Čínský horoskop na rok 2013

Pomalu přichází rok Hada. Tomuto znamení čínského horoskopu bude připsán právě rok 2013, který ale nezačíná prvního ledna, ale až desátého února. Obecně má být to skvělé období pro všechny lidi, kteří ve svém životě nejvíce sází na logiku a nenechávají se ovládat emocemi. I ty umí totiž použít velmi dobře ve svůj vlastní prospěch. A nyní již horoskop pro jednotlivá znamení…

Krysa – čeká vás rok různých nápadů a návrhů, které vám udělají ve všem pěkný zmatek. Bude od vás vyžadovaná větší aktivita, pokud budete jen tak sedět a čekat, kdo co udělá či rozhodne za vás, bude to nejlepší cesta ke katastrofě. Nejlepší bude se od začátku roku dobře připravit. Proč si neudělat nějaký větší a detailní seznam všech nutných povinností a hlavně restů z minulých let, které by bylo dobré konečně dořešit? Rok 2013 ocení nejvíce Krysy, které se vzdělávají nebo chodí na různá školení. Jejich mozek bude výrazně vnímavější. Možná se objeví nová známost?

Buvol – do nového roku vstoupíte s větší dávkou únavy než obvykle. Ale bude nutno to rychle překonat, protože budete potřebovat výrazně více energie, než v roce 2012. Velmi rychle zjistíte, že to má smysl. Že nabídky a perspektivy, které se před vámi začnou rýsovat jsou opravdu růžové a navzdory škarohlídství celého okolí vy budete dobře vědět, že se blýská na lepší časy. V lásce vás čeká hodně pokušení a pokud jim podlehnete, tak i velká dávka vášní. Pokud ještě nemáte partnera, ale hodně o něj stojíte, tak podle čínského horoskopu by se situace měla nyní radikálně změnit (čili logicky, partner se objeví).  Musíte změnit trochu své vystupování.

Tygr – čínský horoskop je pro všechny, kteří patří znamení Tygra, v roce 2013 celkem milosrdný. Pečení holubi rozhodně sami do huby létat nebudou. Zas až tak dobře nebude, ale budete mít opravdu velmi dobrou příležitost dát do pořádku mnoho záležitostí, které vám dělaly v minulosti hodně problémů. Ty složité bude nejlepší řešit hned na začátku. Později by se měla objevit nějaká pomocná ruka či dobrá duše, která vám ulehčí život. Během roku byste měli být spokojenější ze svého života. Bude to dáno i celkem klidným rytmem, jaký váš čeká a také tím, že se vám podaří dosáhnout několika zajímavých úspěchů. Ale nudit se nebudete, jen vás nebude tolik pronásledovat všeobecný stres.  Největší zážitky a zajímavá setkání budou na cestách.

Zajíc – na začátku nového čínského roku popřemýšlejte, co potřebujete nejvíce. Zvláště berte ohled na své pocity, bezpečí a spokojenost. Koncentrujte se na svou každodenní činnost a vaše pravidelné povinnosti. Tam bude potřebná jistá změna, kterou provedete ve svůj prospěch a pak celá 2013-tka bude pro vás opravdu povedená. Musíte najít více času, který věnujete pouze sobě a svým nejbližším. Ale od nich pokud možno více berte než dávejte, protože je nutno, abyste celý život jen neotročili na druhé – bez ohledu na vazby mezi vámi. Králíci, kteří se věnují umění budou mít jednu z nejlepších sezón.

Drak – nebude to příliš vyvážený rok. Někde budete mít opravdu velké úspěchy, týká se to zvláště práce a také s tím spojeného získávání dalších finančních zdrojů. Nebude to sice zadarmo, budete muset pracovat více, než jste byli zvyklí, ale místo klasického za více práce méně peněz bude konečně opravdu vysoká odměna. Nevyhnete se rivalitě, ale pokud se nebudete bát udělat odvážné kroky, tak z každé konfrontace vyjdete úspěšně. Problémy v roce 2013 se budou týkat spíše té citové a duchovní části vašeho života. Budete mít nějaký nejistý pocit nenaplnění a i když jste v partnerském vztahu celkem spokojení, tak se vám bude zdát, že tam stále něco chybí. A pokud partnera nemáte, tak zjistíte, že vám ta blízká duše velmi chybí a nebudete moci najít ideál.

Had – rok 2013 je podle čínského horoskopu rokem Hada, čili vaším. Měli byste být sebejistí a hodně aktivní. Zápecnictví vás začne brzy nudit, budete vyžadovat, aby se kolem vás hodně dělo a měnilo. Starosti, které jste měli v dřívějších letech jako by odvanul vítr někam daleko, mimo váš život. A to i v případě, že jste pro to nehnuli ani prstem. Dělejte důležitá rozhodnutí, plánujte budoucnost a vydělávejte peníze, nemáte se čeho bát, když i osud je na vaší straně. Jediná drobná svízel, která se nyní může objevit je spojena se špatnými rádci. Ale ty prostě můžete odmrštit a říci jim, ať si jdou vlastní cestou někam do …

Kůň – celý rok se na vás bude upírat zrak lidí, kteří jsou pro váš život velmi důležití. Bude dobré si hlídat každý svůj krok a téměř každé své slovo, protože někdy i náhodou vyřčený jízlivý žert může napáchat v mezilidských vztazích spoustu škody. Ale rozhodně to neznamená nějakou izolaci. Pokud byste jen seděli doma a vyhýbali se všem, tak to bude vnímáno hodně negativně. Navíc se o vás začnou šířit drby, které vám mohou hodně komplikovat život. Tudíž žijte společensky, ale pokud možno v souladu s celým svým okolím. Pracovně se snažte protlačit trochu více kupředu, hodně lidí se bude snažit přiživit na vašich úspěších, příliš drzé klidně odstrčte. Na štěstí sázejte až po pár měsících, důležitější bude snaha a píle.

Ovce – sázejte na rozvoj duchovní stránky vaší osobnosti. Nejlepším rádcem pro rok 2013 bude pro Ovce jejich intuice. Ale aby pracovala opravdu dokonale, není možno se věnovat pouze té hmotné stránce našeho bytí. Dobré je začít u četby moudrých knih a vyhledávání nových autorit, které vám budou moci ukázat nové světlo v jinak dosti tmavé realitě. Věnujte se hodně věcem, které máte rádi a díky kterým máte pocit plného uspokojení. Nenechte si nikým do vašich zálib mluvit, to jestli jsou či nejsou hodnotné musíte rozhodnout vy, nikdo jiný. A nesmíte se ani nechat druhými tlačit k nějakým postojům. V lásce buďte opatrnější, vaše srdce patří do rukou toho, koho opravdu výtečně poznáte.

Opice – rozvernost a zábava jsou jednou stranou našeho života. Druhou tvoří každodenní strasti. Ty se ale Opic tolik týkat nebudou. Přesněji ne osobně. Jenže rok 2013 bude pro ně rokem poslouchání a „dělání přátelům vrby.“ Není to něco extra zábavného na druhou stranu budete mít možnost několika slovy vyřčenými ve správném momentě ovlivnit život vašich nejbližších tím směrem, který vám bude vyhovovat nejvíce.  Vaše soukromí by mělo být celkem v klidu, srdce budete ovládat rozumem a pokud se zaměříte na nějaký cíl, tak ho s trochou vlezlosti a drzosti (či slušněji přehnanějším sebevědomím) celkem jednoduše dosáhnete.  Pokud se budete rozhodovat při výběru dovolené mezi blízkou a vzdálenou destinací, vyberte tu druhou, horoskop vám zaručuje obrovské zážitky.

Kohout – rok 2013 podle horoskopu potěší každého Kohouta, který nachází seberealizaci v řízení a ovládání dalších osob. Nemusí to být jen v práci, může se to týkat i sportu, zálib nebo dokonce rodin, ve kterých jedna osoba „nosí kalhoty“ – a to bez ohledu na to, jakého je pohlaví. Řídit lidi je jedno, ale dělat to dobře, to je druhé. Důležité je, abyste v sobě našli také velkou dávku trpělivosti a pochopení, zvláště pokud půjde jen o malé chybičky či prohřešky. Rozčílení si nechávejte pouze pro opravdu krizové záležitosti, jinak se může stát, že vaše srdce i psychika budou pod velkým tlakem. Osoby opačného pohlaví ocení, když budete více dbát o svůj vzhled a vaše vystupování bude odměřenější (v jejich vnímání, vznešenější).

Vepř – čínský horoskop předpovídá, že se vám konečně podaří odlišit to co je v životě nejdůležitější od banalit, které vám jen kradou čas a vytvářejí zbytečný stres. Celý rok se pokuste vyhýbat osobám, které vám někdy ublížily nebo o kterých víte, že vás nemají rádi a přejí vám jen to  nejhorší. Velmi se vám uleví a objevíte mnoho různých velmi pestrých barev ve vašem životě. Pokud vás delší dobu trápily nějaké neduhy, tak v roce 2013 se jich buď zbavíte nebo se vám podaří omezit jejich negativní dopad na váš život. Rodině a nejbližším přátelům připomínejte, že v životě je nejdůležitější shoda  a láska, které doplňuje podpora v těžkých okamžicích. A to jak slovem, tak hlavně činem.

Pes – osud vám nyní umožní napravení některých životních omylů. Nebojte se říznout hodně hluboko, ten hnis musí vytéci celý a pokud s ním půjde trochu krve, berte to jako nutnou očistu, která vám v budoucnu dá hodně sil. Zkažené odejde pryč a nahradí ho jen to zdravé. Pracovně sázejte hodně na samostatnost. To neznamená, že byste neměli přijmout pomocnou ruku, ale řízení všech důležitých věcí, které se týkají hlavně kariéry a peněz by mělo být pouze ve vašich rukou. Do toho si mluvit nedejte.  Pokud vás budou trápit nějaké partnerské či rodinné hádky, obraťte se na nejlepší přátele. Ti budou pro vás nyní skvělou oporou.

Hodně štěstí do roku 2013 a pokud chcete obecný čínský horoskop bez ohledu na rok, koukněte zde, kde je také podrobná obecná charakteristika všech znamení.