Horoskopy od 16-02-2009 do 22-02-2009

 

Týdenní horoskop

z Věštírny u „Měsíční Kočky“

Osmý týden: 16. – 22. únor

 

Situace: Venuše má dobré postavení na planety ve Vodnáři, tedy až do středy na Slunce, a dále i na Jupiter, Mars a Neptun. To je významná síla pozitivních aspektů, jež neprohospodařeny či zmarněny rozmělněním na drobné, mohou týden učinit vcelku harmonickým. Dobře bude věnovat se privátním aktivitám, zájmům i rodině, a vůči politice být spíš zdrženliví. V této oblasti je možné sice v podružnostech, ale přece, najít známky sbližování a snad i konsensu – chtělo by to ovšem slevit trochu z obapolné válečnické rétoriky, stejně už baví málokoho. Tato konstelace ovšem není dlouhodobá a problémy se do budoucna spíš prohloubí a slovník ještě vyostří.

 

1. SKOPEC

 

Hvězdy tomu chtějí, že v nadcházejícím týdnu nebude Beranům rozhodně chybět energie. Ale pozor, nejde jen o svaly, situace přinese i vyšší emocionální napětí. Zvládnou ho Berani vždy na úrovni? Hrozí spíš, že vybuchnou jako přetopený parní kotel! Tím by si dlouhodobě mohli ublížit. Vyhněte se řečem o penězích. Vaše reakce na to, že máte málo stejně jako názor spolupracovníků, že máte moc, představuje další třecí plochu, přičemž jsou tyto hodnocení vždy relativní. Pamatujte na to, že pokud se budete smát, bude dobře. Proti chmurným myšlenkám pomáhá vedle smíchu i pořádný výlet – kde ale na něj vprostřed týdne vzít čas – skočte si aspoň do Sokola a nebo do posilovny. Ostatně – po studené sprše vás zaručeně přejdou i extrémní reakce.

 

2. BÝK

 

Trošku o zvířátkách: v následujícím týdnu by Býci neměli být sysly. Jinými slovy, čas bude přát společenskému životu, tak si vemte klobouk a vyjděte mezi lidi – i když se vám možná ani nijak moc nechce. I tam se projeví váš dobrý odhad situace, který vám může v práci přinést ocenění – bůh ví, že spíš morální, než hmotné, ale nešť! V zdravotní oblasti se četní Býci nevyhnou žaludečním problémům, případně i pálení žáhy, tak nepřepínejte své trávicí ústrojí ani v soucislosti s vrcholícím karnevalem a vidinou postních čtyřiceti dnů. Společenské únavě je však někdy lépe se nevyhýbat… Možná: nic by se však nemělo přehánět!

 

3. BLÍŽENCI

 

Pro Blížence budou v důsledku pohybu Luny celkem kritická oblast plic a průdušek. Znalci doporučují dechová cvičení, pití bezových šťáv a čajů a také spánek v dobře vyvětraném prostoru – pokud ovšem citlivou oblast nezasáhnou projevy nachlazení. V takovém případě Měsíční Kočka radí zalehnout a potit se, protože by nebylo dobré vystavovat oslabený organismus možnému útoku celkově již zřejmě ustupující chřipky. Blížence ohrožuje stále i zvýšená hádavost. Lékem ovšem není zahrabat se doma. Právě naopak: jděte mezi lidi a učte se ovládat. Vaše podrážděnost sice má reálný důvod, ale vliv na něj máte nepatrný. Tak HO (nebo JI) zkuste ignorovat – i tak lze zvítězit. Nevalným dnem týdne by měl být čtvrtek, zato v sobotu a v neděli můžete si vcelku vyhodit z kopýtka – a nemusí jít jen o utrácení…

 

4. RAK

Kde najdou tento týden azyl Raci? Mezi blízkými. Podobně jako Blíženci totiž mohou být sužováni chmurami a pocitem ohrožení. Rodiče, partneři, děti, dokonce i kočka nebo pes uvolní jejich vnitřní pnutí. Že je krize tady, už nikdo nepopírá, ale nenechte se zdeptat špatnými zprávami. Problém je, že i když většina nebude mít méně, než dosud, po propagandě spotřeby a růstu budou mít pocit relativního chudnutí. A někteří z nás i zchudnem objektivně. Zase bude lépe – jen není jasné kdy. K momentálnímu duševnímu stavu hvězdy radí: cizí společnosti se raději vyhněte a neberte si práci domů. Hrajte hry, povídejte si a až břímě o víkendu poleví, vyražte společně do kina, divadla či jinam za kulturou… a hlavně, hlavně se neužírejte, budou-li mít blízcí na společný zážitek jiný názor, než vy!

 

5. LEV

 

Toto by měl být pro Lvy po všech stránkách dobrý týden. Při pondělku či v úterý se rýsuje nějaký finanční úspěch: nevelký, ale počítající se, výhodný nákup nebo dobrý prodej, odměna, prémie nebo výhra. Od středy budete ve skvělé fyzické formě, což zřejmě využijete v erotické oblasti k potěše vlastní i partnerské. Pátek kladně ovlivní pracovní nebo studijní úspěchy a o víkendu zazáříte zase společensky. Dokonce zřejmě i zdraví většiny Lvů bude nezpochybnitelné. Prostě všechno jim půjde jako by samo – ale neměli by na to hřešit. Pojistit by se měli nošením na těle nějakého zeleného prvku, lhostejno z jakéhokoliv materiálu, zda jako součást odění či šperku nebo talismanu.

 

6. PANNA

 

Napětí, které může Panny tísnit na počátku týdne, nepřekonají zvýšenou pozorností a puntičkářskou úzkostlivostí. Naopak: přehnaná opatrnost je může vést k chybám, které by jinak neudělaly. V práci i v osobním životě. Tak buďte trochu free, prostě dejte na Krause a uvolněte se! Pokud se nejen ze stressu dostanete, ale v druhé polovině týdne budete dokonce schopni parádního úletu, ocení to společnost šťastným údivem zcela prostým obvyklého ťukání si na čelo. Někteří lidé na vás změní názor – k lepšímu. Jen do milostných dobrodružství se raději nepouštějte. Pokud už opravdu musíte, neangažujte se na víc, než na jednu noc.

 

7. VÁHY

 

Špatný týden nebudou mít zřejmě ani Váhy, které tento čas v některých případech doslova proklábosí, a to vcelku příjemně tématy zábavnými a nezávaznými. Ovšem v některých případech to nebude jen a jen jalové. Řečnění je totiž inspiruje k nevšedním nápadům, které v těch šťastnějších případech zaujmou nadřízené (obvykle k jejich nápadům hluché) i podřízené (zde též platí, co bylo řečeno o těch nahoře). Něco se z těch blábolů může urodit! A že vás doma mají za blázny? To je normální. Kreativita Vah bude významná i v oblasti milostných nápadů a technik, kde budou za tvůrčí přístup zřejmě odměněni. Pozor však dávejte při řízení vozu i přecházení vozovky, což ostatně při předpokládaném počasí by mělo platit pro všechny!

 

8. ŠTÍR

 

Pozor na chování, respektive na míru důrazu uplatňovanou při prosazování vlastních názorů, by si měli dát Štíři. Co na tom, že nápady i názory mají úžasné, důležité vědět, co s nimi. A bvy nbyste se měli pokusit přesvědčit lidi v okolí, že to, co navrhujete a co je ve skutečnosti skutečně plodem vašeho mozku, jsou vlastně jejich nápady, a vy jste je pouze možná ne zcela obratně formulovali. Pokud je o tom přesvědčíte, budete úspěšní – správné to není, ale tak už to u nás chodí… Moc se jim nebude od čtvrtka dařit doma. Pokud neprojeví mimořádnou trpělivost a snad i vynalézavost, mohou o víkendu drobné rozmíšky přerůst u psychicky nezakotvených jedinců dokonce v mordobití. Fakt, že i přispěním partnera hrozí osobní seznámení s tím, co je to hmotná nouze, k vyhrocení vztahu přispěje.

 

9. STŘELEC

 

Není to věc nová, ale nově se může projevit v plné síle: někde v okolí Střelců se nachází osoba, která jim jako upír odsává energii. Problém je ovšem v tom, že tento Nosferatu na to nevypadá: podezírali byste už kohokoliv, ale zrovna jeho? Přitom negativní vliv řečeného jedince bude v daném týdnu pro vás doslova zhoubný. Může to být i tím, že vzhledem k postavení hvězd budete tento týden k projevům negativní energie vnímavější. Neblahé vlivy které se u některých jedinců mohou přidat (momentální fyzická indispozice a psychická labilita) se nesečtou, ale – pozor – znásobí. Pomine to, buďte bez obav, ale svému přízraku se, jakmile ho spolehlivě identifikujete, vyhněte a utlumte ve směru ke kontaktu s ním veškeré své aktivity.

 

10. KOZOROH

 

Ani Kozorozi si v nadcházejícím týdnu zřejmě nebudou pískat. Pokračuje snad pro ně neurotizující vliv uplynulého úplňku z minulého týdne? Není to až v první řadě o penězích, těch by sice mohlo vždy být víc, ale na stížnosti nárok mít Rohatí nebudou. Zřejmě v práci půjde vše tak nějak na levačku a týden se navíc protivně povleče. Lidé, kteří mají k jejich výkonu vztah, se nezdrží kritiky oprávněné však jen zčásti. Možná, že ve svém bolestínství budou postižení Kozorozi výtky vnímat příliš zjitřeně. Lékem na neutěšený stav by jim byly dlouhé, téměř vyčerpávající procházky s člověkem nejbližším – ale v takovém počasí? Vyhněte se též většímu množství alkoholu, který by vedl k depresím a ty pak k skutečně vážným chybám.

 

11. VODNÁŘ

 

Lidé nezasvěcení by na základě aktuálního postavení mohli propadnout dojmu, že Vodnáři prostě musí být originální za každou cenu. Není tomu tak. Bláznivé nápady i chování, jímž tito zrozenci v daném týdnu překypují, pramení z jejich potřeby udělat něco se zimou a dát víc místa Světlu, Slunci a Naději. Budou vymýšlet zcela jednoznačně poťapané slavnosti, jako by jim vrcholící fašank nestačil. Není pravda, že originalita těmto Vodnářům přináší jen ohrnuté pysky zapšklých suchoprdů. Jsou lidé – především byť ne výlučně opačného pohlaví – kteří dokáží ocenit jejich přínos dobré náladě. Hvězdy tvrdí a karty potvrzují, že někteří je za všechny ty nekonvenční projev i tajně milují.

 

12. RYBY

 

Ve středu přejde naše hvězda z Vodnáře do Ryb, což pro ně bude pocitově i fakticky pozitivní: ostatně tato změna prospěje v tomto týdnu většině znamení a nebo alespoň zmírní stávající obtíže. Konec konců, každý posun po nebeských drahách přibližuje toužené jaro! Rybám bude, jak se říká, moře po kolena, což je samozřejmě hloupost. Ale pravda je, že vesměs bude jejich čas skvělý, naplněný radostí, láskou a štěstím, a protože budou rozdávat z plné náruče, nemine je ani obdiv a jistá popularita. Zádrhel mohou způsobit nespecifikované obtíže s pohybovým ústrojím, možný v důsledku počasí, ale zdá se, že jim rozumným oblékáním a nepřetěžováním systému lze často předejít.

 

Věštby jsou jen nápověda, co opravdu bude, záleží především na každém z nás!