Horoskop na měsíc prosinec 2023

Horoskop na prosinec

připravuje věštírna Měsíční kočka

Beran 

Občas je nutné bojovat s cizími ambicemi a občas člověk musí zvítězit nad těmi svými. V prosinci se pokuste přehodnotit své plány a podívejte se na všechno realističtějším pohledem. Nemá smysl bojovat s větrnými mlýny ani chytat holuby na střeše. Podle horoskopu bude prosinec pro vás hodně úspěšný pod podmínkou, že budete stát nohami pevně na zemi. Kolem od Vánoc až do Silvestra bude klid, ale první část měsíce byste měli práci věnovat opravdu hodně. Vyplatí se vám to. Svátky budou ideální příležitosti jak definitivně vyřešit nějaké spory s partnerem nebo členy rodiny. K lidem kolem vás přistupujte se slušností a úctou, vrátí se vám to .

Býk

Podle horoskopu to vypadá, že finanční záležitosti budou v prosinci hrát opravdu významnou roli. Ano, je to měsíc spojený s většími výdaji, ale stejně spousta věcí se dá do jisté míry držet pod kontrolou. Chce to jen chtít a také to vyžaduje trochu sebekontroly. I u nákupu dárků se člověk může držet trochu zpátky. To co cítíme nemusíme dokazovat utrácením velkých částek. Je důležité mít stále po ruce nějakou rezervu. Co se týká lásky, tak pro Býky ve vztahu by měl být prosinec docela příjemný. Máte šanci na nějaké společné výlety, kde se budete cítit stejně krásně, jako na začátku vztahu. Pokud to protáhnete na víkend, vychutnáte si jeden z hezčích zážitků letošního roku.

Blíženci

Začátek měsíce prosince bude pro Blížence opravdu zajímavý – pozitivně zajímavý. V lásce i práci se vám bude opravdu dařit. Konečně dotáhnete do úspěšného konce několik záležitostí, které vám v posledních měsících dělaly starosti. Také pokud se chystáte realizovat něco nového, začátek prosince bude nejlepší pro to začít. Nyní má smysl obětovat i trochu času navíc pracovním záležitostem, protože se vám to rozhodně vyplatí. Po dvacátém ale už raději nic nového nezačínejte a pokud možno se stáhněte trochu do pozadí. Věci se začnou komplikovat a jedinou spásou bude pro vás sváteční pauza. Ideální by bylo ji protáhnout až do Nového roku. Blíženci by se měli řídit heslem, že bližší je košile než kabát.

Rak

Vypadá to, že celý prosinec bude ve znamení chaosu. Nemá smysl si nic velkého plánovat. Snažte se prostě žít ze dne na den a volné chvile bez zmatků využijte k tomu, abyste pořešili nějaké kostlivce ve skříni. S organizací Vánoc by vám měli pomoci blízcí, takže se nemusíte obávat, že by něco nevyšlo. Jen to prostě tentokrát nebude tak závislé na vás. Navzdory zmatkům nesmíte zapomínat na pečlivost. Je lepší něco nedělat než to dělat špatně nebo povrchně. Okolí ocení pouze dokonale odvedenou práci. Pozitivní zprávou je, že prosinec by měl být finančně docela stabilní. Nějaké výdaje tu samozřejmě budou, ale docela hezky je dorovnají příjmy. Popřemýšlejte, jestli by nestálo za to ve vašem životě něco změnit.

Lev

Podle horoskopu bude prosinec pro Lvy ideálním měsícem pro navazování nových kontaktů. Je celkem jedno, jestli půjde o ty obchodní nebo pracovní a nebo čistě osobní. Budete mít spoustu příležitostí se seznámit se zajímavými lidmi, kteří do vašeho života hodně vnesou. Proto není rozumné sedět doma, využijte každou společenskou akci, která se ve vašem okolí bude odehrávat. Prosinec je měsícem různých večírků a setkání, takže opravdu nemusíte sedět doma. Jediné na co byste si měli dávat pozor, je nadměrná konzumace alkoholických nápojů. Nemusí se z vás stát abstinenti, ale je důležité znát míru, ve které dokážete uhlídat co říkáte a jak vystupujete.

Panna

V prvních dnech měsíce prosince byste měli více popřemýšlet, čeho vlastně chcete v tomto roce ještě dosáhnout. Všechny vaše cíle realizovat opravdu nejde, takže bude rozumné se některých vzdát, abyste ten zbytek dotáhli do kýženého konce. Pokud si v tom všem uděláte jasno, prosinec budete moci započítat mezi úspěšnější měsíce. V práci se vám bude dařit, pramen peněz nezačne vysychat no a co se týká lásky a vztahů, tak žádné bouřky vás nečekají. A pokud ano, tak to bodou bouře milostné, které vám rozhodně vadit nebudou. Je důležité pomáhat lidem kolem vás. Ale je také důležité poznat, kdy se někdo snaží zneužívat vaší dobrotu. A v takové situaci vše rychle zarazit.

Váhy

Snažte se být otevření na nové nápady a inspirace. Podle horoskopu prosinec nebude patřit k lepším měsícům tohoto roku. Dost často budete muset reagovat na situace, které se vás budou snažit dostat do pozice, která vám nebude příliš příjemná. V první polovině prosince vydáte hodně energie, proto vám předsváteční a sváteční atmosféra přijde opravdu vhod. Podaří se vám dobít příslovečné baterky a díky předchozím zkušenostem vás napadnou nějaká řešení, která vám později pomohou se posunout dál. Nezapomínejte, že i negativní zkušenosti se postupně dá využít pozitivním způsobem. Váhám ve vztahu partner bude hodně pomáhat a pomůže přečkat ty nejnáročnější chvíle.

Štír

Tento měsíc bude trochu zvláštní. Vypadá to, že před Štíry je docela hodně nečekaných výdajů, které se dá zařadit do kategorie tak zvaně povinných. Nebudou to radovánky, ale záležitosti, kterým se prostě nedá vyhnout. Ale souběžně se objeví nějaké peníze navíc a nebo možnost si finančně přilepšit, takže ve finále můžete skončit s mnohem tučnějším bankovním kontem než se na začátku měsíce mohlo zdát. Velkou roli v tomto měsíci bude hrát kreativita a originální přístup k problémům, co se občas mohou objevit. Pokud nebudete upadat do stereotypů, do nového roku vstoupíte s krásně čistým stolem. Snažte se věci řešit rovnou, nic nemá smysl odkládat na další den.

Střelec

Ambiciózní Střelci budou mít snahu udělat vše v prvních dvou týdnech měsíce a neohlížet se přitom na to, co tomu říká okolí. Na začátku bude jistá neústupnost vypadat jako skvělý nápad, ale pokud se nebudete brzdit, vaše okolí vám rychle dá najevo, že takhle opravdu není rozumné postupovat. Pokud se vám ale podaří přibrzdit egocentrický přístup a místo toho se budete snažit získat pomoc lidí kolem vás, uvidíte, že vám rádi podají pomocnou ruku a společně toho určitě zvládnete více. Ohleduplnost na názory a potřeby okolí bude obzvlášť důležitá ve vztahu. Díky ní můžete zažít jedny z nejkrásnějších Vánoc za posledních pár let. Nezapomínejte, že není důležité být dokonalý, chyby jsou prostě součástí života.

Kozoroh

Prosinec může být pro Kozorohy podle horoskopu velmi inspirativním měsícem. Máte velkou šanci na profesní a osobní rozvoj. Šance ale neznamená jistotu. Pečení holubi do úst sami nelétají, musíte je nejdříve chytit a potom ještě upéci. Takže nejdůležitější je nyní cílevědomost a také pečlivost. Každou záležitost dotahujte do konce a hlavně se snažte dodržet vše, co slíbíte. Lepší je slíbit méně než nechat některé sliby nerealizované. V prosinci si dávejte pozor na zdraví, nic závažného vám nehrozí, ale nemá smysl kvůli lehkovážnosti chytit nějaké nachlazení a nebo si způsobit drobný úraz. To by vám mohlo docela hodně pokřižovat plány. Dobré vztahy s lidmi kolem vás jsou základem spokojenosti a úspěchu.

Vodnář

Vodnářům by se prosinec mohl opravdu líbit. Budou toužit po zábavě a společenském vyžití a nyní bude opravdu dost zajímavých příležitostí. Navíc pracovní situace jim docela bude nahrávat. Nikdo po vás nebude chtít nic důležitého, bude potřeba odbavovat jen každodenní agendu a s tím vám navíc rádi pomůžou lidé ve vašem okolí. Předvánoční setkání obnoví nějaký starý kontakt, který může pro vás být hodně inspirativní. Navíc díky němu poznáte další lidi, jejich znalosti a zkušenosti vám v roce 2024 hodně pomohou. Za své schopnosti a znalosti se rozhodně nemusíte stydět. Pokud vám je někdo závidí, tak… je to jeho problém.

Ryby

Největším problémem, na který lidé narození ve znamení zvěrokruhu Ryby mohou v prosinci narazit, jsou starosti, které má jejich partner. U single Ryb se jedná o nějakou velmi blízkou osobu, pravděpodobně jednoho z nejbližších členů rodiny. Zkuste zjistit co se děje. Pokud budete tuto situaci ignorovat, postupně se to na vás může i dost negativně odrazit. Pokud přijdete se zájemem, pochopením a pomocí, určitě toho nebudete litovat. Jinak by prosinec měl podle horoskopu patřit spíše k těm průměrným měsícům. V práci čekejte jen mírné předsváteční zmatky, ale Vánoce ani oslavu Nového roku by vám nic narušit nemělo. Peněženku trochu zatíží klasické prosincové výdaje, ale na to jste už dávno připraveni.