Horoskopy od 30-03-2009 do 05-04-2009

 

Týdenní horoskopy

s výkladem karet z Věštírny „Měsíční Kočka“

Čtrnáctý týden: 30. březen – 5. duben.

Situace: Slunce bude v Beranovi až do 19. dubna, zde je Merkur a retrográdní Venuše. V Panně couvá Saturn. Uran a Mars jsou ve znamení Ryb, Neptun a Jupiter ve Vodnáři, Pluto ve znamení Kozoroha. Turbulence, které přinesou do sextilu jdoucí Merkur s Jupiterem, rozhodně nepovedou ke zklidnění politické scény, naopak na ni vnesou hromadu Nových nápadů a řešení vesměs pouze zamotávajících situaci. K praskání nervů přispějí i nenaplněná očekávání v mezinárodní oblasti, paradoxně však z toho všeho vyjde republika posílena. Do osobní oblasti se podle aktuálního výkladu karet zmatky v citové oblasti nevpíší, spíš vesměs vsadíme na stabilitu, než na často s destrukcí spojené hledání. Bez zásadních obav mohou zrozenci z pod většiny znamení umírněně utrácet i investovat – mají-li z čeho. Doba je dobrá pro četbu i vážnějších děl, než představují věštby a horoskopy, dobré výsledky může přinést i soustředění na studium.

Co je ve hvězdách napsáno, změnit k lepšímu lze, a ne že ne… jde to soustředěnou vůlí. Tak se tužte, a nenechte se vláčet osudem a odevzdanou nečinností: co nejúspěšnější týden!

  1. SKOPEC

Berany samotné i jejich okolí minulý týden sužující rohatcův slovní průjem pomine. Konec žvanivosti nahradí neodolatelná chuť na sladké, jako by neúnavný jazyk bylo třeba zalepit. S mlsem to nepřehánějte, cvičte si vůli! Ale možná má být přísun cukrů lékem na nervy, trochu pocuchané nerozhodností a z ní plynoucí špatnou náladou. Ve čtvrtek se mohou dostat do problému Skopci na cestách, kde to není nutné, vyhněte se jim, nebo alespoň dbejte zvýšené opatrnosti. Kdo oslaví narozeniny, dojde sebereflexe a bilanční rekapitulace, která navzdory finanční ztrátě a možným trapnostem ve vztahu k opačnému pohlaví bude veskrze pozitivní.

  1. BÝK

Období předchozích zmatků zřejmě pomine, ale nejspíš až po středě: počítejte s možnými příznaky nespavosti: zkuste proto před spaním procházku, teplo by již mělo vcelku být a trocha deště neuškodí, a nebo si dejte šálek meduňkového odvaru, naše Věštírna radí obojí. A už žádnou zapomnětlivost, která vás nedávno sužovala! Nemuseli byste tentokrát založené věci najít včas – a nebo dokonce vůbec. S osobou blízkou prožijete více než hezké chvíle. Tomu budou nakloněny především blížící se svátky velikonoční. Jen to nepřehánějte s úklidem, nejsou to galeje a měl by být pro radost. Kdo vymyslí pro příští týden nějakou úplně novou dekoraci? Víkend využijte k výletům.

  1. BLÍŽENCI

Týden, který prožijí Blíženci, vzbudí u některých podle hvězd určité rozčarování. Jejich mluva je totiž ve věčném rozporu. A možná to je jen dialektika… Co se polepší, hned se zase až moc opepří. Sužovat Blížence mohou i zdravotní problémy. Nepůjde opět o nic hrozného, ale řádně je to rozhodí. Karty napovídají žaludeční a střevní senzace spíš však obtěžující, než vpravdě nebezpečné. V úterý je zde nějaký pracovní zádrhel, ve čtvrtek nepříjemné setkání nebo jednání, jemuž se ovšem lze nějakou vytáčkou vyhnout. Tato předpověď nechť však u těch, jichž se týká, nevede k nečinnosti: přetáhnout si přes hlavu peřinu není řešením. A nebylo by lepší mít otázky, které setkání přinese, již z krku? V sobotu nepříjemné a nebo rozpačité záležitosti vyvrcholí, dojde však ke zlomu a v neděli už by pak mělo být jen a jen dobře.

4. RAK

Někteří Raci sklidí za to, co ušetřili v čase minulém. Nepůjde o klasické předsváteční nákupy, velikonoční stůl se opravdu nemusí prohýbat pod jídlem a pitím, i když udělat si bene Raci určitě dovedou. Zřejmě nepůjde ani o drobnosti, aby je nepokakal beránek, ale karty naznačují jakousi zásadnější investici, rozhodně ale nikoliv do nemovitosti. Mohlo by jít o nákup dovolené nebo nějakého zájezdu za hranice všedních dnů, krize nekrize. V jistém smyslu se jedná o věc sebedůvěry, nicméně opatrnost v hospodaření je dlouhodobě na místě. I po stránce společenské i veskrze milostné by to podle hvězd měl být zřejmě dostz dobrý týden.

5. LEV

Život Lvů v nadcházejícím týdnu jednoznačně určí neuvěřitelný příliv energie, daný u tohoto znamení zřejmým vlivem Merkura a Jupitera a dopadající především do sféry sebepoznání a sebezdokonalování. Vše se jim navíc bude zdát snadné. Touto pro některé nepochopitelnou hyperaktivitou mohou být vyvolány ovšem i excesy, dík nimž se stanete v blízkém okolí možným trnem v oku. Podle karet vám navíc začíná dobré období pro zmnožení peněz i vlastních genů. To první nikdy (a nyní zvlášť) neškodí, to druhé může být třeba okolím vnímáno jako úraz. Kdo však po dítěti touží, zažije krásný – a možná v tomto směru i velmi úspěšný – týden.

 

  1. PANNA

Co se v uplynulém víkendu Pannám obého pohlaví jevilo v oblasti sexu jako nepříliš šťastné a jaksi ušmudlané, v novém týdnu a zvlášť v jeho druhé půli dojde skvělého naplnění. Bez stresu z neobvyklého se i dávno zažité stane dobrodružným. Pokud se stav jakéhosi všeobjímajícího bezčasí protáhne do celého týdne, ty Panny, které postihne, jaksi lehce přehlédnou hmotnou svízel, do níž upadnou, a také současné pracovní potíže, které však, pokud se jim nevyhnete nebo je neshodíte na někoho jiného, vydají trpké plody až v týdnu následujícím. Buďte však na to připraveni!

 

7. VÁHY

Zřejmě pod vlivem Měsíce, jehož přechodná fáze vyvrcholí ve čtvrtek, se Váhy zdravotně dostanou do jeho vlivu. Ten má nepopiratelný dopad na rovnováhu tělesných šťáv a čištění krve. Močák podle zjištění odborníků nejlépe pracuje od pěti do sedmi odpoledne, ledviny následující dvě hodiny: proto je doporučeno v tuto dobu pít hluchavku, po zbytek dne vodu a nebo obvyklé nápoje, ovšem dobrou vodou bez bublin silně rozředěné. Když v pondělí Váhy nasadí půst, očistí tělo i mysl. Smysl to má i před blížícími se velikonočními svátky, které u nás často degradovaly v nesmírné obžerství. Nicméně celý týden podle karet i hvězd vše až na výjimky půjde dobře až výtečně.

8. ŠTÍR

Čas Štírů bude mít sice všechny znaky velmi osudového týdne, ale jednat se bude jen o dopady časově omezené. I tak však pozor: jestli již od pondělí nebudete vůči osobám (zřejmě z širší rodiny) maximálně vstřícní, váš postoj pochopí (a možná nikoliv špatně) jako nepřátelský, a pak budete mít do konce týdne co dělat, abyste atmosféru do svátků učinili alespoň trochu přijatelnější. Ve středu se vaše citové problémy prohloubí a není ani vyloučeno zhoršení nebo překvapivé výkyvy zdravotního stavu. Doporučené dobré barvy budou nicméně jarní: zelená, žlutá, oranžová a také bílá jako od sněženek.

9. STŘELEC

U Střelců karty také hovoří především na zdravotní téma. V druhé půli týdne varují před loupáním v kříži a také významnějšími problémy pohybového aparátu. A co v takovém případě doporučují hvězdářské adresy, zabývající se i zdravovědou? Jezte pokud možno jablka (po zimě ale nejsou nic moc) a nohy si dávejte na stůl. Předvelikonoční čas a opravdu již konečně – alespoň na chvíli – jarní počasí vás může svádět k pohybovým aktivitám, jež jsou chvályhodné, avšak nejen Střelci, po zimě ne málo zlenivělí, by tělocvik v jakékoliv podobě zřejmě neměli přehánět.

10. KOZOROH

Už od počátku týdne budou četní Kozorozi sužováni stihomamem. Z hvězd čteme radu: uklidněte se… Když se totiž nad sebou a svou situací zamyslíte, nutně dojdete k tomu, že nikdo vám o život, čest ani peníze neusiluje – nebo alespoň ne víc, než je v dnešní vlčí společnosti běžné. Dávejte spíš pozor na přechodech jako chodci i jako řidiči. Nepijte také nic moc horkého a nelízejte zmrzlinu. Umírněnost všeho druhu ke zklidnění patří. Dobrými dny bude pondělí, pátek a sobota, jistou nepřízeň karty tuší ve čtvrtek. Dobrá zpráva pro tiché blázny: čas může přát rybářům.

11. VODNÁŘ

Týden bude od samého počátku nakloněn tomu, aby Vodnáři oprášili dávné projekty a plány (ale také staré lásky), a aby se na jejich základě pokusili vybudovat zcela novou stavbu. Že to nejde? Někdy jde a pak je to paráda: je pěkné, když něco organicky vyrůstá a košatí. Stavět ale na zelené louce je často jistější… i lacinější. Rozhodně je třeba vždy zvážit nikoliv jen momentální efekt a nikoliv jen přímé dopady. Část Vodnářů bude mít možnost právě podobné otázky v nadcházejícím týdnu promýšlet. Ať se však rozhodnou tak či onak, neměli by se unáhlit.

12. RYBY

Hned na pondělek nesou hvězdy Rybám varování před jejich nepotlačitelnou touhou provokovat: nadřízené i podřízené, přátele i blízké… a také finanční štěstí. Zatímco vše jmenované, s výjimkou posledního, dobrého nic nepřinese, sázka (uměřeně riskantní) může vyjít. Vaše nálada připomene nestálosti nadcházejícího dubnové počasí, ale dobré nakonec zvítězí. Potíže na sklonku týdne mohou vyplynout z nesrovnalostí v rodinném rozpočtu. Stojíte za nimi vy a nebo druhá strana? Pozor, ať si neustálým omíláním a vyčítáním schodku navzájem nezkazíte předvelikonoční čas!

Jak naše setkání Měsíční Kočka končila již minule, než se stalo, co se stalo: nejsme pupkem světa – jako jedinci, ani coby státní útvar. Jsme ale jeho součástí. A ten je zas neopominutelným kouskem obrovského vesmíru. A je to velkolepé a zároveň legrační, nemyslíte?…