Horoskopy od 16-07-2007 do 22-07-2007

Týdenní horoskopy

s výkladem karet z Věštírny „Měsíční Kočka“

Dvacátý devátý týden: 16. – 22. července.

Situace: Lidé narození ve znameních ohnivých (nejvíc Lvi) a vzdušných (zřejmě hlavně Váhy) by měli jít na dovolenou, prostě vypadnout, dřív, než se dopustí fatální chyby. Nebo nechť alespoň poleví v pracovním tempu – vyhnou se tak činům a situacím, které by se jim mohly zatraceně nevyplatit (nikoliv však záhy). Obezřetnost platí i pro osobní vztahy. Naopak vodním a zemským znamením vše půjde od ruky neobyčejně kloudně, budou aktivní, dobře naladění a také zřejmě žádoucí: přímo znamenitě si mohou vést z těch prvních hlavně Štíři, z druhých především šťastní Býci a Kozorozi.

V létě Měsíční Kočka směruje větší pozornost týdenní předpovědi pro jednotlivá znamení – podle hvězd i podle karet. V konkrétních věštbách se šířejí zaměříme alespoň na dva z účastníků Hry o budoucnost tak, aby postupně došlo na všechny, a nikdo z nich (ani další pravidelní čtenáři) aby nebyl na svých právech krácen.

 

 

    1. SKOPEC

 

Přesto, že Berani občas trpí slovním průjmem, v nadcházejícím týdnu jakoby jejich žvanivost dostala nechtěné otěže. Jen s obtížemi budou shledávat slova a vyjadřovací problém některé z nich postihne nejen co se formy týče, ale především obsahu. Neschopnost přesně formulovat vlastní myšlenky v práci a své nejniternější city v soukromí se může stát zdrojem vážných nedorozumění. Snad horké dny zatemní i vaši soudnost. Jinak se ovšem budou Skopci těšit solidnímu zdraví těla i mírně ozdravenému stavu peněženky. Pamatujte, že není třeba být za každou cenu ve středu pozornosti. Společenský život vám věru v daném čase vavříny nepřinese, spíš se bojte trapasu… Nic naštěstí – a tedy ani nepřízeň hvězd – netrvá věčně. Měl by na sklonku týdne určitý zlom nastat, pravděpodobně v pátek. O víkendu byste mohli být snad i zlatoústí. Nemělo by toto zmírnění napětí ovšem vést k nějakým výbojům a už vůbec ne k bezuzdnému experimentování. Zvláště v posteli se o nic moc nesnažte a raději se držte v zaběhaných kolejích. Lásce to neuškodí.

  1. BÝK

 

Četní Býci mohou očekávat štěstí, o něž se ovšem zhusta ani nezasloužili. Ovšem známé úsloví tvrdí, že štěstí přeje připraveným. Buďte proto připraveni na štěstí, na úspěch, na lásku, na peníze. S určitým zjednodušením může Měsíční Kočka tvrdit: Pokud ony pozitivní děje nenastanou, budete si za to moct hlavně sami. Nevírou v sebe, zapšklostí, neschopností vstřícných kroků. Nejspíš vás překvapí souhra šťastných okolností, náhod, které se stanou zákonitě. Že se jedná o protimluv? Někdy se to tak všechno přihodí. Ačkoliv my ve Věštírně ctíme plnou logiku, jsou některé věci mezi nebem a zemí… Narovnání se dozajista týká i možných z minula přetrvávajících konfliktů mezi rodiči a dětmi. Obě strany na sebe mějte trpělivost! Uděláte nějaké dobré obchody s dlouhodobou perspektivou. Můžete se spolehnout na intuici, pokud vám však osud nabídne (byť by i slibně vyhlížející) moc riskantně založenou operaci, nenechte se k ní zlákat. V tomto případě před obvykle dobrým nosem upřednostněte opatrnost! Budete také opravdu velmi – někteří zjevně a jiní skrytě – milováni. Vědět to je moc hezké.

 

S panem Pavlem (39/25) jsme se naposled kontaktovali před měsícem, kdy neměl zrovna nejlepší karty. Na pracovišti panuje letní útlum. Neznamená to, že by rutinní práce v nemocnici ubylo, ale všechny krátkodobé, natož tak komplikované s jakým přišel pan Pavel, projekty podřimují letním spánkem. Personální rozehrávky buď nejsou vůbec na pořadu horkých dnů a nebo mají neškodný charakter, nikomu se zkrátka nechce šířit, ale ani poslouchat pomluvy a klepy. Zlopověstný Asák má dovolenou a tudíž nepřekáží. Pan Pavel si ale i tak již na maléry dobře zadělal, a má v tomto směru dokonce i napečeno – ještě, že dík ospalému tempu nemusí své výtvory hltat horké… Podle karet se ze hry vytratila Lolita, ale zřejmě prostě zmizela na prázdniny a nebo je s otcem na zahraniční dovolené. Její karta ve hře totiž také není. Zda ji tam daleko zaujme někdo jiný, než více než dvojnásobně starý doktor z Hradce? Těžko říct, a navíc nevykládáme karty jí, ale panu Pavlovi. Lolitino zmizení je jen podmíněné a na doktorovo těžce sebedestruktivní poblouznění nemá vliv. Je ovšem Hlavoun skutečně na dovolené s rodinou a nebo s Pavlovou manželkou? Toť otázka. Kontakt mezi těmi dvěma rozhodně trvá, jeho intenzita je ovšem nejasná, panu Pavlovi však rozhodně nikoliv ku prospěchu. Za obrácenou károvou devítkou bychom mohli tušit odvolání doktorova projektu, ale taková interpretace je moc přímočará, spíše karta symbolizuje Pavlovy pochybnosti, to, jak hodnotí sebe sama v mezilidských vztazích. Věru, že nemá být nač pyšný. Sebereflexe je zdravá, neměla by ho však ochromit. Ostatně platí zo obecně, že odhalení a uvědomění si vlastních chyb by nás mělo posílit – samozřejmě jen potud, pokud se rozhodneme s nimi něco udělat, ne se s nimi prostě smířit pod heslem, že lepší to už nebude. Řečená karta ve vztahu k nižší srdcové figuře skutečně naznačuje, že se Pavlovi dostane významného impulsu. K čemu? Můžeme se jen dohadovat. Ovšem rozhodně by nejprve měl dát do pořádku rodinné vztahy.

 

3. BLÍŽENCI

 

Kritickými dny mohou být středa a čtvrtek. Proč o tom hovoříme? Obvykle jsou Blíženci považováni za dobré a tudíž vyhledávané společníky. Co se to s vámi děje, že v řečených dnech mnozí tento názor zpochybníte? Obávám se, že některým z vás (zvláště narozeným v polovině znamení – v druhém dekanu) se může natolik přitížit, že nečekané starosti poznamenají i váš vztah k okolí, respektive to, jak vás bude okolí vnímat. Je totiž pravda, že odpovědí na nepříznivé okolnosti bývá nepříznivé chování, které vám ale okolí vrátí jako podání při tenise, a často dokonce s razancí větší. Tak se potíže zřetězí a vynásobí. Rada Blížencům proto zní: na negativní podněty (byť se zaťatými zuby) snažte se zásadně odpovídat pozitivně. Neceňte na okolí zuby, mohlo by vás sežrat! Bude to fuška a asi se přitom nevyhnete křeči. Na to ale kašlete. Teď jde o to, neudělat si další nepřátele. Navíc vás může v důsledku krizových dnů zradit zdraví i přes víkend. Měsíční Kočka tipuje hlavně žaludeční neurózu, mohou se ozvat (nebo si můžete založit) i na parádní vředy.

 

  1. RAK

 

V duchu věštby pro vodní znamení budou Raci ve velmi dobré kondici fyzické i intelektuální a navíc i obdaření patřičnou porcí štěstí. To se projeví především v zaměstnání i v samostatné tvůrčí práci. Budete výborní, a to navzdory enormní zátěži, kterou budete muset zvládnout. Ani její překonávání bezprostředně nepocítíte, ale na konci týdne se únava přece jen projeví. Pozor tedy o víkendu na činnosti, vyžadující pozornost: řízení vozidla, hádky s příbuznými a spory s dětmi. Ještě, že budete moct unavenou hlavu složit na partnerovo rameno. Jeho objetí vás napumpuje dalšími megawatty potřebné energie. V práci zase určujete tempo. Velmi vás to uspokojuje. Rozhodně to ovšem neprohlubuje vaši popularitu. Přirozená autorita ovšem není láska, o níž právě teď a tady Raci tak stojí. Zkuste zvolnit. Jen nepatrně… Rozhodně si nezahrávejte s penězi. Karty v tomto ohledu varují: slibovaný zisk nepřijde!

 

  1. LEV

Nebezpečné dny, které Lvy svíraly v sevření v předchozím týdnu pominou jen do určité míry. Četná pozvání na rauty a večírky vás zřejmě neminou. Moc vás ovšem nepotěší, bude to spíš dřina, než zábava, čeká vás mnohé diplomatické kličkování a nemožnost dát volnost jazyku a naplno vykřičet, co si o přítomných panácích a modelech opravdu myslíte. Může také jít i o sled nějakých privátních akci v širší rodině – narozenin, jmenin, svateb nebo jiných příležitostných sešlostí. Nebojujte zbytečně s tchyněmi či tchány – s větrnými mlýny nevyhrál ani rytíř smutné postavy: tím by se Lvi nikdy neměli stát! Ještě zdánlivě na okraj jednu radu zjevně nepříjemnou – navzdory opravdu hnusnému počasí dbejte na bezúhonný společenský oděv. Někdo ve vašem okolí by vás rád potopil na nějaké banalitě. Proto též více mlčte a nebo tlachejte zcela nezávazně. Odstup, který si udržíte, bude vlastně náskokem před možnými soupeři. V erotické oblasti vás čekají vavříny a nebo sladká odměna, obé v míře vrchovaté a krásně zničující…

 

  1. PANNA

 

Jak Panny překonaly nástrahy uplynulého týdne, nějaký zřejmě rodinný konflikt, možná úporně a skrytě devastující vaše vztahy? Věřím, že dobře, protože momentálně mají onu vnitřní sílu, které je třeba k velmi trpělivému urovnávání cest k sobě. Co se rozklížilo, zřejmě se tak podaří napravit, ačkoliv nepůjde ani o jednoduchou, ani o levnou záležitost. V pondělí spíš odpočívejte, od úterka můžete být zase aktivní. Má to svůj kosmický aspekt: Luna bude totiž v Panně od úterý do čtvrtka. To pocítí střeva a trávení. Pro ty, kteří mají potíže s vyměšováním, ordinuje naše Věštírna sklenici studené (nebo zkuste vlažnou, která moc nechutná, ale funguje lépe) vody po ránu a nalačno. Krouživými pohyby mírně ve směru hodin můžete masírovat břicho – klidně a vytrvale… V pátek využijte na profesionálním poli svůj šestý smysl. Zabráníte tak ztrátě a nebo zajistíte zisk. Bezprostředně z toho Panny nic mít nebudou, ale tenhle viný keř brzy urodí vrchovatě. Dobré zprávy zamilovaným nese Venuše, nejen na víkend, i když především na tyto dny. Sexuální kutilství bude trochu směšné, ale v podstatě milé a velmi úspěšné, tak se ho nezříkejte. Pozitivně se dění v této oblasti promítne i do v podstatě humanitních zájmů, vztahu k umění a povšechně tvůrčím činnostem.

 

7. VÁHA

 

Dobrý týden čeká zřejmě i Váhy, které získají nějaké překvapivé zprávy. Týkat se budou zřejmě krve vaší krve, tedy nejužšího příbuzenského okruhu – blíž už nejde bez nebezpečí vážné mýlky věc specifikovat. Nijak slavně na tom v uvedeném čase nebudou vaše svaly, zato mozkovými závity se budou prohánět skvělé myšlenky, vesměs však pro zjevnou košilatost nepublikovatelné. Nelze vyloučit pochvalu před nastoupenou jednotkou. To přirozeně (jsme v Čechách) vzbudí trochu zlé krve, ale můžete ji eliminovat přátelským vstřícným chováním a puštěním chlupu (možnost se zadarmo napít nebo najíst ocení velkoryse i váš nejzarytější nepřítel). Zkomplikují se v druhé půli týdne zřejmě vztahy Vah k cizině. Napovrch vyjdou nějaké staré účty z oblasti nikoliv finanční, ale mravní. Nebude-li problém nutné okamžitě a bezodkladně rázně řešit, radí hvězdy věc odsunout na vhodnější dobu: čekala dlouho a jistě ještě počká, nehrozí zde jistě žádné aktuální nebezpečí z prodlení. Nadále by se však měli zrozenci z Vah vyhýbat vínu a tanci, a navíc nově i svůdným ženám či mužům. Cizinou ovšem nemusí být nutně zahraničí. Pozor: Venuše přeje nevěře!

 

  1. ŠTÍR

V následujícím týdnu mohou být některé události pro Štíry skličující. Především se zřejmě bezezbytku nenaplní proroctví, ukazující na váš tichý triumf v jakési rodinné při. Věci se dále zkomplikují, i když skrytě. Otevřený spor hrozí jen výjimečně a v důsledku vlastní nešikovnosti. Druhá strana se zjevně otevřeně zaútočit bojí, protože si nestojí pevně v kramflecích! Využijte toho a zakopejte se na výhodné pozici toho, kdo ! Od středy narůstá varování před čísi (snad i vaší?) snahou mlžit a jasné věci zamotávat. Pozor, aby Štíři neupadli do vlastní pasti. Pomocnou ruku najdou možná u Vodnářů, jistě ovšem na konci vlastního ramene. Hrozí jim úraz při násilném trestném činu (přepadení) nebo ve rvačce. Vyhýbejte se osamělým místům v noční dobu a také poutím a zábavám bez ohledu na dobu denní. V lásce přejí planety spíše vztahům přátelským, potlačené sexuální pudy povede k agresivnímu chování některých Štírů, nebo alespoň k úporným bolestem hlavy.

Před třemi týdny jsme se setkali poprvé s Radimem – Rolandem (14/26). Dny, které představují výzvu, pokračují. Prázdniny jsou v mnoha směrech slibný čas. Nepovažují tě spolužáci svým způsobem za exota? Záhadou jsi byl i pro učitele (myslím, že si dvouměsíční oddechový čas zaslouží přinejmenším stejně jako ty). Tví rodiče jsou sice starší, ale nejsou staří: rozhodně obýváte stejnou planetu. Že bez funění nevyjdou do schodů, patří k zchátralosti v podstatě odpovídající jejich věku a životnímu stylu. Chápou tě víc, než si myslíš. Proti rodičům většiny spolužáků necítí potřebu předstírat, že jsou vlastně tak nějak tvými kámoši, nutit se do hloupostí, za které by se v duchu styděli, ani se s tebou snažit soupeřit (což bývá častým hříchem otců). Stále dobrá paměť je vede k tomu, že tvé četné úlety omlouvají, i když nahlas hartusí občas mocným hlasem. To se týká i tvých fantasy magorií. Chceš bojovat s drakem nebo dalšími rytíři? Tvoje věc. Naučit se šermovat nemusí být k zahození. Uvědom si to, abys nepromarnil city, které do tebe neokázale a tiše investují. Přemítej, jak jim je vrátit. Podle aktuálních karet tě brzy čeká překvapení: v tvém nejbližším okolí je člověk se stejnými zájmy. Jeho prostřednictvím se možná dostaneš do vytouženého společenství novodobých Rytířů kulatého stolu, dosáhl totiž nečekaně vysokého stupně zasvěcení. Piková figura naznačuje, že do hry vstoupí mladá dáma – tvá vrstevnice. Bude to ona? Tušíš, kdo by to mohl být?

 

9. STŘELEC

 

Hvězdy aktuálně Střelce varují především před lží, a to cizí i vlastní. Zatímco lež cizí eliminujete tak, že prostě nikomu nic nebudete věřit a půjdete jen do toho, co dokonale sami prověříte, s vlastním sklonem ke lhaní budete zřejmě muset úporně bojovat: je totiž známo, že Střelci občas trpí mimořádnou schopností velmi věrohodně fabulovat. V tom mají vesměs nepopiratelný talent: Napište ale raději román a nebo mi pomožte s horoskopy! Okolí už tuto vaši vlastnost z velké většiny prohlédlo. Občas ji považuje dokonce za zábavnou – ale opravdu jen občas! V pondělí a v úterý buďte bez obav uvolnění a bavte se dokonale. Ve středu vás zřejmě čeká nepříjemné setkání, osobní a nebo zprostředkované, těžko říct, jistě ale budete na čtvrtek špatně spát. Proto se nazítří i v pátek mohou dostavit nějaké zdravotní potíže a nebo prostě cosi jako únavový syndrom. O víkendu se proto pokuste dokonale od středečních událostí odstřihnout změnou prostředí i společnosti. Když nebudete na onu nepříjemnost neustále tak intenzivně myslet, pravděpodobně vám samo do pondělka naskočí nečekaně prosté, ale účinné řešení.

 

10. KOZOROH

 

Není dobré být Kozorohům samotným, proto jistě uvítají možnost si o protivenstvích nadcházejícího týdne se spřízněnou osobou pokecat, a tak uvolnit nahromaděné napětí. Nemusí jít jen o řeči, uvolnit se lze ve dvou všelijak. Jako znamení zemské by mohli tentokrát dobrý protějšek najít na nebi, a to především mezi vzdušnými znameními, jmenovitě Blíženci a Váhami. Pozitivní energií překonají zmar: hlavní problém zřejmě bude v rodině. Znásobit ho může vaše neústupnost. Pomněte na fakt, že shoda je často dílem kompromisu. Když vítěz bere vše, může to uspokojit jen jeho, zatímco dohoda přinese dobrou míru všeobecné spokojenosti a jen špetku všeobecného zklamání. Týká se to práce, přátel, partnerů i dětí. V tomto týdnu mezi úterkem a čtvrtkem pravděpodobně obdržíte také zprávu, jejímuž smyslu nedokážete plně porozumět. Problém ale zřejmě nebude v Kozorozích, ale v  záumných a úmyslně nejasných formulacích zprávy. Rozhodněte se až poté, kdy obsah ověříte z minimálně dvou dalších, pokud možno nezávislých zdrojů. V žádném případě se neukvapujte, zcela jistě byste později litovali. A ještě něco: vaše barva v tomto týdnu je jasně červená, noste ji třeba v podobě šperku, stužky a nebo prostě ponožek – to je jedno – můžete tak odvrátit neblahé jevy a ztlumit nepříznivé vlivy.

 

11. VODNÁŘ

 

Vodnářům bude hej, energie by měli mít na rozdávání a je pravda, že z jejich pozitivního vyzařování budou mnozí méně šťastní čerpat. Síla, kterou jsou momentálně nadáni, může přinést mnoho dobrého, ale mohou jí také dát destruktivní charakter a ve vztazích natropit pěknou paseku. Od pondělí do středy hrozí spíš negativní dopady. Buďte opatrní: můžete bolestivě zasáhnout i někoho, koho si vážíte a koho máte rádi. Slovo ve zlém vypuštěné nezachytí žádný radar a nesestřelí žádná raketa. Když dopadne, je pak už těžké věrohodně vysvětlit, že jste to mysleli dobře a nebo prostě jinak! Můžete se dočkat odvety… Pokud vás nutkavě pronásleduje představa, že jste se stali obětí křivdy, jste přetěžováni či špatně odměňováni, změřte pro jednou svou situaci údělem těch, kteří jsou na tom v nějakém aspektu hůř. Nebuďte tak sebestřední. Pomožte a bude vám pomoženo…

 

  1. RYBY

 

Ve dvanáctém znamení zodiaku – Rybách – nemohou daní zrozenci v devětadvacátém týdnu čekat zázraky, pokud nebudou za zázrak považovat fakt, že ten jistě krušný týden nakonec přežijí. Množství úkladů, s nimiž se budou muset vyrovnat (a nakonec zdárně vyrovnají), totiž bude pro většinu mimořádné. Pondělí: Drobné zdravotní obtíže z počasí, také možnost zvýšeného chybování. Úterý: nějaká finanční patálie, ztráta a nebo špatný obchod, nic dramatického, ale rozčilující a jistě otravné. Středa: příbuzenský nebo rodinný spor. V podstatě ale pozitivní den, protože pokud jde o konflikt s milovanou osobou, následovat bude i krásné smiřování. Čtvrtek: Něco na způsob trapasu a nebo ostudy. Vaší a nebo někoho, na němž vám zatraceně záleží. Bude se o tom mluvit ještě v pátek, kdy něco zapomenete a nebo zmeškáte, nikoliv osudově, ale rozhodně způsobem život komplikujícím. Celková otrávenost bude pokračovat v sobotu, takže nejlepší by bylo se zakopat dobrých pár sáhů pod zem. Proč ale hned tak černé myšlenky? Těmi vše činíte jen horší, než ve skutečnosti je. Zvažte nepopiratelný nedělní fakt, že stanete-li se středem společenského zájmu a pozornosti, nemusí to vůbec vyplývat z toho, že jste tak nemožní, ale právě naopak: počet fanoušků a fanynek celý týden tak nevybíravě osudem pronásledovaných Ryb a množství lidí přejících jim pocty je nakonec dokonale překvapí… Bude to příjemný závěr týdne, jež by byl lepší, kdyby nebyl.

 

(Křestní jména účastníků Hry o budoucnost byla v zájmu anonymity a v souladu se zákonem o ochraně osobních údajů změněna.)

 

– Nashledanou za týden. –