Horoskopy od 20-04-2009 do 26-04-2009

 

Týdenní horoskopy

s výkladem karet z Věštírny „Měsíční Kočka“

 

Sedmnáctý týden: 20. – 26. dubna.

 

Situace: Aktuální týden v podstatě zarámují dvě významnější astrologické události – v pondělí vstoupí Slunce do Býka a v sobotu nás pak čeká Novoluní. Slunce v Býku poznamená dobrý aspekt na Pluta v Kozorohu a nervozitu vnese konjukce Měsíce s Jupiterem a Neptunem v sextilu se Sluncem. Osobní dopad je víc popsán u většiny jednotlivých znamení. Největší problémy ve společenské oblasti by podle všeho měly nastat ve čtvrtek. Hrozí zmatky, v níž nebude snadné se orientovat, přesto lépe dopadne ten, kdo nepočká, až se zvířený prach usadí, a bude jednat. Přesto mu část lidí nediplomatické a nebo dokonce zbrklé výroky hned tak nezapomene, i když (podle karet) protivník bude reagovat snad až vulgárně. Hvězdy to vidí jasně: zhrubnutí veřejných mravů politováníhodně pokračuje, což nahrává primitivům a méně ramenaté lidi vyhání z veřejného prostoru. Změnit něco se ovšem dá pouze tehdy, pokud ty „obyčejné“ (tedy většinu z nás) bude víc vidět a taky slyšet.

 

  1. SKOPEC

 

Berani začínají týden i pro ostatní znamení spíše dobrý – možné výjimky nechť potvrdí pravidlo. V práci či škole budou věci v pořádku. Nejen Skopci tam, kde podstupují přijímací zkoušky či nástupní pohovory, uspějí. Měsíční Kočka ujišťuje, že letos opět neuspějí jen vyložení smolaři, těžcí nerváci (mají ale dobrou šanci při opravě) a střeva, tak jako tak netoužící po vědění, ale ani po jiné pořádné práci. Pozor, pohořet mohou i někteří až moc sebejistí: machrujte si před zrcadlem, u zkoušek už ne! Konkrétně si někteří Skopci pomohou v nadcházejícím týdnu i hmotně, a to ze směru, odkud zisk nečekali. Nebude to nic moc, ale také to nepřinese žádné závazky. Měli byste také pomoct – máte-li možnost – nějakému zvířeti…

 

2. BÝK

 

Býkům těm je hej! A aby ne: aktuální týden jim slibuje již od pondělí velmi úspěšné dny u osob opačného pohlaví, trvalou lásku i sexuální výboje – a to v plné síle až do čtvrtka. Protože poté štěstí i síla v této oblasti do značné míry pomine (ale zcela jistě nezmizí), neměli by ztrácet čas jinými záležitostmi. V práci potíž nenastane, týden bude klidný, s výjimkou pátku, jenž bude vzrušenější a problém, který bude nutné řešit, by mohl pokazit i víkend. V týdnu mohou Býci čekat peníze: jejich zdroj je z hvězd nejasný. Dále je navštíví nemilovaný příbuzný, zřejmě v souvislosti s nějakou rodinnou sešlostí. Máte-li narozeniny, tedy přijměte dobrá přání i od Měsíční Kočky.

3. BLÍŽENCI

 

Blíženci by podle všeho ve čtvrtek a v pátek neměli raději vystrčit z domu nos. Souvislost s předpokládanými společenskými pohyby však v jejich osobní sféře je vesměs pranepatrná. Nechť jsou ve svém konání i mluvě mimořádně opatrní. Do té doby jim po celou první půli týdne však budou hvězdy přát jak v pracovní, tak v osobní oblasti. Navážete možná zajímavé kontakty, které časem porodí nikoliv nezajímavé peníze. Také staří přátelé nezklamou a v očích těch nových vyrostete. O víkendu se přidruží zdravotní potíže, mělo by být zřejmě teplo a to se negativně dotkne oběhového systému Blíženců. Bez ohledu na pohlaví by se měli vyvarovat sexuální námahy – cit lze jistě vyjádřit i jinak.

 

4. RAK

 

Jak by se měl týden vyvíjet pro Raky? V pondělí v citové vyrovnanosti. V úterý a středu se společenskými úspěchy a nebo alespoň aktivitou v této oblasti: může jí být zajímavé setkání nebo návštěva nějakého kulturního podniku. Středa zřejmě přinese konflikt a nebo nějaký zádrhel v práci či ve škole. Nepřetrvá však do dalšího týdne a jeho vyústění nebude fatální. Nicméně Račí postup zabrzdí. V lásce se budou mít dobře – z úterý na středu a především v sobotu a neděli. O víkendu rozhodně neseďte doma – tam vám hrozí hádka a nebo dokonce úraz! Kritickým dnem všeobecně měl by být čtvrtek.

 

5. LEV

 

Od úterý do čtvrtka nechť si Lvi dají pozor na srdce a krevní oběh. Nenechte se v těchto dnech od doktorů řezat, jinak vše co pro daný orgán a související instalace v těchto dnech uděláte, dvakrát uděláte. Nevyhýbejte se česneku, kolik jen ho žlučník snese. Nebudete sice zrovna tři dny ve společnosti oblíbeni (a spíš až do pátku, než česnekovou bombu tělo zpracuje a charakteristický odér z pórů vyprchá), ale věřte, že to bude stát za to. Nebojte se ani tak zběsilých kombinací, jako je spojit česnek s medem. Tak zvaná židovina je ochucená pomazánka z majolky, nastrouhaného taveného sýra, jogurtu a utřeného česneku se solí, a je báječná… Je jaro a tak by na stole neměly chybět čerstvé bylinky a nebo aspoň pažitka. Dobrými dny by měly být středa a neděle.

 

6. PANNA

 

Pannám hvězdy věru neslibují jednoduchou cestu, a to ve všech oblastech, snad s výjimkou finanční. V práci bude týden jednoznačně těžký: jak pro samotný objem úkolů, tak pro vztahy, které se zde (ne vždy ovšem přímo ve vztahu k Pannám) vyhrotí. Atmosféru prostě nebude lehké vydýchat. Společensky Panny čeká nepřetržitý řetěz drobných trapasů. Navíc to začne drhnout i ve velmi osobní oblasti. Problémy budou v citech i technice. Není však třeba rovnou skákat z okna, protože žádný z problémů nebude osudový a v dopadu nevratný. Na sklonku týdne špatný vliv zeslábne, a v delším časovém úseku bude nulový, zůstanou spíš šrámy na duši než otevřené jizvy. Lze počítat i se zdravotními problémy, nejpravděpodobněji dentálními.

 

7. VÁHY

 

Vzhledem k fázím Luny by Váhy neměly zanedbat ledviny, močák a též na rovnováhutělesných šťáv – od krve po lymfy. Zopakujme si, že biologické hodiny mezi 15. a 17. hodinou podporují močový měchýř a mezi 17. a 19. ledviny. Až do prvního máje je tady skvělý čas pro řádný průplach tenkého střeva a jarní detoxikaci. Tím víc, že nejspíš bude na danou roční dobu opravdu nadprůměrně. Blázni se budou koupat. Hodně pijte minerálku a nahraďte tak vypocené sole. K jídlu jsou dobré ovoce a zelenina, v jejichž rostlinných tělech je významnou složkou voda. Pokud se Váhy tento týden soustředí na své zdraví, možná ani nepostřehnou několik drobných pracovních i osobních nepříjemností, jimž by jinak přikládali nezaslouženou pozornost.

 

8. ŠTÍR

 

Celkem v klidu mohou být i Štíři, protože tento týden bude pro ně patřit k méně vzrušeným. Dobrý proto bude například pro plánovanou údržbu: těla i duše. Rozhodně nebude ku škodě, zajdou-li k holiči či kadeřníkovi, dají si udělat manikuru, zaplatí kosmetičce a koupí si něco na sebe nebo jen tak pro radost. Nemyslíme zrovna auto! To ať raději počkají na šrotovné, bude-li v dohledu jaké. Dobré budou i procházky s někým milým, tiché soustředění, případně i radikálnější celonoční tah, při němž si Štír propláchne mozek. Pouze však v případě, že bude v pohodě – a to by celý týden být měl. Přes případné konflikty v práci i jejich zárodky v osobním životě radí hvězdy přenést se s nadhledem.

 

9. STŘELEC

 

Střelce mohou hvězdy jen a jen uklidnit – nečekají je podle jejich postavení totiž žádné životní kotrmelce. Zvýšenou pozornost by ovšem měli věnovat především tomu, s kým se stýkají. Mezi lidmi, s nimiž tento týden navážou kontakt, lze předpokládat zradu. Jejím potenciálním nositelem bude člověk totožného pohlaví a srovnatelného věku, tedy vrstevník, maximálně nepatrně starší. Ovšem hledáním nepřítele za každou cenu by Střelci rozhodně neměli rozvrátit přátelské vztahy, kterými jsou proslulí. Ostražitost ovšem bude na místě. Měli by se vyhnout přechlazeným nápojům i zmrzlině, i když počasí bude k extrémům svádět. Nevíme proč, ale preferovat by měli všechny odstíny modré a zelené a jejich kombinaci v lomených tónech. Asi jim sluší…

 

10. KOZOROH

 

Hned v pondělí by si Kozorozi měli připravit jídelníček, nebo chcete-li dietu na celý týden. Ten bude nevzrušený, takže s klidem mohou vysadit veškerá těžší jídla, protože je nebudou čekat zřejmě ani významnější energetické výdeje. Dát by si měli pozor především na jakákoliv ostrá a nebo horká jídla. Vychutnávat mohou bezkonfliktní a až téměř ospalou atmosféru. Odpočinek ale bude důležitý před přicházejícím novým měsícem (nov nastoupí v sobotu), jehož první fáze v některých momentech může být dost vyčerpávající.

 

11. VODNÁŘ

 

Ta co, Vodnáři, už jste přistáli zpátky na Zemi? Jak bylo v Galaxii? Srážky s realitou ale nebudou příliš bolestivé, protože se kolem vás jakoby nic moc ani dít nebude. Jinak je tomu v oblasti partnerské, kde neuváženým slovem nebo činem, rozhodně ne myšleným zle, můžete spustit neblahé události, které se navíc zřetězí a mohou vést k rozkladu i zdánlivě velmi pevných vztahů. Mějte se na pozoru. Je tu někdo třetí, kdo by se mohl z vašich problémů radovat a těžit z nich! A hned v pondělí vám hrozí úraz nebo infekce.

 

12. RYBY

 

Ryby se ale nemusí obávat o své zdraví – to by mělo být pevné. Řečení zrozenci by neměli mít ani velké problémy s pracovním zařazením: lze předpokládat, že do konce týdne dojdou uznání shora i zdola. Budou zářit ve společnosti, kde budou obdivováni i milováni. Zazáří i v posteli, budou překypovat city, a láska jim učiní tento týden na sklonku dubna týdnem růžovým. Jisté komplikace ovšem přičiní fakt, že disponabilní pro ně bude menší množství peněz, než jaké by dokázali utratit – ale tento problém máme stále i my ostatní – z hvězd ač jsme různých – stále, nebo alespoň po většinu času.

 

Dobrý čas vám všem. A úsměv, s nímž i ne zrovna všeobecně valné věci se překonávají líp!