Horoskopy od 12-05-2008 do 18-05-2008

 

Týdenní horoskopy

s výkladem karet z Věštírny „Měsíční Kočka“

Dvacátý týden: 12. – 18. květen

Situace: hvězdopravci vycházející z postavení Venuše v Býku soudí, že nadcházející týden bude dobrý pro citovou oblast. Tento předpoklad platí u stálých partnerů i u těch, kteří vážné vztahy v osobním životě teprve budují, případně si přejí je institucionálně zakotvit. Přesto, že je květen, jenž není v této věci považován za šťastný, aktuálně uzavřené manželské svazky ponesou předpoklad dlouhého a relativně šťastného trvání. – Hvězdy především zrozencům ze znamení vzdušných a zemských slibují příliv tvůrčích sil a kreativitu při řešení nejen estetických úkolů: zdá se, že okolí (ale možná i sami sebe) v tomto ohledu velmi překvapíte.

Do Hry o budoucnost tento týden vstupuje nováček, zastupující znamení Štíra, je ženského rodu a dali jsme jí jméno Žofie. Vyložené karty mohou, byť jen rámcově, leccos napovědět i jejím vrstevníkům. Co jsme Žofii v Měsíční Kočce z karet vyčetli, naleznete na konci aktuálních předpovědí pro jednotlivá znamení zvířetníku…

  1. SKOPEC

Protože Berany v následujícím týdnu povede především rozum, dobře se jim může dařit při úředních jednáních, obchodním konání a také v práci, kde vzniknou příznivé okolnosti, jež by je za splnění jistých podmínek mohly katapultovat vzhůru. K víkendu brzděte svůj esprit, protože co půjde jako po másle v profesní oblasti a společenských stycích, v intimní může dráždit k nesnesitelnosti. Ne každý partner je taky Skopec, tak k nim buďte chápaví a ohleduplní. Měsíc na vás bude mít vliv v pondělí, zapůsobí na hlavu. Skopci budou proto aktivní, ale zároveň neklidní a netrpěliví. Možným úporným bolestem hlavy předejdou rekreačním během nebo procházkami před spaním, pak studenou sprchou, teplou koupelí nohou a spánkem na čerstvém povětří – v zahradě, na verandě, balkonu či lodžií, pokud to ovšem počasí dovolí (nepochybně dovolí). A Berani pozor: Nestyďte se dát průchod dobré náladě – kdo se bude smát, okysličí si mozek!

2. BÝK

Hvězdná znamení napovídají Býkům, že tento týden bude přát intimnímu životu a vztahům v nejužší rodině (i možné budoucí). Osobní věci budou Býci prožívat velmi intenzivně a vesměs pozitivně. Vnitřní ztišení je proto přirozené, na nějaké frajbály je tento týden neužije, ani na jinou hlučnou společnost. Ovšem samota jim též svědčit nebude. Pokud se zmohou na praktické životní kroky, neškodilo by udělat si přehled o skutečném stavu disponabilních financí, protože vyskakovat si má člověk jen do výšky reálného příjmu. Vězte, že sliby ještě nejsou peníze.

3. BLÍŽENCI

Blíženci, protože v tomto týdnu bude zatraceně záležet na tom, jak jste schopni rozlišit realitu od smyšlenek, rozhodně se vám vyplatí, budete-li méně mluvit, víc přemýšlet a jednat opravdu až po zralé úvaze. Jinak hrozí, že sednete komusi na lep, a to nejen v práci či škole, ale i ve sféře navýsost privátní. Prověřujte i detaily, jste-li toho schopni! Je to otravné, ale téměř životně nutné. Přinejmenším do pátku by prostě měli být Blíženci ve střehu. Které z nich čekají nějaké zkoušky a mohou je odložit, ať na ně jdou raději jindy.

  1. RAK

Venuše posílí citové prožívání zrozenců ve  znamení Raka. Osoby opačného (ale nejen) pohlaví budou přitahovat jako mucholapky a milostné výboje půjdou Rakům jaksi samy… Týden je i jasnou výzvou pro singly, kteří by s tímto stavem rádi něco udělali. V erotickém bláznění Rakům praktický život bude možná fuk. Dejte však pozor na lidi, kteří by vašeho poblouznění mohli proti vám zneužít. A co se fyzického stavu týče: Od středy jezte stravu odlehčenou, zeleninové saláty, ovoce a rýži, rýži a zas rýži (ještě na ní, na rozdíl od hladovějících nešťastníků, pořád máme), pijte vodu, je dobrá a pročistí vás podobně, jako shora řečené jídlo. Jedy by měly jít prostě z těla ven a nové nepřidávejte. Ve čtvrtek se střezte setkání s člověkem s divným úsměvem a v uniformě, či něčem na ten způsob. Hlídejte si až do víkendu ostřížím zrakem peníze. Nemusí jim hrozit klasický zloděj, ale například vaše zvýšená zapomnětlivost či roztržitost.

  1. LEV

Poněkud rozporuplný týden čeká některé Lvy, zvláště pak ty narozené v druhé dekádě (dekanu) jejich znamení. Doma je to moc bavit nebude, ale na obzoru se zřejmě žádná změna neohlásí. V práci mlýny také nepoklapou tak, jak mají. Nepotrápí je nedostatek peněz, ale neschopnost je vydat s uspokojením. Nějak jim nedojde, že takový problém většina lidí nemá…, a tady bychom už s věčným NE měli přestat. Především proto, že v první půlce týdne budou nabiti sebedůvěrou a plány, které se jim v tomto stavu v hlavě zrodí, budou dobré. Tak ať je později nezpochybní či nezapomenou. Ani humor ať je neopustí, i mrzuté období povšechné negace se při solidní porci sebeironie přežít dá. Jedna dvě skleničky něčeho ostřejšího o víkendu neuškodí. Spláchnou to mizerné a vyladí mysl.

6. PANNA

Je to skvělé: opravdu ne všichni mají štěstí jako Panny, které si tento týden zřejmě užijí prospěch z činnosti, jež je navíc moc baví. Co to bude? Záleží na každé z nich. Jinak bude týden pestrý – při pondělku dostanete výrazné upozornění, že nelze chodit jen po slunečné straně ulice. Ale už v úterý naopak všechno půjde jakoby samo. Středa nepřinese přímo zdravotní obtíže, spíš varování, abyste se v žádném směru nepřepínali. Čtvrtek proběhne ve spirále od vzletů k prudkým pádům a tak pořád dokola, což se i v dni následujícím (a také o víkendu) odrazí v chování Panen k okolí i zákonitě i okolí k nim. To je dobře známý zákon akce a reakce. Můžete-li se (a dokážete se) ovládat, kroťte své reakce. Náladovost může totiž vadit i v posteli a vy si jistě nechcete víkend pokazit.

  1. VÁHY

Váhy budou celý týden využívat velkého přílivu tvůrčí energie a to jak v práci, tak v osobním životě. Pozor ovšem, aby vaše sexuální tvořivost nenarazila na výsostně konzervativně nastavený protějšek. V takovém případě se spokojte se zvýšenou obrazností a své smělé tvůrčí činy přeneste do oblasti fantazie a také slov něžných a přesto neotřelých. Ostatně verbální revoluce je bytostným konzervativcům často vlastní… Příliš tvůrčí by však Váhy neměly být v sféře finanční: prachy jsou pro ně vesměs španělskou vesnicí a držet by se zde měli rad někoho, kdo jejich úlety (občas velmi neortodoxní, ale možné) ke konečnému zdaru usměrní.

  1. ŠTÍR

Ani Štírům zřejmě nehrozí příští týden procházka rozkvetlým sadem, ale podle všeho hvězdami daná bloudění zvládnou. Předně ti, které zasáhla nemoc, její útok překonají. Jde o to, zda se Štírům podaří po celý týden reagovat uměřeně a po prvním podnětu nevyletí jako čert z krabičky, ani nepopřejí sluchu našeptávačům, z nichž se mohou vyklubat v práci a podnikání šejdíři, v osobních věcech lidé přinejmenším nedůvěryhodní. Opřít se naštěstí budou moct o osobu i intimně nejbližší. Ať už je to Petr nebo Petra, to bude ta skála, na níž lze stavět. Jen doufáme, že budete za to svému protějšku náležitě vděční. Vězte, že projevy zamilovanosti opravdu nejsou směšné… Rada z praktické stránky: ve středu neuškodí, když si vsadíte!

9. STŘELEC

Následující řádky by měly Střelci přečíst pozorně: mohou se dočkat v menším případě ostudy, ve větším skandálu, obého jen a jen vlastním přičiněním! Do startovního bloku totiž zaklekne jejich žvanivost: na nesprávném místě, v nesprávný čas a před nesprávnými lidmi plácnou něco, čím může festival trapností a omylů začít. Naopak na správném odhadu situace bude záležet, zda omluvy dají věc alespoň zdánlivě do pořádku, nebo zda nešikovným přešlapováním v hovně na smrad zbytečně ještě víc upozorníte. Do týdne však kyselý odér neúspěchů vyvane. Zapomnění naleznete v horoucím sexu, zvláště v druhé půli týdne. Vesmírným vyvrcholením zabodují Střelci, jejich protějšky, žel, vyjdou vesměs naprázdno, ostrouhají…

10. KOZOROH

Kozorozi se zřejmě budou realizovat především v práci či škole. Ambice a postavení budou hrát prim. Přestaňte se prsit vpřed a užívejte toho, co život nese, budete spokojenější. A život vám nadělí hojně i úspěch i peníze i lásku. V sexu se vám bude dařit spíš v první půli týdne. V druhé budete zářit ve společnosti. Čeká vás obrazně řečeno potlesk na otevřené scéně. Víkend může přinést mráčky. Týkat se budou příbuzenských vztahů, nikoliv však nejužších, takže hlavu si s nimi ani moc nedělejte…

11. VODNÁŘ

Zřejmě s tím mají opravdu něco společného hvězdy, že snaha Vodnářů najít rovnováhu mezi realitou a snem vyjde v nadcházejícím týdnu často naprázdno. Jistě se pustíte do úžasných projektů a stejně jistě od nich upustíte v zápětí poté, co shledáte jejich možnou naplnitelnost jako lichou či prostě málo pravděpodobnou. Ale nemělo by vás to rozházet: pokud se alespoň nepokusíte, budete si nečinnost později vyčítat. Něco se bude dít ohledně budoucí dovolené, budete konkretizovat nebo měnit staré plány. Není to rozhodně o balení kufrů.. Vodnáři budou spokojeni v práci, kde se předsevzetí ukážou v souladu s jejich možnostmi a talentem. V soukromí se nicméně může ukázat, že až tak dobrý odhad neměli.

12. RYBY

Promítla se již nějakým způsobem osoba, s níž se Ryby seznámily, vahou svého vlivu do vašeho života? Nehřešte na její přízeň – může být vrtkavá! Počáteční snaha Ryb vše postavit na hlavu vydrží sotva do úterního večera – řečené vše jsou v tomto případě pracovní i osobní vztahy, stejně jako i sexuální praktiky. Okolí vás už ale srovná. Revoluci odložte na neurčito. Ostatně nejpozději ve středu se Ryby opět zařadí. Zbytek pracovního týdne jim bude dobře uprostřed bezpečného hejna plujícího s proudem. Nelibě vnímané pondělní úlety budou brzy zapomenuty. V pátek v podvečer začnou letošní hvězdné hodiny Ryb v oblasti milostné – nepropaste je a ani nepokažte! Neděle přinese zklidnění a emoční i fyzickou vyrovnanost.

Hra o Budoucnost“

ŽOFIE (Štír)

Co nám o nováčkovi, jemuž jsme dali jméno Žofie, prozrazuje velký výklad? Že v naší hře bude zastupovat zralou věkovou kategorii, protože je jí jedenašedesát. Jak patrno, chuť svěřit se kartám a zároveň u nich hledat radu není omezena věkem… Osobní karta paní Žofii označuje (bude-li se hněvat, její věc, ale tak to vychází) za osobu schopnou intrik a tedy za určitých okolností za bytost věrolomnou, na druhé straně za dobračku. Těžko říct zda ji zdobí sebevědomí a nebo snižuje pýcha (ostatně, často se jedná o dvě strany jedné mince). První řada, Oheň, je pro vás, Žofie, nejdůležitější. Běží v ní karty úspěšnosti, nedůvěřivosti či spíš podezíravosti, důležitá karta vašeho partnera, osobní karta, velmi silná karta pracovitosti, schopnost až za hrob nenávidět a také malé okolky při vyřizování si případných účtů. Řadu uzavírá srdcová karta s významem nikoliv stoprocentního uspokojení v citové oblasti. Živel Vody na vás v bezprostředním okolí prozrazuje, že vás kdysi poznamenal výsměch, který jste na vlastní kůži vytrpěla. Týkal se vás nebo někoho blízkého. Je to dávno, ale pořád to bolí. Pramení z toho i vaše tvrdost. Podle další karty skvěle vypadáte a následující tvrdí, že není vám vzdálená schopnost počítat. Vítr diagonálně k osobní kartě prozrazuje netrpělivost, kolmice nebojácnost a zdánlivé smíření s věčnou rolí té druhé. Pravá diagonála Měsíční Kočku upozorňuje na Žofiiny trvalé problémy se zdravím. V řadě Země se v levé diagonále opakuje upozornění na matematické schopnosti. Symbol Síly má na osobní kartu příznivý, byť jen slabý vliv. Vertikální karta kříže má vysokou hodnotu pokud se týká majetku. Nic ovšem tazatelce nespadlo do klína jen tak. Poslední úhlopříčná karta je opět mimořádně silná: opakuje upozornění na Žofiinu nesmírnou ctižádost. Při dalším setkání s ní karty snad některé aspekty upřesní – vypadá to, že jejich prostřednictvím dokážeme vyprávět velmi zajímavý příběh…

Na přání hráčů o budoucnost, případně jejich partnerů, jakož i v souladu se zákonem o ochraně osobních údajů, jsou ve hře veškerá použitá křestní jména změněna.