Horoskopy od 27-04-2009 do 03-05-2009

                                                                      Týdenní horoskopy

s výkladem karet z Věštírny „Měsíční Kočka“

Osmnáctý týden: 27. dubna – 3. května.

Situace: Slunce a Merkur jsou v Býku, ten druhý jen do pátku, kdy zacouvá do Blíženců. Venuše a Mars jsou v Beranovi, Jupiter a Neptun ve Vodnáři. Uran je v Rybách, a Pluto v Kozorohovi od soboty nabere retrográdní směr. Pro nás to znamená týden vcelku dost „nesoustavný“ – tedy rozbitý a poněkud chaotický, v němž však o moc nepůjde, tak bychom měli zachovat klid a nebláznit. — Zdá se, že společenská výstraha z minulého týdne neměla smysl bezprostředně politický, ale vyzní tak teprve v čase, protože globální zdravotní problém bude zřejmě třeba řešit i tímto způsobem. Náš domácí politický rybník budou čeřit jen nečekané zádrhele kolem nové vlády.

  1. SKOPEC

Po v podstatě bezkonfliktním týdnu budou tentokrát ve většině Berani srkat dost horkou polévku. Navařila jí ježibaba jistě velmi zlomyslná, a to hned při pondělku. Ne nadarmo budeme v tomto týdnu slavit Čarodějnice! Pokud mají Skopci možnost vzít si v pondělí volno, měli by to udělat. Nicméně celý týden bude mít většina jaksi nakřivo. Především v práci (ale tak nějak vůbec) bude týden zřejmě kritický – ještě, že je o den kratší. Někdy se tak smolné věci nakupí…, a že máte peníze? A co má být? Užijte si je jindy! Třeba hned o víkendu, kdy záporné vlivy zeslábnou. Také moc nepřemýšlejte. Výsledky sebezpytování mohou být neoprávněně depresivní. V rodině pozor hlavně na ženské. Tato výstraha platí pro obě pohlaví!

 

2. BÝK

Tento čas budou po veleúspěšném týdnu četní Býci trávit v útlumu. Neznamená to přitom dozajista, že špatně: jen se jim zklidní hormony, což se projeví ve vyrovnanějším emočním stavu a menším množství erotických výbojů, jejichž počet by jim i tak ostatní mohli závidět. V studiu i práci ať se nikam nehrnou, týden bude stejně krátký a kolegyně by ho nejraději prožvanily úvahami o efemérních citových záležitostech a kolegové výměnou zkušeností a receptů z posledního grilování. Pokud bude některé Býky něco trápit, bude to poměrně rychlý odliv peněz, investovaných do dvou – aktuálního i následujícího – dnů mimořádného volna, které v obou případech protáhnou víkend. A pozor na nachlazení: těžko se po předčasném létu bude zvykat na fakt, že je opravdu teprve jaro!


3. BLÍŽENCI

Blíženci by měli být v nadcházejícím týdnu ostražití při zakládání ohňů v rámci slavnosti Čarodějnic i jinak. Sucho, vítr a Vítkov varují. O prvním máji by – to podle naturelu – neměli Blíženci zapomenout učinit zadost tradici, ať už líbáním pod rozkvetlým stromem a nebo společenskému setkání na mítincích a slavnostech, rozhodně i v tomto případě s osobou blízkou bez ohledu na pohlaví. Ve středu na rozdíl od většiny ostatních lidí Blížence pohodička nečeká, protože jejich nadřízení budou chtít stihnout i to, co se nedá, tedy pro volné dny navíc udělat si strejčka. V pracovním stresu budou do čtvrtka, tedy Čarodějnic. Vydržte, i když čas na společenský a síla na milostný život vám už moc nezbude… O delším víkendu se mohou konečně soustředit na sebe. Problém, který budou zřejmě muset řešit, se dotkne jejich rodinných vztahů a bude neblahý: Přes koleno ho nezlomíte, bude vyžadovat vaši velkou trpělivost!

4. RAK

Setkání v uplynulém týdnu, které jsme některým Rakům z hvězd vyčetli, nemělo dobrý průběh, respektive nedošlo výsledku, o němž by šlo říci, že by byl nezávazný. Bude je trápit ještě nějaký čas, a eliminace jeho dopadu si vyžádá určité úsilí nebo finanční prostředky. Mohou se však pokusit, a zřejmě je to možnost poslední, rychle o narovnání. Nemá smysl si myslit, že možnou svízel lze kopnout pod koberec. Nepustí se vás! Je horší než svízel přítula, jak by řekli zahradníci… V práci budete chtít vyniknout, což budou nadřízení i podřízení vnímat jako šplhounství. Nebudou mít tak zcela pravdu, ale přesto by Raci měli toto jejich nazírání zohlednit.

5. LEV

Lvi se mohou těšit z faktu, že jejich na svůj způsob impozantní zjev i pověst budou hvězdy po celý týden rozhojňovat. Leccos tak získají tak říkajíc na kredit. Neprošustrujte ho v hloupostech, nerozměňte na drobné tam, kde bude potřeba vaše plná váha k řešení nějakého opravdu vážného problému, nehřešte na svou pověst. Mohli byste tak být oslabeni v pátek či sobotu, kdy opravdu bude třeba vynaložit značné úsilí k odvrácení nepříznivé sudby. Nevyhrocujte proto banální situace – velikost lvů je i v tom, jak vznešeně přehlížejí otravně bzučící mouchy. V pátek, sobotu a neděli se v jinak na sex zřejmě dost chudém období Lvi mohou milovat urputně – rychle a mlčky.

6. PANNA

Pannám hvězdy na nadcházející týden nadělily zásah do zdraví, finanční svízel většího rozsahu a také moc práce. Na druhé straně společenské uznání a plnou náruč lásky. Takže postupně: Pozor na úraz. Pravděpodobnost zranění je nejvyšší ve středu, na Čarodějnice ve čtvrtek a pak ještě v neděli. V pátek se vyskytne problém s penězi, není jasné, zda půjde o pokutu, splátku dluhu a nebo čistou ztrátu v důsledku špatné finanční rozvahy – na den sváteční je to ale nálož! Studijní nebo pracovní zátěž bude enormní (ale zvládnout se dá). Vaše popularita i společenská aktivita bude velká – a drahá. Ve sféře citové i instrumentálně sexuální můžete podávat obdivuhodné a vysoce oceňované výkony.

7. VÁHY

Míra únavy, která Váhy sužuje, by v nich měla vzbudit chuť něco s jistou zchátralostí vlastní tělesné schránky udělat, ale tyto úvahy by neměly skončit (jako většinou) u předsevzetí. Z únavy mohou pramenit i chyby v práci a podrážděnost ve vztazích s kolegy. O moc lepší to nebude zřejmě ani doma, a to jak přes týden, tak o dlouhém víkendu. To by ale šlo začít s nějakými aktivitami – co takhle společnou procházku a nebo výlet na kole? Pokud na to máte podmínky, zvažte možnost pořídit si psa, nebo něco, co je bezpodmínečně nutné venčit (ne krajtu tygrovanou nebo papouška). Nebo se zapište do Sokola…

8. ŠTÍR

Vliv Měsíce zrozenci ze znamením Štíra pocítí na vyměšovacích a pohlavních orgány. Věnujte této oblasti proto pozornost i péči. Je dobré prohloubit jarní očišťování organismu a tělo propláchnout (nikoliv propařit trubky). Babičkovské rady se tentokrát soustředí především na anál: noste bavlněné spodní prádlo, vyvářejte ho a žehlete, na hemeroidy užívejte po koupeli studenou sprchu, vyvarujte se mokrých ponožek a vůbec chladu od nohou a do sedacích koupelí přidávejte heřmánek, kontryhel a řebříček. Pijte odvar z kopřiv třikrát denně. Jinak by Štíři neměli tento týden v žádném případě dráždit chřestýše bosou nohou – týká se to vztahu k nadřízeným, učitelům a také tchyním a tchánům.

 

9. STŘELEC

Podle všeho prožijí Střelci týden pro sebe dobře, ale pro okolí budou vesměs protivní až nesnesitelní. Proč? Hvězdy tomu tak chtějí. Vás se tento nepříznivý stav bezprostředně nedotkne, dokonce se budete cítit skvěle, ale koncem týdne by i Střelce mohlo začít mást, jak se vám všichni vyhýbají. Nemohou prostě vystát vaše destruktivní aktivity – v práci, ve škole, doma i mezi přáteli. Ještě, že týden bude krátký. Ohlídejte se sami před sebou alespoň od pátku! Přes momentální nulovou asertivitu mohou Střelci v daném týdnu prožít naprosto nečekaně ohromující citový zážitek, bolestně krásný a přinášející osvícení téměř buddhistické. Bude mít vztah k umění, například hudbě? Zvláštní – ale je to tak.

10. KOZOROH

Pozor, vstřícnost se Kozorohům opravdu nemusí vyplatit! Týká se to nekritickému naslouchání přáním rodiny a přátel. Mohou je uvrtat do něčeho, čeho by později litovali. V prvních dnech týdne se zdržte jakýchkoliv aktivit zejména se svými sousedy i sourozenci. Poslední varování, že máj nemusí být lehký, se naplňuje. Jupiter budiž s vámi (a bude), ale bez vlastního potu to nedokážete. Tak si zbytečně nenabíhejte na nůž! Buďte ostražitý jako lasička. Po úplňku nebezpečí vzrostou. Celková nervozita vás i v posteli paralyzuje. Týden sice nejspíš dopadne dobře, ale jen dík vašemu mimořádnému a soustředěnému úsilí.

11. VODNÁŘ

Vodnářům Venuše nadělí vskutku dobrý týden: pondělí a úterý především zrozencům z třetí dekády tohoto znamení. Úplněk tento vliv zmírní jen pranepatrně. Nadáni budou Vodnáři milostnou intuicí a přátelskými vztahy k okolí. V práci ani ve škole toho mnoho nenadělají… ale on toho po nich nikdo naštěstí také moc nebude chtít. Týden bude dokonce natolik pozitivní, že by nemuselo být marné vsadit si nějaké drobné ve středu i v neděli (třeba i na koníčky)!

12. RYBY


Ryby čeká týden, jenž by bylo možné shrnout stručně: NIC MOC. Veškerou námahu přenechte strojům, ale při jejich obsluze dejte pozor na zranění. V práci mlčte (a mlžte), pokud si nechcete vysloužit řádné popapuli. I doma raději šoupejte nohama. Možná úřední jednání přeložte na středu nebo čtvrtek, především věci finanční, jako jsou úvěry či hypotéky. Prý vám pomůže Neptun, jak už se tak Rybám stává, nicméně nespoléhali bychom na to. A že budou mít tito zrozenci alespoň peněz jako šupin? Ty je v posteli nezahřejí… Příští týden však rozhodně – alespoň v něčem – bude líp.

Krásný Beltine po keltsku, Valpuržinu noc podle Germánů, Filipo-Jakubskou podle těch ostatních, a po našem báječné Čarodějnice. Sto a jeden pozdrav ze „sabatu“ na Petrových Kamenech!!!