Horoskopy od 13-04-2009 do 19-04-2009

 

Týdenní horoskopy

s výkladem karet z Věštírny „Měsíční Kočka“

Šestnáctý týden: od Velikonočního pondělí do 19. dubna.

Situace: Hvězdy slibují – hlavně dík postavení Venuše – v podstatě klidný týden (neplatí zcela pro politickou scénu, kde na úkor plynulého přebírání úřadů půjde o body do evropské volební kampaně). Klid a vyrovnání i tak neplatí absolutně, protože sextil Slunce s Jupiterem jsou sice znamení pohodové, ale konjunkce Marsu s Uranem zase dokáže v osobní sféře zašmodrchat i věci jednoduché – převážně vlivem naší netrpělivosti a přebujelého sebevědomí. Energie v nás jako mízy ve větvích proudí hodně: záleží ovšem, kam ji napřeme, aby se nevybila v milostných úletech, našla svůj plodný smysl a neproměnila se nakonec jen v kocovinu a pozdní jarní únavu.

  1. SKOPEC

Některým Beranům v nadcházejícím týdnu hrozí navzdory spíš letním teplotám nachlazení. Neměli by smrkání pod rozkvetlými hruškami podcenit, aby se rýma nezvrtla v zánět středního ucha. Už může pominout opatrnost, kterou hvězdy doporučovaly v druhé polovině předchozího týdne ve věcech a sférách osobních. Cit vám poví… Celý týden, ale zřejmě hlavně ve středu a ve čtvrtek budete mimořádně dobří v práci. Škoda, že si toho nikdo další nevšimne…

 

2. BÝK

Býci by si nadále měli dávat pozor na klevetivý jazyk i na formu, kterou výtkám na partnerovu adresu (zřejmě oprávněným, dají. Na finanční problémy si stěžovat nebudete, i v práci či škole zřejmě dojdou ocenění. V souvislosti s působením Luny vaše milostné nápady nabudou na rafinovanosti. Ale pozor: pokud nebudete vnímat ze strany protějšku souhlas, netlačte na pilu a stáhněte se. Fyzické podněty nahraďte psychickými. Vás sice hezká slova plně neuspokojí, ale ve vztahu k protějšku jimi rozhodně nic nezkazíte. A v pátek za ně můžete dojít odměny!

3. BLÍŽENCI

Ocitáme se na rozmezí a brzy plným hlasem promluví Blíženci: ti mají blízko k plicím a průduškám. Dýcháte správně? Co radí jogíni? Čiňte tak nosem, zplna, a nos denně vyčistěte vlahou slanou vodou – tělo držte zpříma. Kdo dokáže skončit s kouřením, měl by přestat. Spousta lidí byla totiž překvapena tím, jak to bylo vlastně jednoduché, když už se opravdu rozhodli. A to si vesměs mysleli, že jsou slaboši. Je to dobrá zpráva: nejsme tak neschopní, jak si myslíme! Když alespoň jednou v týdnu zalezou Blíženci do pelechu před půlnocí, budou rozjímat a neusnou nad knihou ani u televizního programu, dobře udělají. Následující den bude pastelovější a příští týden jenom jejich. Situace v práci nebo škole, která se pro některé z těchto zrozenců na sklonku pracovního týdne vyhrotila se normalizuje, nebo ustrne na mrtvém bodě. Rozhodně se nezhorší. Zbytečně však zatím na sebe neupozorňujte!

4. RAK

Luna v aktuální fázi by především pro Raky mohla znamenat četné změny v rodinných vztazích, nikoliv nutně vždy pozitivní. Záležet bude do značné míry na tom, nakolik se dokážete stát jejich aktivními účastníky, jak vás zaskočí, a nebo zda se jimi necháte prostě vláčet. Poslední varianta je přirozeně nejhorší. Vyústit může do těžkých depresí. Ty se zase odrazí i v pracovní výkonnosti i tom, jak prudce klesne váš společenský status. Retrográdní Saturn vám pravděpodobně přinese jisté finanční nesnáze, které mohou mít dlouhodobější charakter. Souhra negativních vlivů překvapivě nebude mít zatím dopad na Račí milostný život.

5. LEV

Ti ze Lvů, kteří z minulého týdne unikli jen s odřenou kůží, se mohou radovat, protože z počtu možných dalších karambolů, jež jim mohl ještě osud nachystat (a byl v tomto ohledu celkem dobře rozběhnutý), hvězdy slevily na pouhopouhý jeden. Odehraje se v oblasti hmotné a bude jím finanční operace – koupě, prodej výměna, ale také možná ztráta – které se většina z vás zřejmě nevyhne, která však zničující dopad na vás mít nebude. Společensky a na pracovišti zdáte se být příští týden spíš nenápadní. O to zajímavější by měl být vývoj v oblasti přímo erotické: musíte však být vytrvalí.

6. PANNA

Co slibují hvězdy Pannám? Některým nevalné zdravotní vyhlídky. Těm ostatním, pokud cítí možný problém, doporučují preventivní návštěvu specialisty. Ono bude možná dobré vědět, jak na tom jsme, protože už ani odcházející vláda, která jak kdyby měla optimismus v popisu práce, nepochybuje, že rok nebude snadný… Panny, pozor na příliš razantní vyjadřování v práci, ale také doma. Okolí bude ochotné z komárů k vaší škodě dělat velbloudy jedno ba i vícehrbé, konjunkce planet totiž přináší mezi lidi nervozitu a podrážděnost, tak neprovokujte! Na sklonku týdne čekejte novou energii z moci Slunce i Jovíše – užijte jí k užitku svému i svého protějšku s úspěchem v posteli.

7. VÁHY

Některé Váhy, hlavně ty zrozené v první dekádě znamení, čeká týden plný vášní. Ale vášeň jako plod nutnosti? Tak lze totiž v hvězdách číst až divokou nenasytnost některých manželek, která, nebude-li uhašena, může je vést k hledání naplnění jinde. Vybujelou obrazností trápení pánové zas mohou mimo dům ve snaze o její zkonejšení upadnout do průšvihu, který se potáhne devět měsíců: buďte proto raději ve vášních krotcí, sic se snadno doberete neblahých dějů. Koncem pracovního týdne dojde ke zklidnění, spíš však z vyčerpání, než z rozumu. Oheň v slabinách nehasne, jen skomírá…

8. ŠTÍR

Jistý problém přinesou v tomto týdnu Štírům peníze. Ne že by se snad tak vyčerpali odcházejícími svátky, problém u některých bude neobvyklý – ne, že nejsou, ale naopak. Věc by se mohla týkat záhadného účetního přebytku, nečekaného (nebo i čekaného) dědictví, daru – nikoliv však výhry. Naopak, jakékoliv riskování v této oblasti přinese jen hořké plody. Na konci týdne važte slova a dobře promýšlejte činy. Nejednejte zbrkle, ale také se vyhněte nerozhodnosti a váhavosti. O víkendu se můžete setkat s kýmsi pro vaši budoucnost důležitým: v dobrém i špatném slova smyslu. Nápověda karet hlásí, že nebude opačného pohlaví…

9. STŘELEC

Po zřejmě ne nejlepším víkendu mohou Střelci čekat jisté zklidnění dějů kolem sebe i v nich samých. A co víc, i prohloubené vnímání. Znalci totiž tvrdí, že právě s moderní dobou se zvyšuje příklon i tak řečených racionálních lidí k hermetice a esoterickým vědám. Jejich předpovídané cestování nemusí proto být reálné, ale astrální, a nejsou vyloučeny ani návštěvy záhrobní, které se většinou vyskytují spíš v čase Rovnodennosti, Slunovratu, případně o Dušičkách. Pokud se aktivita Střelců zcela nerozplyne v neplodném snění, couvající Pluto neobyčejně zvýší pravděpodobnost, že výsledky aktivního přístupu budou vbrzku zralé a dobré. To se týká hlavně dějů pracovních a milostných.

10. KOZOROH

Pokračuje veskrze uspokojivý čas Kozorohů. A to jak po stránce pracovní, tak i hmotné. I mezi přáteli se těšíte oblibě. A ve sféře nejniternější? Hvězdy vám celý týden budou přát. Využijte proto vám tak nakloněných planetárních konjukcí. Ale žádný poklad se sám nevykopal. Nespoléhejte na osud, pomožte mu. A neflákejte to. Zapojte hmat, jazyk a fantazii. Nejen v pohádkách, ale i v milostné oblasti nezáleží na fyzických danostech: ať si je třeba čertík klidně malej, jen je-li šikovnej!

11. VODNÁŘ

Pokud si Vodnáři v následujícím týdnu nedají pozor, budou se zřejmě velmi významně míjet s realitou. Ve všem a v první řadě v hodnocení sama sebe. Z toho vyplývá všechno ostatní, tedy vztahy s okolím – v práci i ve škole, v rodině. Pozor na to, abyste neupadli do bludu i v lásce! Také problematické finanční vazby budou mnozí nebezpečně relativizovat. Když už na vás opravdu přijde (nebo spíš z uplynulého týdnu přetrvá) toto neodolatelné snění a budete mít tu možnost, oddejte se mu plně. Konec konců i tak vypadá někdy štěstí. Hlavně však nečiňte věci, jež by mohly mít účinky nevratné.

12. RYBY

Ryby již mohou klidně opustit úkryty v tůních a mezi kořeny. Svět jim přeje a je jim otevřen. Budete ve věcech milostných citliví a plni nevšední fantasie. Nedávejte však svým pudům průchod na veřejnosti. My ostatní jsem přece jen většinou víc či míň svázáni v pevných poutech konvencí, a tak by mohlo dojít k vzrušeným scénám mnohdy vrcholícím škaredým mordobitím. Ryby se blýsknou i jinak, zvláště ty, které koncem týdne čekají společenské události, plesy, bály, večírky s živou hudbou, nebo něco na ten způsob – budou teď a tady nezpochybnitelnými králi a královnami.

Nebojte se věšteb, protože jsou-li pro vás náhodou momentálně nepříznivé, lze je změnit: musíte ovšem mobilizovat vůli a nečekat na neštěstí (ostatně ani na štěstí) se založenýma rukama… Dobrý týden!