Horoskopy od 28-04-2008 do 04-05-2008

 

Týdenní horoskopy

s výkladem karet z Věštírny „Měsíční Kočka“

Osmnáctý týden: 28. duben – 4. máj

Situace: protože určující Venuše bude v dobrém vztahu jak k Saturnu, tak ke Plutu, nemělo by především mezi lidmi nejbližšími docházet k vážnějším rozmíškám. Stabilní se jeví oblast peněz. Nic nezískáte, nic neztratíte, ale některé perspektivní programy a plány, jimiž se budete zabývat a nebo projekty, které v tomto smyslu v daném týdnu rozjedete, by ve střednědobé perspektivě k vylepšení poměrů mohly vést. Jenom si přitom o sobě moc nemyslete. Mars v opozici na Jupiter radí totiž nepřeceňovat síly (a to v žádné oblasti). Jadrné přísloví k přehnaně sebevědomému chování praví: Kdo přehnaně vysoko myslí, holou prdelí na zem padá…

Do Hry o budoucnost tento týden vstupuje nováček, jenž v naší Hře o budoucnost tak nějak „zastupuje“ znamení Panny. Vyložené karty mohou leccos napovědět i jeho vrstevníkům. Protože se rozbíhá máj, dali jsme nové účastnici jméno Květa. Co jsme pro ni v Měsíční Kočce z karet vyčetli, naleznete na konci aktuálních předpovědí pro jednotlivá znamení zvířetníku.

  1. SKOPEC

 

Berany čeká týden, jenž by bylo možné shrnout stručně: NIC MOC. Lásky hry šálivé nepovedou nejspíš nikam, budete se cítit zklamaní a snad i podvedení, ale takový váš pocit je mylný. Veškerou námahu (netýká se jen zaměstnání, ale i domácích prací – a to snad především) přenechte strojům. Při jejich obsluze dejte pozor na zranění. V práci mlčte, pokud si nechcete vysloužit řádné popapuli. I doma raději šoupejte nohama, nezadaným by slušela skromnost. Možná úřední jednání přeložte od středy výš (tedy na pátek, protože ve čtvrtek je volno, ale v pátek toho nejspíš stejně moc nezařídíte, kam se totiž podíváte, bude nečekaně zavřeno). Tato rada se týká především věci finančních, jako jsou úvěry či hypotéky. Prý vám pomůže krom Pluta i jinak nevýrazný Neptun. Rozhodně Skopcům radíme hvězdám věřit, ale spoléhat na sebe… V posteli vás jakkoliv nadějné vyhlídky ovšem moc neohřejí a v této oblasti na tom na rozdíl od ostatních znamení budete ve valné většině spíš bledě. Proč jste v ní – a nebo se chováte, jako byste v ní byli – sami?

  1. BÝK

Saturn, Pluto a Slunce svorně Býkům radí využít jarní vláčné nálady kn přírodou inspirovaným hrátkám v erotické oblasti. Máte na to středeční Čarodějnice, prvomájové líbánky pod rozkvetlým stromem, ulejvácký pátek a víkend jako když jarem vymaluje. Hlavně neseďte doma! I jedinci dosud volní by na toulkách mohli narazit na perspektivní (k tomu, k čemu kdo prahne) protějšek. Celkově se nadcházející týden jeví jako dobrý: pondělí a úterý bude patřit především zrozencům z třetí dekády tohoto znamení. Na dosah budete mít na konci týdne slibný Úplněk, myslete na to. Nadáni budou Býci v neskromné míře nejen fyzickými dispozicemi, ale především rafinovanou milostnou intuicí a též přátelskými vztahy k okolí, což se překvapivě týká i příbuzných, kteří vám v týdnu právě uběhlém mohli řádně zavařit. Prostě jim odpustíte, čímž je zahanbíte , což nečekali. – V práci ani ve škole toho mnoho nenadělají… ale on toho po nich nikdo naštěstí také moc nebude chtít. Týden bude dokonce natolik pozitivní, že by nemuselo být marné vsadit si nějaké drobné třeba i na koníčky!

3. BLÍŽENCI

Pozor, vstřícnost se Blížencům opravdu nemusí vyplatit! Týká se to nekritickému naslouchání přáním rodiny a přátel. Mohou je uvrtat do něčeho, čeho by později litovali. V prvních dnech týdne se zdržte jakýchkoliv aktivit zejména se svými sousedy i sourozenci. Přijměte varování, že máj nemusí být lehký! Jupiter budiž s vámi (a bude), ale bez vlastního potu to nedokážete. Tak si zbytečně nenabíhejte na nůž! Buďte ostražitý jako lasička. Celková nervozita vás zkraje týdne i v posteli paralyzuje – přičetli bychom toto na úkor vlivu Luny i s varováním, že do úplňku to podle všeho nejspíš lehčí nebude. Všechno sice nejspíš nakonec dopadne dobře, ale jen dík vašemu mimořádnému a soustředěnému úsilí.

  1. RAK

Podle všeho prožijí Raci týden pro sebe dobře, pro okolí však budou vesměs protivní až nesnesitelní. Proč? Hvězdy tomu tak chtějí. Vás se tento nepříznivý stav bezprostředně nedotkne, dokonce se budete cítit skvěle, ale koncem týdne by i jinak vcelku nad svět kolem povzneseneé Ryky mohlo začít mást, jak se vám všichni vyhýbají. Nemohou prostě vystát vaše destruktivní aktivity – v práci, ve škole, doma i mezi přáteli. Přes momentální nulovou asertivitu mohou Raci v daném týdnu prožít naprosto nečekaně ohromující citový zážitek, bolestně krásný a přinášející osvícení téměř buddhistické. Bude mít vztah k umění, například k hudbě? Těžko říct, možná, že pravděpodobně: je to divné, ale je to tak. A nezbývá nám než opakovat: o víkendu (a aktuálně i v den prvomájových tancovaček) rozhodně neseďte doma – tam vám hrozí hádka a nebo dokonce násilný čin či úraz! Že se Měsíční Kočka v tomto stává monotématická? Vždyť potíže, jež vám hrozí, jsou také stále stejné: jste prostě řečí i činy občas nebezpeční sami sobě…

  1. LEV

Co hvězdy radí Lvům? O Valpuržině noci (jinak též o Čarodějnicích) vydatně propláchněte trubky. Pomůže to ledvinám, méně zřejmě už játrům. Ale jednou za čas… Jen pak v povzneseném stavu k své představě štěstí nenuťte i ty, kteří o něm mají jiné představy. Mars, Slunce, Jupiter vám nabídnou dostatek energie, abyste učinili šťastným na koho si jen umanete – sami sebe však především. Tato slova platí i pro první májový den. Vemte si k posvátným keltským ohňům bavlněné spodní prádlo a nesedejte na holou zem, jakož ani nelehejte na meze. Vyvarujte se mokrých ponožek a vůbec chladu od nohou. Pokud nastydnete, do sedacích koupelí přidávejte heřmánek, kontryhel a řebříček a z vršků mladých kopřiv pijte odvar třikrát denně. – Jinak ovšem je zde i varování: Lvi by neměli tento týden v žádném dni a v žádném případě dráždit chřestýše bosou nohou – týká se to vztahu k nadřízeným, učitelům a výrazně také ke tchyním a tchánům.

6. PANNA

Míra únavy, která Panny sužuje, by v nich měla vzbudit chuť něco s jistou zchátralostí vlastní tělesné schránky udělat, ale tyto úvahy by neměly skončit (jako většinou) u předsevzetí. Z únavy mohou pramenit i chyby v práci a podrážděnost ve vztazích s kolegy. Řetěz trapasů se zřejmě již přetrhne, ale k potutelnému usmívání budete stále. Spíš však ze setrvačnosti, pokud ovšem své minulé lapsy nebudete samé mocupozorňovat, případně na ně vršit nové. Venuše ve Skopci nepřeje v druhé polovině týdne ani milostným avantýrám, ani domácímu sexu. A to jak přes týden, v den sváteční i o víkendu. To by ale šlo začít s nějakými aktivitami – co takhle společnou procházku a nebo výlet na kole? Pokud na to máte podmínky, zvažte možnost pořídit si psa, nebo něco, co je bezpodmínečně nutné venčit (ne krajtu tygrovanou nebo papouška). Zapište se do Sokola. Proč ne?

7. VÁHY

Váhám hvězdy na nadcházející týden nadělily zásah do zdraví, finanční svízel nikoliv však zdrcujícího rozsahu, a také moc práce. Na druhé straně společenské uznání a plnou náruč lásky. Takže postupně: Pozor na úraz. Pravděpodobnost zranění je nejvyšší na Čarodějnice ve středu, ve čtvrtek na první máj (vyhněte se po právu demonstrujícím nespokojencům i stále stejným exibicioniostickým firmám, nechodícím pro dlažební kostku daleko. Policie si také ráda bouchne a když je v ráži, moc nerozlišuje, do koho. Úraz hrozící v neděli může mít spíš něco společného s kutilstvím, na hony vzdáleným příslovečným zlatým českým ručičkám. V pátek se vyskytne problém s penězi, není jasné, zda půjde o pokutu, splátku dluhu a nebo čistou ztrátu v důsledku špatné finanční rozvahy. Studijní nebo pracovní zátěž bude enormní (ale zvládnout se dá). Vaše popularita i společenská aktivita bude velká – a také pořádně drahá. Ve sféře citové i instrumentálně sexuální budete podávat obdivuhodné a vysoce oceňované výkony, za což poděkujte veskrze pro vás pozitivní souhře planet a snad i Saturnovým měsícům.

 

8. ŠTÍR

Svým způsobem impozantní zjev i pověst Štírů budou hvězdy po celý týden rozhojňovat: leccos tak získají tak říkajíc na kredit. Neprošustrujte ho v hloupostech, nerozměňte na drobné tam, kde bude potřeba vaše plná váha k řešení nějakého opravdu vážného problému, nehřešte zkrátka na svou zřejmě skvělou pověst. Mohli byste tak být oslabeni v pátek či sobotu, kdy opravdu bude třeba vynaložit značné úsilí k odvrácení nepříznivé sudby. Nevyhrocujte proto banální situace – velikost Štírů je i v tom, jak dovedou přehlížet otravně bzučící mouchy, není nutné vždy bodnout, stačí někdy pohrozit, někdy už sám fakt, že JSTE! V neděli se v jinak na sex zřejmě ne příliš bohatém týdnu Štíři budou milovat urputně – rychle a mlčky. Venuše, Luna a Slunce nevytvářejí pro vás konstelaci zrovna ideální. Nesoulad se může týkat především širší rodiny. Dejte si pozor na pusu!

9. STŘELEC

Střelce může zaskočit, že některé události z uplynulého týdne zřejmě nemají tak zcela bezkolizní vyznění a nedobraly se nakonec výsledku, o němž by bylo možné říci, že by byl zcela nezávazný. Vy už víte, co jste si nadrobili! Bude vás to trápit ještě nějaký čas, a eliminace toho všeho si vyžádá určité úsilí nebo dokonce finanční prostředky. Pokud jste si to, co se stalo, ve skrytu a nebo podvědomě ale nepřáli! Střelci se samozřejmě mohou pokusit, a zřejmě je to možnost poslední, rychle o nějaké narovnání. Nemá smysl si myslit, že možnou svízel lze kopnout pod koberec. Nepustí se vás! Je horší než svízel přítula, jak by řekli zahradníci… V práci budete chtít vyniknout, což budou nadřízení i podřízení vnímat jako šplhounství. Nebudou mít tak zcela pravdu, ale přesto by Střelci měli toto jejich nazírání do budoucna určitě zohlednit.

10. KOZOROH

Kozorozi by měli být ve středu mimořádně ostražití při zakládání ohňů v rámci slavnosti Čarodějnic. O prvním máji by – to podle naturelu – neměli zapomenout učinit zadost tradici, ať už líbáním pod jabloní, kde měla Eva techtle s hadem, a nebo účastí na mítincích a hlučných slávách a veselicích v barvách celého našeho politického spektra, která sice na tradici nadává, ale využívá ji pro sebe (viz modrý Petřín a podobně). Jak u ohně, tak pod rozkvetlým stromem jakož i v davu vám bude lépe ve dvou, s osobou blízkou (bez ohledu na pohlaví), což slibují Slunce a Jupiter. V pracovním stresu budou Kozorozi v pátek. O víkendu se mohou konečně soustředit na sebe. Problém, který budou zřejmě muset řešit, se dotkne jejich rodinných vztahů a bude neblahý: Přes koleno ho nezlomíte, bude vyžadovat vaši velkou trpělivost!

11. VODNÁŘ

Tento čas budou někteří Vodnáři trávit jakoby v útlumu, zřejmě z důvodů špatně pochopeného varování Měsíční Kočky, aby neuváženým slovem nebo činem nespustili vodopád neblahých událostí, které se zřetězí a v důsledku by mohly vést k rozkladu i zdánlivě pevných vztahů. Řekli jsme: Mějte se na pozoru… je tu někdo třetí, kdo by se mohl z vašich problémů radovat a dokonce z nich těžit! Naše slova však měla zostřit vaší pozornost, ne zavést vás do rezignace. Nicméně zklidní se vám hormony, což se projeví ve vyrovnanějším emočním stavu a menším množství erotických výbojů, jejichž počet by vám i tak ostatní mohli závidět. V studiu i práci ať se Vodnáři nikam nehrnou, týden bude stejně krátký. Kolegyně by ho nejraději prožvanily úvahami o efemérních citových záležitostech a kolegové výměnou zkušeností a receptů z posledního grilování. Pokud bude některé Vodnáře něco trápit, bude to poměrně rychlý odliv peněz, investovaných do mimořádného volna.

12. RYBY

Po relativním klidu uplynulého týdne budou četné Ryby tentokrát nechtěně srkat dost horkou kaši, kterou nepochybně navařila ježibaba jistě velmi zlomyslná, a to hned při pondělku. Upalte tu čarodějnici na středeční vatře! Máte-li možnost vzít si ve středu volno, měli by to udělat ne proto, že je fajn vyrazit si do přírody a s veselými lidmi něco třeba vypít. Měli by se účastnit pohanského obřadu z důvodů sebezáchovných! Především v práci (ale tak nějak vůbec) bude pro Ryby zřejmě kritický. Že máte peníze? A co má být? Užijte si je jindy! Třeba hned o následujícím víkendu, kdy záporné vlivy zeslábnou. To Slunce a Měsíc v postavení k Neptunu slibují Rybám úžasnou výdrž spíš než fantasii, což nicméně bude druhou stranou vysoce oceněno. Také moc nepřemýšlejte. Výsledky sebezpytování mohou být neoprávněně depresivní. V rodině pozor hlavně na ženské. Výstraha platí pro obě pohlaví.

Hra o Budoucnost“

KVĚTA (Panna)

Paní KVĚTA zastupuje střední věk, je jí devětatřicet. Velký výklad ze

všech dvaatřiceti karet pro ni vypadá následovně: podle zvířetníku na tom zdravotně budete dobře, jako ostatně většina Panen narozených v prvním dekanu svého znamení. V nikoliv nebezpečných, ale obtěžujících projevech jakési nemoci můžete v tomto roce zřejmě čekat úlevu. – V řadě věnované problémům, podle živlů tedy v řadě Ohňové, by vás měla zajímat karta hovořící o mimořádně komplikovaném vztahu, který se vyvinul mezi vámi a jakýmsi Zrzounem (tak jsme ho v Měsíční Kočce pojmenovali podle pravděpodobné barvy vlasů, kterou opravdu nelze přehlédnout – a karty nelžou). Zrzouna bude v dnešních kartách víc, než by bylo nejspíš zdrávo. Hned další karta totiž upozorňuje na to, že počáteční snaha o vztah mezi vámi – mám za to, že oboustranná – přišla vniveč a mění se v svůj opak. Řada druhá hovořící o vztazích a patřící Vodě začíná právě vaší osobní kartou. Znamená to, že jste ostražitá a kryjete si záda. Vždy a za všech okolností? Máme za to, že ne. Dokážete přece být i značně bezstarostná. Ale pokud se cítíte v ohrožení…. S osobní kartou bezprostředně sousedí symbol vašeho rozhorlení a z něj pramenící prudkost. Ta by se vám nemusela vyplatit, protože v sobě nese i unáhlená rozhodnutí, a to zvláště v situaci, kdy nad sílou mozku převládne řeč hormonů., To je, s prominutím, právě ten případ, a to navíc oboustranně, jak dokazuje fakt, že hned další karta patří Zrzounovi. Po dvou v daných souvislostech nezajímavých kartách následuje jako předposlední v řadě zdroj Síly, která vás nepochybně bude v daném čase provázet. Není v celé té zašmodrchané situaci báječné, že je k vám Temná strana této karty otočena zády? Vítr v třetí řadě nabízí pod osobní kartou ztrátu hazardem. Milá paní Květo, nejde o peníze, jde o city. Myslím, že rozumíte. V řadě Země s vámi souvisí diagonálně poměrně vzdálená karta v obrácené, tedy nepříznivé poloze. Naznačuje možnost, ale až po uplynutí nějaké doby, potíží s poměrně významně postavenou ženou. Už víte, kdo by to mohl být?

Na přání hráčů o budoucnost, případně jejich partnerů, jakož i v souladu se zákonem o ochraně osobních údajů, jsou ve hře veškerá použitá křestní jména změněna.