Horoskopy od 17-03-2008 do 24-03-2008

 

Týdenní horoskopy

s výkladem karet z Věštírny „Měsíční Kočka“

Dvanáctý týden a kousek: 17. – 24. březen.

Začíná jaro!

Situace: Úplněk, jenž do mezilidských vztahů vnese určité napětí, vytvoří nad našimi hlavami tak zvaný Velký kříž, na němž se budou podílet vedle Luny i Slunce, Mars a Pluto. Takže hrozí, že budeme tvrdohlavě neústupní a na čas může vzít vrch netolerance a snad i násilí. Tento týden (ale minimálně ještě i ten příští) budou každopádně dost emočně vypjaté, měli bychom na to dát pozor a snažit se o rozvahu. Jinak ve čtvrtek a v pátek přejde Slunce z Ryb do Berana. Rovnodennost odstartuje období divokého a až bláznivého růstu. Na nebi se bude situace, co se běhu jednotlivých planet týče, představovat následně – v Rybách budou Merkur, Venuše a Uran, Jupiter a Pluto v Kozorohovi. Mars bude v Rakovi a Neptun ve Vodnáři. Zdánlivě couvat (retrográdní pohyb) bude Saturn v Panně.

 

Nadešel týden, kdy jeden astrologický rok uzavíráme… a nový začíná. Nebude na žádný pád zvláště lehký, ale jsme přesvědčeni, že spolu ho jistě zvládneme. Dnešní pozdrav od Měsíční Kočky je nicméně netradiční: protože končí i druhý ročník naší Hry o budoucnost, chybí aktuální předpověď vycházející z karetního výkladu k jednotlivým účastníkům, ale vzhledem k tomu, že se do tohoto týdne vešla jen polovina velikonočních svátků, dovolujeme si výjimečně přidat i pondělí. Ale na nebe nad námi pozor – tento týden obsahuje též Úplněk a i s ním mohou být také spojené „velké věci“… Každopádně vám přejeme všestranně dobré vykročení!

 

  1. SKOPEC

V nadcházejícím týdnu nebude Beranům rozhodně chybět energie: budou ji mít dokonce na rozdávání. Lenoši na pracovišti či ve škole vás proto nebudou mít rádi, ale na ně se můžete konec konců vykašlat. Trochu Beraní čipernost může vadit partnerovi, a to obzvlášť je-li z vodních znamení, tedy od Raků či Štírů, a do jisté míry i z Ryb. Nepůjde mezi vámi zřejmě o osudovou roztržku: spíš si od vás potřebuje vydechnout, popřejte svému životnímu průvodci trochu klidu a samoty, nebo ho alespoň nezatahujte do všech svých bláznivých aktivit jimiž překypujete. Exploatace vašich fyzických fondů a skvělá kondice přinese ovšem i vyšší emocionální napětí. Zvládnou ho Skopci vždycky na úrovni? Ne, hrozí spíš, že vybuchnou jako přetopený parní kotel. Tím by sobě či někomu v blízkém okolí ale mohli dlouhodobě ublížit, ať se proto pokusí trochu emoční pnutí vypustit, přičemž je sex dobrým ventilem. Vyhněte se v daném týdnu řečem o penězích. Vaše reakce na to, že máte málo, stejně jako názor spolupracovníků, že máte moc, představuje další třecí plochu. Ani tento týden nezapomeňte na pořádný výlet – co si tak o Velikonocích vyrazit někam po Evropě? A stačí jen k sousedům, Bratislava či Vídeň jsou za humny a třeba v Lužici se zachovaly zajímavé zvyky. Tělo můžete unavit i na domácích chodníčcích a po studené sprše vás zaručeně přejdou i možné nebezpečné extrémní reakce.

  1. BÝK

V následujícím týdnu by Býci neměli být sysly. Jinými slovy, předsváteční čas bude přát společenskému životu, tak si vezměte klobouk a vyjděte mezi lidi. Začít můžete již v první polovině týdne, ve středu si dejte pohov (hrozí tam nějaký trapas či skandál, tak raději seďte doma, i tam je hezky, případně můžete uklízet), od čtvrtku můžete iopět společensky zářit. Na mejdanech i serioznějších prezentacích se u některých Býků projeví dobrý odhad situace, který vám může v práci přinést ocenění – bůh odpusť, že spíš morální, než hmotné. V zdravotní oblasti se četní Býci zřejmě nevyhnou žaludečním problémům nebo pálení žáhy, což lze dát do souvislosti nejen s následky společenské únavy, ale též velikonočním přežíráním. Když je tu ale tolik dobrot… Nicméně praví se, že nestřídmost patří k hříchům hlavním a nic by se samozřejmě nemělo přehánět!

3. BLÍŽENCI

Pokud citlivou oblast vztahů a citů podobně jako přírodu zasáhnou tento týden projevy nachlazení, radí Měsíční Kočka mírnit se ve vnějších projevech, protože Blížence jednoznačně ohrožuje aktuální zvýšená hádavost. Lékem ovšem není zahrabat se doma. Právě naopak: jděte mezi lidi a učte se ovládat. Vaše podrážděnost sice má reálný důvod, ale vliv na něj máte nepatrný. Věci se nějak uloží, čím méně budete do problému šťourat, tím lépe uděláte, v tomto případě lze metodu nechat to vyhnít s určitou rezervou dokonce doporučit. Rozhodně není čas na rychlá řešení – a ani vy nejste v té správné formě. Hezký velikonoční čas může ohrozit i nachlazení: v takovém případě Měsíční Kočka radí nic nepřecházet a svátek nesvátek zalehnout a potit se, protože by nebylo dobré vystavovat po zimě oslabený organismus možnému útoku věrolomných virů a stejně proradných bacilů.

4. RAK

Kde najdou tento týden azyl Raci? Mezi blízkými. Podobně jako někteří Blíženci (viz výše) totiž mohou být sužováni chmurami a pocitem ohrožení. Lék na to máme: rodiče, partneři, děti, dokonce i kočka nebo pes uvolní vnitřní pnutí. Hvězdy radí cizí společnosti se raději vyhnout a nebrat si práci domů. Hrajte hry, povídejte si, a až břímě o Velikonocích poleví, vyražte společně do kina, divadla či jinam za kulturou… a hlavně, hlavně se zase neužírejte, ani tím, budou-li mít blízcí na společný zážitek jiný názor, než vy! Ponurost myšlenek může vyvrcholit v bezprostředním okolí úplňku, jenž nás navštíví v pátek. Astrosenzitivní jedinci mohou tentokrát Lunu vnímat jako neblahý symbol, prohlubující depresi až k velmi hloupým sebedestruktivním nápadům. Krize je jen momentální – brzy bude jistě líp!

  1. LEV

Hvězdy napovídají, že ti Lvi, kteří skutečně v uplynulém období prošli očistcem drbů a pomluv, se budou z utržených šrámů kurýrovat jen zvolna. Týkat se zlovolné klepy mohly ryze soukromé oblasti. Vymýšlel si někdo, nebo vykrákal do světa pravdu? Je nám to jedno: Měsíční Kočka konec konců soudí, že nikomu po vašich netradičních sexuálních praktikách, pokud je sdílí souhlasně obě zúčastněné strany, nikomu není nic, nicméně rozumíme, že je jako téma společenské konverzace považujete za poněkud žinantní. Pro klepy nezasažené Lvy by mělo jít o po všech stránkách dobrý týden. Při pondělku či v úterý se rýsuje nějaký finanční úspěch: výhodný nákup nebo dobrý prodej, odměna, prémie nebo výhra. Od středy budete ve skvělé fyzické formě, kterou využijete i k potěše vlastní i partnerské. Pátek kladně ovlivní pracovní nebo studijní úspěchy a o víkendu i o velikonočním pondělku zazáříte zase společensky. Zdraví většiny Lvů bude nezpochybnitelné. Prostě všechno jim půjde jako by samo – ale neměli by na to rozhodně hřešit!

6. PANNA

Napětí, které může Panny tísnit na počátku týdne, nepřekonají zvýšenou pozorností a puntičkářskou úzkostlivostí. Naopak: přehnaná opatrnost je může vést k chybám, které by jinak neudělaly. V práci i v osobním životě. Tak buďte trochu free, prostě se uvolněte! Pokud se nejen ze stressu dostanete, ale v druhé polovině týdne budete dokonce schopni parádního úletu, ocení to společnost šťastným údivem zcela prostým obvyklého ťukání si na čelo. Někteří lidé na vás změní názor: ti o něž stojíte k lepšímu, na těch druhých zase až tak moc nezáleží, pokud je ovšem nepostavíte proti sobě. Jen do milostných dobrodružství se raději v tomto týdnu nepouštějte. Ale pokud už opravdu musíte, neangažujte se na víc, než na jednu noc…

  1. VÁHY

Špatný týden nebudou mít zřejmě ani Váhy, které volný (ale v některých případech i pracovní) čas vcelku příjemně proklábosí, což však nebude, jak by se mohlo zdát, jen jalové. Řeč je totiž inspiruje k nevšedním nápadům, které zaujmou nadřízené (obvykle k jejich nápadům hluché) i podřízené (taktéž). Něco se z těch blábolů může urodit! A že vás doma mají za blázny? To je normální. Pokud jsme před týdnem Váhy varovaly před aktivitami ve finanční oblasti, nebezpečí chyb, omylů a ztrát zřejmě pominulo. Opatrnosti však není nikdy dost a i poradci se mohou mýlit. Před říznutím měřte dvakrát… Kreativita Vah bude významná i v oblasti milostných nápadů a technik, kde budou za tvůrčí přístup zřejmě odměněni. Pozor však dávejte při řízení vozu jakož i při přecházení vozovky!

  1. ŠTÍR

Pozor na chování, respektive na míru důrazu uplatňovanou při prosazování vlastních názorů, by si měli dát Štíři. Co na tom, že nápady i názory mají úžasné, když nedokážou nadřízené přesvědčit o tom, že to jsou vlastně jejich nápady, které oni pouze s úctou formulovali… Hlupáci ve funkci vedle sebe chytré nesnesou, ale protože jsou hloupí, lze jim i leccos do dutin v hlavě podsunout. Moc se Štírům nebude od čtvrtka a zvláště v pátek a též v sobotu dařit doma – může to souviset s úplňkem. Pokud neprojeví mimořádnou trpělivost a snad i vynalézavost, mohou o víkendu drobné rozmíšky přerůst u psychicky nezakotvených jedinců dokonce v mordobití. Fakt, že přispěním partnera hrozí osobní seznámení s tím, co je to hmotná nouze, k vyhrocení vztahu přispěje. Proč si ale chcete kazit velikonoční svátky? Pokud se vztahy opravdu vyostří, nebylo by lepší pokusit se uzavřít alespoň příměří? Pondělí s pomlázkou a přestupný rok jsou k tomu jako stvořené…

9. STŘELEC

Někde v okolí některých Střelců se nachází osoba, která jim jako upír odsává energii. Kdo to je? Problém spočívá v tom, že tento Nosferatu na to nevypadá. Podezírali byste snad kohokoliv, tenhle jedinec na to však nevypadá. Pokuste se ho určit kyvadélkem, ale tak, aby to neregistroval. Negativní vliv řečeného jedince může být v daném týdnu pro vás doslova zhoubný. Podle postavení hvězd budete tento týden k projevům negativní energie vnímavější, snáz tedy mozkomora určíte. Pozor, doba může být kritická, protože neblahé vlivy (momentální fyzická indispozice a psychická labilita) se nesečtou, ale dokonce znásobí! Pomine to, buďte bez obav, ale svému přízraku se, jakmile ho spolehlivě určíte, raději vyhněte a utlumte s ním veškeré aktivity, zvláště na konci týdne, kdy se Úplněk zasnoubí s Velkým pátkem i počátkem nového astrologického roku.

 

10. KOZOROH

Ani Kozorozi si v počátku nadcházejícího týdne zřejmě nebudou pískat. Mají snad na ně neurotizující vliv nadcházející rovnodennost a nebo Velký kříž? Znamením týdne budou AŽ v první řadě peníze. Mohlo by jich být přirozeně vždycky víc, ale na stížnosti nárok mít Kozorozi nebudou. Zřejmě v práci půjde vše tak nějak na levačku a týden se navíc protivně povleče. Lidé, kteří mají k jejich výkonu vztah, se nezdrží kritiky oprávněné jen zčásti. Možná ve svém bolestínství budou postižení Kozorozi výtky vnímat příliš zjitřeně. Lékem na neutěšený stav by jim byly dlouhé, téměř vyčerpávající procházky s člověkem nejbližším – ale v takovém počasí? Ale překonejte se alespoň o svátcích. Věřte, že Velikonoce mohou být krásné…a také budou. Dokonce vás s jistou rezervou může Měsíční Kočka ponoukat k umírněnému hazardu. Hry o menší i střední obnos na tipy vsazené na sklonku týdne by mohly potěšit. Vyhněte se ale většímu množství alkoholu, který by vedl k depresím a ty pak k skutečně vážným chybám pracovním i osobním.

 

11. VODNÁŘ

Lidé nezasvěcení by v nadcházejících dnech mohli propadnout dojmu, že Vodnáři prostě musí být originální za každou cenu. Není tomu tak. Bláznivé nápady i chování, jímž tito zrozenci budou aktuálně překypovat, pramení z jejich potřeby udělat něco se zimou a dát víc místa Světlu, Slunci a Naději. Budou vymýšlet poťapané slavnosti, jako by jim končící půst nestačil. Jsou ale lepší data k něčemu takovému než souběh velikonočních svátků a astronomického počátku jara? Není pravda, že originalita těmto Vodnářům přináší jen ohrnuté pysky zapšklých suchoprdů. Jsou ještě lidé – především byť ne výlučně opačného pohlaví – kteří dokáží ocenit jejich přínos dobré náladě. Hvězdy tvrdí, že někteří je za nekonvenční projev i tajně milují. Nicméně opatrnost hvězdy radí v úterý a právě v pátek. Nebezpečí není blíže specifikováno, mohlo by mít něco s dopravou, každopádně střeženého pánbůh střeží, a opatrnost neškodí. Dobrými dny jsou naopak středa a velikonoční neděle i pondělí.

 

12. RYBY

V pátek vyplují Ryby ze Slunce, aby své místo ve zvířetníku postoupily Skopcům. Celkově vzato to nebyl špatný měsíc. Nicméně změna prospěje všem. Konečně bude i zcela úředně jaro! Kotrmelce počasí ovšem vyloučeny nejsou – spíš v tak bláznivé době naopak… Rybám bude, jak se říká, moře po kolena, což je samozřejmě hloupost. Ale pravda je, že vesměs bude jejich čas skvělý, naplněný radostí, láskou a štěstím, a protože budou rozdávat z plné náruče, nemine je ani obdiv a jistá popularita. Zádrhel mohou způsobit nespecifikované obtíže s pohybovým ústrojím, ale zdá se, že jim lze často předejít rozumným oblékáním a nepřetěžováním systému. Čeho by se však měli vyvarovat o prodlouženém velikonočním víkendu jsou tenata sporu s nepokrevním příbuzenstvem nebo potomky v nepřímé linii.

Dobrý den, týden i rok, naši milí…