Horoskopy od 15-10-2007 do 21-10-2007

 

Týdenní horoskopy

s výkladem karet z Věštírny „Měsíční Kočka“

Čtyřicátý druhý týden: 15. – 21. říjen.

Situace: trochu vše postihujících zmatků zřejmě bude v průběhu týdne mít na svědomí stále jakoby couvající Merkur, ale jinak planety vše svým postavením nakonec zharmonizují. Zuřivci a vzteklouni si na své nepřijdou, poklesne i počet infarktů, čemuž jistě prospěje i poměrně pěkné počasí, podzimní, ale rozhodně lepší, než si vesměs zasloužíme. Naše uši budou připraveny (a ochotny) slyšet a srdce budou otevřená.

Pokud se znamení, přibližný věk a pohlaví čtenářů shodují s daty účastníků naší Hry o budoucnost, mohou s vyšší mírou pravděpodobnosti jim určenou předpověď tvůrčím způsobem využít i pro sebe. Dobré karty všem!

1. SKOPEC

Na rozdíl od valné většiny dalších znamení zvířetníku kyne četným Beranům v podstatě báječný týden bez zvláště rušivých vlivů. Budou trochu nevrlí pouze z možných intervencí do vlastního soukromí zvenčí, kam se počítají i nejbližší příbuzní. Můžete-li se návštěvám vyhnout – zrušit je a nebo odložit, raději to učiňte. Ne, že by se něco zlého v opačném případě stalo, ale pohoda a jinak velmi dobré vnitřní soustředění, by byly zřejmě pryč. Své nejbližší mohou někteří Skopci hlídat jako beran stádo, a dokonce je mohou svou láskou, péčí a starostlivostí poněkud obtěžovat. Se zdravím i penězi na tom podle všeho budou dobře. Středa je ještě lepší den než ty ostatní na lásku!

Pane Rudolfe (stáří 27 roků a poslední vzájemný kontakt ve 40. týdnu), v aktuální předpovědi se nedozvíte nic převratného. S jistým zadostiučiněním mohu konstatovat, že sám přitakáte tomu, co jsem se vám interpretací vašich karet pro minulý týden snažil sdělit: přes ohromujícím způsobem vašimi hormony lomcující zážitky s Platinou, ale v souladu s vašim vychováním a způsoby vůbec, se rozhodnete s románkem skončit. Křížový kluk v dvacátém domě napovídá, že vám pomocnou ruku nabídne rodina. Náhodou se objeví zřejmě váš veleúspěšný bratr, s nímž vás váží vcelku vlažné vztahy. Přesto se mu svěříte. Budete překvapen, když vám částku, kterou sousedce dlužíte, sám nabídne. Přitom finanční podmínky budou velmi dobré a úkol s nimi spojený sice pro vás nezvyklý a tak trochu nepříjemný, leč zdá se splnitelný. V době jeho zahraniční dovolené byste se měl postarat o lidožravou bestii, psího miláčka rodiny. Rozhodně k návratu do rovnováhy těla a duše to není nejjednodušší recept, ale co byste pro vykličkování ze situace s Platinou neudělal?

2. BÝK

Měsíční Kočka nese pro daný týden Býkům v podstatě dost vážné varování, týkající se peněz. Rozhodně jim věnujte zvýšenou pozornost. Nemělo by jít o nebezpečí horentních nákupů a nebo špatných investic. Na ně také v šíleném období, v němž na nás mazaní obchodníci nalíčili předvánoční pasti, jistě dojde. Hvězdy spíš napovídají trestný čin: Býci se mohou stát často vlastní neopatrností obětmi nenechavců všeho druhu, těm narozeným v první dekádě (dekanu) svého znamení dokonce hrozí loupež či přepadení: zvýšená opatrnost je na místě, především v úterý, v pátek a pak o víkendu.

 

K panu Pavlovi (39/40) tentokrát od Měsíční Kočky směřuje varování: nemějte zdárně se vyvíjející dění kolem vašeho projektu za hotové a neberte ho za vyhranou, všechno se nepochopitelně zkomplikuje a ani karty nemají jednoznačnou odpověď na to, odkud tentokrát bude foukat studený vítr. Jistě ovšem za tím budou peníze, respektive jejich nedostatek. Zda na ministerstvu či na kraji, v Evropě (myslel jste si patrně na nějaký eurogrant, není-liž pravda?) a nebo zda peníze chybí v něčí lačné kapse, není v této chvíli Měsíční Kočka schopna říct. Pokud si ovšem myslíte, že bude potřeba kohosi podmazat a že by to pomohlo, nedělejte to. Ze zásady…a také proto, že by to nejspíš byla past. Viděli bychom za ní nejspíš Asákovy rejdy. V milostné oblasti čeká Pavla výjimečně až podezřele seismicky klidné období. Mohl by ale dostat roupy, a pak by otřesy přišly vzápětí.

3. BLÍŽENCI

Vlivu retrográdního Merkura lze nejspíš přičíst fakt jistých třenic, k nimž může mezi vámi a vašim partnerem či partnerkou prakticky permanentně docházet. Nepůjde o nic vážného, ale dokáže to otrávit. Nehledejte chybu v partnerovi, prostě to tak tento týden nejspíš je a tak se snažte být pozorní a možné třecí plochy polejte olejem. Jen na něm sami nakonec neuklouzněte! Nelze vyloučit ani drobné zdravotní svízele, škrábání v krku a pálení v očích v druhé půli týdne. Nic to nebude, pokud příznaky nezanedbáte… Sluníčko může být zrádné, zvláště po poledni a v podvečer.

Především Lacovi (20/41) a samozřejmě i pravidelným čtenářům stránky naší Věštírny se v první řadě musíme omluvit. Když jsme se totiž pokusili rozklíčovat Lacovy záhadné vztahy s otcem, z nepochopitelných důvodů jsme zaměnili jeho jméno za jméno Ivan. Přirozeně že nejde o jednoho a téhož člověka, nesouhlasí nejen vesmírným znamením, ale ani věkem. Laco se zorientoval, ani další čtenáři – a že vás v poslední době stále přibývá – se splést nenechali. Opakujeme proto správně: Všechno nasvědčuje tomu, že ve vztahu k Lacovi plnil otec i mateřskou roli, ne ovšem z vlastní volby, ale z nezbytí. Jeho osud nás zajímá vlastně pouze ve vztahu k Lacovi a k jeho příběhu. Karty upozornily i na otcovu s léty vzrůstající svárlivost a truchlivou psychiku. Cesta partnerské shody mezi Lacem a otcem bude dlouhá. Neustále se totiž jeden vůči druhému vymezuje. Otec nějak nechápe, že syn je už dospělý. Ten ale zase připomíná kohouta, který na kupě hnoje chce světu zvěstovat, že tady je pánem on. Po této rekapitulaci jen dodejme, že v aktuálním týdnu na Laca čekají peníze, které si nevydělal. Zda jde o dar, dědictví a nebo třeba nález, necháváme na něm.

4. RAK

Tento týden bude ve všech oblastech většinu Raků provázet mimořádně dobrá intuice, dík níž se jim možná podaří vyhnout hrozícímu maléru v práci nebo ve škole. Úspěšní budou v milostném slídění. Společensky jim sice hrozí nějaký menší trapas, ale rozhodně nepůjde o nic hrozného, otřesou se jako pes po koupeli, takže budou suší, zatímco nějaké ty krůpěje oné směšnosti ulpí na okolí. Není to zábavné? Nos byste mohli mít i na peníze. V druhé půli týdne to může být výhodná koupě či prodej, na jeho sklonku sázka, která vyjde.

S Agatou (15/40) bychom se v nadcházejícím týdnu potkali jen těžko. Užívat si bude na škole v přírodě. Cesta v jejich kartách skutečně byla. Napsala mi to i sama, karty to svým způsobem jen velmi polopaticky potvrdily. Agato, pozor na prochladnutí! Samozřejmě, že si svou kočku na školu v přírodě vzít nemůžeš. Ale požádej toho kluka, s nímž ses skutečně seznámila na kočičářské výstavě, zda by ji na ten týden nevzal k sobě. Jednak bys měla klid (a kočka taky), jednak by to byl dobrý důvod ještě se s ním sejít. Jinak se týden ukazuje být pestrý, jak napovídá sedmidenní Černý kocour. V pondělí jedete, je tedy karta cesty zcela na místě. V autobuse ti bude špatně, ovšem nová bunda, kterou ti máma koupila, zaznamená mezi spolužačkami velký úspěch. Hned v úterý se ti začne stýskat po domově. Jenom po domově? Samozřejmě i po kočce. Jakož i po tom, u koho ji zrovna máš. Kluk, který tě naštve ve středu, je ti velmi protivný. Ale je ti protivný opravdu? Občas k němu cítíš mateřské city. Je sice takový poďobaný… ale rozhodně tě fascinuje jeho velká kreativita. Ve čtvrtek karty hlásí pěší výlet do Babiččina údolí, puchýř na patě a slzy. To se ti opravdu skoro v patnácti tak stýská? V pátek se vyhrotí na škole v přírodě mezilidské vztahy, což vyvrcholí prudkou hádkou. V sobotu to už učitelka nevydrží: zdá se, že na tenhle týden doplatíš třídní důtkou. Nebudeš v tom sama. V neděli konečně jedete domů – Ago, něco, co máš ráda, na škole v přírodě zapomeneš, nebo ti, v horším případě, někdo ze spolužáků ukradne.

  1. LEV

Především Lvy mužského pohlaví (ale nejen) čeká ospalý a v podstatě lenivě pohodový týden. Z vnějšku se sice budou do této idyly snažit proniknout rušivé vlivy v podobě špatných zpráv a pověstí, pro jejich nejasnost však jim nemusíte věnovat pozornost. Jako většina fám budou spíš hůř znít, než mohou prakticky uškodit. V mlze vypadá Lochnesska také nebezpečně. Když se mlha rozejde, není tam nic a nebo ve vlnách se převalující starý kmen. Nicméně se Lvi stávají zbytečně tajnosnubní. Nejbližší si to věru nezaslouží, ba, může se tento váš momentální sklon stát zdrojem nepříjemného odcizení.

Panu Vladimírovi (51/41) již po týdnu karty opět radí: tentokrát je jejich výpověď určena károvou kartou střední hodnoty směrované k rodinným vztahům. Znamená to, že půjde, i když zprostředkovaně, o beztak mizerný vztah Vladimíra s bratrem, do něhož přirozeně dále negativně zasahuje Dáma v černém. Vladimír samozřejmě genezi příběhu zná, ale především noví čtenáři by se mohli  ztratit. Prostě Dáma kdysi byla ve velmi osobních vztazích s Vladimírem. Pokusila se ho stáhnout z peněz, což nepochybně dobře umí. Když se jí to nepovedlo, vsadila na jeho bratra. Přestěhovala se do jeho postele a síťované punčochy a nepopiratelná zdatnost Dámy (je malá, ale šikovná) udělaly své. Pokoušejí se Vladimíra vydírat na základě jakési staré pochybné a hlavně nejasné rodinné historie, kolem níž panují jen dohady. Letitá teta, která mohla do věci vnést jasno, zemřela. Souvislost s pikovým klukem signalizuje těžkosti a kárová osma bláhovost přání dojít s bratrem smíru. To by někdo musel nejdřív tu osudovou ženskou zabít!

  1. PANNA

Některé Panny mohou s největší pravděpodobností navštívit nemoci, rozhodně budou k nejrůznějším ve vzduchu poletujícím potvůrkám poněkud vnímavější. Odpovídat by tomu mělo jejich oblékání i stranění se shromážděním, demonstracím, kinu i divadlům. Nachrchlat na vás může v podstatě kdokoliv, ale epidemiologická situace není hrozivá. Princip předběžné opatrnosti však radí nemoc nepokoušet. Nepouštějte se také do riskantnějších projektů (a to ani ve sféře milostné).

Slečno Madlo (17/40), tentokrát si budeme povídat o tom, jak to podle karet chodí v tvé rodině. Nevychází mi rodina plná, ale ani náhradní. Z toho jsme, specielně podepřeni výpovědí křížové sedmy, usoudili, že v rodině chybí matka. Vychovává tě tedy otec? A sám? Na otázku, zda tento stav je dlouhodobý, odpověděly karty záporně. Zdá se, že se s touto poměrně novou situací stále a také dost obtížně vyrovnáváš. Možná proto v tvém světě poněkud rozechvělých hodnot má tak významné místo Plavovláska. S tou se nicméně v tomto týdnu prakticky neuvidíš. Bude zřejmě nemocná a nebo prostě vzdálená, to není zcela jasné.

 

  1. VÁHY

Tohle nebude podle všeho pro zrozence z Vah týden nejlepší, snad jen ti, kteří mají narozeniny, se prokoušou bez ztráty kytičky. Ani ty ostatní nečekají žádné hrůzy, ale podobně jako Raci (viz výše) a snad dílem Kozorozi (viz dále) vyžerou si notnou porci trapností. Pokud si myslí, že je dobré být středem pozornosti, jistě se mýlí, týká-li se to zájmu okolí o směšné prvky v jejich oblečení, projevy chování a nebo obsahově či formálně divnou mluvu. Neznamená to, že by Váhy tento týden chtěla Měsíční Kočka zahnat do kouta a tam nechat přežít do dalšího pondělí. Ne. Jen buďte opatrní a k okolí pozorní. Dokážete-li si ze sebe udělat srandu, vyrazíte posměváčkům zbraně z ruky.

Bohužel nic nového, musíme konstatovat ve vztahu ke kartám, které má dnes před sebou Aja (27/40). Mnoho se nedozvíme. Dobré ale je, že v jejich výpovědi místy sice plné protimluvů, převažuje jasný tón. Je zde celkové zklidnění po vybití nahromaděných stresů nedestruktivním způsobem. Je tu ale i nějaká cesta, mohlo by se jednat o přípravy na dovolenou (kdo by si však v tomto ročním období volno bral – snad jenom blázen, ale to by tak konec konců v případě Aji mohlo s prominutím být).

8. ŠTÍR

Něco s penězi, ale není to moc jasné, se kroutí v Kole osudu Štírů. Dobrého to ale nic nebude – nejen že nedostanete přidáno, ale připravte se i na nečekaná vydání. Nepůjčujte peníze, jejich návratnost je nejistá. Opatrní buďte i v hazardu, nejraději nesázejte vůbec. Nepříliš s tím souvisí fakt, že se Štírům vcelku daří úspěšně odpovídat sobě i okolí na otázky po smyslu na první pohled záhadných úkazů. Vždy najdou a objasní jejich racionální jádro. To některé lidi přirozeně štve. I vás to vlastně ochuzuje. Popusťte uzdu fantazii! Dejte smysl nesmyslu! Středa bude dobrá pro milostné výboje, v pátek by naopak zřejmě směřovaly ke katastrofě.

Potvrdilo se nejasné varování ohledně finanční situace pana Fukse (41/39). Nepochybně ho tento stav netěší, ale ani ho neodzbrojuje, protože není pro něj konec konců ničím až tak zvláštním. Pokud jde o něj samého, nevadí mu příliš, protože je podle karet závislý spíš na své nezávislosti, než na hmotných statcích. Problém je ovšem v blízkých, kterým jeho příjem umožňoval vcelku utěšenou existenci. Rozhodně je nechce uvrhnout do chudoby a tak bude Fuks muset trochu ze své nezávislosti slevit… V nastávajícím týdnu by se měl vyhýbat zrzkám, sudým číslům a rybám – na talíři, při výlovech rybníků a přirozeně také zrozencům z toho znamení.

  1. STŘELEC


Některé Střelce tento týden čekají dobré věci. Po rozpačitém uplynulém týdnu se mohou opravdu zhluboka nedechnout. Pondělí, úterý a čtvrtek budou dobré v práci. Můžete se svými nápady (i finančními) vcelku sebevědomě vystoupit. Nejpravděpodobněji sice neuspějete, ale už se o vás bude vědět – nezavěšujte se, jste v pořadí. Hvězdy rozhodně aktuálně nadržují Střelcům, majícím něco společného se zahraničím, osobně, studijně, obchodně či cestovně. V pátek je v horoskopu naznačen problém s příbuznými. Když utečete, vyhrajete, hlavně se nesnažte nic řešit a nebo se plést do vztahů, jimž rozumíte jen zdánlivě. V neděli budou Střelci bojovat s velkou únavou, která by mohla být předzvěstí nemoci.

A je tu na zvláštní přání jeden „Černý kocour“ pro Izu (15/39)! Pondělí jí přinese vážný rozhovor s jasnookou černovláskou, řekl bych jejího věku, nejpravděpodobněji spolužačkou. Bude se týkat jakéhosi úterního třídního podniku, na němž by mohlo dojít k nějakému – ve smyslu školního řádu – kázeňskému přestupku. Na hodnocení chování to zřejmě vliv mít nebude, ale dej si, Izo, pozor: v pololetí tě čeká svým způsobem nejdůležitější vysvědčení ze základky, vzhledem k tomu, že může mít větší vliv na přijímačky kamkoliv, než hodnocení závěrečné. To ve středu bude rozhodně lépe, protože můžeš čekat dobrou zprávu, která ti přijde na mobil. Bude od NĚJ? Řekl bych, že ano. Nerozhodí tě ani páteční konflikt se Zrzavou Dámou, ty víš, o koho se jedná, já usuzují na matku. Má o sobotě jiné představy než ty, ale nakonec svůj plán uhájíš. Nejlépe uděláš, když jí řekneš, proč se tuto sobotu nemůžeš účastnit původně plánovaného rodinného programu. Ukáže se chápavější, než jsi myslela. Je to zlatíčko! Škoda, že si toho tak málo všímáš… A teď velká sláva: připrav se na sobotní rande: čeká tě návštěva kina s tvým zelenookým blonďákem. Skandál, jímž karty hrozí na neděli, však k němu má vztah jen okrajový. Navíc nic se nejí tak horké, jak se to uvaří a to, co by snad v máminých očích mohlo vypadat povážlivě, má stěží váhu motýlích křídel.

10. KOZOROH


Protože Kozorozi budou hýřit přímo nezkrotnou energií na nepatřičných místech, mnozí z nich se lehko dostanou do velmi trapných situací – ale v zápětí také z nich. Kdyby se snad pokusili příliv energie nasměrovat zásadnějším směrem, byli by úspěšní. Zvláště ve studiu, ale toho se asi nedočkáme: na počátku akademického roku není ještě kam spěchat a středoškoláci i po dvou měsících jedou stále na poloviční plyn. Záklaďáci myslí na prázdniny… ty co byly i ty, co budou, na školu ne. Dobře to vypadá překvapivě s penězi. Ale hlavně: Někdo na vás myslí. Někdo vás má moc rád. Víte, kdo to je? V sobotu se střezte mužů vousatých a žen v zeleném.

Týden je doba krátká a za týden mnoho převratných událostí jistě nepotkalo ani pana Olina (61/41). Nicméně zřejmé je, že z nastražených osidel se nevymaní. Ne, že by nechtěl, ale podle karet bude mít jiné starosti: zřejmě ho skolí do postele ne Lori, jak by si oba přáli, ale náhlá celková ochablost – zřejmě v důsledku velkého citového vypětí. Mohou se přidat pro věk typické problémy i běžné podzimní komplikace. Proti vůli rodiny se do Olinovy vdovecké poustevny dostane miláček Lori jako nepopiratelné světlo jeho večerů. Bude to velmi romantické, ale pozor, podle všeho i nakažlivé.

11. VODNÁŘ

Výpověď směřující k Vodnářům je poměrně rozporuplná: na jedné straně varují hvězdy před blíž nedefinovaným nebezpečím, na druhé Neptunův vliv přeje snad až mimořádně především Vodnářům z volných zaměstnání, hlavně však malířům a lidem vůbec aktivním ve výtvarné oblasti. Jsou tyto předpovědi dvěma stranami jediné mince? Může to tak být. Pak by ovšem nejspíš platilo klasické první vyhrání z kapsy vyhání. Obecně ovšem je čas při dodržení jisté obezřetnosti příznivý obchodníkům z kumštem – prodávajícím i nakupujícím- především na aukcích v sobotu a v neděli. Garantuje jedněm vysoké příhozy, druhým pak dobrou cenu u reziduí.

 

Pan Honza (26/40) se vydal nepříliš ochotně po jedné z možných cest, kterou mu karty nabídly: posypal si před otcem hlavu popelem, tím uklidnil matku a věci se tedy dostaly do klidu. Vyhovuje ovšem daný stav dvěma dalším ženským ve hře? Podle karet ani jedné: Předsedkyně skřípe zuby a v Olívii se budí jakási pomstychtivá vůle Honzu pokořit a s Předsedkyní, respektive jejím vábením, jednou pro vždy tvrdě skoncovat. Má ovšem na něco takového v nemilosrdném světě mužů, v patriarchální struktuře tradičního rodu, kde i zbloudilý syn je konec konců víc, než matka budoucího dědice, vůbec šanci? Karty o tom pochybují.

  1. RYBY

Rozjezd Rybího týdne bude nejspíš poněkud klopotný, ale po pracovní stránce nakonec zřejmě dosáhnete všeho, co jste si pro daný čas předsevzali. Pozor na Merkur: podle všeho negativně zasáhne do vašich milostných plánů a s největší pravděpodobností se bude snažit (samozřejmě za vašeho plného přispění, na hvězdy všechno rozhodně nesvádějte!) pokazit u teprve se rodících vztahů, co se dá. To však až v sobotu a v neděli. Takový vývoj Ryby pořádně rozhodí, takže by se Měsíční Kočka pranic nedivila, kdyby jejich otřesený imunitní systém nakonec podlehl i banální říjnové chřipce.

Milá Lído (33/40), pokusím se dnes rozklíčovat, proč hlavní kartu příštího týdne by nejlépe bylo číst jako Velké zklamání. Vyplývá zřejmě ze zásadního neřešení, nebo řešení vleklého či odkládaného, vaší svatby. Zdá se, že pokornou trpělivost v této věci vystřídá na počátku týdne pořádný vztek. V práci se všechno opravdu vyvíjí k nepochybně nepříjemnému právnímu sporu a vám chybí klidné zázemí. Po pravdě řečeno, nechybí, ale pokud nebudete mít svého „Huga“ okroužkovaného (dám mu toto jméno, ač ho rozhodně nepovažuji za sňatkového podvodníka), bude vás ten nepatřičně lichý pocit sužovat a znervózňovat. Přibudou problémy s vaší malou holčičkou. Zase bude nemocná. Kdo ji bude hlídat? Matku, s níž jste tak jako tak jednou nohou na válečné stezce, starost o mrně těší, ne však, pokud je nemocné. Zkuste ji pochopit. V situaci jejích věčných válek s vaším otcem, kterou se rozhodla řešit nástupem do zaměstnání, je to dítě opravdu navíc. Ale kdo ví, zda se tímto způsobem nesnaží urychlit tu stále odkládanou svatbu: prostě vás do ní na sklonku vašich Kristových let takto dostrkat. Matčina chuť nastoupit po letech do práce by vás neměla překvapovat. Je váš problém, že jste její řeči vnímala jako plané pohrůžky směrem k manželovi. Lído, jedno s druhým sečteno: natáhněte svému druhovi chomout, zůstaňte s malou rok dva doma, a do práce se vraťte, až bude dítě zralé na školku – pokud ovšem v mezičase nepřijde další potomek. Ženich se v tom smyslu jednou v milostném poblouznění vyjádřil. Sedněte si s Hugem k věcné řeči – bez romantických svíček a podobného haraburdí, dík kterému od rozprav vážných vždy plynule přejdete do peřin a nakonec stejně nic nerozhodnete. A pokud řekne ano, zaškrtněte konečně v kalendáři datum svatby.

Křestní jména účastníků Hry o budoucnost byla v zájmu anonymity a v souladu se zákonem o ochraně osobních údajů změněna.

– Nashledanou za týden. –