Horoskopy od 14-01-2008 do 20-01-2008

 

Týdenní horoskopy

s výkladem karet z Věštírny „Měsíční Kočka“

Třetí týden: 14. – 20. leden.

Situace: Dobrý týden slibují hvězdy především nejrůznějším fantastům a těm, pro něž je vysoká obraznost předpokladem výkonu povolání či přímo posláním. Vedle samozvaných bláznů všeho druhu tedy uspějí především umělci, a dokonce i kouzelníci z oblasti financí, kteří nejsou jen účetními. Pozor, může jít i o šantaly a podvodníky. Každopádně stojí Neptun na jejich straně. Venuše proti Marsu pak znejišťuje trvání partnerských vztahů, již majících jakési trhliny.

Letos poprvé roztáčíme Hru o budoucnost s jednotlivými účastníky a tím jsme i vstoupili do posledního čtvrtletí jejího druhého ročníku. Přejeme vám upřímně, ať s tím, co vám hvězdy na nebi i karty na stole přejí, naložíte správně.

  1. SKOPEC

Berany to zřejmě nebude jednoduché, protože zhruba od úterního odpoledne budou mít nepochopitelně protivnou náladu, která se jich zřejmě nepustí až do počátku víkendu. Přitom není zcela zřejmé, co za tím bude vězet, z čeho by jaksi měla vyplývat, protože zdraví budou mít vesměs pevné a vnější vztahy přinejmenším vyrovnané. Žádná velká tragedie je nečeká ani s penězi či ve škole a nebo v zaměstnání. Někdy to prostě tak na člověka sedne. Když nyní víme, že tento stav je časově ohraničený, bylo by snad nejlepší nedělat s tím nic, pouze zamezit negativním dopadům do okolí a jednou si to smutnění prostě se vším všudy užít… O víkendu může Měsíční Kočka doporučit Beranům nějakou formu sportování a posléze společenské vyžití v kruhu přátel.

Vzhledem k zúženému programu kolem svátků se s jednotlivými účastníky naší Hry o budoucnost setkáme v novém kalendářním roce vlastně poprvé a s jedním z nich se dokonce dnes rozloučíme. To druhé neplatí o panu Rudolfovi (27 let, naposled v kontaktu s Měsíční Kočkou v 49. týdnu loňského roku). Vyložené karty mluví řečí nad jiné jasnou: pokud posledně předpověděly, že rozuzlení se blíží – a nebude to v žádném ohledu příjemné, dnes váš hřích rozplétají s gestem nepochybně tragickým! Hned v počátku týdne, po žhavém víkendu s Platinou, budete mít ostrý výstup s jejím mužem. Nemělo by dojít k fyzickému násilí, ale je víc než jasné, že spor mezi vámi má základ nikoliv ve vašem špatném parkování, ale v jeho žárlivosti – aniž by však na toto téma padlo jediné slovo. Nějak hádku ustojíte a na druhé straně vás opět popostrčí k přání situaci řešit. V předchozích týdnech vás totiž zmátla mladá dívka. Co je to ve vás, že tak pletete hlavy ženám bez rozdílu věku? Ve čtvrtek situace dojde fatálního zvratu: Jaký dojem na vás udělá pramen krve, vytékající z pod dveří Platinina bytu, mířící přes nepatrně se svažující chodbu a v čůrku překračující první dva schody k odpočivadlu? Sirény záchranky i policie, zmatek a chvat na chodbě, rozespalé hlavy sousedů nad zábradlím schodiště, nosítka s Platinou, dýchací maska na její tváři a lapiduch s krevní konzervou v ruce, policajtské odznaky, odkudsi se vracející soused dole pod schody a pichlavý a nesmlouvavý civil, oblečený jako prodejce z tržnice… Co bude bezprostředně následovat? V daných souvislostech můžeme pikové eso číst jako jednu z nejhorších možných karet. Sama o sobě v této poloze špatná, ještě ke zlému obrací smysl jak křížové osmičky (navíc obrácené), tak devítky téže barvy. Jsem přesvědčen, že vás policie spolu s manželem Platiny zařadí mezi podezřelé a kromě okamžitého zadržení a zdlouhavých výslechů vůbec nevylučuji, že na vás i uvalí vazbu. Teď jsou vám vaše úžasné peníze pro kočku. Rozhodně vám neprospěje, že v době objevení Platiny jste byl opilý pod obraz. Karty radí: zachovejte klid. Pokuste se vzpomenout, co jste přesně ten večer dělal. U Platiny jste byl, byt je i tak plný vašich otisků. Jak jste se od ní dostal domů?

  1. BÝK

Především Býci z druhého dekanu si nebudou moct v práci opravdu na nic stěžovat, ale v podstatě se to týká i těch, kdo je v kalendáři datem narozenin předcházejí i následují: aniž by se nějak zvlášť snažili, budou vcelku úspěšní a navíc se zde budou dobře rozvíjet i jejich osobní vztahy. Ovšem pozor – nikoliv náhodou se říká, že co je v domě, není pro mě. Srdeční vazby proto opravdu nalézejte raději jinde! V druhé půli týdne může hrozit nějaký zdravotní zádrhel, nepodstatný sice, ale obtěžující. Z barev by Býci měli na sobě (nebo u sebe) mít stále něco, obsahující modrou barvu – to přece není neřešitelné?

Pana Pavla (39/49) jsme opustili v době předsvátečního sebezpytování, jež mělo pozitivní následek v podobě skutečně milé (i když občas přece jen poněkud umělé a drhnoucí) rodinné atmosféry po celé Vánoce a na Nový rok. Poctivě se snažili Pavel i manželka. Předsevzetí šla také v tomto směru – jenže to je již dobrých čtrnáct dnů… Ve vztahu k Lole to s vámi, Pavle, zase cuká, a tak se nepochybně obnoví i vazby mezi vaší ženou a Hlavounem. Opravdu se tedy nejednalo o nahodilou záležitost, jak jste se nechal kolébat a čemuž ostatně karty nepřitakaly. V záležitostech pracovních se stále nic neděje. Asistent je na zahraniční stáži a ředitel nemocnice má zjevně jiné starosti. Podobně vaši odpůrci na kraji. Klidně spát byste však ani v tomto ohledu neměl!

3. BLÍŽENCI

To se tak někdy stane, že by člověk chtěl, ale z nejrůznějších důvodů to prostě nejde. O čem mluvíme? O momentální prekérní situaci mnohých Blíženců. Stojí v jejich souhvězdí Luna a také Mars, zatímco Merkur je ve Vodnáři, takže zajímavých a přitažlivých jedinců, s nimiž přijdou tento týden do kontaktu, bude spousta. S žádným s nich však naše Věštírna, byť by to i snad bylo možné, sex nedoporučuje. Byl by to krach s trvalými následky. Nepochybně vás neuspokojí ani situace ve škole a nebo na pracovišti, kde se někdo chlubí (a úspěšně) vašim peřím, jinými slovy, přisvojuje si (a je za ně i odměněn) dobré výsledky vaší práce.

Panu Lacovi (20/49) přejeme v nadcházejícím týdnu především rozvahu a pevné nervy. Proč? Jednak bude sdílet do značné míry osud některých dalších Blíženců tak, jak ho prozradily hvězdy, jednak některá rozhodnutí, jež ho v tomto týdnu čekají, nebude možné oddálit a nebo dokonce zcela provždy pominout. Naštěstí se nebudou týkat peněz, protože s malým disponibilním zůstatkem v hotovosti velká vydání dělat stejně nemůže. V podstatě nouze ho tak uchrání od bankrotu, protože aktuální tlaky by ho mohly nutit k neuváženým nákupům. Dále se zkomplikuje jeho zdánlivě vyrovnaná situace ve vztazích s otcem: těžko lze přitom rozpory mezi nimi pojednat jen mrknutím oka…

4. RAK

Je vcelku pravděpodobné, že tahanice Raků s příbuznými, které s rozdílnou intenzitou bují od svátečních dnů, v brzké době – a dost možná právě nyní – kulminují. Spory vykrystalizují do ryze generačních sporů, přičemž od rodinných hitů kdo s kým a proti komu, se přes peníze a majetek dokonce mohou účastníci dostat k politickým postojům zastávaným jednotlivými účastníky dříve a nyní. Smír je v nedohlednu, názory se radikalizují. Ostatně, jako v celé společnosti. Těm, na něž bude hodně v této souvislosti nakřičeno, sebevědomí nepodepře ani jinak vždy ochotná Luna. Naopak, Jupiter nešťastníky srazí až na úplné dno. Lépe bude snad až o víkendu. Příkaz tedy zní: Jménem zdravého rozumu, příbuzní, rozejděte se!!! Až se tak stane, s nikým se dále nestýkejte, každého vyhoďte, zamkněte se na všechny západy a neberte telefon. Slyšíte to ticho? To je ale krása!

Milá Agáto (15/49), od moře sis nepřivezla žádnou zátěž v podobě domorodých lásek, které by tě teď soužily svou nedosažitelností. A ani ti, což je v tvém věku s podivem, nechybí. Nicméně do příštích dnů nahlédneme prostřednictvím výkladu na kříž. V jeho hlavě je vysoká piková karta – žel, v obrácené poloze. Cosi mi napovídá, že se jedná o ředitele vaší školy. Tato osoba, nepochybně přísná, ti v nastávajícím školním roce nebude zrovna nakloněna – snad pro tvé nekonvenční a dokonce i u nevypočitatelných puberťáků zcela nepředvídatelné chování. Z pravé strany příčného břevna kříže, jehož karta by měla varovat, zní výstraha před spoléháním na to, že tě ze všech malérů v posledním roce základní školy zase vyseká maminka. Její trpělivost má své meze a zřejmě na ni dolehnou i další starosti. Z levé strany kříže dostávám zprávu, že tvé materiální potřeby budou vcelku solidně uspokojeny – tak tato dobra nerozfrcej a nauč se spořit. V patě kříže stojí školník. Vypadá to pitomě a naprosto si s tím nevíme rady. Ale ty nejspíš víš, proč tam asi je?

  1. LEV

V tomto týdnu se budou mít dobře především Lvice, protože pány poznamenané tímto znamením budou sužovat zdravotní potíže vleklého rázu a v intimní sféře dokonce významná nedostatečnost. Pokud ji projeví, vystaví se u necitlivých partnerek posměchu, jehož se lze zbavit jen těžko a s nímž se velmi nelehko žije, protože dlouhodobě všechny samce odzbrojuje. V čem Lvicím pomáhá Venuše, to Lvům dominující Pluto tentokrát bere. Ostatní planety nejsou tentokrát až na výjimky zajímavé, každopádně má-li se Lev zbavit pokořujícího neduhu, partnerkou terapie by mu měla být právě Lvice.

Slečnu Gabrielu (20/49) v nadcházejícím týdnu nečeká žádné setkání s Advokátem, nikoliv proto, že není plánováno žádné stání v její kauze, ale z důvodů Advokátovy nepřítomnosti na území státu. Nechcete-li být zklamána, nepátrejte po jejím důvodu. Nechte to na něm, co a jak vám bude či nebude chtít říct sám, protože zjevně podle karet velmi komplikovaný problém, který řeší, byste s největší pravděpodobností nepochopila a nebo pochopila špatně.

6. PANNA

Mimořádné dny Panen sice skončily, ale ani nadcházející týden by neměl být špatný: vládkyněmi vašich dnů budou především city, občas však zbytečně exaltované. Projeví se tak vzájemná souvztažnost vlivů Slunce s Jupiterem, Marsem a Měsícem. Projevíte se zřejmě úžasně především v posteli, jen neříkejte, že je vám opravdu tak docela fuk s kým? Sex jako ventil? Pravda je, že hodně a způsobem skutečně krajně vysilujícím pracujete. Ale ono vám to jde, a navíc přináší nejen peníze, ale i mimořádné uspokojení. Pondělí a středa se nejeví jako dobré dny. Opak lze soudit o úterý a sobotě. V neděli se vyhněte déle trvajícímu pobytu v průvanu.

Pana Ivana (29/50) v posváteční době opustily stávkokazecké manýry, jimiž nevědomky narušoval předsváteční pracovní flákárnu. Teď naopak jako by se role vyměnily: celý kolektiv nasadil po svátcích hned poměrně razantní tempo, ale Ivan, zřetelně mezi ostatními nejstarší, působí jako člověk, jenž najednou nestačí s dechem. Jen své nepopiratelné oblibě v kolektivu (nebo jisté útrpnosti ze strany mladších partnerů?) může děkovat, že nemusí poslouchat uštěpačné poznámky spolupracovníků, a to dokonce i těch v služebně nižším postavení. Protože však s ním nikdo o nové smlouvě nemluvil a on sám se neptal, má za to, že status quo nadále platí. Ovšem pálí ho židle. Vždyť ve svých úvahách byl po prvním lednu již plně integrován úplně jinde!

  1. VÁHY

Merkur zve tento týden Váhy na hory, i když nám v Měsíční Kočce není v čase oblevy tak docela jasné, proč. Pokud pojedete, rozhodně se moc nestane, protože pracovní tempo není v lednu u vás zatím nijak šílené a na nějakou dovolenou jistě máte nárok. Možná by stačil prodloužený víkend… Jiné prostředí vám nabízí i nenucené seznámení se zajímavými lidmi. Žádnou erotiku nedoporučujeme, ale můžete navázat kontakty, které se mohou z nějakého důvodu v budoucnu moc hodit. Seznámit se a zaujmout vám určitě nebude dělat problém, protože vaše jednání se bude vyznačovat sympatickou bezprostředností, s níž si získáte i docela upjaté suchary.


Paní Aja (27/49), která se se starým rokem loučila i se stávajícím pracovištěm, na nové místo podle karet nenastoupila. Co se stalo? Nedohodla se? Je nemocná? Z nějakých důvodů došlo k odkladu? Napište nám nebo jiným způsobem dejte Měsíční Kočce vědět, co a proč se děje. Navíc nám zde vycházejí jakési osobní problémy, či zmatky. Výrazné je varování před kýmsi, s nímž jste v dlouholetých silných osobních vztazích. Nemělo by se však jednat o životního partnera, ale o spíš o kohosi z užšího příbuzenstva, zřejmě z manželovy či druhovy strany.

  1. ŠTÍR

Již v pondělí se Štírům začnou dít věci, jež lze sice vysvětlit normálně, které však v řadě ohledů budou budit zdání záhadnosti a působení nadpřirozených sil. Ničeho se nelekejte. To, že v jednom týdnu potkáte lidi, s nimiž jste již ztratili kontakt a najdete dávno postrádané věci, je v podstatě normální. Dejte pozor jen na staré lásky, které by sice nemohly vyvrátit z kořenů vaše složitě vybudované osobní vztahy, ale znejistět vás a rozhodit jistě. Měsíc s Marsem budou mít nepochybně vliv na vaši podrážděnost a z ní plynoucí roztržitost. Můžete proto zapomínat – předměty i naplánovaná setkání. Možná by bylo lépe víc času trávit doma v bezpečném kruhu nejbližších lidí i v uklidňujícím prostředí zvyků a zaběhnutých stereotypů.

Pan Fuks (41/50) se stále bude vzpamatovávat z nevydařených narozenin, na něž podle všeho v podobně zbabraném stylu navázaly oslavy všech svátků na konci roku, včetně Silvestra, který dokonce skončil nějakým zřejmě dost bolestivým úrazem. Nebo se snad jednalo o zranění z bitky? Podle karet těžko říct. V hlavě se Fuksovi stále honí zeťovy informace o podivných postojích dcery. Jak si například vysvětlit, že sice s otcem nemluví, ale manžela vyslala na narozeniny jako posla. Chce smír a nebo touží po vyhrocení konfliktu? Radu nemá ani Fuksova manželka. Dceru sice vlastně vůbec nezná, ale v jistém smyslu je prvotní příčinou vztahu mezi ní a otcem, svým mužem.

  1. STŘELEC

Lze soudit, že Střelci se pomalu opět dostávají do formy, a už nebudou muset být při každém kroku tak proklatě opatrní. Opatrnost však platí v omezené míře nadále pro účetní, bankéře i inženýry, provádějící statické výpočty: nebudou se s vámi kamarádit čísla i znaménka plus a minus. Lehko se spletete. Tři planety – konkrétně Mars, Saturn a Uran – mohou z nezadaných Střelců činit sexuální štvance, a i někteří žijící v jinak uspořádaných poměrech a láskyplných vztazích zašilhají k sousedům. Ne všechno se ale utají a pak ty výčitky partnera a konec konců i vlastního svědomí… Máte toho zapotřebí? Dejte si pozor: kritickým se v tomto směru jeví týden celičký, ale především čtvrtek.

A ještě předpověď pro Izabelu (15/49). Tedy: v pondělí karty hlásí nějakou telefonickou nepříjemnost, v jejímž pozadí je hnědě zrzavý muž s jasně zelenýma očima. Máme za to, že se jedná o souseda s módními kotletami – a jeho jméno tedy pro nás budiž Kotletka. Ve výkladu se objevuje stále častěji a jeho význam je pro tebe chtě nechtě značný, už vzhledem k vzájemným vztahům, které jsi mezi ním a matkou odhalila. Úterní den zmínku o Kotletkovi také obsahuje. Dotýká se anonymního dopisu, který objevíš ve schránce a který stopíš. Jeho denunciantský obsah určený otci by v rodině mohl zapůsobit jako bomba na Bikinách. Středa nepřinese mnoho nového: budeš zřejmě zvažovat hazardní návštěvu Kotletky. Nemůžeš ho ani vystát a hnusí se ti, ale chtěla bys slyšet o jeho vztahu s matkou přímo od něj. Ve škole ti to připadá dost hrozné. Ve čtvrtek tě ale zaujme matykář. Asi se rozhodneš na tento předmět nekašlat (ale není už pozdě?). Kéž by i ostatní předměty učili samí zajímaví fešáci! Kamarádit by ses asi mohla s copatou zelenookou holkou. Doma je to taky na draka, uvítáš nadcházející páteční den – těšíš se totiž na chatu objímat stromy. Kéž by už brzo vyrašily! To, jak rapidně ti ubývá sil, by však mohlo být předzvěstí nějaké nemoci. Nastává vytoužený víkend. V sobotu ovšem klid nepřijde, protože chatu poznamená návštěva zloděje. Pro policajty bude zajímavé především to, že ani jeden zámek nebude poškozen. Vlastní ztráty nebudou spočitatelné. Policisté sepíší protokol a nejspíš věc stejně odloží. Tobě se na tom ale něco nezdá. Týden korunuje neděle, a protože se pokazí počasí, ty budeš psát dopis sama sobě, otec pospávat v hamaku, a matka bude nafoukle stále něco na poličkách přerovnávat. Rodinná krize se podle karet stane již očividnou.

10. KOZOROH

V převážné většině se Kozorozi nemusí v nadcházejícím týdnu obávat nějaké finanční nepohody. A blýskne se jim přitom na ještě lepší časy. Vydělávání peněz jakoby pro vás nebylo nutností, ale hobby. Pracovní týden bude dobrý, ale to nejlepší vás zřejmě čeká nakonec: Víkend Kozorohů se jeví jako sexuálně nabitý. Dík spoluúčasti Jupitera budete fyzicky v dokonalé formě. Uvolnění, které vám milostné hrátky přinesou, bude nepochybně zázračné… a obnoví, spolu se silným vlivem příznivé konjukce Slunce se Saturnem, váš duševní klid, poněkud v předchozím období poškrábaný zřejmě v řešení vašich soukromých věcí víc než třeba aktivním příbuzenstvem.

Milý Aleši (16/47), protože na vlastní žádost dnes končíš spoluúčast ve Hře o budoucnost, dovol, abychom ti popřáli do budoucna jen to nejlepší. Jak to vypadá na počátku nového roku s Ladou? Dobře rozumíme, proč se na to ptáš. Nechceme rozhodně, abys své city investoval dál do lásky, která prakticky jistě nedojde naplnění. Ať ti zůstane krásnou a trochu bolavou vzpomínkou. Ostatně ani s Ladiným bratrem tě vlastně už v budoucnu nebude nic spojovat, a to tím spíš, že vás rozdělí nejen čas, ale i kilometry.

11. VODNÁŘ


Jako kritický den se tentokrát Vodnářům představuje středa: nejlépe by udělali, kdyby toho dne omezili aktivity především mimo dům na minimum. Budou-li pak v dnech následujících věnovat pozornost zdánlivě nepatrným a možná jindy nic neznamenajícím detailům, nejen že se vyhnou číhajícímu problému, ale dokonce na možné čímsi mimořádně zapeklité situaci vydělají. Jejich citovým vazbám přejí Mars a Venuše – a to především Vodnářům zadaným. Společně s partnerem mají možnost odhalit nové hlubiny vztahu. Nějaké problémy lze předpokládat v pátek nebo o víkendu se starými přáteli. Bude dobré si v těchto vazbách ujasnit, kdo je kdo a proč činí, co činí. Neváhejte z analýzy vyvodit jasné závěry, což pro vás může být ale dokonce bolestné. A pozor: Luna přinese kapsářům z tohoto znamení mimořádně šikovné prsty, na což bychom si měli v tlačenici dát bez rozdílu data našich narozenin zatracený pozor my ostatní.

Karty pana Honzy (26/49) prozrazují, že sváteční dny strávil bezkolizně, a to co se týče jak Olívie, tak širší rodiny. Pracovní věci a hlavně politické čachry, jež ho momentálně lákají snad víc než milenčina náruč, se odehrávaly v ospalé rovině, takže Honza rozhodně nic během svátků neprošvihl – v tomto směru se ani nadcházející týden nejeví odlišně. Pozor by si měl po loňských svátcích dát na zcela jednoznačně zvýšenou hmotnost. Olívie ho však z důvodů zřejmých do posilovny nejspíš nebude pouštět ráda, a že by ho tam ve vysokém stupni těhotenství chtěla dokonce doprovázet, je nepravděpodobné.

  1. RYBY

Týden zakončíme s Rybami, a to velmi pozitivně: budiž nám též tato věštba dobrým počinkem do týdnů dalších. Všechno vám totiž kromobyčejně vychází, protože máte vůčihledný dostatek síly a průbojnosti. Energií přímo záříte. V mnohém (a někdy i v podnicích zjevně nejistých) vám jedinečně pomáhá sebedůvěra, s níž se do nich vrháte a s kterou dokážete doslova převálcovat i zjevné favority. Pozor jen v tomto chování na kolbiště lásky – a to především, pokud nosíte sukně… Pánové u nás na takové vampy stále (a možná, že je to dobře, neboť žena by měla být v první řadě ženou) nejsou zralí.

Milá Lído (33/49), copak vám dnes prozradí šest z dvaatřiceti loupežníků, pokud se uchýlíme ke karbanickému slangu? Kárový kluk v devátém domě vám slibuje úspěch v nelehkých jednáních. Protože se i ostatní karty nacházejí v soukromé sféře, soudil bych, že se pokusíte vyřešit složitou osobní situaci. Jedná se zřejmě o „vstupní rozhovory“ se stávajícím manželem a už to, že je neprovází rozbité nádobí, svědčí buď o tom, že jste představovali velmi kultivovanou dvojici, nebo o značné míře vzájemného chladu a odcizení. Kříže v šestém domě naznačují, že v sobě odhalujete nebývalý diplomatický talent, který by však bylo možné označit i za překvapivý projev prachsprostého křiváctví. Co se vám víc líbí? Opravdu by nebylo lepší jednat více na rovinu? Tyto způsoby vám přece nejsou vlastní! Pokud je za nimi vliv Huga, začínali bychom se bát… Srdcová osma s károvým králem otevírají dům splněných přání: bezpečí a spravedlnost. Problém ovšem je, že dané symboly stojí ve hře obráceně. Za jejich pravověrnost nedáme tedy zlámanou grešli…

Křestní jména účastníků Hry o budoucnost byla v zájmu anonymity a v souladu se zákonem o ochraně osobních údajů změněna.

– Nashledanou za týden. –