Štír – horoskop na rok 2016

Jen malý člověk má malé cíle. Rok 2016 by měl být pro lidi narozené ve znamení zvěrokruhu Štír rokem realizace velkých snů a plánů. Začněte s tím hned od začátku. Nemá smysl nic odkládat, věci se jen tak samy od sebe nezlepší. Nejtěžší je vždy první krok, pak vás už často nese lavina událostí. Významné změny nepotřebují vždy velké investice, stačí jen snaha. Při uskutečňování vlastních plánů nezapomínejte ani na své okolí, jednou podáte pomocnou ruku vy jim, podruhé podpoří oni vás.

Nejlepší měsíce v roce 2016: květen, červenec, listopad

Nejhorší měsíce v roce 2016: duben, září, říjen

Práce: V roce 2016 budete mít podle horoskopu jednu velmi zajímavou vlastnost. Dokážete si bleskurychle všimnout, kudy vede nejkratší cesta k cíli a jaké vás na ní mohou čekat překážky. Při realizaci složitějších plánů to bude k nezaplacení. V lednu a únoru to budete mít v zaměstnání dost složité, dojde k několika změnám, které s vámi nemají nic společného, ale přesto váš pracovní život ovlivní. Klidné období bude klasicky kolem léta, kdy všemu začne vládnout lenost a ospalost. Co pět až šest týdnů se budou celkem pravidelně objevovat menší finanční problémy, každý by měl být pro vás signálem, že je nutno trochu upravit rodinné výdaje. Přesto byste celý rok měli podle horoskopu ukončit v plusu.

Zdraví: Pokud jde o zdravotní problémy, ty se u lidí ze znamení Štír mohou více objevovat v březnu, kdy se bude jednat i o součást jarní únavy a pak na přelomu podzimu a zimy, kdy zase vaše tělo bude citlivé na kratší den a nedostatek sluníčka. Proto byste mu měli dopřát hřejivé paprsky v každé chvíli, kdy to jen bude možné. Sbírejte sílu do zásoby a vše se vám podaří zvládnout bez větších problémů. V druhé polovině roku budete mít výbornou možnost se zbavit nějakých zlozvyků, ani to nebude vyžadovat velké sebezapření.

Láska: Štíři v partnerských vztazích by si podle horoskopu na rok 2016 rozhodně neměli stěžovat. V jejich lásce se objeví nové hlubší tóny, uvidíte, že společný život opravdu může někdy připomínat i rajskou zahradu. Samozřejmě to občas někdy zaskřípe, zvláště před létem, kdy vás bude trochu tlačit čas, ale žádná hádka nepotrvá moc dlouho a po usmíření to bude ještě sladší a krásnější než dříve. Jestliže ještě partnera nemáte a tento stav vám přestává vyhovovat, měli byste zbystřit hned na začátku roku, kdy se ve vašem okolí objeví několik velmi zajímavých lidí. Postupujte pomalu a opatrně, nic neuspěchejte a máte opravdu velké šance. Jestliže to v zimě nevyjde, nic není ztracené. Nové zajímavé možnosti se objeví ještě v červenci a listopadu. Štěstí najdete tam, kde jsou společné zájmy.