Horoskopy od 31-03-2008 do 06-04-2008

 

Týdenní horoskopy

s výkladem karet z Věštírny „Měsíční Kočka“

Čtrnáctý týden: 31. březen – 6. duben.

Situace: Slunce je v Beranovi, v Rybách jsou Venuše, Uran a Merkur, který však se ve středu stane ve Skopci společníkem Slunce. Jupiter a Pluto budou v Kozorohovi, Neptun ve Vodnáři a Saturn couvá v Panně. Mars je v Rakovi, ale jaksi všeobecně je v nevalném postavení vůči Slunci, což zpravidla vede ke komplikacím v osobním citovém životě, vyostření vztahů mezi lidmi, k zbytečným sporům a někdy dokonce i k rvačkám. Převažovat může únava a dokonce nemoci. V politice dost možná překypí hrnec beztak bublající smradlavé polévky. Celý týden pozor: hrozí nám rychlá a bohužel i špatná rozhodnutí…

Do Hry o budoucnost tento týden vstupuje další nový účastník – tentokrát do Býka – přičemž vyložené karty mohou leccos napovědět i dalším jeho vrstevníkům z daného znamení. Čtenáři to, co jsme pro něj v Měsíční Kočce z karet vyčetli, naleznou na konci aktuálních předpovědí pro jednotlivá znamení zvířetníku. Přejeme vám všem dobré vykročení do dalších dnů!

  1. SKOPEC

Berani budou mít většinu týdne, nedají-li si navzdory tomuto varování pozor, spíš smolnou. Týká se to především práce, kde by měli být neobyčejně pozorní a pečliví. Moc na sebe také raději neupozorňujte výstředním chováním či oblečením. Ti, co stojí výš, v podstatě hledají hromosvod – snad aby neudeřilo do nich. Špatná nálada šéfů tento týden stoupá úměrně s jejich postavením. Důsledky toho, co se v takové situaci děje, již dávno popsal známý zákon padajícího hovna. Tak pozor! Nicméně naléhavé věci neodkládejte, ale po zralé úvaze řešte: Luna stojí při vás.Ve čtvrtek (a někde už ve středu v podvečer) se věci začnou obracet k dobrému a víkend bude po všech stránkách zřejmě úžasný. Pozor ovšem na nástup banálního ochoření, které dokáže život pořádně otrávit.

  1. BÝK

Jaké jsou krátkodobé zdravotní vyhlídky u Býků? Přiznejme si, že nejsou zrovna nic moc. Měli by Býci tedy dbát především o mandle, krk, chuťové pohárky, ramena a týl. Vyhněte se průvanu, ono stačí, že ho máte v peněžence. Sestupte z vysoké nohy a zas se naučte hospodařit, ono to tak vypadá, že to se budeme i přes rostoucí příjmy muset naučit rychle všichni. Pokud na vás leze jarní rýma a místo toho, aby šla ven, se usazuje v dutinách, zkuste na ni babský trik: ucpěte si na noc uši vatou, ráno se rýma zpravidla spustí. Ač to zní podivně, opravdu to občas funguje (a rozhodně to neškodí). Nekažte si týden zabetonovanou hlavou, protože jinak bude pracovně i společensky vcelku dobří, dokonce dlouhodobého (a nebo perspektivního) soka porazíte jeho vlastním mečem. Nahraje vám v mnohém vzájemný vztah Merkura s Plutem. S tím, koho si Býci zvolili za životního partnera, by měli zajít v druhé půli týdne do nějaké exotické restaurace, nebo doma alespoň uklohnit „čínu“: tím uspokojíte chuťové buňky a takto skvěle vyladěným vám i to další půjde líp…

3. BLÍŽENCI

Protože se nemáte zač stydět, choďte zpříma, kouknout do očí se můžete každému. Dýchejte zhluboka a pravidelně, ale když vás někdo vytočí, tak dech zadržte a počítejte zvolna do desíti. Většinou vám dojde, že dotyčný ani za těch pár uvažovaných facek nebo ostřejších slov nestojí. Je to i rada pro celý tento týden a zvláště úterý a středu, protože rozčilujícím situacím budete vystaveni v práci i doma (tam si zvláště autoři pubertálních potomků přijdou na své). Co na tom, že vám půjdou práce či učení skvěle od ruky a tvořivým přístupem zvládnete i to, na čem si jiní vylámou zuby, když ocenění (morální a natož finanční) se nedostaví. Zůstane vám jen dobrý pocit. Je to málo? Je, ale momentálně se s tím nedá nic dělat. Žádný služební postup, ani žádné pochvaly před nastoupenou jednotkou, a od čtvrtka včetně navíc též žádné líbánky a žádný sex…, ale mohlo by být nepochybně i hůř.

 

  1. RAK

Ačkoliv hvězdné nadělení nachystané tento týden na Raky lze číst dvojím způsobem (v podstatě špatným a nebo ještě horším), přikloníme se k druhé variantě, nicméně s jasně zářícím diadémem Naděje. Tak si uvařte kávu, klidně si sedněte, foukejte do ní a vězte: nejen káva se nepije tak horká, jak se uvaří, přičemž mnohé není dokonce zdaleka tak horké, jak vypadá. Vypracujte si určitý nadhled – dopomůže vám k tomu Luna v Kozorohovi z pondělka. Poznamená vlastně trochu celý týden, to vás zachrání. – Že na tom ve většině nejste nijak dobře s penězi? Může být i hůř: čekejte ještě nějaké složenky, možná se ohlásí i zapomenutý věřitel. V práci vás nikdo nepochválí. Ono není ani za co, protože jen příslovečné kapičce štěstí mohou Raci děkovat za to, že jimi způsobenou fatální chybu někdo zachytí ještě před tím, než spustí lavinu. Ve vašem zdravotním účtu se to odrazí celkovou malátností a psychikou pod psa. Společenské styky, budou-li jaké, poznamenají trapasy a omyly. Nic moc nečekejte ani v milostném životě. Hvězdy nicméně praví: tomu všemu lze předejít – když vaši zchátralost neuzná lékař za dostatečnou, vezměte si týden dovolené, věnujte se drobným domácím pracím, pořádejte alba, přesaďte květiny. Zrušte návštěvy a neberte telefon. Pokud poslechnete, pomalu se začne rozjasňovat. S milým či milou vás v takovém případě čekají nejprve hezké, pak dokonce náramné chvíle. Všechno se začne dařit. Až na sklonku víkendu opustíte klauzuru, svět bude u vašich kolen a na vás bude svítit slunce.

  1. LEV

Na instinkt se mohou spolehnout bezpečně Lvi – alespoň co se týče nákupů. Budou mít tento týden vůbec šťastnou ruku v investicích. Horší to bude se společenským životem. V první půli mohou spáchat četní z vás trapas nad trapasy. Pozor na neuvážený flirt! Pro ostudu pak do konce týdne nevytáhnou nos, a to ne, že by se jim safra nechtělo. Když ale stud překonají, pochopí, že se zas tak moc nestalo. Mělo by to spravit něco ostřejšího, nebo příslovečná květina, jíž lze říci vše (případně obojí). Kdo by nakonec odolal takto podepřené omluvě? Podobný vývoj lze čekat ve sféře milostné. Chyby, kterých se dopustíte, nebudou rozhodně osudové, jen hloupé a hlavně zbytečné, lehko je napravíte dobře voleným slovem či dotykem…, ale co jim tak, když už o nich víte, zkusit předejít? Navrhují to ostatně Merkur s Plutem v kvadratuře.

6. PANNA

Nejdřív jen tak trošku bolí klouby, potom se to rozleze po kostech a přidá se nezvladatelná únava. Chřipky z pěkného počasí? Nevypadá to pravděpodobně, ale hvězdy tak Pannám praví. Mohou být na bacily tento týden extra vnímavé. Rozhodně by se měly vyhnout větším shromážděním lidí, oželet večírky i návštěvu Matějské poutě či kulturních atrakcí, a to bez ohledu na to, jak dlouho již mají koupené lístky. V dopravních prostředcích i práci se vyhýbejte chrchlajícím individuím! Dejte do pořádku své peníze a tam, kde vznikne převis, investujte do finančních produktů bank, spořitelen i burzy. Pokud bude navíc jen pár šupů, vsaďte si a nebo si kupte los – v horším případě nedojdete ztráty. Pokud ulehnete, doporučený je čaj z meduňky, jistě vás nepotká nic nepříznivého v práci, za což by jinak Měsíční Kočka ručit nemohla. Marnivé dámy ušetří: ani ten nejsenzačnější klobouk či korále kýchající paní s červeným nosem a uslzenýma očima v zrcadle nálady nepřidá!

7. VÁHY

Měsíční Kočka necítí potřebu ani v nejmenším se Váhám omlouvat za nepříjemnost, která je ve věci peněz či hmotných statků může potkat. Pokud k tomu dojde, bude to zřejmě ve čtvrtek či v pátek, budou si za ní v plném rozsahu moct sami: hajdaláctvím, nedůsledností, špatným odhadem situace. Navíc se mějte na pozoru před riskantní pracovní operací. Nejde o přízeň či nepřízeň spolupracovníků a nebo šéfa. Jde o poměrně solidní objem prostředků, za který tak či jinak odpovídáte, a který zřejmě může přijít vašim přičiněním vniveč. Navíc už od první půle týdne to nebude podle všeho nijak valné se zdravotním stavem Vah, zřejmě polykání bude obtížné stejně jako řezání v očích. Hlavu budou postižení mít jako bednu kytu. Nepřidá vám ani množství senzačních plánů paralyzované absolutní neschopnosti konkrétní akce. Navzdory řečenému, milostný život Vah – především na počátku týdne – bude překvapivě bohatý. Pokud však netouží po potomcích, měli by být dozajista mimořádně ostražití…

 

8. ŠTÍR

Pokud si následující týden někteří Štíři zvolili jako vhodný pro dovolenou, nebyl to asi nápad nejšťastnější. Jak ale mohli vědět, že únava a nechuť, která je hned z počátku týdne zasáhne, bude veškeré jejich aktivity tak hromsky ochromovat? Tento stav vydrží zhruba do středy. Pokud řečený čas v práci prospíte nebo nějak protlučete bez karambolu, čtvrtek a pátek předchozí problémy napraví. Víkend už bude báječný (jen škoda, že to zároveň některým bude zrovna končit zpočátku tak zbabraná dovolená). Se svými protějšky si na oslavu končících špatných dnů uděláte dvojnásobný svátek – jídlo, pití, nějaké dárky dané i obdržené. Roztomilou sobotu zřejmě ukončíte spolu v posteli, z níž v neděli nejspíš ani nevylezete. Pokud říkáme, že budete snídat kaviár a šampaňské, přeháníme: tuhle carskou parádu myslíme samozřejmě obrazně. Pravda ovšem je, že se znovu setkáte se starými kamarády a bude to velmi, velmi bujaré. Ukáže se, zda se na ně dá i po čase spolehnout. Pozitivní na tomto týdnu když nic jiného bude, že odpověď bude zřejmě většinou kladná.

9. STŘELEC

Bláznivé počasí jako by mělo vzor v bláznících hvězdách znamení Střelce: ty jim nabízejí velmi pestrý týden. Začne dobře. V pondělí mohou čekat dárek nebo se jim povede výhodný nákup, ani výhra není vyloučená. Hned v úterý by měli dát pozor na možný úraz, zřejmě končetiny. Pokud ne, nevyhnou se jiné fyzické bolesti. Neblahý stav potrvá do čtvrtka. Střih. Prudká změna. Pohodové a líné plynutí času. Milostné hrátky velmi vydařené. V pátek příslib finanční injekce. Společenská událost: divadlo, kino nebo nějaká hudební záležitost. O víkendu rodinné třenice, někdo zřejmě nemá rád vašeho partnera či partnerku a nasadí proti němu odvěkou zbraň – pomluvu… Jiní Střelci mohou očekávat invazi příbuzných. Buď bude neohlášená jinak, než těmito kartami, nebo jste na ni zapomněli. Každopádně i tento střet představuje do budoucna významný rizikový prvek. Co se ale semele a upeče, nejsme schopni říci. Nic rozhodně nespěchá tak, jak se vás okolí snaží přesvědčit. Diagnóza nebezpečí z prodlení není. Rozhodně na místě bude ostražitá zdrženlivost. S ničím nesouhlaste, nic neodmítejte… a hlavně nic nepodepisujte!

10. KOZOROH

Někteří Kozorozi pocítí v následujícím týdnu nepřízeň lidí mimo svůj osobní kruh. Nacházíme v předpovědi nějaké možné finanční čachry k jejich škodě a hádky ve společenské nebo pracovní oblasti. Pozor na ztrátu někoho blízkého (z logiky věci vyplývá, že většinou spíš než o nečekané úmrtí půjde o ztrátu kontaktů či prudké zhoršení osobních vztahů). Týká se to rodiny? Zřejmě ano. Do složitějších intelektuálních šarvátek se nepouštějte, protože až donedávna za vašimi zády stojící Merkur mění postavení k znamení Kozoroha nedobře, čemuž zřejmě mohou odpovídat i nevalném studijní výsledky. Pátek naštěstí bude vašim šťastným dnem, pokud se budete ve všech oblastech úzkostlivě držet zaběhnutých postupů. Když vsadíte, můžete vyhrát! Někdo z nejbližších vás ale významně podepře – sice jen slovem, ale jeho slovo dost váží. Následující týden bude už lepší: v tomto mizerném vám budiž útěchou až na výjimky téměř železné zdraví, s nímž ten nápor nepřízně jistě dobře zvládnete!

11. VODNÁŘ

Na zrozence ze znamení Vodnáře budou tento týden hvězdy působit ve směru pozvolné nápravy chronických zdravotních problémů (což je jistě potěší), ale i možné nedohody s partnery (a to v oblasti jak pracovní, tak milostné). Problém může vzniknout v nedochvilnosti Vodnářů, prošvihnutých termínech a zmeškaných schůzkách, dejte na to pozor. Kritické období vyvrcholí ve čtvrtek. V sobotu se můžete leccos pokusit napravit – především ze sféry osobní – aktivitami mimo dům. Společný výlet bude dobrou příležitostí a vám aktivní sportovní výkon také rozhodně neuškodí.

12. RYBY

To je ale tango! Kolem Ryb krouží celá hejna nápadníků a nápadnic. Pokud jsou tito zrozenci volní, budiž. Jsou-li zadaní, jistě jim to udělá dobře – jen pozor na žárlivé protějšky. O zdvižený hlas – v lepším případě – by nemusela být nouze. Podle zákona o domácím násilí mohou vést důsledky střetu na čas vás nebo partnery (podle toho, jak by se domácí zabíjačka vyvíjela) pod most. Tak se v přijímání komplimentů i rozdávání těm druhým kroťte. Ale vážně: rozumný protějšek se bude z vašeho společenského úspěchu těšit… a také se bude snažit být ze všech nejlepší. Ryby, které mají štěstí na právě takového parťáka, prožijí pěkně vášnivý týden! Jenže pozor na skutečnost, že vydáváte spoustu energie, a pokud se s ní nenaučíte rozumně hospodařit, brzy se můžete setkat s problémem, jak zvládnout její deficit.

Hra o Budoucnost“

ERIKA

Jako druhý účastník nového ročníku Hry o budoucnost se představuje pětadvacetiletá Erika. Nabízíme jí, listu u nás dosud nepopsanému, Velký výklad z celého paklíku karet. Zde je jeho podoba – jednotlivé významy upřesníme v čase, podle toho, jak budou příští karty Eričin příběh rozkrývat, a také jak a co sama potvrdí.- Osobní kartu má v řadě Větru, karta jejího partnera se nachází v Ohni, ovšem pod bezprostředním vlivem karty Temné síly. Další karty partnera podle chodu hodinových ručiček jsou Zhoubná moc a Přehnaná zbožnost. Společné s Eričinou osobní kartou jsou velmi silně zastoupeny Svornost a také Zvrácenost. Je-li však pro oba partnery společná, mohla by být i pozitivní, alespoň v jejich vzájemném vztahu – jenže zde dosud karty nehovoří jednoznačně. Temná síla má úhlopříčně vztah i k Eričině kartě, na druhé diagonále je piková devítka, neodporučující nic v osobních vztazích měnit, respektive prozrazující Nejistotu z možných změn v této oblasti. Kromě řečených společných karet v řadě Vody jsou přítomny i velmi Solidní materielní situace a diagonálně i další Zmnožení majetku. V dlouhé řadě Větru nacházíme náznak, jako by si partner Eriku vybral a svedl. Dále jsou zde v bezprostředním sousedství osobní karty Podvod a Lest, což v podstatě jedno jest, čili jsou tyto neblahé vlastnosti v Eričině osudu zastoupeny silně. Sedma varuje, že karty této řady však nelze interpretovat s jistotou, u opakovaného významu však Měsíční Kočka pochybnosti nemá. Následuje karta Rodiny, Přísné osoby a Autority. V řadě Země jsou důležitými pro Eričinu osobní kartu velká Podnikavost, Bolest a Plodnost. Máme tuto poslední kartu číst konkrétně a nebo v přeneseném slova smyslu? Můžeme se jen dohadovat, ale zřejmě bychom měli upřednostnit význam konkrétní. A zvědavost budící karta pochybené Morálky? Snad souvisí s avizovanou Zvrhlostí obou partnerů, ale k jejímu výkladu dnes chybí jasná vodítka.

Na přání hráčů o budoucnost jsoucích i těch, kteří teprve do hry vstoupí či jejich partnerů, jakož i v souladu se zákonem o ochraně osobních údajů, jsou zde křestní jména změněna.