Horoskopy od 21-05-2007 do 27-05-2007

 

Týdenní horoskopy

s výkladem karet z Věštírny „Měsíční Kočka“

Jedenadvacátý týden: 21. – 27. května.

Situace: Těšit se mohou Blíženci, protože hned v pondělí vstoupí Slunce do jejich znamení. Bude tam i Merkur. Venuši najdeme v Rakovi, Mars ve Skopci, Saturn ve Lvovi a Neptun ve Vodnáři – ten se od čtvrtka stane retrográdní. Zdánlivě bude couvat nadále i Jupiter a Pluto ve Střelci. Týden bude přát fantazii umělců, jakož i lotrů a podvodníků, kteří však mohou své síly přecenit. Stydlínové se nad pomyšlení snadno zamilují, a to s praktickými dopady. Intošům půjdou věci dobře, ale mohou narazit za svou bezbřehou nafoukanost.

Kde se u karetní předpovědi shodují hvězdná znamení, pohlaví nebo věk, mohou předpověď ku svému užitku volně použít i další čtenáři.

 

  1. SKOPEC

Skopcům nese do nadcházejícího týdne Měsíční Kočka dobré zprávy: nastydlí Berani se zbaví rýmy i kýchání, které budou nadále sužovat pouze alergiky z jejich řad. Zřejmě narovnají i vztahy s příbuznými – a dokonce na tom, milí Berani, něco trhnete. Nejednalo se o spor kvůli dědictví nebo nějakému odkazu? Budete totiž probírat v rodinném kruhu záležitosti, za nimiž jako bychom slyšeli cinkot mincí. V oblasti pracovní můžete počítat spíš s lehčím týdnem, vzrušenějším snad jen ve středu, ale spor či hádka, jejíž ozvěnu ve Věštírně vnímáme, se vás dotkne jen zprostředkovaně. Zajděte si koncem týdne někam do muzea, divadla, na koncert a nebo na výstavu. Nemáte-li takovou možnost, zkuste alespoň tam u vás nějakou tancovačku…

 

Naposledy jsme panu Brunovi (50/18) radili výlet do přírody. Píše, že to byl námět téměř k nezaplacení. Nechodil sice po horách, ale to, že se důsledně vyhýbal společenskému ruchu a v práci si všímal jen a jen svého, Bruna uchránilo zapletení do dějů, v nichž by musel bezpodmínečně zaujmout jasné stanovisko. To by z nezbytí bylo v rozporu s jeho zájmy. Karty věc zásadním způsobem zamlžují a Měsíční Kočka velmi čeká na kontakt s vámi, jímž ji nasměrujete tak, aby se raději vyhnula spekulacím, jež by zněly snad až příliš fantasticky. Jisté je na sto procent podle karet jen to, že je ve hře dáma, jenž vám není lhostejná. Je to ona, kdo vám – jak jsme vyčetli z karet posledně – komplikuje život? Pomalu sanujete nevábnou finanční situaci. Jak, to karty neprozrazují. Podobně jako mlčí o vrstevníkovi a příbuzném v jedné osobě.

 

2. BÝK

Býci mohou v daném týdnu vykonat dobrý skutek. Někdo spoléhá na jejich sílu, nepožádá o ni ale, Býci se musí nabídnout sami. Ať tedy nešťastníka nepřehlédnou. Tento úkol jim pomůže být méně sebestřednými a více vnímavými k okolí, a to nikdy není k zahození. Pokud osobní krize přetrvává, odrazí se v milostné oblasti. Neštěstí v lásce, štěstí v kartách? Možná opravdu přijdete k nečekaným penězům. Ale nespoléhal bych na to. Poslední pracovní den hrozí ztráta klíčů nebo dokladů, zda v důsledku vlastní roztržitosti a nebo vinou zlodějů, nevím.

 

Po velké nadílce z posledního setkání bude náš dnešní kontakt s Perlou (25/18) omezený. Nepotvrdila totiž zatím to, co v kartách vyšlo a my nevíme, nakolik jsme se nevydali falešnou cestou. Karty jsou na nové informace stejně skoupé. V praxi však celkem zřetelně rozvíjejí některé aspekty velkého výkladu, konkrétně Perliny osobní karty. Doplňují ji o nesporně komplikované rodinné vztahy. To, že se z jejich vlivu vymanila, vůbec ovšem neznamená, že jí nějakým způsobem nepoznamenaly. Právě naopak. Zdá se, že je nese jako velkou zátěž a na druhé straně fakt, že dokázala jakousi velmi zapeklitou situaci prakticky sama s přehledem zvládnout, jí naplňuje velkou sebedůvěrou. Zřejmě ale dokáže být i k lidem, které má ráda, až neuvěřitelně tvrdá. Podle obrácené figury je sice tvrdá i k sobě, občas ale propadá do hluboké melancholie a reaguje přecitlivěle. To jí ve vztahu k člověku blízkému (s určitostí však ne příbuznému) potká právě i v nadcházejícím týdnu. Dost to Perlu vykolejí. Zachová se pravděpodobně hystericky. Pokud ba se ovšem ovládla a upřednostnila před citem rozum, situaci by opanovala a škody by nebyly velké.

 

3. BLÍŽENCI

Tomášovi (43/19) poskytly karty doporučení vyrazit si spolu se ženou, která se mu líbí, na výlet a trochu si ji proklepnout v nestandardních podmínkách: zkrátka, je-li do deště. Rozhodně to nemělo znamenat objednání finančně poměrně náročného výletu za hranice všedních dnů, jak píšete, že jste udělal. Co myslíte, že se o své vyvolené dozvíte? Jistě to, že vzhledem k tomu, jak málo se znáte a také jak málo jste ji musel přesvědčovat, na ni vaše mohovitost (byť zdánlivá) udělala nehynoucí dojem. Být vám dvacet, poradím vám nekompromisně: práskněte do bot. A rychle. Může to ale být také tak, že prostě hledá – jako vy – v životě zázemí, protože je prostě unavená nejistotou a životem ze dne na den. Ten týdenní zájezd má být v červnu. A proč ne. Zasloužíte si ho. Hezkou cestu, pobyt i splnění snů. Ale stejně buďte opatrný. I když karty naznačují, že by to vám oběma mohlo vyjít.

 

Varování z úvodu našeho dnešního setkání má sice charakter všeobecný, ale obzvláštní výstrahu nese Blížencům. Bude vám to opravdu myslet. Ovšem to, jak chcete všem dávat najevo, jak zatraceně jste chytří, by svědčilo spíš o opaku. Více skromnosti! Takhle se stanete okolí protivní, a co hůř…budete i směšní. A trapně legrační vás možná uvidí i lidé, na které jste právě chtěli zapůsobit, na nichž vám záleží a které máte rádi. Nebyla by to škoda?

 

  1. RAK

Společenské úspěchy nesou hvězdy Rakům. Také v oblasti erotické budou velmi úspěšní. A to až do víkendu, kdy se vesměs dobrý týden může pro neuvážená slova zásadně zvrtnout. To doprovodí – jak jinak – žaludeční neuróza. Pracovní věci netahejte domů a na víkend už vůbec ne, byť by děje tam byly v zásadě pozitivní. Platí to především pro možné milostné pletky. To už neplatí, že co je v domě, není pro mě? Víc než kdy dřív. Možné obvinění ze sexuálního harašení je k vydírání dost mohutným klackem. Ať už neuvážené Račí pletky jsou sebekrásnější, měly by skončit v pátek.

 

Malá Viki (16/19) se skutečně na francouzské cestě nachladila a k tomu se přidaly další komplikace. Ustupují zvolna. Polehávat bude ještě tento týden a kontrola v nemocnici se podle karet protáhne. Hrozí hospitalizace? Lékaři přijdou na něco, o čem zatím Viki ani nikdo v okolí neměl ani tušení. Genetické dispozice zde ovšem byly, ale kdo by se v tomhle věku vážněji zabýval tím, nač odešli prapředci. Některé nemoci, stejně jako vlastnosti jako by se dědily přes koleno. Obecná rada zní: Viki by se neměla přehnaně o život obávat, protože medicína dělá pokroky. Ale jistě je v dané chvíli jen dobře, že její vztahy s rodiči jsou příkladné. Co tedy chybí? I láska je lék, ale v tomto ohledu jsou karty na informace tento týden skoupé.

 

  1. LEV

Určitý problém příštího týdne vznikne Lvům z jejich momentálně hvězdami dané tajnosnubnosti. Obvykle své pocity neskrýváte a okolí je dáváte najevo s otevřeností až brutální, citlivějšími lidmi občas vnímanou jako určité hulvátství. A na vaše otevřené chování také otevřeně (i když ne vždy rádi) reagují. Nic jiného jím zpravidla totiž ani nezbývá. Nedivte se proto, že když jim nedáte poznat, že jste zrovna čímsi vykolejení, těžko se do vás vcítí. Vaše chování jim sice bude divné, ale to je všechno. Zlobte se na sebe: jak jste si okolí vychovali, tak se k vám staví! Zkuste ale znejisťující zkušenost nastávajícího týdne pochopit jako výzvu. Myslíte, že se dokážete (aspoň trošíčku) v tomto ohledu změnit?

 

Stále z karet jasně nevyplývá, oč v Gabrielině (20/19) soudním sporu jde. Z náznaků bych soudil, že má nějaký vztah k majetku, ale cítím i velmi silný osobní podtext. Není také zcela jasné, proč by se soudní řízení mělo tak protahovat, jak karty naznačují. Gábi, vycházejí komplikace z vašeho jednání a nebo od protistrany? Karty opatrně naznačují, že od vás, a že zdržovací taktika je váš záměr. A naznačený flirt v soudní síni? Směřuje k obhájci a nebo k protistraně? To druhé bude pravda. Otevírá to prostor pro spekulace a také pro interpretaci karet, nehovořící o vás právě pochvalně. V  ohledu pomoci vaše spoléhání na otce, který přece na svou holčičku nedá dopustit, může být do budoucna liché. Naznačená možnost třetí cesty jak z maléru ven ale nebyla konkretizována.

 

6. PANNA

Pan Jaroslav (60/19) se už nemůže těšit navzdory blížícímu se létu z bůhví jaké pohody. Ne pro znovuobjevení Ulriky (ta o sobě dává znát jen z náznaků, zprostředkovaných Přizdisráčem, jimž bych nevěnoval pozornost, protože mají charakter fám přiživených švagrovou hysterií – bože, jak vy toho chlapa nemáte rád!). Nikoliv ani pro profesní záležitosti, ty jsou po vašich pracovních kolapsech stejně v loji. Příčinou neklidu a snad i zoufalství je pro vás neutěšený stav manželčina zdraví. Tváří v tvář jejímu nespornému utrpení se dokonce chvílemi i stydíte za své loňské nehorázné chování. Máte ji koneckonců rád, ale jak už jsem vám z karet vyčetl, rád máte především sebe a sebe také především litujete: Co s vámi, kdyby se mělo stát něco, co se neodstojí,  jenom bude?

 

Od čtvrtka do soboty bude měsíc procházet Pannou. Pocítí to slinivka, střeva a trávení. Od pěti do sedmi ráno by podle biologických hodin mělo nejlépe pracovat tlusté střevo. Můžeme ho podpořit vypitím dvou sklenek odražené vody po probuzení. Pokud je vám těžko a trápí vás plynatost, posnídejte lehce a moc si nedopřávejte ani k obědu. Když vypustíte večeři zcela, nic špatného se také nestane. Před spaním nikomu neuškodí šálek kyselého mléka nebo něčeho na ten způsob. Přes den pijte mátový čaj. A hlavně nechť se Panny ničím nestresují. Když budou celý týden tak říkajíc nad věcí a předejdou neuváženým činům i hnutím mysli, nic neztratí a jenom získají.

 

7. VÁHA

Milé Váhy, kupte si něco na sebe. Nemusíte vydat majlant, abyste si udělali radost. Víc než o samotný nákup jde o proces vybírání. Ženské z Vah asi vědí lépe, co má Měsíční Kočka na mysli. Nebo někomu dejte dárek (to mužští). Povzneste se nad běžné každodenní starosti, jichž však nebudete ušetřeni ani tento týden. Žádný problém ovšem nebude tak mocný, aby vás vykolejil, nic nebude tak aktuální, aby nesneslo odklad do příštího týdne, kdy vám budou podle všeho hvězdy víc nakloněny. A jen tak mimochodem – když si rozumně vsadíte, nevyhrajete sice moc, ale i malá částka potěší.

 

Setkání s Ajou (27/19) tentokrát vyplní společné přemýšlení o letošní dovolené, které se rozhodla do značné míry podřídit kartám z naší Věštírny. Ale nemohu ji v tomto směru potěšit. Žádný způsob dovolené jí v tomto roce nepřinese očekávaný oddech a nebo uspokojení. Je to dáno především velkou vnitřní rozkolísaností. Tomu odkud se bere a jak ji odstranit, se nepochybně budeme muset v dohledné době prostřednictvím nahlédnutí do většího balíčku karet hlouběji věnovat. Faktem je, že k zharmonizování Ajiných pocitů by nepomohl ani měsíc na Azurovém pobřeží. Chalupu nemá (ale mají manželovi přátelé). Naskýtá se i tuzemská cestovatelská varianta realizovaná autem a nebo na kole. Rozhodnutí zůstává na ní, karty jen sugerují srpen jako pero oddech vhodnější část prázdnin.

 

8. ŠTÍR

Některé Štíry bude zřejmě ještě trápit choroba, kterou si opatřili minulý týden, nebo pro níž připravili oslabením obranného systému dobré podmínky. Nicméně do konce týdne by z ní měli být venku… Pokud ji prožijí v peřinách a fyzické nečinnosti, měli by zaměstnávat mozek indiferentními logickými hádankami, matematickými hříčkami a křížovkami. Jakékoliv sebeobviňování z čehokoliv jim neprospěje. Už tak budou někteří přes míru rozechvělí. Pokud se přitulí k svému protějšku, udělají jen dobře. A to oběma. Z fyzického kontaktu načerpají sílu. Co se jídla týče, měli by se vyhnout smaženým jídlům a zřejmě i – světe div se, ale tak to vychází – bramborám v jakékoliv podobě, tedy i škrobu v čínských jídlech.

 

Pan Fuks (41/18), určený posledně černým králem v souvislosti s jinými kartami jako poctivý snaživec, talentovaný a chytrý až běda, učiní v nadcházejícím týdnu školáckou chybu (od našeho posledního setkání zřejmě opakovanou), která ho může v nadějně našlápnuté kariéře stát přinejmenším značné zpoždění. Týká se to vysoké školy, respektive čehosi, spojeného s výzkumem v její gesci. Možná se jedná o jakýsi úkol, za jehož realizaci je Fuks odpovědný. Mohla by to být i již naznačená vedlejší vědecká činnost. Problém se také může týkat nešťastného veřejného projevu, jehož pronesení jste se zřejmě přes varování karet nevzdal. Snaha být stále vidět se vám zřejmě nevyplatila. Ačkoliv – jaký malér může být v době vlády bulváru kontraproduktivní a jaký nakonec rozkvete a urodí? V oblasti vědy je ovšem taková situace výjimečná a zvláštní.

 

9. STŘELEC

Slečna Mia (28/19) nám tentokrát připravila opravdové překvapení, ačkoliv v podstatě kartami již posledně v jistém směru napovězené… Podle aktuálních karet je zřejmé, že vztahovou osobou je skutečně bytost spřízněná, a to způsobem téměř nejužším. Mám pokračovat? Problém je ovšem v Miině závislosti, z počátku snad spíš psychické, ale s postupem času stále více ji ovládající. Mio, dávám vám čestnou šanci ze Hry o budoucnost vycouvat. Rozhodnutí a tedy i případné následky jsou jen na vás.

 

Dobrý čas nastává Střelcům. Rozhodně to platí jak pro celý týden, tak pro všechny oblasti: pracovní aktivity, společenské kontakty, vaše peníze i lásku – tu lásku taky ještě… Jediný problém může vyvstat v zdravotním stavu a to v důsledcích teplotně extrémních pokrmů. Lidsky řečeno nebezpečí číhá ve zmrzlinách a v přechlazených nápojích pitých v uřícení. Nebo snad hvězdy varují před opařením krku či jazyka? Jinak se nebojte říznout do masa, které bolí. Pokud by došlo k sepsi, bylo by to horší. Ale kde je problém? V nerovnovážném vztahu.

 

10. KOZOROH

Pana Olin (61/19) jsme také opustili před čtrnácti dny. To ho čekalo přiřknutí podílu z dědického řízením – jak jsem se alespoň domníval. V tomto ohledu byla Měsíční Kočka v pokrytí situace celkem blízko. Skutečně se jednalo o původně bratrovy peníze, ne však o dědictví, ale o podíl na jeho podnikání. Co ho to napadlo, převést je na vás? Tou špatnou zprávou nebylo jeho úmrtí, ale konflikt se zákonem, který řeší. Nebude tomu zřejmě jinak, než že potřebuje svou firmu zlikvidovat a majetek, o nějž by jinak konkursním řízením či právně nařízenou exekucí přišel, ulít do tepla. Rodinní příslušníci se nabízejí v první řadě. Co z této služby budete mít vy? A jak to, že se neobrátil na otce, jenž má podle karet stejně na kahánku, a kde by významný podíl z takto rozmnoženého bohatství se mu dostal zpět v neopominutelném dědictví? Každopádně pozor na informaci, která se opakuje: průběh dědického řízení a jeho výsledky (dnes víme, že se jedná o převod mezi vámi a bratrem) by mohl někdo z příbuzných ženského pohlaví zpochybnit. Zvažte, než se k něčemu tak pochybenému zavážete, půjde-li o švagrovou a nebo jejich dceru, případně vnučku. A problémy podle pikového seskupení s dominujícím esem hrozí i z vaší strany… A to už nemluvím o morální kocovině.

 

Následující vzkaz má naše Věštírna pro Kozorohy, které mohou především z kraje týdne pronásledovat drobná příkoří v práci, omyly a chyby v hodnocení přátel a také nešikovnost vlastní či partnera nebo partnerky pod peřinou. Ale nebojte se: to vše pomine, pokud se přes trojici těchto nikoliv fatálních, leč zajisté velmi obtěžujících záležitostí dokážete přenést s humorem. Mírný cynismus k okolí neuškodí, k sobě pak sebeironie, která bude mít chuť chininové pilulky – hořké, ale účinné. Dnes, vždy a na věky věků. Od čtvrtka může být týden dokonce mimořádně hezký. Jen se nesmíte bát přijmout nečekané výzvy, zvednout rukavici!

 

11. VODNÁŘ

Varování před někým z přízně (vlastní či partnera) nesou hvězdy pro Vodnáře. Nedojde zřejmě k otevřenému konfliktu, ale setkat se můžete s falší a snad i otevřenou zradou. Problém mohou vyvolat i peníze. Jen není jasné, zda ty, jež vám chybí, či naopak závist vůči vám. Ne že byste nevyužili víc, ale špatně si nestojíte. Pár drobných na užitečnou charitu tratit můžete. Morálně malý dar od toho, kdo nemá, je cennější než velký, vzatý tam, kde je nazbyt. O víkendu vás to – zřejmě navzdory počasí – vykopne na výlet. Fajn, může to být opravdu hezké, zvláště s člověkem podobně naladěným po boku, jen nejezděte automobilem, cesta by mohla být osudová.

 

Dnes Biance (15/19) neprozradíme věci neznámé, jen se tak trochu zatočíme i s kartami v kruhu, jako bychom hráli Zamrzlíka. Znovu vezmeme týden den po dni, snad jen stručněji, protože prostřednictvím jediné karty ke každému dni. Pondělí: je zde karta školy, žel v obrácené poloze. Vzhledem k tomu, že přijímačky jsi zdárně zvládla, máš školní povinnosti na háku . Ale to není dobře. Úterý je ve znamení překvapení. Soudit mohu, že dobrého, neboť školy se netýkajícího. Středa signalizuje změnu v citové oblasti. Nový idol je na obzoru? To že by bylo ono úterní překvapení? Vypadá to tak. Takže nemoc nic v dosavadních vztazích nenapravila. Čtvrtek: o své citové zmatky se podělíš s maminkou. Je dobře, že jste i kamarádky. V pátek budeš muset vysvětlit svému klukovi, že už není tvůj. Ale neprozrazuj mu zatím, kdo ho vyšachoval. Rozhodně to však nehraj na dvě strany. Sobota a neděle: dominující jsou karta touhy a karta odcizení. Je to logické, protože se vztahují k tvým citovým zmatkům. Mimo domov, na vaší rekreační chalupě u Litomyšle, budeš mít čas si věci srovnat v hlavě. Moc to nepomůže. Nebývalá věc se stane skutkem – budeš se těšit do školy.

 

12. RYBY

A pan Richard (30/19), na kterého padl dnešní poslední los? Jeho karty jsou prosté konfliktů vnitřních i vnějších. Na cestě je velká radost. Moc bych nedal za to, že jejím prostředníkem bude žena Vendula a že se bude týkat přírůstku v rodině. Ve věci Šantaly karty naznačují, že ten přítomen nebude: buď je na služební cestě, dovolené a nebo svými na hlavu padlými žerty oblažuje vzdálenější příbuzné. Řekl bych, že to poslední. A také bych řekl, že jste ho vzhledem k blížící se radostné události sám nějakým elegantním způsobem z domu vystrnadil.

 

Týden neuzavřeme nejlépe: Rybám totiž hrozí nebezpečí! Mohou ho však odvrátit ve spolupráci buď s Býky či Lvy a nebo obojími. Osudová rána hrozí přijít ve škole nebo v práci, ale také ze strany falešných přátel. Otevřete svá srdce a zpevněte svaly. Větší empatií můžete předejít konfliktu, zvítězit v něm však dokážete jen silou. Chytrost vám tentokrát nebude nic platná. Co nezvládnou Ryby samy, v tom jim mohou pomoci výše zmínění spojenci. Jezte také po celý týden do polosyta, ale pijte vydatně, pouze však nápoje spíše nízkoprocentní či zcela free.

 

(Skutečná křestní jména hráčů o budoucnost byla pro znesnadnění jejich identifikace změněna)!