Horoskopy od 21-04-2008 do 27-04-2008

 

Týdenní horoskopy

s výkladem karet z Věštírny „Měsíční Kočka“

Sedmnáctý týden: 21. – 27. duben

Situace: V nadcházejícím týdnu bychom neměli mít zbytečný ostych před finančními institucemi: musíme-li (!) požádat o úvěr, po rozmyslu tak učiňme. Příznivý čas může být pro burzovní hru, uvážlivý nákup i prodej správných titulů. Podobná situace je v realitách. Po zvážení rizik lze realizovat i obchody o finančně větším objemu než obvykle. Přechodně vhodnou dobu k takovým rozhodnutím nabízejí Slunce s Merkurem v Býku. – Chladnější a vlhčí počasí otráví milovníky jarních procházek, ale naopak popřeje vrchovatě lidem, obírajícím se obhospodařováním půdy – od sedláků po zahrádkáře. Správná setba je předpokladem úspěšné sklizně (platí to i obrazně, viz shora nabídnuté dobré investiční klima). – Problém vnáší Venuše, varující před možným zhoršením mezilidských vztahů, spíš ovšem citových, než pracovních. Všechno totiž roste, i bláhově a možná jaksi mimoděk vypuštěné špatné slovo, třeba hloupý vtip, se může změnit v dračí setbu.

Do Hry o budoucnost tento týden vstupuje nový účastník, tentokrát ze Lva. Vyložené karty mohou leccos napovědět i jeho dalším vrstevníkům z daného znamení. Co jsme pro pana Otu v Měsíční Kočce z karet vyčetli, naleznete na konci aktuálních předpovědí pro jednotlivá znamení zvířetníku.

  1. SKOPEC

 

Berani začínají týden i pro většinu zrozenců z dalších znamení v podstatě dobrý – a možné výjimky nechť potvrdí pravidlo. V práci či škole budou věci v pořádku. Uspějí nejen Skopci, byť by se jejich původní vyhlídky daly číst dost bídně. Překvapivě pohořet mohou ve středu sebejistí: machrujte si před zrcadlem, v životě tím nikoho neohromíte! Všeobecně dobré ekonomické klima prohloubí vaši slušnou sérii z předchozích dnů, takže se ve většině nemusíte bát ani zariskovat. Příjem může přijít ze směru, odkud zisk nečekáte. Nespoléhejte jen na to, že dostanete přidáno! Co je ale zřejmé: možný bonus nepřinese žádné závazky. – Z jiného soudku: hvězdy někdy radí podivně, ale měli byste podle nich pomoct nějakému zvířeti…

  1. BÝK

Býkům těm je hej! A aby ne: aktuální týden jim slibuje již od pondělí velmi úspěšné dny u osob opačného pohlaví, trvalou lásku i sexuální výboje – a to v plné síle nejspíš až do čtvrtka. Protože poté štěstí i síla v této oblasti do značné míry pominou (ale zcela jistě nezmizí docela), neměli by Býci ztrácet čas jinými záležitostmi. V práci potíž nenastane, týden bude klidný, s výjimkou pátku, jenž bude vzrušenější a problém, který bude nutné řešit, by – pokud byste se ho snažili odbýt nebo odložit – mohl pokazit i víkend. V týdnu mohou i Býci zřejmě čekat peníze: jejich zdroj je z hvězd nejasný. Dále je navštíví nemilovaný příbuzný, zřejmě v souvislosti s nějakou rodinnou sešlostí. Máte-li třeba jmeniny či rodinné nebo pracovní jubileum, přijměte dobrá přání i od Měsíční Kočky, varujte se však přehnanému množství či síle alkoholu.

3. BLÍŽENCI

Blíženci by podle všeho ve čtvrtek a v pátek neměli raději vystrčit z domu nos. Pokud to nepůjde, nechť jsou ve svém konání i mluvě mimořádně opatrní. Do té doby jim však budou hvězdy přát jak v pracovní, tak společenské oblasti. Navážete možná zajímavé kontakty, které časem porodí nikoliv nezajímavé peníze (vidíte, tento týden se skutečně Slunce s Merkurem postarali o to, že moc často je to o penězích). Staří přátelé nezklamou a v očích těch nových vyrostete. O víkendu se přidruží zdravotní potíže, bude vám pořádně horko a nebude za to moct počasí. Rozčílení se v některých případech zřejmě negativně dotkne oběhového systému Blíženců. Bez ohledu na pohlaví by se měli vyvarovat sexuální námahy – cit lze ostatně zcela nepochybně vyjádřit i jinak…

  1. RAK

Jak by se měl týden vyvíjet pro Raky? Je třeba říct, že dopravní varování z minulého týdne již pominuly, což ovšem neznamená, že se máte za volantem chovat nezodpovědně. – Jak tedy dny poplynou? V pondělí v citové vyrovnanosti. V úterý a ve středu se společenskými úspěchy a nebo alespoň aktivitou v této oblasti: může jí být zajímavé setkání nebo návštěva nějakého kulturního podniku. Středa zřejmě přinese konflikt a nebo nějaký zádrhel v práci či ve škole. Nepřetrvá však do dalšího týdne a jeho vyústění nebude fatální. Nicméně dosud úspěšný Račí postup zabrzdí. V lásce se budou mít dobře – z úterý na středu a především v sobotu a v neděli. O víkendu rozhodně neseďte doma – tam vám hrozí hádka a nebo dokonce násilný čin či úraz!

  1. LEV

Pokud nemusíte, nenechte se v úterý a středu od doktorů řezat. Samozřejmě to neplatí pro akutní stavy, nebo dlouhodobě plánované náročné operace. Věřte jim, že udělají všechno, co dokážou. Zbyrečná nervozita by byla nebezpečnější, než samotný zákrok. Překvapivě se varování hvězd netýká trhání zubů. Z obecných zdravovědných pokynů a staletí platných babských rad Měsíční Kočka vyjímá: nevyhýbejte se česneku, kolik jen ho žlučník snese. Nebudete sice zrovna tři dny ve společnosti oblíbeni (a spíš až do pátku, než česnekovou bombu tělo zpracuje a charakteristický odér z pórů vyprchá), ale věřte, že to bude stát za to. Nebojte se ani tak zběsilých kombinací, jako je spojit česnek s medem. Jednoduchý a chutný způsob jak česnek do těla dostat je tak zvaná židovina – ochucená pomazánka z majolky, nastrouhaného taveného sýra, jogurtu a utřeného česneku se solí. Na bílé pečivo, ale i domácí chléb, je báječná…

6. PANNA

Jak jste přežili srážku s blbcem? Nezbývá nám než věřit hvězdám, že dobře. Sice se ze střetu dokonale otřesete až ve středu, ale nic by to nemělo měnit na vaši náladě, jak jinak, skvělé… Pannám nicméně hvězdy neslibují jednoduchou cestu, a to ve všech oblastech, snad s výjimkou finanční. V práci bude týden jednoznačně těžký: jak pro samotný objem úkolů, tak pro vztahy, které se zde (ne vždy ovšem přímo ve vztahu k Pannám) vyhrotí. Atmosféru prostě nebude lehké vydýchat. Společensky Panny čeká nepřetržitý řetěz drobných trapasů. Navíc to může začít drhnout i ve velmi osobní oblasti. Problémy budou v citech i technice. Není však třeba rovnou skákat z okna, protože žádný z problémů nebude osudový a v dopadu nevratný. Na sklonku týdne špatný vliv zeslábne, a v delším časovém úseku bude nulový, zůstanou spíš šrámy na duši než otevřené jizvy. Lze počítat i se zdravotními problémy, nejpravděpodobněji dentálními.

7. VÁHY

Týdenní přehled začne poněkud smolné pondělí. Vyhněte se sporu s babou! Vy asi víte, co má Měsíční Kočka na mysli. Úterý začne dobře, ale po poledni se věci zkomplikují. Problémy mají vztah ke škole a nebo pracovišti a zřejmě v nich hraje roli špatné počítání. Středa bude svým způsobem kritická v citové oblasti. Nehledejte lék v navazování jiných vztahů, problém pomine sám od sebe, ani se nebudete muset moc snažit, zřejmě půjde o mouchu, která buď vám a nebo druhé straně tak nějak přelétne přes nos… Čtvrtek a pátek by měly přejít klidně. Doporučená barva pro oba dny je červená, alespoň v doplňku. Sobota napovídá větší vydání, buď velký nákup, nebo investici, která, bude-li provedena s rozmyslem, přinese v čase významnou úsporu a nebo dokonce zisk! V neděli širší společenská událost, zřejmě kulturního rázu. Nebojte se kumštu – nepropadejte vůči němu mindrákům, není mu nutné za každou cenu a ve všech případech rozumět, jsme přece tak různí, stačí ho často nechat na sebe působit.

 

8. ŠTÍR

Celkem v klidu mohou být i Štíři, protože tento týden bude pro ně patřit k méně vzrušeným. Dobrý proto bude například pro plánovanou údržbu: těla i duše. Rozhodně nepřijde ku škodě, zajdou-li k holiči či kadeřníkovi, dají si udělat manikuru, zaplatí kosmetičce a koupí si něco na sebe, nebo jen tak pro radost. Nemyslíme zrovna auto (ač někteří mají i na takový lék na dušebol)! Dobré budou i procházky s někým milým, tiché soustředění. Nedoporučujeme naopak radikálnější celonoční tah, při němž si Štír propláchne mozek, vůbec a rozhodně nikoliv v pátek. Přes případné konflikty v práci i jejich možné jak kdyby záhadně vznikající zárodky v osobním životě radí hvězdy přenést se s nadhledem… a zamyslet se nad sebou, zda to nejsme my, kdo nechtěně chybuje.

9. STŘELEC

Střelce mohou hvězdy jen a jen uklidnit – nečekají je podle jejich postavení totiž žádné životní kotrmelce. Zvýšenou pozornost by ovšem měli věnovat především tomu, s kým se stýkají. Mezi lidmi, s nimiž tento týden navážou kontakt, lze předpokládat zradu. Jejím potenciálním nositelem bude člověk totožného pohlaví a srovnatelného věku, tedy vrstevník, maximálně nepatrně starší. Ovšem pozor: u nevyrovnaných povah mohou tato slova zapůsobit jako jed. Hledáním možného nepřítele za každou cenu by Střelci rozhodně neměli rozvrátit přátelské vztahy, kterými jsou proslulí. Ostražitost ovšem bude na místě. Měli by se dále vyhnout přechlazeným nápojům i zmrzlině, počasí k nim zřejmě stejně nebude přehnaně svádět. Nevíme proč, ale preferovat by měli Střelci všechny odstíny modré (snad jako granátníci) a také jejich kombinaci v lomených tónech.

10. KOZOROH

Hned v pondělí by si Kozorozi měli připravit jídelníček, nebo chcete-li dietu na celý týden. Ten bude nevzrušený, takže s klidem mohou vysadit veškerá těžší jídla, protože je nebudou čekat zřejmě ani významnější energetické výdeje. Dát by si měli pozor především na jakákoliv ostrá a nebo horká jídla. Vychutnávat mohou bezkonfliktní a až téměř ospalou atmosféru. Odpočinek ale bude důležitý před přicházejícím svátkem Čarodějnic, který v některých momentech může pro Kozorohy být dost vyčerpávající. Příprava na tento původně velký keltský svátek by u vás měla být soustředěná, nejen pro čáry, které slibuje. Mnohé se může změnit ve vašem osobním životě – prý k ještě lepšímu a nebo prostě k lepšímu.

11. VODNÁŘ

Vodnáři by měli po úletech v první polovině týdne v pořádku přistát zpátky na Zemi. Jak bylo v Galaxii? Srážky s realitou ale nebudou příliš podle všeho příliš bolestivé, protože se kolem vás jakoby nic moc ani dít nebude. Je to jen zdánlivé… Dopis či zpráva, který se k vám měl dostat na sklonku předchozího týdne, napovídá, že i když v dobrém, čekají vás zřejmě vzrušenější dny. Pozor: v oblasti partnerské neuváženým slovem nebo činem rozhodně ne zle myšleným můžete spustit vodopád neblahých událostí, které se navíc zřetězí a mohou ve svém důsledku vést k rozkladu i zdánlivě velmi pevných vztahů. Měsíční Kočka je povinna vás varovat: mějte se na pozoru… Je tu někdo třetí, kdo by se mohl z vašich problémů radovat a dokonce z nich těžit!

12. RYBY

Ryby se nemusí obávat o své zdraví – to by mělo být pevné. Řečení zrozenci by neměli mít ani velké problémy s pracovním zařazením: lze předpokládat, že do konce týdne dojdou uznání shora i zdola. Budou zářit ve společnosti, kde budou obdivováni i milováni. Zazáří i v posteli, budou překypovat city, a láska jim učiní poslední dubnový týden růžovým. Jisté komplikace ovšem přičiní fakt, že disponabilní pro ně bude menší množství peněz, než jaké by dokázali utratit – ale tento problém máme stále i my ostatní z hvězd ač jsme různých – stále nebo alespoň po většinu času. Nebojte se však i málo s rozmyslem investovat. Možná i sázka bude dobrá, lépe než Sportka jeví se jemný hazard na dostihovém závodišti.

Hra o Budoucnost“

OTO (Lev)

Pan OTO , padesátník zřejmě trochu při těle, se nám dnes představí prostřednictvím výběru ze všech dvaatřiceti karet. Vzhledem k tomu, že jeho osobní karta se nachází až v posledním řádku Země, jsou v řadě Ohně jen dvě karty: diagonální obrácený kluk a vertikálně černá osma. Poměrně od Oty vzdálená je tedy Zvrhlost, vzhledem k velké vzdálenosti od osobní karty zřejmě jsoucí, ale aktuálně vyhasínající. Též zde může být jako nějaká velmi odlehlá vzpomínka – snad něco, nějaký hřích z mládí. O tom ostatně svědčí i karta svobodomyslnosti a tedy rozporu s konvencemi. V řadě Vody diagonální karta patří Otově manželce – pozor, buď totiž podle karet mrtvé, rozvedené či odloučené. Ve vertikále je obrácená karta nasvědčující tomu, že samota je pro Otu stav, který velmi těžko nese. Souvislosti opět nasvědčují, že žije sám, ale poměrně krátce (že by skutečně ovdověl?). Řada Vzduchu obsahuje tři bezprostředně s osobní kartou svázané věštby – Částečný úspěch, Ztrátu a Omyl. Problém řady Země je v tom, že hned na třetí pozici (čteme samozřejmě zleva) se nachází karta Síly, která směrem k Otovi vyzařuje Temnou stranou. Vedle ní je křížová dáma v pozici, hovořící o velmi mizerném charakteru. Pokud se tato karta týká bývalé manželky – a něco tomu snad i nasvědčuje – mělo by být její zmizení pro Otu vlastně požehnáním. Proč tedy truchlí? Má nás holt Pánbůh všelijaké… S Otou sousedí přímo karta Energie. Je pod vlivem Temné síly, ale není sebedestruktivní. Zprava k osobní kartě přiléhá Zklamání. V souvislosti s tím, co jsme se tedy dozvěděli, se vyjasňuje i Otova přitažlivost pro ženy na straně jedné i jeho momentální zdrženlivost vůči nim na té druhé.

Na přání hráčů o budoucnost, případně jejich partnerů, jakož i v souladu se zákonem o ochraně osobních údajů, jsou ve hře veškerá použitá křestní jména změněna.