Horoskopy od 07-04-2008 do 13-04-2008

 

Týdenní horoskopy

s výkladem karet z Věštírny „Měsíční Kočka“

Patnáctý týden: 7. – 13. duben

Situace: Obecně naše a ani světové společenství zřejmě nečeká právě bezkolizní týden, čemuž v podstatě odpovídá aktuální vztah mezi Sluncem a Marsem. Můžeme se dočkat též jakési krátké a bezmála anarchistické vzpoury i u lidí jinak spíš rozvážných a konzervativních. Naše rychlé reakce a rozhodování mohou být neadekvátní a ve výsledku nadělat víc škody, než užitku (tak se projeví nepopiratelný vliv momentálního postavení Merkura), což se týká i naši možné „křeči v řeči“: prostě si dejme pozor na to, CO, JAK a KOMU říkáme! Co se týká do nekonečna vyklenutého nebe nad námi, je v Beranovi nejen Slunce, ale též Merkur a Venuše. Mars je v Rakovi, Jupiter a Pluto v Kozorohovi, Neptun ve Vodnáři a Uran v Rybách. Saturn couvá v Panně.

Do Hry o budoucnost tento týden vstupuje další nový účastník – tentokrát do Blíženců – přičemž vyložené karty mohou leccos napovědět i jeho dalším vrstevníkům z daného znamení. Co jsme pro něj v Měsíční Kočce z karet vyčetli, naleznete na konci aktuálních předpovědí pro jednotlivá znamení zvířetníku. Dobrý vstup do dalších dnů – a mějte se, někdy tak trochu hvězdám navzdory, ještě líp!

  1. SKOPEC

Už se Berani, kteří neodolali na sklonku týdne banální nemoci, oklepali z neduhu? Věříme, že ano a že se též nejednalo se o nic vážného, jen obtěžujícího… Ostatně odvykněte si – obrazně řečeno – jíst věci horké. Pokud se srovnaly i hmotné poměry Skopců, je dobře, tento týden je nečekají v této oblasti zřejmě významnější výkyvy, o svízelích už ani nemluvě. Na jedno však dbejte: na životosprávu! Obzvlášť Berani slavící jubileum. Nestřídmost by mohla mít fatální následky. Konjunkce Slunce s Merkurem by vás měla varovat před dalším neopatrným užíváním jazyka. Pokud si nedáte pořádného majzla, urazíte někoho, na němž vám moc záleží! Trochu to může zaskřípat i ve vašich nejsoukromějších vztazích. – Nezanedbejte v žádném případě pitný režim. Ozvláštněte ho vonným jasmínovým čajem: je dobrý k meditaci i odpočinku, má moc i zklidnit váš téměř nekontrolovatelně upovídaný jazyk. Pokud druhá polovina týdne vyhrotí nějak pracovní nebo studijní problémy, povede to ke konfliktům s kolegy i nařízenými.

  1. BÝK

Problém tohoto týdne představuje pro Býky a pro jejich okolí nepochopitelná hektičnost a podrážděnost. Obé se vzájemně podmiňuje. Vaše podrážděnost vede k horečným a poněkud chaotickým činnostem. Ty nevedou zpravidla k ničemu, respektive k ničemu, co by stálo za řeč v dobrém. Naopak – tento stav budí vaši podrážděnost. Chtělo by to prostě vysadit, koukat na mraky a objímat blízké nebo alespoň stromy. Zastavte se, rozhlédněte a dýchejte zhluboka. Materielně se vám přinejmenším do středy povede dobře, zač můžete poděkovat starším investicím, ty aktuální by vám profit rozhodně nepřinesly. Taková je vůle Luny, jež právě ve středu znamení Býka opustí. Dobré by třeba o víkendu bylo navštívit rodiče a místa, která patřila vašemu dětství. Ponořte se, kam, až paměť sahá, vždyť vše krásné z minula vás posílí a tím momentálně nadmíru rozcuchanou mysl zharmonizuje.

3. BLÍŽENCI

Předchozí špatné dny jsou pryč. Podobně jako Berani by i Blíženci měli v daném týdnu krotit jazyk. Dýchejte proto zhluboka a snažte se věc, než ji nahlas vyslovíte (ve vašem případě se týká varování i psaného projevu – dopisů, mailů, sms do mobilů) obrátit v duchu z více stran. Ploché soudy jsou, pravda, jednodušší, ale vás nejsou hodny… V úterý a středu budou planety působit na kostru a klouby ovšem nejen Blíženců. Nepřetěžujte je, leč pozor: je známo, že například neužívané orgány atrofují a to jistě platí i pro lenost k pohybu i v myšlení. Nebojte se, že když tento týden něco trochu přepísknete, bude to mít nedozírné důsledky. Ty by nastaly teprve v okamžiku, kdyby vás měl strach ochromit. Všechno dopadne dobře. Vaše ctižádostivost bude vyžadovat maximální pracovní nasazení a výtečnou organizaci, připravte se na to!

  1. RAK

Při pondělku by Raci v žádném případě neměli riskovat na silnici, ale zbytečně se nefrajeřit ani v jiných oblastech. To se od úterka (se zvláštním přihlédnutím ke čtvrtečnímu odpoledni) týká i mezilidských vztahů: odborníci se netají tím, že lehkovážnost, výstřednosti a tlak nebudou na prakticky žádného partnera Raků působit dobře. V pátek uděláte skvěle, vyhradíte-li si čas na nějakou kulturní aktivitu – divadlo, koncert, kino, výstavu, patří sem s jistou výhradou i opravdu dobrá restaurace, ale pokud překonáte určitou jarní lenost, i kniha může tento úkol skvěle naplnit. Jinak by Raci měli vědět, že dobrý čas nastává pro soustředěné studium. Co se zdravovědy týče, jezte česnek – rozšiřuje cévy a jeho prostřednictvím se vylučují z těla toxiny.

  1. LEV

Pokud se Lvi nezasytili nákupy již v uplynulém týdnu, na sklonku toho aktuálního by nepochybně měli dupnout na brzdu, protože by vydání mohla výrazně ohrozit jejich finanční rovnováhu, přičemž dosažený efekt by byl vysoce neúměrný vydaným prostředkům. V jiných oblastech na tom Lvi budou nepopiratelně lépe, protože je postihne intuice přímo úžasná: pokud se jí budou řídit (někdy i v zdánlivém rozporu s chladným rozumem), udělají dobře. Kam na ně tento týden – zvláště v jeho středu – s nějakou přísnou logikou! Vycházet budou i věci nejméně pravděpodobné, a vyplatí se nepochybně i v práci i lásce zariskovat. Vaše podvědomí pracuje momentálně skvěle, řiďte se jim… Pokud se objeví problémy se zuby (a to se může stát), rozhodně neotálejte s řešením. Pro mnohé je to smutné: nebuďte zkrátka srabi, pochopte, že jiné řešení, než zubař není!

6. PANNA

Pokud si po předchozích týdnech Panny uklidily v duši a otevřou se světu, bude pro ně tento týden plný náhodných (a proklatě zajímavých a lechtivě inspirativních, jednoznačně však naprosto nezávazných) známostí. Potkávat je mohou všude: při studiu, ve škole, v práci, ve společnosti. Může z nich něco přerůst do vážnějších vztahů, a to nejen milostných, ale třeba i pracovních? Hvězdy to zcela nevylučují, byť je prý taková pravděpodobnost malá. Zvolna končí a uzavře se ve čtvrtek dobrý čas pro obchodní aktivity – kdo ho využil, sklízet jeho plody bude dlouho… a budou dobré. – Z pohledu zdravovědy dbejte na červenou složku potravy každý den, jmenovitě třeba mrkev a nebo červená řepa barevnou podmínku plní a jsou velmi dobře jedlé i jako salát nebo příloha.

7. VÁHY

I u Vah se opakuje dílčí aktuální problém Lvů, tedy potencionální neúměrné vydávání peněz, v tomto případě horší o to, že může v některých případech jít o peníze těch druhých. Ve výsledku takové jednání často končí u soudu a zhusta dokonce v teplácích. Proto by zrozenci z Vah měli tento týden dát pozor především na zákon a pokušení třeba nějakých defraudací. Hrozí vám vydání? Neřekli bychom nečekaná (ačkoliv ani to nelze vyloučit), jen čas podle hvězd není v daném týdnu pro finanční operace vhodný. Pokud lze jakékoliv balábiletintili-vantili zatím odložit, nic se určitě nestane. Předchozí varování však zřejmě neplatí tak docela pro bezhotovostní operace. Peníze nicméně nejsou vším – jako dobrý se nadcházející čas však jeví však pro vztahy: od těch nejsoukromějších, přes společenské kontakty, až po sféru pracovní. Opatrujte je jako oko v hlavě a pěstujte, otelí se dříve či později úspěšně… a navíc zřejmě i vícenásobně.

 

8. ŠTÍR

Jak chutná Štírům moc? Zřejmě dobře, protože si jejich okázalých projevů budou zřejmě celý týden bohatě užívat ve směru veřejném i osobním. Pozor, přísloví pravící, že pýcha je předzvěstí pádu, není liché! Navíc co naplat, pokud pod spokojenou a odtažitě blahosklonnou skořápkou mnohých Štírů vzklíčí jisté pochybnosti, cesta nepovede hned k nápravě, ale k sebedestruktivní depresi. – Nebuďte jen probůh tak sebestřední, otrávíte tím všechny široko daleko! Jsou i lidé a děje kolem vás – a ne se všemi a vším točíte vy… Uvědomte si, že je zde i vesmír a, nic naplat, proti jistým silám je vaše chuť manipulovat s okolím přinejmenším směšná. Neporušujte kosmickou harmonii – ono to ani moc nejde – uvědomte si své místo a buďte její součástí.

9. STŘELEC

Pozor by měli dát Střelci na ukvapenost: rozhodně nechť jsou nesmírně opatrní především v partnerských vztazích, protože roztržka, kterou jim hvězdy zřejmě na středu chystají, může skončit zle. Bude ale možná žárlivost vašeho protějšku oprávněná? – Všechno vás stále táhne mezi lidi, jste společensky naladění a příležitosti zřejmě nebudete muset složitě vyhledávat. Pomyslný zdvižený ukazováček však varuje: třikrát a dost. A vy jste tak říkajíc v tangu již kolikátý týden? Na jeho konci by už opravdu mělo přijít kýžené zklidnění…, pro některé však již i tak pozdě. Ukonejšete nějak své rozevláté způsoby, nemusíte hned chodit do kostela nebo se hlásit do meditačních zen-buddhistických kurzů. Pro začátek vystačí i zastavení v letu třeba u šálku čaje a poslouchání ticha…

10. KOZOROH

Dobré časy se vracejí? Kozorozi, vypadá to tak. Alespoň ve sféře i té nejširší rodiny se daří (částečně vašim úsilím, ale částečně i jaksi mimoděk) napravovat pošramocené vztahy. Na obzoru jsou i finanční operace s kladným znaménkem a úspěch v práci: nic moc, ale po neblahé počátku týdne nepochybný signál změny. Zlepšení ovšem nepřijde naráz, do pátku nečekejte zázraky, jen přísliby (netýká se úprav platu). V prvních dnech budou mít Blíženci pocit, že jsou na houpačce, od čtvrtka se vývoj stabilizuje. A těšte se na víkend, který by měl přinést velmi příjemné překvapení s příjemným člověkem. S počasím neriskujte – i vaše železné zdraví vás totiž může zradit!

11. VODNÁŘ

Zřejmě se varování Vodnářům ohledně problémů s nedochvilností nějakým způsobem naplnilo, pokud ne, dejte si na hodinky pozor a dělejte si též uzle na kapesníku. Určitým kritickým bude tento týden váš vztah k autoritám. Ty opravdové jsou Autoritami, protože si zaslouženou Autoritu skutečně vydobyli. Takovým se bouří puberťáci, hysterici a zamindrákovaní magoři. Falešné autority se zase budou ješitně bránit – i tak je ostatně většinou rozeznáte. Buďte opatrní. Rozhodně se aktuálně nespoléhejte na náhodu, protože Štěstí tento týden za vás nekope: tedy žádné sázky, žádné hazardní hry. Ono bude určitě líp – ne však obratem a pokud se sami trochu přičiníte. V práci i lásce se nenechávejte momentálně nepříznivou situací přehnaně znervozňovat. Budete-li nesoustředění, přivoláte na sebe i další maléry a vězte, že stokrát nic nakonec umořilo osla.

12. RYBY

Četným Rybám půjdou věci v daném týdnu dobře, a to v zaměstnání i v osobním životě. Jejich slovo platí (tak to vnímá okolí) a činy jsou vesměs hodnoceny kladně. Vše, v čem spějete k finále, bude korunováno. Naopak neotvírejte nové projekty (snad s výjimkou čtvrtka), nenavazujte nové vztahy. Ono se nic a nikdo nezblázní, dáte-li věcem i lidem (ale i sobě) načas. V sobotu nějakým způsobem překročte svůj stín a udělejte něco, co vás samotné příjemně překvapí. Jinak pro vás plně platí: co je, to trvá – co není, počká. – Jinak jako by jaro stále nemělo vyhráno, i nadále se vyhýbejte možnému nachlazení, lidem s havraními vlasy a rychlosti v individuální dopravě. Nespěchejte, proč taky: týden bude v zásadě dobrý, tak si ho vychutnejte v klidu.

Hra o Budoucnost“

HERMÍNA (Blíženci)

Tento týden vítá Měsíční Kočka na svých stránkách Hermínu, podle karet původem spíš ze středního nebo menšího města. Z podaných dat víme, že patří pod znamení Blíženců a je jí dvacet let. Podle karet žije aktuálně mimo domov. Studuje. Paklík karet nám vcelku barvitě představuje následující obraz: protože osobní karta Hermíny je až v poslední řadě, představuje Oheň jen vlivově velmi vzdálené karty, a karta Síly, sice k výkladu přivrácená Temnou stranou, nemá na vztah mezi jednotlivými figurami prakticky významnější negativní dopad. V levé diagonále je tedy vybídnutí k větší trpělivosti, v pravé určitý sklon k panovačnosti. Kolmo k osobní kartě – tak říkajíc v hlavě kříže – stojí sklon k marnotratnosti. V řadě Vody jsou to přetvářka a intrikování, ve středu dobrá rada a schopnost jednat rychle, až překotně. Ve Větru jsou bezprostředně spojené s osobní kartou mazaná ženská, lest a karta, kterou lze interpretovat jako vypočítavost. Dlouhá je řada poslední, tedy Země: poukazuje k materielnímu dostatku a vyrovnanému hospodaření i k vcelku vzestupné linii úspěchu. S osobní kartou jsou bezprostředně spojený srdcový kluk a křížová desítka. Následují ve znatelném odstupu karty se slábnoucím vlivem – symbolizují zklamanou důvěru, praktické sklony a nutnost ostražitosti. Proč? Zřejmě se kámen úrazu dotýká jisté osobní záležitosti, tak říkajíc rodinné. Třeba je říci, že Hermínina osobní karta nás odkazuje ke kvetoucím loukám ve svitu zapadajícího slunce, jisté rozhazovačnosti a v určitém (byť zřejmě zdánlivém) protikladu k lásce k přírodě v její velkolepé prostotě stojící touze po přepychu a rokokových kudrlinkách. Hermínina svobodomyslnost je výsledkem cílevědomé volby a není v ní rozervanost, bezbřeze slušící romantikům.

Na přání hráčů o budoucnost jsoucích i těch, kteří teprve do hry vstoupí či jejich partnerů, jakož i v souladu se zákonem o ochraně osobních údajů, jsou veškerá použitá křestní jména změněna.