Horoskopy od 23-02-2009 do 01-03-2009

 

Týdenní horoskopy

z Věštírny „Měsíční Kočka“

Devátý týden: 23. únor – 1.březen

Situace: Novoluní bude ve středu a mělo by mít tentokrát na naši psychiku vliv spíše konejšivý až ospalý. Planeta Venuše je stále v Beranovi, což nejen po lásce toužícím pomáhá v navazování Nových kontaktů. Ruce si mnou i obchodníci. Protože dobrý obchod pro obě strany je vzácností, dejte pozor při uzavírání smluv…, ale možná jste to právě vy, kdo chodí po sluneční straně ulice. Na vyšším stupni by měl být i náš společenský život – tak ať žáha nepálí a hlava nebolí. Dobrý aspekt Venuše na planety ve Vodnáři pokračuje, takže zklidnění napovězené již Novoluním pokračuje. Všímat si budeme a povšimnuty budou i panenky v koutě. Na politickém poli (možná tu a možná cizozemském) může dojít k náhlému úmrtí.

1. SKOPEC

Berani tento týden udělají dobře, věnují-li čas hmotným statkům a udělají si pořádek v účtech. Samozřejmě nejen proto, že se blíží čas vyplňování těch protivných daňových přiznání letos částečně v novém rouše, ale protože je prostě dobré vědět, jak vysoko si můžeme dovolit vyskakovat či za jak dlouho u nás zazvoní exekutor. Momentální rychlé zbohatnutí Skopcům nehrozí, ale zato budou zdrávi a zřejmě dobré mysli. Jako před týdnem jim nebude chybět energie. Jejich partneři to ocení náramně. S prací to ale bude od středy trochu drhnout v obou směrech – k nadřízeným i podřízeným, u OSVČ k profesním partnerům – a to nejspíš až do Úplňku.

2. BÝK

Pálení žáhy už Býky (na rozdíl od jiných) pronásledovat nebude. Ještě občas se ozve žaludek, s přetrvávajícími problémy by se měli podrobit vyšetření, jak na tom jsou s vředy. Padnou na ně tento týden chmury, protože jim dojde, že bez neustálého učení šance na dobrý život budou menší a přitom už jen ze slova „sebevzdělávání“ dostávají třesavku. Ale poznání je přece také dobrodružství, a Býci mají k pověsti dobrodruhů občas blízko – tak dolů z pece! Zatímco ze setkání v pátek budou mít radost a možná i víc, nedělní návštěvě (nikoliv nečekané, spíš dlouho ohlášené a přijímané jen se skřípáním zubů) by se měli pokud možno vyhnout.

3. BLÍŽENCI

Týden se pro Blížence, kteří se zdárně zbavili hádavé nálady, jeví jako mimořádně vhodný k nákupům, leč ne bezhlavých a spíše s opatrností. Buďte asertivní: nemělo by jít o zásadní investice, ale o dárky pro přátele, známé a blízké, do nichž se dokážete – do jejich tužeb a přání – překvapivě skvěle vcítit. Vůbec přitom nemusí jít o závratné sumy. Spíš o nápad. A že nikdo zrovna nemá svátek ani výročí? A proč? To přece vůbec není potřeba. Odmění vás jistě překvapením a údivem…a možná dostanete i mnohem, mnohem víc. Vděčné budou především starší dámy…

4. RAK

Tento týden si vynahradíte předchozí půst ohledně společenského života. Raci budou zářit a budou též nepřehlédnutelní. Což zase tak moc neocení kolegové a nadřízení v práci či ve studiu, kde je čeká zádrhel, s nímž se budou párat celý týden a pro který by bylo výhodné být spíše neviditelným. Dejte pozor na jedno: vaši společnost v hospodě, u kávičky v cukrárně, na návštěvě, a už vůbec ne v posteli nekonečné omílání vašeho problému moc nebere. Do příštího týdne se tak jako tak jakoby samovolně vyřeší a vy na něj zapomenete. Ale lidi, které žvaněním otrávíte teď, zase tak rychle nezapomenou.

5. LEV

Jako na houpačce! A nebo na kolotoči? Pražská Matějská u Kočků začala, zvláště rodičům a pubošům provětrá šrajtofle. Lvi si ovšem nemohou stěžovat, že by je štěstí míjelo: to jen tento týden nebude zřejmě nejlehčí. Půjde o to, že se ukáže, na jak pevných základech stojí vaše vztahy, a nejde jen o vztahy milostné. Ne všichni se v této prověrce stoprocentně osvědčí. Co se v minulých měsících zanedbalo, žádá řešení, otevřou se staré rány. Poučení? Příště si všechno raději vyříkejte hned!

6. PANNA

V pondělí a v úterý budou Panny zřejmě vznětlivější než obvykle a nálada jim dost zakolísá, případné hádky ale vždy urovná brzké smíření. To přinese Novoluní. Jinak se chystejte na cestu do ciziny. Ale abychom byli přesní, výklad připouští i návštěvu cizinců – což není třeba dogmaticky vnímat pouze jako lidí ze zahraničí. Čeká vás zkrátka týden pestrý, plný seznamování, vesměs však nezávazných. O víkendu nejspíš přijdete o nějaké peníze. Ani karty však neprozrazují jak. Každopádně si hlídejte kapsy.

 

7. VÁHY

Tento týden nebudou Váhy příliš společenské. Stáhnou se do sebe. Proč? Jednak nebudou tak docela ve své kůži, jednak pocítí jakousi únavu z rušného života, kontaktů, styků a v podstatě milých, leč jalových řečí. Nebude se jim chtít perlit a hýřit vtipy. Nadešel jim zřejmě s koncem masopustu čas na předjarní úklid duše a chvíle soustředění. Okolí by je proto nemělo nutit do úsměvu od ucha k uchu: se zlou by se mohlo potázat. V kartách na významném místě mají pikovou „temnou“ dámu. Vůči lidem, k nimž máte vztah spíše konkurenční, by proto mohlo dojít k vyostřenému napětí ve vašich vzájemných vazbách.

8. ŠTÍR

Vážný problém se otevře před Štíry: běh dějů týkající se pracovního uznání a v některých případech i kariérního postupu a požitků peněz i moci s tím spojených, se dostane do vážného rozporu s jejich partnerským vztahem. Čemu dají přednost? Půjdou za láskou nebo řečenými penězi a mocí? V této fázi hvězdy tvrdí, že ještě zvítězí srdce… A to navzdory vyhrocené domácí situaci na sklonku minulého období, hmotné mizerii a s ní spojenému faktu, že nouze lásce svědčí jenom v romantických básních a klasických pohádkách.

9. STŘELEC

Nalezli, označili a zničili již Střelci svého upíra? Mnohdy stačí se mu vyhnout a nebo odmítnout jeho společnost v čase oslabení, nemoci či samoty. Problém aktuálního týdne se i u některých Střelců zřejmě bude, upír neupír, točit kolem peněz nebo majetku. Člověk jim zřejmě blízký se právě pro hmotné statky zachová vůči nim divně. Jejich obvyklá velkorysost však tentokrát opravdu není – neměla by být – na místě: pokud tato situace nastane, (a v nějaké podobě zřejmě skutečně nastane), přihlašte se důrazně o své a nedarujte ani knoflík!

10. KOZOROH

Zdá se, že se život Kozorohů pozvolna bude vracet do normálu. A to ve všech sledovaných oblastech, ve věcech materielních by si s jistou nadějí na úspěch mohli na konci týdne i vsadit. Jinak bude čas příznivý především pro tvůrčí činnost, byť by jen pro radost: to platí od úterý prakticky do pátku, tak lepte letadélka, háčkujte, malujte obrazy i pokoje, půjde vám to všechno dobře od ruky. Čas přeje i dobrému jídlu a pití. S tímto programem vyhněte se raději sportovním aktivitám, které byste mohli odskákat po jedné noze (s duhou v gypsu).

11. VODNÁŘ

Trochu bychom se v měsíční Kočce báli o rozum některých Vodnářů, protože taková míra věcí jdoucích šejdrem se v jednom týdnu nakupí jen výjimečně. Znáte to: nic sice nevede ke katastrofě, jenom k milionu potíží, že je z toho člověk nakonec tak uondaný, že se bojí vystrčit nos: stokrát nic umořilo osla. A v tom tkví i rada hvězd – kde jsou patálie menší, zkuste je překonat vůlí, kde je ale jejich výskyt hustý a dopad ochromující, nedělejte raději nic. Filosofie dlouhý popel pomůže i psychicky. Ono se za týden určitě nic nezblázní…

12. RYBY

Už jste fit? Obáváme se, že část Ryb se trápení s pohybovým aparátem ještě zcela nezbavila. Na berle ani na Piešťany to však zatím rozhodně není. Neměli by klouby namáhat, a ti, kteří již doznali úlevy, by měli zátěž zvyšovat jen postupně. Cosi v daném týdnu způsobí zdravý nárůst vašeho sebevědomí. Přestože tento jev bude mít původ zřejmě v nečekaném zájmu druhého pohlaví, dopadne především do pracovní a nebo studijní oblasti. Vesměs v dobrém, ale u několika jedinců stoupne k nesnesení. Hvězdy přejí především finančním záležitostem Ryb. Dění v oblastech partnerské a milostné bude vzhledem k výše uvedenému setkání spíš, no, řekněme vlahé…

Nebojte se věšteb, ani pokud jsou zrovna nepříznivé, a na ty pozitivní nespoléhejte. Jsou jen nápovědou – co opravdu bude, záleží především na každém z nás!