Horoskopy od 24-03-2008 do 30-03-2008

 

Týdenní horoskopy

s výkladem karet z Věštírny „Měsíční Kočka“

Třináctý týden: 24. – 30. březen.

Situace: jarní hvězdná obloha slibuje vzrůst aktivity milostné i společenské, méně již pracovní, kde naopak může dojít k útlumu. Nebyly by však moudré žádné unáhlené změny – nestěhujte se ani neměňte práci, držte se osvědčených přátel, rozvíjejte dobré partnerské vztahy, nehádejte se ani s protivnými příbuznými. V zdánlivě ospalé politické oblasti však nelze podle planet vyloučit prudký otřes s možným dlouhodobějším dopadem. Až nemravné zbohatnutí může potkat ze znamení vzdušných některé Blížence a z ohňových Lvy či Střelce – ostatní ani nemusí sázet, protože nejspíš spíš vyjdou pěkně zkrátka.

 

Do Hry o budoucnost tento týden vstupuje první nový účastník, přičemž vyložené karty mohou leccos napovědět i jeho vrstevníkům z daného znamení. Čtenáři to, co jsme v Měsíční Kočce z karet vyčetli, naleznou na konci dnešního výčtu aktuálních předpovědí pro jednotlivá znamení zodiaku. Přejeme vám dobré vykročení do prvního uceleného týdne nového astrologického roku!

  1. SKOPEC

Podle všeho mohou některé Berany v nadcházejícím týdnu trápit patálie s pohybovým aparátem: na berle ani na Piešťany to však zatím zřejmě nebude, na formě se podepíše spíš bláznivé počasí, jehož zlepšení snad přijde až koncem týdne. Skopci by tedy neměli klouby přehnaně namáhat a ti, kteří doznají úlevu, by měli zátěž zvyšovat jen postupně. Cosi v od středy zřejmě způsobí zdravý růst vašeho sebevědomí, jenže u některých jedinců může na konci týdne (od pátku) stoupnout k nesnesení. Kontrolujte se, pýcha předchází pád. Hvězdy dále umírněně popřejí především pracovním a studijním záležitostem Beranů. Dění v oblastech partnerské a milostné bude navzdory obecným trendům zřejmě spíše vlahé…

  1. BÝK

Trochu se v nadcházejících dnech lze obávat o rozum některých Býků, protože až taková míra věcí jdoucích šejdrem se v jednom týdnu – naštěstí až od středy a pouze do pátku – nakupí jen výjimečně. Situace bude úmorná, rozhodně ne však na provaz, navíc se v plné míře dotkne jen některých zrozenců z druhého dekanu. Znáte to: nic sice nepovede ke katastrofě, jen k milionu potíží, až se člověk nakonec bojí vystrčit nos. V podstatě však potrefeným až tak moc nehrozí. Máte totiž štěstí, že čtete tyto řádky a o nepřízni osudu tudíž víte a také že znáte i relativní neškodnost nadcházejících příkoří… Budete je proto lépe vnímat jen jako nutné zlo. V sobotu se ostatně vyčasí, obrazně i fakticky. A v milostné sféře budou Býci o víkendu téměř bez výjimky úspěšní. Shrnuto: kde jsou patálie menší, zkuste je překonat vůlí, kde by byl jejich výskyt hustý, nedělejte nic a pokuste se přežít. Náladu i sebevědomí si nakonec můžete úspěšně napravit v posteli…

3. BLÍŽENCI

Život těch Blíženců, jenž byl v poslední době trochu neučesaný, se bude pozvolna vracet k normálu, a to ve všech sledovaných oblastech. Nenormální bude snad jen štěstí, které se na některé z těchto zrozenců může lepit ohledně zisků v hmotné sféře. Podnikejte, kupujte a prodávejte, zkuste si vsadit. Dokonce i operace na hranicích legality mohou vyjít bez toho, že byste se dostali do konfliktu s právem (což ale neplatí o rozporu s morálkou, tak své aktivity zvažte). Kromě finančních kouzel prožijí Blíženci čas příznivý především pro tvůrčí činnost, byť by to bylo třeba jen pro radost. Lepte letadélka, háčkujte, malujte obrazy i pokoje, půjde vám to všechno dobře od ruky. Hledejte a nalézejte i v oblasti sexu. Jinak čas přeje nadmíru i dobrému jídlu a pití, jakoby snad velikonoční hodokvas neměl nikdy skončit. Pozor ale především při likvidaci zbytků na žlučník!

  1. RAK

Nalezli, označili a zničili již Raci svého upíra? Objevit se mohl v pondělí, nejpozději v úterý – pokud nezasáhl v těchto dnech, již se do konce týdne neobjeví. Tento usilovný vysavač vaší životní energie nicméně bude zpoza rohu stále hrozit. Mnohdy bude stačit, když se vám podaří vyhnout se mu a nebo odmítnout jeho společnost v čase oslabení, nemoci či samoty. Problém aktuálního týdne u některých Raků zřejmě bude, upír neupír, točit kolem peněz nebo majetku. Člověk jim zřejmě blízký se právě pro hmotné statky zachová vůči nim divně. Může a nemusí to něco znamenat, nicméně obvyklá velkorysost Raků by tentokrát zřejmě nebyla na místě: pokud tato situace nastane, (a v nějaké podobě zřejmě skutečně nastane), přihlašte se o své a nedarujte ani knoflík! V pátek navíc zvažte jakékoliv cestování a můžete-li, odložte ho třeba nazítří.

  1. LEV

Jako na houpačce! Lvi si ovšem nemohou stěžovat, že by je štěstí míjelo: a to navzdory faktu, že nadcházející týden nebude s výjimkou finančních hrátek, jež mohou vycházet podivuhodně dobře, pro ně zřejmě nejlehčí. Nicméně vizte, že první vyhrání z kapsy vyhání… Zneklidňující budou událostí ze soukromé sféry: půjde o to, že se ukáže, na jak pevných základech stojí vaše vztahy… a nepůjde zřejmě jen o vztahy milostné. Ne všichni se v této prověrce stoprocentně osvědčí. Otázky vyvstanou kolem víkendu, z toho usuzujeme, že ve hře budou příbuzenské a nebo širší rodinné otázky. Co se zkrátka v minulých měsících zanedbalo, žádá řešení, otevřou se staré rány. Hlubší kořeny problému mohly odkrýt Velikonoce. Budou-li se táhnout, bude to na draka. Poučení? Příště si všechno raději vyříkejte hned!

6. PANNA

Vážný problém se otevře před Pannami: běh dějů týkající se pracovního uznání a v některých případech i kariérního postupu a požitků peněz i moci s tím spojených, se dostane do vážného rozporu s vnímáním toho, co lze mravně zodpovědět a tedy zřejmě i s  jejich partnerským vztahem. Jejich druhá polovina by uvítala řešení, jímž mohou rozporuplné pocity vyvrcholit. Čemu dáte přednost? Půjdete za láskou a penězi a mocí, nebo etickými hodnotami, chvályhodnými, ale pro partnera za dané situace i politováníhodnými? Tento svět není snadný, viďte? V této fázi hvězdy tvrdí, že zvítězí srdce a svědomí dostane na frak. Situace a nutnost volby je každopádně nestandardní… výsledek pak zřejmě bude odpovídat navzdory vyhrocené domácí situace ze sklonku minulého období i faktu, že nouze lásce svědčí jenom v romantických básních a klasických pohádkách.

7. VÁHY

Tento týden nic nenasvědčuje tomu, že Váhy budou příliš společenské. Stáhnou se do sebe. Proč? Jednak zřejmě se necítí tak docela ve své kůži, jednak je skolí podivná únava z nedávného rušného života, kontaktů, styků a přemíry v podstatě milých, leč totálně jalových řečí. Uvědomí si tu plytkost a nebude se jim už proto chtít perlit a hýřit vtipy, zmnožovat a prohlubovat marast. Nadešel čas na jarní úklid duše a na chvíli soustředění. Občas to potřebujeme všichni a okolí by je proto nemělo nutit do úsměvu od ucha k uchu. Ostatně – se zlou by se mohlo potázat.

8. ŠTÍR

V úterý a ve středu budou někteří Štíři zřejmě vznětlivější než obvykle a nálada se jim patrně rozkolísá, případné možné hádky ale vždy zahladí brzké smíření se všemi kouzly, které i rozvaděným milencům (bez rozdílu věku) nabízí. Zvláště příslušnice slabšího pohlaví ze Štírů se mohou chystat na cestu do ciziny. Není jasné, nakolik konkrétně a jak v úvahách třeba o letní dovolené. Každopádně však v tomto ohledu podniknou jisté kroky, zřejmě poněkud kontroverzní a navíc nevratné. Toto proroctví, vycházející z pozice Merkuru, může ovšem v některých případech hovořit i o návštěvě cizinců, které nemusíme dogmaticky vnímat jako lidi ze zahraničí. Štíry zkrátka čeká týden seznamování, vesměs nezávazných. Středa může být kritická pro zrozence z časných jitřních hodin, bylo by škoda v práci nebo ve studiu hloupě klopýtnout.

 

9. STŘELEC

Tento týden si Střelci vynahradí předchozí půst ohledně společenského života. Budete ve většině zářit a budete též v tom nejlepším slova smyslu také nepřehlédnutelní. Což zase upřímně řečeno tak moc neocení kolegové a především kolegyně a nadřízení v práci, kde některé Střelce čeká jistý zádrhel, s nímž se budou párat celý týden a pro který by bylo výhodné stát se neviditelným. Dejte si v této souvislosti pozor na jedno: vaši společnost v hospodě, u kávičky v cukrárně, na návštěvě, a už vůbec ne v cizí či vlastní posteli nekonečné omílání vašeho problému moc nebere. Ten se do příštího týdne tak jako tak zdánlivě samovolně (!!!) vyřeší a vy na něj zapomenete. Jenže lidi, které žvaněním otrávíte teď, zase až tak rychle nezapomenou.

 

10. KOZOROH

Týden se pro Kozorohy, kteří se rychle a hlavně zdárně zbaví počáteční hádavé nálady, jeví jako mimořádně vhodný k nákupům. Budete zároveň nečekaně pozitivní a asertivní: nemělo by tedy rozhodně jít o nějaké zásadní investice, ale o utrácení zaroztomilé blbinky, o dárky pro přátele, známé a blízké, do jejichž pocitů se dokážete – a též do jejich tužeb a přání – překvapivě skvěle vcítit. Nebojte se takových nákupů a odhoďte koženost! Vůbec přitom nemusí jít o útratu závratných sum. Kde byste je také vzali? Spíš půjde o nápad. A že Velikonoce jsou za námi a nikdo zrovna nemá svátek ani výročí? A proč by měl mít? To přece vůbec není potřeba. Odmění vás jistě překvapením a údivem…a možná dostanete zpátky i mnohem, mnohem víc

11. VODNÁŘ

Posváteční pálení žáhy už Vodnáře pronásledovat nebude. Ještě občas se ozve žaludek, ti s přetrvávajícími problémy by se měli podrobit vyšetření, jak na tom jsou se vředy. Padnou na ně zřejmě tento týden chmury, neboť jim dojde, že bez neustálého učení šance na dobrý život budou menší a přitom už jen ze slova sebevzdělávání dostávají třesavku. Ale poznání je přece také dobrodružství, tak dolů z pece! Úterní a středeční potíže se zdravím pominou. Zatímco ze setkání v pátek budou mít radost a možná i víc, nedělní návštěvě (nikoliv nečekané, spíš dlouho ohlášené a jen pozapomenuté) by se měli pokud možno raději vyhnout.

 

12. RYBY

Ryby tento týden udělají dobře, věnují-li čas hmotným statkům a udělají si pořádek v účtech. Platí to samozřejmě i pro jiná znamení, která otálejí do posledních dnů s daňovým přiznáním. Jeho vyplnění není nakonec nepřekonatelným rébusem, jímž se jeví při prvním pohledu na požadovaný pakl lejster. Protivné papíry je třeba prostě vyplnit a podat prostě proto, abyste věděli, jak vysoko si můžete dovolit vyskakovat či za jak dlouho u nás zazvoní exekutor. Momentální rychlé zbohatnutí Rybám věru nehrozí, ale zato budou zdravé a zřejmě i dobré mysli. Nebude jim opět chybět energie. Jejich partneři to ocení náramně. S prací to ale bude do středy zřejmě trochu drhnout.

Hra o Budoucnost“

ARNOŠT

Prvním účastníkem nového ročníku Hry se na základě losu stal pan Arnošt. Narozen je ve znamení Skopce a jako všichni Berani má občas sklon k paličatosti. Je mu čtyřicet šest let. Předestíráme před ním a dalšími čtenáři vějíř karet, tak jak Měsíční Kočce v řadách živlů vyšel. Kromě nejzřejmějších konsekvencí necháme plný výklad do příště, kdy je oživíme novou hrou, usadit. Arnoštovy karty se tedy představují následovně: Vážený pane, vítáme vás v podivuhodném světě věšteb. Ve vaší řadě Ohně se nad osobní kartou nacházejí znaky smíření, směrované k partnerce, rozdělování majetku a rozvolnění dosud překvapivě až stísňujícím způsobem pevného spojení s ní. Nejste tak trochu pod pantoflem?. Vše naznačuje změny osobní situace, troufli bychom si je označit za inteligentní rozvod bez vášní a na základě úvahy o vzájemné výhodnosti ukončení svazku. Mladý muž s kartou kárů zdá se být rozvratu možnou příčinou – ale nemusí. Také je zvláštní, že nejsme schopni s pravděpodobností blízké jistotě říci, má-li jeho karta vztah k vám a nebo k partnerce. Pozor, spojena jsou s ním jakási poselství. V řadě Vody, kde se nachází Arnoštova osobní karta, je přímo neuvěřitelná série červené barvy: královna značící štědrost, v bezprostřední blízkosti pana Arnošta autorita a z druhé strany káry s výzvou k opatrnosti. Následují dělení majetku k Arnoštově újmě a další ztráta způsobená jistým furiantstvím. Měl byste ovšem pamatovat na zadní kolečka. Hádky dané károvou sedmičkou nejdou na vrub partnerky. Tak koho vlastně? Srdce v obrácené poloze naznačují z vaší strany osudový omyl. Tomu odpovídá v řadě Větru k vaší osobní kartě diagonálně ležící zklamání, svislý symbol doplatku (opět k vaší škodě) a diagonálně zprava nutná opatrnost, na níž zřejmě zhřešíte: až příliš se tyto karty skládají v obraz z hlediska perspektiv ponurý. Tři karty v řadě Země jakoby však byly z jiného světa. Vysvětlujeme to tak, že jsou centrální kartě natolik vzdálené, že se k ní váží okrajově či dokonce jen velmi zprostředkovaně. Týkají se vesměs záležitostí povýtce pracovních – odvolaného projektu na němž jste měl participovat, odbojného zaměstnance či spolupracovníka, a také obsílky ve věci úřední. To vše, o čem zde nyní vede měsíční Kočka řeč, jde zdánlivě mimo váš obraz štvance, snažícího se ze všech sil znásobit svůj genetický otisk v historii. Není to tedy o tom, jak rád šoustáte, jak by se snad uvolněnějším čtenářům těchto řádek mohlo zdát. Myslíte, že vašim posláním je zúrodnit kdejaký klín. Kde jsme se už, vážení čtenáři, s něčím podobným setkali? Cítíte nutnost na tomto světě zanechat živé otisky. Je rozkol s partnerkou odrazem faktu, že zatímco vy, jak nám karty prozradily, horujete pro vlastní krev, partnerka by zřejmě dala přednost adopci?

Na přání pana Arnošta i dalších hráčů o budoucnost, kteří teprve do hry vstoupí či jejich partnerů, jakož i v souladu se zákonem o ochraně osobních údajů, jsou zde křestní jména změněna.