, obrácená desítka mluví o nepříjemném Překvapení a další karta naznačuje s tím vším spojenou Nepříjemnost. Neděle nabízí řešení jakéhosi Problému, který by ovšem nevznikl, nebýt Madlina usilování o Nový začátek. Protože povšechně karty ukazovaly celý týden do velmi privátní oblasti, vypadá to, že „pošťákem“ řešila či řeší jakýsi zásadnější (alespoň z jejího pohledu) problém. Madlo, budu ti vděčný, když napíšeš a nebo zavoláš a potvrdíš či vyvrátíš některá kartami naznačená témata!

 

7. VÁHY

Rozloučíme se s Amálkou (a příští týden bude následovat Alena). Do nového ročníku nám tak zůstane Oskar. Ve hře byla ještě Ilona, která však Hru opustila nejdřív. Amálčin (41/6) příběh sliboval zajímavé rozvinutí a já věřím, že se k nám po čase ještě vrátí. Na rozloučenou jí karty doporučují, aby, aniž by se vzdala křesťanské etiky, se méně nechala z kazatelny balamutit: problém jejího mateřství skutečně řešit lze. Naše zdravotnictví to umí. Dokonce bez použití Srdcového kluka – ale s ním by to bylo rychlejší a zřejmě i „hezčí“, rozhodně však méně technicistní. Je otázkou, zda zasvětit manžela, jedná se o citlivou věc a zřejmě by mu anonymní zkumavka byla milejší. Karty ovšem také opakuji znovu omílanou výstrahu: pokud se rozhodnete pro onoho mladíka z práce, skrytá neřest zvítězí a ze Srdcového kluka se stane Žaludový král! To by vás ale po vyhoření plamene zřejmě zbavilo poslední špetky sebeúcty a dítě by se stalo věčnou připomínkou selhání a také výčitkou. Rozhodnout se musíte samozřejmě vy. Pokud se dokážete ovládat, mohlo by všechno dopadnout dobře. Ať půjdete jakoukoliv cestou, Měsíční kočka vám věří a drží vám palce. Naplňte svůj život!

 

Váhy v nastupujícím týdnu budou jistě nuceny učinit řadu poměrně vážných rozhodnutí a to ve sféře finanční, pracovní i osobní. Zvláště ta poslední budou na ostří nože, ale jistě si s nimi poradíte, budete-li k problému přistupovat s chladnou hlavou – což ovšem v intimních detailech ne vždy je prosté… Další hvězdami sledovanou oblast, tedy vaše společenské kontakty, žádná zásadní rozhodnutí zřejmě nečekají. Budete se hřát na výsluní jisté popularity a oblíbenosti. Někomu to ale bude vadit. Je to směšné, ale žárlí na vás zřejmě šéf a taky vám to dá sežrat. Tento týden je nějaký přecitlivělý, tak se smějte o trochu méně halasně, než on!

 

8. ŠTÍR

Štíry také čeká podstatě klidný týden, na rozdíl od Vah prostý nutnosti rozhodovat o čemkoliv. Pokud by situace vypadala opačně, zvažte, zda je tento týden skutečně rozhodovat nutné, protože jako náhle studeným jarem zpitomělé včely budete náchylní dopustit se chyb a špatných hodnocení téměř osudových. Oproti předchozímu týdnu, kdy se vyplatilo riskovat, by to Měsíční kočka většině Štírů tentokrát s klidným svědomím zrovna nedoporučila. Věnujte se svým láskám a koníčkům, tam nenarazíte.

 

Ve Štíru se setkávali v uplynulém roce Radim, Eva, Katka a Nemo. S prvním jsme se rozloučili dávno, s posledním jmenovaným dnes. Kapitán Nemo (36/5) nám toho o sobě moc neprozradil a k tomu, co o něm vypověděly karty, se nevyjadřoval, případně byl velmi rezervovaný. Ta tajnosnubnost lezla i vám, čtenářům, pořádně na nervy, pokud se neukázalo, že mlžení vyplývalo z povahy Nemova povolání. Již dva z klientů naší Věštírny se ukázali být příslušníky speciálních služeb nebo ozbrojených sil či sborů. Není to dobré pro Měsíční kočku, která musí k jejich utajení vynaložit více umu, pro aktéry, jimž hrozí vážný problém například při bezpečnostních prověrkách a konec konců i pro neutrální čtenáře, které nekonkrétní přešlapování na místě či tance po špičkách kolem horkého hrnce pochopitelně moc nebaví. Co si ale počít, když takového člověka do hry přihlásí jeho partner? Z jediného výkladu karet na to zpravidla naše Věštírna ani přes poměrně vysokou procentuelní úspěšnost předpovědí a analýz nepřijde. A když se podezření potvrdí, je zpravidla natolik pozdě, že výzvy k dobrovolnému opuštění Hry jsou zbytečné, protože škody již vznikají. V těchto případech si do nového ročníku vyhražujeme právo bez dalšího účast takto striktně definovaných lidí sami ukončit. Snad nás pochopíte… A Nemovi samozřejmě přejeme v dalším nelehkém životě i práci nezbytné štěstí.

 

9. STŘELEC

Z pod znaku Střelce se v uplynulém ročníku účastnili Hry Miluše, Iva a také Josef (33/10), náš dnešní hrdina. Vzhledem k tomu, že byl hostem těchto stránek před týdnem a mnoho se toho v L. ani v pražské či zahraniční centrále v tak krátkém čase neudálo, budeme mimořádně struční: karty hlásí, že si s Blonďákem vzájemně lížete rány, respektive šrámy způsobené na duši ohavně necitlivým zneužíváním vaší orientace těmi nahoře. Ale nezadali jste svými výstřelky a hlavně řečmi k takovému hloupému a v podstatě podlému chování vůči vám příčinu? Přemýšlejte o tom. Jinak máte samozřejmě pravdu. A v pátek dejte mimořádný pozor v dopravním prostředku, vaše ostražitost zabrání krádeži. Pokud ne, nepouštějte se s lapkou do půtky, jsou i jiné cesty, jak dojít spravedlnosti, mohl by vás škaredě zmalovat.

 

Nepochybně si někteří Střelci daný týden do památníčku nezapíší jako nejšťastnější. Nebudou-li totiž obezřetní, hrozí jim malé, ale úporné a tudíž velmi otravné potíže. Dramata, podobná například těm, dotýkajících se Josefa, nevyjímaje. I ve vašem případě platí výše dané rady. Konfliktům se snažte předejít či vyhnout. Ani nepřemýšlejte o tom, zda dotyční mají či nemají pravdu, prostě jim jděte z cesty. Nejste ve formě. Jistě v budoucnu přijde čas po právu účty srovnat. Zatím v zájmu zdraví nic neřešte a hlavně nepřepínejte!

 

10. KOZOROH

Žili jste naplno, teď zmírněte tempo, chyťte zas dech a chvíli odfukujte zhluboka. Kozorozi, máte právo na pocit únavy i uspokojení. Od čtvrtka se zas rozhlížejte, kde, co a jak. S vaší v poslední době tak neklidnou povahou nehrozí, že propadnete lenošení, i když by vám momentálně celkem slušelo. V práci, se vaše přemrštěná agilita sice bude líbit těm nahoře, směrem dolů však vzbudí přirozenou (a v případě tohoto týdne i nanejvýš oprávněnou) nevoli. Nestěžujte si pak zrcadlu, že máte křivou hubu. Pozor! V jídle se na sklonku týdne vyhněte mléčným výrobkům v jakékoliv podobě, pokud samozřejmě nemáte masochistické sklony a netoužíte po tom, aby vám bylo ještě tíž, než vám tak jako tak den dva bude. A pít vodu nemusí být za trest. Propláchněte se po zimě…

 

Mohli bychom tento čas nazvat loučením s Romanou (62/10). Vydatně se jí Měsíční kočka zabývala také před týdnem. I v jejím případě pevně věřím tomu, že naše rozluka nebude trvalá a nějakým způsobem zůstaneme v kontaktu. Proč? Nesporně v zájmu barevnosti příběhů na těchto stránkách, vždyť vůně světa cirkusů a varieté prostřednictvím paní Romany nám všem zprostředkovaná, zde bude jistě všem chybět. Historie světských rodů Romany, Krotitele, Esmeraldy a přirozeně i dalšího na svět se teprve klubajícího potomka nemůžeme trvale opustit. Tedy žádné Ádijé, žádné Sbohem – jen dřív či později Nashledanou!

 

11. VODNÁŘ

Mají vás lidé kolem za blázny? Ani se jim nedivte. Chováte se potrhle. Jsou to dozvuky předchozí hektičnosti. Není to promyšlená výstřednost, ale bezděčný plod vaší roztržitosti a z ní plynoucí nejistoty. Upřímně řečeno, některými lidmi jsou vaše svérázné chování a z božího dopuštění i poněkud neortodoxní názory obdivovány. Kdyby vám pro tento týden neseslaly hvězdy i pořádnou porci štěstí, splakali byste nad výdělkem. Vcelku bezkolizně však proplujete. Až potom se budete chytat za hlavu, co vše jste mohli způsobit. Ale nezpůsobili, a to je hlavní!!!

 

Čas ve Vodnáři s námi trávili vloni Honza (s římským pořadovým číslem II.), Viktor, Jana a Jiřina, přičemž slečna Jana nás opustila záhy a Viktor relativně nedávno, v aktuálně šestém týdnu. Ani jsme se pořádně nerozloučili… Dnes s Jiřinou (40/10) ovšem nepřistoupíme k slibovanému velkému výkladu, protože míra nejasností, která obklopuje především její partnery, je značná. Jejich karty prostě ve hře nejsou a to je neuchopitelné a samozřejmě také podezřelé. Přece je všechny nezabila? (Z mé strany nepříliš dobrý pokus o vtip. Ani odezva z její strany není již delší dobu veškerá žádná, a tento nedostatek jakékoliv zpětné vazby je pro Měsíční kočku matoucí.) Ozvěte se, moc prosím…

 

12. RYBY

Posledním dnešním nováčkem Hry o budoucnost je Ida (20). Bude-li obměna účastníků pokračovat uvedeným tempem, výrazně její personální složení omladí. U Idy se omezím na prostý výklad karet a jeho smysl se pokusím rozšifrovat při příštím Idině zastavení. Vycházet budu z Velkého výkladu s dvaatřiceti kartami, rozloženými po promíchání po osmi ve čtyřech řadách živlů. Po odstranění méně podstatných karet tedy v Ohni zůstanou v Idině případu pouhé tři karty (jedná se o samá srdce, osmičku a sedmičku a v obráceném postavení o eso). Hlavní řada s Idinou osobní kartou je Voda, obsahující plný počet karet: za sebou jdou Nastupující nepřátelství, Hádky, následuje osobní karta, k níž se také podrobněji vyjádříme příště, dále Možná prohra, velká Nechuť či Odpor, nečekaný Ničivý útok, ale i lásku slibující mladý muž v povzdálí a bohužel k němu se vážící Hmotná nejistota. V řadě Větru jsou také pouze tři karty, bezprostředně svázané s osobní kartou (obrácená křížová desítka, táž sedmička a od stejné barvy i dáma). V poslední řadě Země jsou diagonálně k osobní kartě neblahé pikové znamení Zkázy či Hynutí zleva a kárový symbol dobrých matematických schopností zprava. Kolmá k osobní kartě – byť docela vzdálená – je kategorická výzva: Ido, nevzdávej to! Zajímavá je absence karty Síly na důležitých místech hry a tedy i nulový dopad její Temné i Jasné strany.

 

Poslední řádky našeho setkání tradičně patří Rybám. Jimi též končí tentokrát i starý rok hvězdopravců. Snad byl dobrý i pro vás, a snad ten nový nebude horší. Neděle, jíž pro změnu končí týden, je tentokrát začátkem letošního letního času: to zas bude nadávání a kruhů pod očima i protestů populárního pekaře, jež se se svým bojem za neměnný chod hodin rozhodl dobít Hrad. Noviny, beztak k smrti unavené panoptikem politické scény zase budou mít o čem psát… Ryby z počátku týdne nejspíš občas sáhnou pro nějaký uklidňující prostředek, ale ať již s prášky nebo bez nich, budou hodně přecitlivělé. Zdát se jim bude, že nic nevychází a vztahy se hroutí. Dokonce i ty zabetonované dřív k uzoufání. Nic se však nejí tak horké, jak se uvaří. Chyby, kterých se můžete dopustit v sebelítostivé rozjitřenosti, jsou horší, než když nebudete dělat vůbec nic. Má rada tedy? Přežijte nějak čtyři dny, třeba s hlavou pod polštářem. V pátek a v sobotu nejspíš zas bude dobře.

 

V zájmu vyloučení identifikace byla křestní jména hráčů o budoucnost změněna.