Horoskopy od 18-05-2009 do 24-05-2009

 

Týdenní horoskopy

s výkladem karet z Věštírny „Měsíční Kočka“

Jedenadvacátý týden: 18. – 24. května.

 

Situace: Co slibuje Měsíc? Od pondělí bude v Rybách a to může vést k střídání nálad a ve výsledku i ke konfliktu. V druhé půli týdne se ovšem se vstupem Luny do Býka a Skopce situace uklidní, aby v neděli vyvrcholila záporně v Novoluní v Blížencích s těmi průvodními jevy, které podobně jako Úplněk i Novoluní některým jedincům přináší: nejistotou, nevypočitatelným chováním a jinak nevysvětlitelnou melancholií. – Slunce je v Býku do čtvrtka, kdy Zvíře předá moc Blížencům. – Konjukce Jupitera, Neptuna a Chirona ve Vodnáři vede k sebereflexím vrcholícím jen u menšiny vnitřním vyrovnáním, většinou vinou dalších vlivů (viz výše) bude výsledek zpytování svědomí spíše neuspokojivý. – Do středy je lépe vyhnout se složitým jednáním personálním i hospodářským a nebo dlouhodobě ovlivňujícím naše jednání a chování. Platí to i pro novou citovou angažovanost –ještě chvilku si s hormony dejte pokoj! Stále ještě couvající Merkur radí držet se zpět i v řečnických cvičeních před veřejností i doma, přičemž okřídlené „mlčeti zlato“ by mělo platit především pro zrozence ze znamení vzdušných a ohňových. V politice světové čekejme nové objevy, ale jinak čas vcelku pokojný, v domácí bažince někoho překvapí dobré hodnocení nové vlády, a to nejen z pohledu pravícího, že nemá-li kdo co ztratit, může jenom získat.

Proroctví hvězd i karet vnímejte, může vám mnoho napovědět. Řiďte se však podle srdce, a ani rozum nenechte stát v koutě. Pamatujte: špatné kouzlo lze vůlí změnit: tak Dobré ráno – Dobrý večer – Dobrý celý týden…

 

  1. SKOPEC

 

Skopcům nese do nadcházejícího týdne Měsíční Kočka dobré zprávy: nastydlí Berani se zbaví rýmy i kýchání, které budou nadále sužovat pouze pylové alergiky z jejich řad. Zřejmě narovnají i vztahy s příbuznými – a dokonce na tom, milí Berani, něco trhnete. Nejednalo se o spor kvůli dědictví nebo nějakému odkazu? Budete totiž probírat v rodinném kruhu záležitosti, za nimiž jako bychom slyšeli cinkot mincí. V oblasti pracovní můžete počítat spíš s lehčím týdnem, vzrušenějším snad jen ve středu, ale spor či hádka, jejíž ozvěnu ve Věštírně vnímáme, se vás dotkne jen zprostředkovaně. Zajděte si koncem týdne někam do muzea, divadla, na koncert a nebo na výstavu. Nemáte-li takovou možnost, zkuste alespoň tam u vás nějakou tancovačku…

 

2. BÝK

 

Býci mohou v daném týdnu vykonat dobrý skutek. Někdo spoléhá na jejich sílu – nepožádá o ni ale, Býci se musí nabídnout sami, ať tedy v jistém povýšenectví nešťastníka nepřehlédnou. Tento úkol jim pomůže být méně sebestřednými a více vnímavými k okolí, a to nikdy není k zahození. Pokud osobní krize přetrvává, odrazí se v milostné oblasti. Neštěstí v lásce, štěstí v kartách? Možná opravdu přijdete k nečekaným penězům. Ale nespoléhali bychom na to. Poslední pracovní den hrozí ztráta klíčů nebo dokladů, zda v důsledku vlastní roztržitosti a nebo vinou zlodějů, nevíme, karty mlčí.

 

3. BLÍŽENCI

 

Varování má sice charakter všeobecný, ale obzvláštní platí pro zrozence z prvního dekanu, snad v důsledku začínajícího výsadního postavení Blíženců ve zvěrokruhu: pozor na „příliš pestré barvy“ v nejširším slova smyslu! Jinak vám to bude opravdu myslet. Ovšem to, jak chcete všem dávat najevo, jak zatraceně jste chytří, by svědčilo spíš o opaku. Více skromnosti! Takhle se stanete okolí protivní, a co hůř…budete chvílemi možná i směšní. A trapně legrační vás možná uvidí i lidé, na které jste právě chtěli zapůsobit, na nichž vám záleží a které máte rádi. Nebyla by to škoda?

 

  1. RAK

 

Společenské úspěchy nesou hvězdy Rakům. Také v oblasti erotické budou velmi úspěšní. A to až do víkendu, kdy se vesměs dobrý týden může pro neuvážená slova zásadně zvrtnout (možná i pro Novoluní). To doprovodí – jak jinak – žaludeční neuróza. Pracovní věci netahejte domů a na víkend už vůbec ne, byť by děje tam byly v zásadě pozitivní. A respektujte to i pokud jde o možné milostné pletky. To už neplatí, že co je v domě, není pro mě? Víc než kdy dřív. A možné obvinění ze sexuálního harašení je k vydírání dost mohutným klackem. Ať už neuvážené Račí pletky jsou sebekrásnější, měly by skončit v pátek.

  1. LEV

 

Určitý problém příštího týdne vznikne Lvům z jejich momentálně hvězdami dané tajnosnubnosti. Obvykle své pocity neskrýváte a okolí je dáváte najevo s otevřeností až brutální, citlivějšími lidmi občas vnímanou jako určité hulvátství. A na vaše otevřené chování také otevřeně (i když ne vždy rádi) reagují – nic jiného jím zpravidla totiž ani nezbývá. Nedivte se proto, že když jim nedáte poznat, že jste zrovna čímsi vykolejení, těžko se do vás vcítí. Vaše chování jim sice bude divné, ale to je všechno. Zlobte se na sebe: jak jste si okolí vychovali, tak se k vám staví! Zkuste ale znejisťující zkušenost nastávajícího týdne pochopit jako výzvu. Myslíte, že se dokážete (aspoň trošíčku) v tomto ohledu změnit?

 

6. PANNA

 

Od čtvrtka do soboty bude nepodceňujte vliv Měsíce. Pocítí to mimo jisté rozhozenosti duše také slinivka, střeva a trávení. Od pěti do sedmi ráno by podle biologických hodin mělo nejlépe pracovat tlusté střevo. Můžeme ho podpořit vypitím dvou sklenek odražené vody po probuzení. Pokud je vám těžko a trápí vás plynatost, posnídejte lehce a moc si nedopřávejte ani k obědu. Když vypustíte večeři zcela, nic špatného se také nestane. Před spaním nikomu neuškodí šálek kyselého mléka nebo něčeho na ten způsob. Přes den pijte mátový čaj. A hlavně nechť se Panny ničím nestresují. Když budou celý týden tak říkajíc nad věcí a předejdou neuváženým činům i hnutím mysli, nic neztratí a jenom získají.

 

7. VÁHA

 

Milé Váhy, kupte si něco na sebe. Nemusíte vydat majlant, abyste si udělali radost. Víc než o samotný nákup jde o proces vybírání. Ženské z Vah asi vědí lépe, co má Měsíční Kočka na mysli. Nebo někomu dejte dárek (to mužští). Povzneste se nad běžné každodenní starosti, jichž však nebudete ušetřeni ani tento týden. Žádný problém ovšem nebude tak mocný, aby vás vykolejil, nic nebude tak aktuální, aby nesneslo odklad do příštího týdne, kdy vám budou podle všeho hvězdy víc nakloněny. A jen tak mimochodem – když si rozumně vsadíte, nevyhrajete sice moc, ale i malá částka potěší.

 

8. ŠTÍR

 

Některé Štíry bude zřejmě ještě trápit choroba, kterou si opatřili minulý týden, nebo pro níž připravili oslabením obranného systému dobré podmínky. Nicméně do konce týdne by z ní měli být venku… Pokud ji prožijí v peřinách a fyzické nečinnosti, měli by zaměstnávat mozek indiferentními logickými hádankami, matematickými hříčkami a křížovkami. Jakékoliv sebeobviňování z čehokoliv jim neprospěje. Už tak budou někteří přes míru rozechvělí (vliv Měsíce). Pokud se přitulí k svému protějšku, udělají jen dobře. A to oběma. Z fyzického kontaktu načerpají sílu. Co se jídla týče, měli by se vyhnout smaženým jídlům a zřejmě i – světe div se, ale tak to vychází – bramborám v jakékoliv podobě, tedy i škrobu v čínských jídlech.

 

9. STŘELEC

 

Dobrý čas nastává Střelcům. Rozhodně to platí jak pro celý týden, tak pro všechny oblasti: pracovní aktivity, společenské kontakty, vaše peníze i lásku – tu lásku taky ještě… Jediný problém může vyvstat v zdravotním stavu a to v důsledcích teplotně extrémních pokrmů. Lidsky řečeno nebezpečí číhá ve zmrzlinách a v přechlazených nápojích pitých v uřícení. Nebo snad hvězdy varují před opařením krku či jazyka? Jinak se nebojte říznout do masa, které bolí. Pokud by došlo k sepsi, bylo by to horší. Ale kde je problém? V nerovnovážném vztahu.

 

10. KOZOROH

 

Následující vzkaz má naše Věštírna pro Kozorohy, které mohou především z kraje týdne pronásledovat drobná příkoří v práci, omyly a chyby v hodnocení přátel a také nešikovnost vlastní či partnera nebo partnerky pod peřinou. Ale nebojte se: to vše pomine, pokud se přes trojici těchto nikoliv fatálních, leč zajisté velmi obtěžujících záležitostí dokážete přenést s humorem. Mírný cynismus k okolí neuškodí, k sobě pak sebeironie, která bude mít chuť chininové pilulky – hořké, ale účinné. Dnes, vždy a na věky věků, amen. Od čtvrtka může být týden dokonce mimořádně hezký. Jen se nesmíte bát přijmout nečekané výzvy, zvednout rukavici!

 

11. VODNÁŘ

 

Varování před někým z přízně (vlastní či partnera) nesou hvězdy pro Vodnáře. Nedojde zřejmě k otevřenému konfliktu, ale setkat se můžete s falší a snad i otevřenou zradou. Problém mohou vyvolat i peníze. Jen není jasné, zda ty, jež vám chybí, či naopak závist vůči vám. Ne že byste nevyužili víc, ale špatně si nestojíte. Pár drobných na užitečnou charitu tratit můžete. Morálně malý dar od toho, kdo nemá, je cennější než velký, vzatý tam, kde je nazbyt. O víkendu vás to – zřejmě navzdory počasí – vykopne na výlet. Fajn, může to být opravdu hezké, zvláště s člověkem podobně naladěným po boku, jen nejezděte automobilem, cesta by mohla být osudová.

 

12. RYBY

 

Týden neuzavřeme nejlépe: Rybám totiž hrozí nebezpečí! Mohou ho však odvrátit ve spolupráci buď s Býky či Lvy a nebo obojími. Osudová rána hrozí přijít ve škole nebo v práci, ale také ze strany falešných přátel. Otevřete svá srdce a zpevněte svaly. Větší empatií můžete předejít konfliktu, zvítězit v něm však dokážete jen silou, Katuško, silou! Chytrost vám tentokrát nebude nic platná. Co nezvládnou Ryby samy, v tom jim mohou pomoci výše zmínění spojenci. Jezte také po celý týden do polosyta, ale pijte vydatně, pouze však nápoje spíše nízkoprocentní či zcela free.

 

Nashledanou za týden!