Horoskopy od 04-05-2009 do 10-05-2009

 

Týdenní horoskopy

s výkladem karet z Věštírny „Měsíční Kočka“

Devatenáctý týden: 4. – 10. května.

 

Situace: Plně o sobě dá znát romantický máj – jak týden půjde, den ode dne víc a víc. Takže se nebojte přijmout Lásku se vším, co k ní patří. Změny na nebi zaznamená především Merkur, který se ve čtvrtek na své pouti obrátí a zacouvá z Blíženců zpátky do Berana. V osobní oblasti to některé z nás trochu polechtá na páteři (každý zná povědomé mrazení), zato v politickém směru můžeme čekat vážný otřes. Ve věci nové mexické prasečí a bůhví jaké ještě chřipky reference o ní a některá s ní spojená opatření lidi spíš otráví. Radovat se ovšem budou Židi a Mohamedáni. Na „nový mor“ začnou vznikat vtipy, ale pozor: vcelku krotký virus ještě bude mít vývoj! A neměli bychom opomenout ani silný vliv Měsíce, který vyvrcholí o sobotním úplňku. Bylo by hloupé podlehnout z tohoto faktu plynoucí obecné nervozitě. Zvláště bychom ji neměli přenášet do osobních vztahů – nestojí za to ničit si zdraví ani lásku pro hloupost jiných, zvláště máme-li na sebe o den volna víc… Proti Luně ve Štíru stojí Slunce v Býku, což některé vyvstavší hrany a úhly příjemně a lahodně zjemní.

 

  1. SKOPEC

 

Od pondělka do pondělka to u části Skopců za moc nestálo a jak se začalo na lepší časy blýskat o víkendu, tak se postupně během nadcházejícího týdne situace ještě vylepší – na rozdíl od vrtkavého počasí, to se k příjemným teplotám vrátí na sklonku týdne. Zrozence z tohoto znamení čeká přetrvávající pnutí ve vztazích s někým z přízně a se svým protějškem, vyznívající na sklonku období spíš do ztracena, což ovšem konfrontaci pouze odsune. Pracovně bude kratší týden takový nedomrlý, a finančně též nic moc. Berani by měli dát pozor na nachlazení. Nejpříznivější ve všech ohledech budou pro ně zřejmě pátek a překvapivě i úplňková sobota.

 

  1. BÝK

 

Býky se to má tak, že četní z těch, kteří budou vzhledem k narozeninám bilancovat, pocítí jistou citovou nenaplněnost. Přes předsevzetí nekomplikovat si život namíří v osobní oblasti k možné (a zřejmě ne první) vážné krizi. Snaha přenést odpovědnost za ni na partnera bude nepoctivá: zamyslete se především nad sebou, nemáte v citovém účtování má dáti – dal sami nějaké manko? Pozor také na vztah s jedním z rodičů. A hmotná oblast? Bylo by nepochybně žádoucí konečně se pro příště pokusit vnést do vydávání peněz nějaký systém, jenž by zde zabránil v podstatě permanentním krizím.

 

3. BLÍŽENCI

 

Blíženci by měli podle zkušenosti z uplynulého týdne proklimbat pondělí (šéfové budou ještě asi mimo) a úterek věnovat programově – kde to půjde – odpočinku. Odpoledne lehárko a gril! Od středy pojedou Blíženci v práci opět naplno. Rodinné problémy a napětí odplynou do ztracena. Pozor ale na pověsti, jež se dostanou k vašemu uchu. Tyto informace budou Blížencům podsunuty v nepochybně zlém úmyslu. Takové nebezpečí hrozí v profesionální i soukromé sféře. Nelze vyloučit ani dopad do finanční oblasti. Rozhodně na základě alespoň ze tří zdrojů neověřených zpráv nedělejte závažná a nevratná rozhodnutí. Protože v pátek nebezpečí podlehnutí dezinformacím prakticky pomine, bude zřejmě jejich zdroj ve škole nebo v práci a v tamní nepochopitelně až hysterické atmosféře.

  1. RAK

 

Vztahy hvězd jsou v Rakovi přinejmenším zajímavé. Mohlo by to znamenat, že dosud osamocení příslušníci tohoto znamení vstoupí do období, v němž snáze naleznou citové partnery. Ti již zadaní vztahy rozvinou a nebo alespoň upevní. Oddejte se lásce! Před flirtem na pracovišti však nejen hvězdy, ale i vyložené karty varují. O něco hůř než s hormony na tom budete zřejmě s penězi. Otázkou je, zda to náhodou nesouvisí s úslovím láska za všechny prachy? Popřemýšlejte o tom!

5. LEV

 

Lvi se budou vyhřívat v přízni mocných. To by mohlo znamenat dobrý týden. Jak se to ale vezme. Lásku okolí si nezískáte, pokud něco z této přízně (a z ní plynoucích výhod) neobětujete právě ve prospěch těch dole. Že takovou možnost ani nemáte? Máte. Přemýšlejte. A alespoň se pokuste. Zříci se něčeho ve prospěch druhých je dnes vzácné. Ale navzdory většinovému pohledu věřte, že nechovají se tak jen blázni. Získáte tím i oprávněnou sebeúctu, zřejmě vám docela z nejrůznějších důvodů v poslední době chyběla. Pozor, přízeň mocných láme vaz… Obecně platí, že lépe bude v první polovině týdne než ve druhé, ale ani druhá rozhodně nebude špatná.

 

6. PANNA

 

Panny hvězdy varují: pozor na zdraví a kondici vůbec. V náladě vás čekají také výkyvy, jaké zpravidla vykazuje počasí v uplynulém dubnu a nebo mysl v přechodu (ale ano, i v mužském). Okolí Panen jimi bude do značné míry trpět, protože ve většině můžete být docela nesnesitelní. Pokud se o víkendu seznámíte s patrně vlivnou osobou, nezapuďte ji a nebo nepostavte proti sobě právě do značné míry momentálně omezenou schopností sebeovládání. Zkuste se soustředit na pozitivní momenty a vědomě je rozvíjet, nejrůznější mizérie si vaši pozornost najdou tak jak tak samy.

 

7. VÁHA

 

Po jednotlivých dnech se týden Vah jeví následovně: Při pondělku pozor na žárlivost – vaši i na vás. Co bude horší? Druhá varianta. Ale bude bezdůvodná? Úterý prozrazuje, že nikoliv. Neudělejte proto hloupost, která by vás mrzela. Od středy se připravte na pracovní posuny. Ukazatel není příliš konkrétní, zda půjde o vzestup či pád… Ve čtvrtek může přijít zdravotní problém – něco s pohybovým aparátem. V pátek je volno. Prožijete ho dobře, zřejmě počasí zase bude teplé. Kritické ovšem budou sobota a neděle, a to v osobním životě, tedy ve vztahu, kde každé slovo a čin budou Váhy považovat za výzvu. Pozor: láska je, ale i není ring!

 

8. ŠTÍR

 

Pro Štíry to bude spíš těžký týden, dobře, že bude fakticky mít jen čtyři pracovní dny. Problémy z nich se ovšem nějakým způsobem odrazí i ve víkendové náladě. Nepochybný bude dopad i na celkovou kondici. Oslabený imunitní systém může vyhlásit stávku a podlehnout ataku. A ještě jedno riziko na Štíry v daném týdnu bude číhat: setkání s cizincem. Ale pozor: cizinec to ovšem může být i v přeneseném slova smyslu, hvězdy ho nespecifikují (a karty o něm dokonce mlčí vůbec). Preferujte odstíny žluté a červené, měly by vás chránit – a nepochybně vám v střízlivých kombinacích i sluší.

 

9. STŘELEC

 

Už vás opět okolí miluje? Znamená to, že se Střelci konečně zbavili do nebe volajícího mrzoutství? Sláva Bohu na výsostech. Všem se totiž určitě uleví – ale i vám. Střelec jako ze své vlastní povahy znamení ohňové by mohl získat něco na retrográdním zvratu Merkura na sklonku týdne, kdy ho jistě opustí rozervanost, která ho bude sužovat od pondělí. Ovšem touha Střelců růst může narazit na vědomí hranic vlastních možností. Nepodceňujte se: to by vás zbavilo sebevědomí a síly. Přecenění se však – to dodáváme pro včasnou výstrahu – hrozí ostudou a skandály.

 

10. KOZOROH

 

Za to, že Kozorozi zřejmě prožijí těžký týden, si budou moct v mnoha ohledech sami: pokud totiž budou shledávat chyby i tam, kde nejsou (a zásadně jen na druhých) a buzerovat okolí, s jeho přízní zrovna počítat moct nebudou. Týká se to jak lidí nejbližších, tak kolegů v práci. Lehko mohou v okolí úplňku naletět falešným informacím. Pokud takové budou sami úmyslně šířit, budou ovšem k velké své ostudě odhaleni. V případě, že skrze to získají pověst nedůvěryhodných, v budoucnu se jim to vymstí. A neměli by slibovat nic (především Býkům a lidem z Ryb), co s jistotou nebudou schopni naplnit.

 

11. VODNÁŘ

 

Když Měsíc v sobotu ukáže svou tvář v plné kráse, nastane pro Vodnáře bláznivý čas nečekaných změn, jež vás prý zaskočí, ale do budoucna budou zřejmě v nejlepším slova smyslu plodné. V tyto dny si dejte pozor na nohy, tedy například na křečové žíly, prasklá chodidla, plíseň mezi prsty, achillovu patu (kterou má každý jinde), zapalující se lýtka dívek a můj proklatě zvýšený nárt, kvůli němuž jen stěží najdete padnoucí boty. Hvězdy radí: žádné dlouhé túry, jímž by tři volné dny docela přály. A ještě k minulému týdnu – vsadili jste si? A vyhráli jste?

 

12. RYBY

 

Ryby dojdou slibovaného zlepšení ve všech oblastech. Ale jen potud, pokud se nebudou nesmyslně rejpat ve vlastním nitru a vymýšlet ve vztahu okolí k sobě problémy, které zde nejsou. Nechte prostě věci plynout. Dejte jim volnost nevzrušeně přicházet a odcházet. Jakákoliv aktivita by byla antiproduktivní, dokonce i v milostné oblasti: jen berte, co Amor a Eros nabízejí… Dobré bude pondělí, středa a pátek, tedy dny liché. A opak? Vyloženě špatné dny většině Ryb nehrozí.

 

Nashledanou za týden… A pamatujte: Nebe i peklo jste vy sami, a jen na vás záleží, co nabude vrchu.