Horoskopy od 5-05-2008 do 11-05-2008

 

Týdenní horoskopy

s výkladem karet z Věštírny „Měsíční Kočka“

Devatenáctý týden: 5. – 11. květen

Situace: Nadcházející týden přináší na nebi tyto podstatné změny – v první řadě pondělní novoluní. To v daném dni a zřejmě i v den následující významně zesílí již existující tendence, někde ale navíc povede ke zmatkům a nepochopení. Nebuďte proto tvrdohlaví… Od středy se bude Slunce nacházet v kvadratuře na Neptuna ve Vodnáři, což by mělo být pokynem k určitému krocení bujné fantazie a přehnaného slibování. Stejný pozor si ale dejte na lidi, slibující vám: je hezké, že říkají, co asi chcete slyšet, ale pohybují se se svými plány (v nichž hrajete nikoliv nevýznamnou roli) vůbec v reálném světě? V pátek začne Jupiter v Kozorohovi zdánlivě couvat (retrográdní je už Pluto), což by nás mělo vést k větší skromnosti v jídle a pití. Týž den Mars opustí Raka a vstoupí do Lva, a tak mohou být nové věci, jichž se účastníte nebo které prosazujete, pro vás nějakým způsobem rizikové. Protože do soboty bude Mars v opozici k Jupiteru v Kozorohovi, nemusíte se bát celý týden s rozmyslem investovat.

Do Hry o budoucnost tento týden vstupuje nováček, jenž zastupuje znamení Vah. Vyložené karty mohou, byť jen rámcově, leccos napovědět i jeho vrstevníkům. Co jsme pro pana Radoslava v Měsíční Kočce z karet vyčetli, naleznete na konci aktuálních předpovědí pro jednotlivá znamení zvířetníku…

  1. SKOPEC

Po jednotlivých dnech se týden Beranů jeví následovně: Při pondělku pozor na žárlivost – vaši i na vás. Co bude horší? Druhá varianta. Ale bude bezdůvodná? Úterý prozrazuje, že nikoliv. Neudělejte proto hloupost, která by vás mrzela. Od středy se připravte na pracovní posuny. Ukazatel není příliš konkrétní, zda půjde o vzestup či pád… Ale trápit se tím moc nemusíte, ve čtvrtek je stejně volný den. To vás ovšem může stihnout zdravotní problém – něco s žaludkem, trávením či vyměšováním… mělo by být slušné počasí a tak pozor s úpravou jídel při grilování. Příčinou by mohlo být i nemírné pití. V pátek se zas něco vymkne v práci – pokud můžete, tomu jednomu vloženému pracovnímu dni se vyhněte! Kritické ovšem budou i sobota a neděle, a to v osobním životě, tedy ve vztahu, kde každé slovo a čin budou paličatí Skopci nesprávně považovat za výzvu. Pozor: láska je, ale i není, ring!

2.BÝK

Pro Býky nadchází spíš těžký týden, dobře, že bude fakticky mít jen čtyři pracovní dny. Problémy z nich se ovšem nějakým způsobem odrazí i ve víkendové náladě. A je to s podivem: všechno by totiž mohlo být dramatičtější, kdyby nad vámi ve škole či v práci kdosi neviditelný nedržel ochrannou ruku. Kdo to je a proč to dělá? Zamyslete se nad tím. Nepochybný bude dopad stressové situace i na celkovou Býčí kondici. Oslabený imunitní systém může vyhlásit stávku a podlehnout ataku. A ještě jedno riziko na některé z vás v daném týdnu bude číhat: karty ho obvykle popisují jako setkání s cizincem. To ovšem může být i cizinec v přeneseném slova smyslu, prostě někdo nový a nebo ukazující se být jiným, než jste si dosud mysleli – hvězdy ho v žádném případě nespecifikují.

3. BLÍŽENCI

Blíženci začnou týden růžově: už vás opět okolí miluje? Bodejť, nikdy tomu nebylo jinak, to jen vám se mohlo zdát, že se nad vaším osudem hvězdy mračí. Blíženci se tak konečně zbaví do nebe volajícího a vztahy k okolí někdy nebezpečně otravujícího mrzoutství, které hrozilo vybublat na povrch? Sláva Bohu na výsostech a hvězdám na nebeské báni. Všem se totiž určitě uleví – ale v první řadě vám. Již od pondělka však pozor na určitou rozervanost. Planety otestují rovnováhu mezi touhou Blíženců růst a vědomím hranic vlastních možností. V žádném případě se nepodceňujte: to by vás zbavilo sebevědomí a síly. Přecenění se – dodává Měsíční Kočka pro včasnou výstrahu – hrozí ostudou a skandály. Pozor byste měli dát na zacházení s informacemi, které se k vám dostanou. Budou cílené ve snaze uvést vás ve zmatek a donutit vás udělat chybu. Přes to, že mohou vypadat věrohodně, zkoumejte je dvakrát. Nebo je raději hned pusťte druhým uchem ven! Rozhodně se nic, čeho byste mohli litovat, nestane. Spíš naopak.

  1. RAK

Jak se Raci vyrovnali s nečekaným ohromujícím citovým zážitkem, jež je měl v minulém týdnu potkat? Jistě dobře. Dost možná vás podnítil k nějaké tvůrčí aktivitě. Dotáhněte ji do konce, ne jako obvykle! Za to, že zřejmě jinak Raci prožijí těžký týden, si budou moct v mnoha ohledech ovšem sami: pokud totiž budou shledávat chyby i tam, kde nejsou (a zásadně jen na druhých) a buzerovat okolí, s jeho přízní zrovna počítat moct nebudou. Týká se to jak lidí nejbližších, tak kolegů v práci. Nešiřte drby, ani z legrace, natož chýry zlovolné s úmyslem někoho poškodit. První je hloupé, druhé hnusné, a v obou případech budete navíc odhaleni. Extrémně vybujelou žvanivostí nevystavujte ani sebe nebezpečím. Někdo po vaši chybě slídí. V případě, že získají někteří Raci pověst nedůvěryhodných, v budoucnu se jim aktuální verbální nezdrženlivost vymstí. A neměli byste slibovat nic (především Býkům a lidem z Ryb), co s jistotou nebudete schopni naplnit. Neplatí to pro flirt, v němž se vám může tento týden dařit zřejmě lépe, než v trvalém svazku či vztahu.

  1. LEV

Hvězdy napovídají, že pro Lvy může nastat čas nečekaných změn, jež vás prý zaskočí, ale do budoucna budou zřejmě v nejlepším slova smyslu plodné. V nadcházejícím týdnu si dejte pozor na nohy, tedy například na křečové žíly, prasklá chodidla, plíseň mezi prsty a achillovu patu (kterou má ale každý jinde), zapalující se lýtka dívek a proklatě zvýšený nárt, kvůli němuž jen stěží někteří najdete padnoucí boty. Hvězdy radí: žádné dlouhé túry. Pokud se týká organizace času, bez ohledu na jeden volný den navíc, se své dny pokuste zorganizovat tak, abyste byli plně vytíženi a nemysleli na hlouposti. Dodržujte režim a choďte všude včas – tentokrát ne proto, aby vám něco neuteklo, ale proto, aby vás nezaskočila náhoda. Nemuselo by to být ve výsledku příjemné. Prostě se vyhněte nahodilostem, což platí i pro sázení a hazard.

6. PANNA

Nepochybně dobrý týden čeká na Panny, alespoň ve většině. Dojdou dlouho slibovaného zlepšení ve všech oblastech: ale jen potud, pokud se nebudou nesmyslně rejpat ve vlastním nitru a vymýšlet ve vztahu okolí k sobě problémy, které nejsou. Nechte prostě věci plynout. Dejte jim volnost nevzrušeně přicházet a odcházet. Jakákoliv aktivita by byla antiproduktivní, dokonce i v milostné oblasti: jen berte, co Amor a Eros nabízejí… a že nabízejí! Nechte se (na rozdíl od Lvů) kolébat časem v růžovém snění. Nepouštějte se do žádných komplikovaných projektů v oblasti pracovní či milostné. Přijímejte do otevřené náruče. I na třeba původně notně nevrlé okolí padne vaše světlo a promění ho jako kouzlem k dobrému. – V pátek si dejte pozor na kosti, jež budou ohroženy zlomením či zhmožděním.

7. VÁHY

Jak se Vahám povedlo vypořádat se s úklady předchozích dnů? V Měsíční Kočce věříme, že bez ztráty kytičky, protože by to vrhalo stín na jinak báječné vyhlídky, které vám přináší týden nadcházející. Předně lepší časy, které se již představily o víkendu, budou mít odraz nejen v počasí: ne že by se občas nemračilo, ale teploty budou vesměs rozumné. Můžete podnikat spoustu věcí, všechno se prý bude dařit. To se to podniká s vašemu znamení tak nesmírně přejícím Merkurem za zády! Čeká Váhy sice přetrvávající pnutí ve vztazích s někým z odlehlejší přízně, bude však spíš podpovrchové a navíc doznívající. Rozbitím na dvě části bude pracovně týden takový nedomrlý. Čekejte finanční injekci nebo alespoň její příslib. Zdravotní situace: o víkendu dejte pozor na přehřátí organismu – zda z počasí či sexu jasné není. Nejpříznivější ve všech ohledech budou pro vás zřejmě pátek a sobota, naopak především ve středu si dejte pozor na silnici – ať už v roli řidiče, nebo chodce.

 

8. ŠTÍR

Se Štíry se to má tak, že ti, na něž padne bilanční chandra, pocítí jistou citovou nenaplněnost. Přes předsevzetí nekomplikovat si život namíří v osobní oblasti k možné (a zřejmě ne první) vážné krizi. Snaha přenést odpovědnost za ni na partnera bude nepoctivá: zamyslete se především nad sebou: nemáte v citovém účtování má dáti – dal sami nějaké manko? Pozor také na vztah s jedním z rodičů. Venuše a Měsíc ve vztahu ke Slunci podporují rozepře. Budete asi trochu rozpačití z toho všeho, co vás potkává, protože je to v rozporu s vaším vrozeným (byť ne vždy přiznávaným) konzervatismem. A hmotná oblast? Bylo by nepochybně žádoucí konečně se pro příště pokusit vnést do vydávání peněz nějaký systém, jenž by pravděpodobně zabránil v podstatě permanentním krizím.

9. STŘELEC

Střelci by měli podle hvězd proklimbat pondělí (šéfové budou mimo) a trochu zabrat v úterý a ve středu. Na přímo programový odpočinek je zde volný čtvrtek: leháro, sklenička, dlouhý popel a gril! Že v poslední době neoplýváte činorodostí a lenost vás sužuje? V druhé polovině týdne ztratí smysl ji zastírat, nebo s ní bojovat. Užijte si své lenory naplno, pracovní pátek už nějak přetlučete. Rodinné problémy a napětí odplynou do ztracena. Touze po ďábelském sexu nejlépe vyhovuje postavení Luny v Beranu, jež poznamená víkend. Zvláštní souhra ve vašem horoskopu je v některých aspektech s možnostmi Blíženců: dejte pozor na pověsti, jež se dostanou k vašemu uchu. Tyto informace budou Střelcům podsunuty v nepochybně zlém úmyslu. Takové nebezpečí hrozí v profesionální i soukromé sféře. Nelze vyloučit ani dopad do finanční oblasti. Rozhodně na základě alespoň ze tří zdrojů neověřených zpráv nedělejte závažná a nevratná rozhodnutí. Protože v pátek nebezpečí podlehnutí dezinformacím prakticky pomine, bude zřejmě jejich zdroj ve škole nebo v práci a v tamní bůh suď proč nervózní až hysterické atmosféře.

10. KOZOROH

Venuše v Kozorohovi? Přetrvává zřejmě problém v širších rodinných vztazích, ostatně, varovali jsme, že jeho řešení (je-li vůbec možné) bude dlouhodobější, nedělejte si s ním tedy vrásky. Všechno chce ten správný čas – a ten zjevně dosud nenastal. Rychlé řešení by nutně bylo polovičaté. Oč nevalněji vám bude v rodině, o to lépe v kruhu přátel. Využijte v tomto smyslu volných dnů k načerpání optimismu z volnějších vztahů v partě. Saturn, Slunce a Jupiter mohou znamenat, že dosud osamocení zrozenci ze znamení Kozoroha vstoupí do období, v němž snáze naleznou citové (a možná i životní) partnery. Ti již zadaní existující vztahy rozvinou a nebo alespoň upevní, čert vemvlivy rozvaděného příbuzenstva. Oddejte se lásce! Před flirtem na pracovišti však hvězdy varují. – O něco hůř než s hormony na tom budete zřejmě s penězi. Otázkou pro vás je, zda to náhodou nesouvisí s úslovím láska za všechny prachy?

11. VODNÁŘ

Vodnáři se v nadcházejícím týdnu budou vyhřívat v přízni mocných. To by mohlo znamenat dobrý čas – ovšem jak se to vezme. Lásku okolí si nezískáte, pokud něco z této přízně (a z ní plynoucích výhod) neobětujete ve prospěch těch jež jsou na stejné úrovni jako vy, a nebo dokonce níž. Že takovou možnost ani nemáte? Určitě máte, jen o tom přemýšlejte… Alespoň se pokuste. Zříci se něčeho ve prospěch druhých je dnes vzácné. A věřte – nechovají se tak jen blázni. Získáte tím podiv okolí a pro sebe jako bonus i oprávněnou sebeúctu. – Přízeň mocných někdy také láme vaz, nebo alespoň ohýbá hřbet… narovnejte se, choďte vzpříma: obrazně i v reálu, to kvůli ploténkám. – Obecně platí, že lépe se zřejmě budete mít v první polovině týdne než ve druhé, ale ani ta druhá nebude rozhodně špatná: především ovšem pokud přestanete myslet na práci a trochu si oddechnete.

12. RYBY

Ryby hvězdy varují: pozor na zdraví a kondici vůbec. V náladě vás zřejmě čekají takové výkyvy, jaké vykazovalo počasí před měsícem a nebo jaké předvádí mysl v přechodu (ale ano, i v mužském!). Okolí Ryb bude vaší nevypočitatelností zřejmě dost trpět. Popravdě budete pořádně nesnesitelní. Pondělí a úterý budou přesto dobré, trochu potíží předpokládejte ve středu, ale vy to zvládnete. Ve volný čtvrtek raději někam zalezte. Pátek se představuje jako standardní, oblíbený lék na chandru – tedy nákupy – asi nezabere, jen zbytečně utratíte fůru prachů. Víkend přesto bude k vašemu partnerovi (jen pokud ovšem není stejného znamení, to by už nepomohlo nic, než si dát polštář na hlavu) smírný a milý. – Pokud se o víkendu seznámíte s patrně vlivnou osobou, nezapuďte ji a nebo nepostavte ji proti sobě právě do značné míry momentálně omezenou schopností sebeovládání a soustředění.

Hra o Budoucnost“

RADOSLAV (Váhy)

Jako dalšího nováčka ve Hře o budoucnost vítáme Radoslava. Víme pouze, že je mu padesát a proto se musíme spolehnout na někdy poněkud záumnou mluvu karet. Co nám prozrazuje? – Vaše osobní karta, pane Radku, je v druhé řadě. Ale po pořádku: v řadě signalizující problémy, tedy řadě Ohně přímo nad zmíněnou vaší osobní kartou, se představuje osoba mravů přísných a chování a vystupování jemně řečeno drsného. Karta leží obráceně, z čehož soudíme, že ve vztahu k vám není naladěna přátelsky. Ač to na první pohled nevypadá, soudili bychom na osobu pokrevně blízkou, ne-li nejbližší, a to ženu. Je to matka? Je „proklatě“ spravedlivá. Proč z ní tedy máte hrůzu? V přímém vztahu k vám je i muž zhruba ve vašem věku a postavení. Ani zde nelze mluvit o tom, že byste si notovali. Další karta na vás prozrazuje sklon k lehkomyslnosti, slabostem možná pochopitelným, a též k nemírné upovídanosti. Následující karty v této řadě nejsou významné. V  řadě Vody, prozrazující více o vztazích, budeme o první výpověď ošizeni, protože řadu začíná vaše osobní karta. Proč se tak cpete kupředu? Další karta mluví o žárlivosti a zároveň určitých výčitkách svědomí. Aniž bychom se dopouštěli unáhlených závěrů, váš obraz začíná nabývat poměrně pevných obrysů: jste (nebo jste byl) pěkný – starosvětsky řečeno – sukničkář. Pokračujeme-li v řadě přes tři dnes nepodstatné karty, dospějeme do bodu, kde se vaše karta diagonálně dotkne s kartou vaší manželky v poslední řadě. Obrácená kárová osma v tomto průsečíku mluví o rafinovanosti a zmařené snaze. Řada vzdušných živlů, tedy Větru, představuje v přímém vztahu k vám mladého muže vám nakloněného a lehkomyslností vám odpovídajícího téměř jako klon – ano, ten nesporný sympaťák je váš syn. Následuje zřejmě jeho manželka, s prominutím chytřejší než on, a poněkud úzkoprsá (nikoliv ve fyzickém smyslu, právě tento sexuální signál kdysi syn – ó, jak jste si v tomto podobní – neomylně zachytil a kladně vyhodnotil). V této řadě následuje karta Síly: na vás velký vliv nemá, ale Temnou stranou je nasměrována k manželce. K vaší paní v této řadě patří následující karty: první prozrazuje, že pokračování vztahu k vám by považovala za omyl, druhá, že nepostrádá sebevědomí, opírající se o mimořádnou ekonomickou a z toho plynoucí společenskou úspěšnost, třetí ukazuje na muže s obdobnými vlastnostmi, jaké hlásila druhá karta v ohňové řadě. Asi nebudeme daleko pravdy, začneme-li mluvit nahlas o trojúhelníku „jako když vyšije“. V řadě Země je karta vaší partnerky za kartou varující ji před možnou váhavostí a naopak hrozící hrůzami téměř pekelnými, a následována kartou dokonalosti. Jde o dokonalost její a nebo možné pomsty? Zjevně míra její trpělivosti s vašimi úlety je naplněna a rozhodla se vám odpovědět stejným způsobem. Ve výkladu je jen dvaatřicet karet a tato řada je poslední. Rozhodně bychom na vašem místě nespali klidně, což potvrzuje upřesňující výklad v domech. Potvrzuje vaši až chorobnou smyslnost a marnotratnost. V 32. domě vám někdo zprostředkuje kontakt s právníkem. V 16. je prostředník, který se bude spor snažit vést ke smíru, není ale jasné, zda je totožný s oním právním zástupcem. V 28. domě je spor s advokátem. V 30. domě následuje od vás nečekaně diplomatické jednání. V 23. domě se syn stane prostředníkem mezi vámi a matkou, která k vzniklé krizi zaujala jednoznačné a vám nepříznivé stanovisko. Pokud jde o to, co výklad v domech prozradí o manželce, nebude toho moc. V 2. domě stojí, že vaši svatbu kdysi velmi podporoval nebožtík váš otec – možná proto jsou v aktuální krizi tak vyhrocené vaše vztahy s matkou, která vše bere jako manželovu urážku. V 6. domě je podtržena role vnuků, respektive vnuček – ty se, asi v reakci na synovy sympatie k vám, přiklánějí k babičce, tedy vaší manželce. V 29. domě je upozornění na dědičnou nemoc, která tradičně manželčin rod sužuje (spíš však mužské potomky), ale bližší informace chybí. Její karta v 9. domě tvrdí, že nepřipustí skandál, který by se o ni byť jen otřel, což ovšem neznamená, že vás tato energická žena bude šetřit!

Na přání hráčů o budoucnost, případně jejich partnerů, jakož i v souladu se zákonem o ochraně osobních údajů, jsou ve hře veškerá použitá křestní jména změněna.