Horoskopy od 19-05-2008 do 25-05-2008

 

Týdenní horoskopy

s výkladem karet z Věštírny „Měsíční Kočka“

Dvacátý první týden: 19. – 25. květen

Situace: Významným rysem týdne bude úterní úplněk, jehož vliv tentokrát zřejmě pocítí nejen senzitivní jedinci. Týž den přejde Slunce z Býka do Blíženců, jimž bude patřit celý následující měsíc. V Blížencích bude i Merkur, v Býkovi setrvá do neděle ještě Venuše. A jak to vypadá s dalšími planetami? Saturn je v Panně, Mars ve Lvu, Uran v Rybách, Neptun ve Vodnáři, v Kozorohovi „couvají“ Pluto a Jupiter. Obecně na tom budeme o něco lépe v intelektuální oblasti a také naše schopnosti přesvědčovat druhé a domlouvat se (i za cenu kompromisů) vzrostou. K úspěšnému konci možná dovedeme složitá vyjednávání. Nicméně budeme muset být opatrní: naše schopnost dobře odhadnout situaci bude poněkud rozostřená, a proto bychom neměli ve vytvoření úsudku, o který se budeme v jednáních opírat, dvakrát spěchat.

Do Hry o budoucnost tento týden vstupuje nováček, zastupující znamení Střelce – pan Emil, muž na vrcholu sil. Byť jen rámcově mohou vyložené karty leccos napovědět i jejím vrstevníkům z pod stejného znamení. Co jsme pro něj v Měsíční Kočce z karet vyčetli, naleznete na konci aktuálních předpovědí pro jednotlivá znamení.

  1. SKOPEC

Beranům podle všeho v nadcházejícím týdnu hrozí nebezpečí. Mohou ho odvrátit ve spolupráci buď s Býky či Lvy a nebo obojími. Osudová rána (ale snad to nebude tak zlé) hrozí přijít ve škole nebo v práci, ale také – pozor – ze strany falešných proroků. Mají jimi být lidé blízcí či političtí eskamotéři a klauni? V tomto týdnu může dojít na politické scéně k celkem nečekanému otřesu. Přes doporučenou ostražitost vůči jakémusi svůdnému vábení otevřete svá srdce – a také zpevněte svaly. To proto, že větší empatií můžete předejít možnému konfliktu, zvítězit v něm však dokážete jen silou. Jenom chytrost vám nebude nic platná. Co nezvládnou Skopci sami, v tom jim mohou pomoci výše zmínění spojenci. Jezte také po celý týden do polosyta, ale pijte vydatně, pouze však nápoje spíše nízkoprocentní či dokonce zcela free.

2. BÝK

Dobrý čas nastává Býkům. Rozhodně to platí jak pro celý týden, tak pro všechny oblasti: pracovní aktivity, společenské kontakty, vaše peníze i lásku – tu lásku asi především… Jediný problém může vyvstat ve vašem zdravotním stavu a to v důsledcích teplotně extrémních pokrmů. Přestože počasí k ní lákat nebude, nebezpečí lidsky řečeno číhá ve zmrzlinách a v přechlazených nápojích, pitých v možném uřícení, daném tím, že od čtvrtka do víkendu včetně prostě nějak nebudete stíhat. Nebo snad hvězdy varují před opařením krku či jazyka – to vypadá už pravděpodobněji (může ovšem jít v přeneseném slova smyslu i o rány způsobené ostrým jazykem). Jinak se nebojte říznout do masa, které bolí. Pokud by došlo k sepsi, bylo by to horší. Kde že je problém? Zřejmě v nerovnovážném vztahu.

3. BLÍŽENCI

Některé Blížence především z prvního dekanu by Měsíční Kočka chtěla varovat buď před chorobou, nebo určitým oslabením obranného systému. Pokud týden prožijete na lůžku a ve fyzické nečinnosti, měli byste zaměstnávat mozek indiferentními logickými hádankami, matematickými hříčkami a křížovkami. Jakékoliv sebeobviňování z čehokoliv vám neprospěje. Už tak budou někteří Blíženci přes míru rozechvělí: pokud se v takovém stavu přitulí k svému protějšku, udělají jen dobře – a to oběma. Z fyzického kontaktu načerpají sílu. Co se potravy týče, měli by se v pondělí, úterý a ve středu vyhnout smaženým jídlům a také bramborám v jakékoliv podobě, tedy i škrobu v čínských jídlech (kterážto výstraha souvisí s úplňkem). V pátek buďte opatrní za volantem. Celý týden se pokud možno vyhněte finančním operacím a závažným rozhodnutím, protože budete pro takové věci nebezpečně roztěkaní.

  1. RAK

Milí Raci, kupte si něco na sebe! Nemusíte vydat majlant, abyste si udělali radost. Víc než o samotný nákup jde o proces vybírání… ženské z Raků nepochybně to, co má Měsíční Kočka na mysli, vědí nejlépe. Nebo někomu dejte dárek (to mužští, netrpící přehnanou marnivostí). Povzneste se nad běžné každodenní starosti, jichž však nebudete ušetřeni ani tento týden. Žádný problém ovšem nebude tak mocný, aby vás vykolejil, nic nebude tak aktuální, aby nesneslo odklad do příštího týdne, kdy vám budou podle všeho hvězdy víc nakloněny. A jen tak mimochodem – když si ve středu rozumně vsadíte, nevyhrajete sice zřejmě moc, ale i malá částka potěší…

5. LEV

Určitý problém příští týden vznikne některým Lvům z jejich momentálně hvězdami dané tajnosnubnosti. Obvykle své pocity neskrýváte a okolí je dáváte najevo s otevřeností až brutální, citlivějšími lidmi občas vnímanou jako určité hulvátství. A na vaše otevřené chování také otevřeně (i když ne vždy rádi) reagují – nic jiného jím zpravidla totiž ani nezbývá. Nedivte se proto, že když jim nedáte poznat, že jste zrovna čímsi vykolejení, těžko se do vás vcítí. Vaše chování jim sice bude divné, ale to je tak všechno. Zlobte se na sebe: jak jste si okolí vychovali, tak se k vám staví! Zkuste ale znejisťující zkušenost nastávajícího týdne pochopit jako výzvu. Myslíte, že se dokážete (aspoň trošíčku) v tomto ohledu změnit?

6. PANNA

Pannám, které mohou pocítit snad vlivem úterního úplňku, kde vlastně mají uloženu slinivku, střeva a jimž se zřejmě významněji připomene trávení, nese Měsíční Kočka několik poznatků a rad: od pěti do sedmi ráno by podle biologických hodin mělo nejlépe pracovat tlusté střevo. Mohou ho podpořit vypitím dvou sklenek odražené vody hned po probuzení. Pokud je vám těžko a trápí vás plynatost, posnídejte lehce a moc si nedopřávejte ani k obědu. Když vypustíte večeři zcela, nic špatného se také nestane. Před spaním nikomu neuškodí šálek kyselého mléka nebo něčeho na ten způsob (tibetská houba). Přes den pijte mátový čaj – uklidní a odstraní nelibý pach z úst. A hlavně nechť se Panny ničím nestresují. Když budou celý týden tak říkajíc nad věcí a předejdou neuváženým činům i hnutím mysli, nic neztratí a jenom získají. Řečené rady platí i pro zrozence ze znamení ostatních, jimž by tento úplněk výše zmíněné zdravotní obtíže přinést neměl. Pokud si ale v úterý dají očistný půst, jistě jim neuškodí.

  1. VÁHY

Varování před někým z přízně (vlastní či partnera) nesou hvězdy Vahám: nedojde zřejmě v aktuálním týdnu k otevřenému konfliktu, ale setkat se můžete s falší a snad i otevřenou zradou. Nebo problém přivedou na svět peníze – jen není jasné, zda ty, jež vám chybí, či naopak závist jiných vůči vám. Ne že byste prášulů nevyužili víc (to je společné jistě nám všem), ale špatně si stejně nestojíte. Pár drobných na užitečnou charitu tratit můžete. Doporučujeme: morálně i malý dar od toho, kdo nemá, je cennější než velký, vzatý tam, kde je nazbyt. O víkendu vás to – zřejmě navzdory počasí – vykopne na výlet. Fajn, může to být opravdu hezké, zvláště s člověkem podobně naladěným po boku, jen nejezděte automobilem, cesta by mohla být osudová, ne však pro vaše či partnerovo řidičské umění. Kdo této výstraze nerozumí, tomu Měsíční Kočka napoví: nezapomeňte na zadní sedačky…, k jejich použití je i v malém voze překvapivě dost místa. Výsledky se zhmotní již za pár měsíců.

  1. ŠTÍR

Společenské úspěchy nesou hvězdy Štírům. Také v oblasti erotické budou velmi úspěšní. A to až do víkendu, kdy se vesměs dobrý týden může pro neuvážená slova zásadně zvrtnout. To doprovodí – jak jinak – žaludeční neuróza. Pracovní věci netahejte domů a na víkend už vůbec ne. Platí to především pro možné milostné pletky. To jste zapomněli zlaté pravidlo, že co je v domě (míněno pracoviště), není pro mě? Nemusí sice platit vždy, nyní však je jeho obsah významný zřejmě víc než kdy dřív. Možné obvinění ze sexuálního harašení je pro vydírání dost dobrým klackem… Jen varujeme. Ať už však neuvážené Štíří pletky jsou sebekrásnější, měly by bezpodmínečně skončit v pátek. Pokud jste už v maléru po uši, vězte, že víkendová rozluka by neměla znásobit touhu, ale vést ke kýženému vystřízlivění…

9. STŘELEC

Milí Střelci, zcela v souladu s obecnou předpovědí pro tento týden danou situací hvězd nastíněnou v úvodu dnešního sezení vám to bude od úterý do soboty ale opravdu dobře myslet! Trochu však obdiv sami k sobě na veřejnosti kroťte – to, jak budete chtít všem kolem dávat najevo, jak zatraceně jste chytří, o přehnané míře rozumu svědčit nemusí. Raději více skromnosti, protože jinak naštvete i lidi, dosud vám zcela viditelně příznivě nakloněné, a jejich vztah k sobě obrátíte. Nedáte-li si na to pozor, lidem kolem se stanete protivní, a co hůř…budete i směšní. A jako trapně legrační vás přitom možná spatří i lidé, na které jste právě chtěli momentálním bezbřehým intelektuálním šarmem zapůsobit, na nichž vám záleží a nebo které máte rádi. Stojí vám ta jalová paví pýcha za to?

10. KOZOROH

Patálie s krví vaší krve již pravděpodobně pominou: hádka v rodině z víkendu a počátku týdne dokonce jakoby pročistila vzduch. Jinak mohou Kozorozi vykonat (zní to docela skautsky) dobrý skutek. Někdo spoléhá na jejich sílu, nepožádá o ni ale, nechť se tedy Kozorozi nestydí nabídnout se sami. A výrazně, aby to nešťastník nepřehlédl. Tento úkol je očistí, protože se stanou méně sebestřednými a více vnímavými k okolí. To je v tomto ohledu ne vždy vidí pozitivně, takže korekce rozhodně nebude k zahození. Pokud osobní krize přetrvává, odrazí se v milostné oblasti. Neštěstí v lásce, štěstí v kartách? Možná opravdu přijdete k nečekaným penězům. Ale nespoléhali bychom na to. A ještě varování: poslední pracovní den hrozí ztráta klíčů nebo dokladů, zda v důsledku vlastní roztržitosti a nebo vinou zlodějů, těžko říct – buďte proto opatrnější!

11. VODNÁŘ

Následující vzkaz má naše Věštírna pro Vodnáře, které mohou především z kraje týdne pronásledovat drobná příkoří v práci, omyly a chyby v hodnocení přátel… a také nešikovnost vlastní či partnera nebo partnerky pod peřinou. Ale nebojte se: to vše pomine, pokud se přes veškeré střetnuvší vás nikoliv fatální, leč zajisté velmi obtěžující záležitosti dokážete přenést s humorem. Mírný cynismus k okolí neuškodí, k sobě pak sebeironie, která bude mít chuť chininové pilulky – hořké, ale účinné: dnes, vždy a na věky věků. Tato soužení hrozí především v první půli týdne, rozbřesk čekejte ve čtvrtek. Pak už může být týden dokonce mimořádně hezký. Jen se nesmíte bát přijmout nečekané výzvy, zvednout rukavici. Varování na víkend se týká nejen cyklistů, ale všeobecně řidičů jednostopých vozidel!

12. RYBY

Rybám nese do nadcházejícího týdne Měsíční Kočka dobré zprávy: kdo nastydl, zbaví se rýmy i kýchání, které budou nadále sužovat pouze alergiky. Četné Ryby zřejmě srovnají i narušené vztahy s příbuznými – a v některých případech dokonce na tom i něco trhnou. Nejednalo se snad o spor kvůli vzájemným dluhům, dědictví, nebo nějakému odkazu? Tyto Ryby zkrátka budou část týdne probírat v rodinném kruhu záležitosti, za nimiž jako bychom slyšeli cinkot mincí… I v oblasti pracovní můžete počítat spíš s lehčím týdnem, vzrušenějším snad jen ve středu, ale pracovní či školní spor nebo hádka, jejíž ozvěnu zde ve Věštírně dost citlivě vnímáme, se vás dotkne jen zprostředkovaně. Zajděte si koncem týdne někam do muzea, divadla, na koncert a nebo na výstavu. Nemáte-li takovou možnost, zkuste alespoň tam u vás nějakou tancovačku…

Hra o Budoucnost“

EMIL (Střelec)

Pan Emil loni překročil čtyřicítku. Na Měsíční Kočku se obrátil především proto, že se mu životní situace náhle zdá být velmi nepřehledná. Dokáže karetní výklad do ní vnést nějaké světlo? Použili jsme celý paklík karet. Na první pohled nám bylo jasné, že se v tomto případu bude jednat o ženské – a hned tři. V první řadě je zde jakási Cifršpionka, tedy bytost, nemající daleko profesí k účetní, jen není jasné, zda se jedná o inventurnici či bankéřku. Další ženou je bytost, s níž pana Emila pojí zřejmě pokrevní pouto. Třetí Múzou mu může být relativně nový objev, žena s níž strávil několik zátěžových dnů na dovolené či během širším víkendu. Není jasné, zda je to tak trochu láska nebo možná partnerka v podnikání či snad obojí, každopádně Emil se zřejmě snaží významně změnit svůj život. – Druhá jmenovaná žena by mohla být vaši dcerou. Zřejmě ještě nedosáhla dvacítky a je vůči vám dost ostře vyhraněná – moc bychom nedali za to, že se jedná o dědictví nějakého vašeho neúspěšného vztahu. Pokud přihlédneme k souvislostem karet v jednotlivých domech, v pátém nám vychází, že Emilova představa o řešení komplikovaného vztahu vychází z neokázalé „noční práce“ přinášející „skrytou podporu“ dcery. V třiadvacátém domě nacházíme odkaz, že otcem by byl Emil skutečně dobrým, ale okolnosti tomu nepřály. Alibismus? Toho hvězdy schopné nejsou, jen lidé… Podle obrácené figury v jedenatřicátém domě je pro pana Emila současný stav krajně neuspokojující a zároveň frustrující. Podle jiné metodiky vykládání představují karty dcery (budeme vycházet z tohoto způsobu zpokrevnění) touhu po poznání pravdy – a to za každou cenu. Co s tím? Nepochybně bolestivé může být pro vás oba i osvobozující. Nějakým způsobem to však dopadne na váš rodící se vztah k nové partnerce. Kdyby pro nic jiného, tak proto, že jste k ní nebyl upřímný. Že nebyl čas? Nelžete ani sobě! Její karty se představují následovně: určující karta je překvapivě stejná, jako jedna z  karet dceřiných, představuje osobu inteligentní, cílevědomou a velmi samostatnou. V dvaadvacátém domě naznačuje, že se dceru pokusí získat pro společný projekt. Je jím v jejím podání nová rodina? To jste opravdu tak daleko? Devatenáctý dům však mluví o problémech s biologickou matkou dcery, nicméně dvacátý naznačuje, že ta by Emila v novém začátku mohla za určitých podmínek podpořit – ale pozor – nebude to jednoduché, protože postavení této karty je obrácené… A co osoba, jíž přidělíme kód Cifršpionka? Ukazuje se být člověkem s možnou psychickou poruchou, která ji v jakýchsi piklích proti Emilovi může znevěrohodnit, na čemž můžete vybudovat obranu proti možnému vydírání z její strany. Není však jasné, co si máme pod tímto termínem představit. Co na vás ta ženská ví? A ví to ještě někdo další? Jaké je možné krajní řešení? Buďte však opatrný především vzhledem k dceři: Ideály mládí a předpojatost vůči vám nepředstavují opravdu zrovna dobrou konstelaci…

Na přání hráčů o budoucnost, případně jejich partnerů, jakož i v souladu se zákonem o ochraně osobních údajů, jsou ve hře veškerá použitá křestní jména změněna.

– Nashledanou za týden. –