Horoskopy od 14-12-2009 do 20-12-2009

 

Týdenní horoskopy

s výkladem karet z Věštírny „Měsíční Kočka“

Jedenapadesátý týden: 14. – 20. prosinec.

 

Situace: V tomto týdnu je hlavní astrologickou událostí středeční Novoluní uprostřed dvou(!) prosincových Úplňků. Proti obvyklým stavům by ho v soukromé oblasti neměla (až na Panny) provázet tradiční nervozita, jen někdo může být přece jen poněkud zmatený. Politické hašteření budeme vnímat spíš okrajově, ačkoliv navzdory zdravému rozumu nás v předvánočním čase budou ostřelovat velkými kalibry, jakoby si chtěli vynahradit tradiční klid zbraní. Lidé známí zapomnětlivostí v tomto týdnu potvrdí svou pověst, ale zaviněná ztráta může potrefit každého. Jinak Slunce dlí nadále ve Střelci spolu s Venuší, Merkur a Pluto jsou v Kozorohovi, Jupiter s Neptunem ve Vodnáři. Mars ve Lvu se stane v neděli retrográdním a poleví v mírně destruktivní aktivitě, zatímco Saturn jakoby „své“ lidi povzbudí k akcím, které by však v předvánočním čase mohly být sebezničující. Uran bude po celý čas vcelku pokojně plout Rybami… Tak hezký týden!

  1. SKOPEC

 

V pondělí mohou Skopci potkat osobu jim blízkou. Nechtěli jste si s ní vyříkat už dlouho nějaké věci? Není ale čas řešení sporů, jen sblížení stanovisek. Tento týden dokážou být Berani, pokud jim o to půjde, lepšími diplomaty, než naši zástupci v OSN: dovedou totiž dobře argumentovat a nebudou se také bát úspěchu. Od úterka nastává váš milostný čas. Zvažte však, zda zrovna s tím či s tou city zbytečně neplýtváte. Středa prohloubí míru vaší tolerance. Profesně budete úspěšní, ve čtvrtek se některým Skopcům dostane určitého vyznamenání, snad nabídky školení, pochvaly a nebo společenského postupu, Měsíční Kočka ale nepředpokládá zásadní zlom ve finančních otázkách. Za tyto dobré zprávy mohou Slunce s Venuší. I v pátek budete vše skvěle stíhat v rytmu kvapíku. O víkendu ale tempo uberte (neplatí pro sex) a soustřeďte se: hrozí nepříjemnost. Pozor – spíš, než že cosi zapomenete či ztratíte jako většina lidí v tomto týdnu, hrozí, že vy budete při předvánočních nákupech okradeni.

 

  1. BÝK

 

Nadcházející veskrze dobrý čas Býků slibuje těm dosud nezadaným zajímavé seznámení, které, pokud ho nechcete hned pokazit, nemusí v zápětí skončit v posteli. Právě naopak. Ti ostatní mohou erotickým hrátkám holdovat bez obav, že by něco pokazili, i pro ně v obráceném gardu platí – právě naopak! Především pro ty, kteří mají něco společného se školou, nese Mars jisté varování týkající se čtvrtka a pátku. Předchozí dny budou přát nákupům. V neděli se sice možná pozastavíte nad nepříznivým poměrem reálné hodnoty nakoupených věcí k tomu, co ve skutečnosti stály, ale tak už to v tuto roční dobu chodí. Vůči promyšleným marketingovým strategiím stojíme bezbranní jako hejli, být elegantně a za zvuků koled s úsměvem a vprostřed bílého dne oloupen na trafouši už patří tak nějak k nové české vánoční tradici.

 

3. BLÍŽENCI

 

Již od pondělí zřejmě četní Blíženci nebudou tak docela ve své kůži, a tak by se neměli přepínat. Týká se to jak úsilí duševního, tak tělesné námahy a za tento stav může zřejmě Slunce v opozici. Buďte proto po celý týden opatrnější, oslabenou imunitu lehko neduh překoná a Vánoce v posteli za to nestojí. Neblázněte s úklidem ani s nákupu. Jsou důležitější věci na světě! Celkem významně se má k Blížencům planeta Pluto: někteří astrologové upozorňují na možné postojové proměny a střety s autoritami, se skutečnými, jakož i iluzorními a samozvanými. Vůči těm prvním buďte opatrní, těch dalších se bát nemusíte. Nicméně Měsíční Kočka radí opatrnost v rozhodnutích, jež by měla být zásadní – jak týkajících se práce, tak osobního života.

 

4. RAK

 

Co se Raků týče, ti se mohou v nadcházejícím týdnu přetrhnout, kolik aktivit jsou schopni zvládat… a dobře, navzdory tomu, že se mnohdy překrývají a nebo kříží. V práci, ve škole i doma. Navíc od středečního Novoluní mohou být i hvězdami společnosti – a nepochybně se příležitost pro takové setkání v předsvátečním čase najde. Pozor jen na člověka s černými vlasy a s tendencí k srůstání obočí. Možná vám pokazí pátek a vaše jinak vcelku oprávněné sebevědomí zadupe do země. Pozor: naběhnout na jeho nůž si ovšem můžete sami! O víkendu se bude dařit Rakům ve vymýšlení neotřelých vánočních ozdob a dekorací. Že je to moc brzy? Naopak: všechno vypukne UŽ za týden (někteří šílení obchodníci neváhali vytáhnout vánoční řetězy již na konci srpna a rok se nám tak rozpadl na dvě pololetí – to nákupů před Vánoci a na čas nákupů před dovolenou) !

 

  1. LEV

 

Některé Lvy čeká v tomto předvánočním čase otravná roztržka s příbuzenstvem. Jednat se ovšem bude především o přízeň vzdálenější, nebude to do krve a navíc by to za týden bylo určitě horší, protože takhle bude čas ještě do stromečku leccos vyžehlit. Od úterka můžete počítat s bolestmi hlavy a úpornými migrénami. Týká se to hlavně pracovního procesu. Vše zde bude pro vás obtížnější, budete muset věnovat všem jindy automaticky vykonávaným činnostem větší pozornost. Paradoxně právě dík tomu mohou někteří Lvi buď přijít na nějaký objevný postup a nebo najít chybu, kterou by jinak přehlédli, což jim vynese chválu a snad i odměnu. Hrozí konflikt se spotřebiči z rodu domácích: něco se pokazí, ze záhadných důvodů bude fungovat jinak, než má, vypadnou pojistky…Pozor den před víkendem a během soboty a neděle na silnicích, ať už se na ně Lvi octnou v roli chodce, cestujícího a nebo řidiče. Praktická rada – předsváteční pečení lze rozložit do jednotlivých kouzelných večerů a nebo všechno sfouknout se zapojením rodiny a nebo přátel na výrobní lince za dva dny. Je to ke konci hodně vyčerpávající, ale bývá u toho zábava, ušetří se čas, materiál i energie, protože trouba jede jako pec na kontinuální lití…

 

  1. PANNA

 

Je-li Venuše se Sluncem současně ve Střelci, mohou pro zrozence v Panně vzniknout nečekané potíže a nástrahy, jež však ve většině případů zdárně překonají. Krize vyvrcholí ve středu (v tom případě by mohlo mít Novoluní dost devastující dopad), takže až víkend bude zářivý. Důležité je, abyste se nedostali do vleku událostí, ale sami – jak to jen půjde – drželi iniciativu. Buďte opatrní, i co se týče zdraví, protože jedna potíž chodí vždy za ruku s druhou. Nápor předchozích týdnů a předvánoční shon spolu s narůstající únavou jsou živnou půdou pro neduhy duše, které se lehko zvrtnou do fyzických potíží. Můžete-li vážnější rozhodnutí odložit, odložte je. Tohle není stav, v němž by se vám dařilo! Netýká se to ovšem lásek platonických, ani postelových projevů reálné lásky: zde budete nepochybně úžasní!

 

  1. VÁHY

 

Především o ženách z Vah může jít hned od pondělí zvěst, že se zbláznily, na vině bude zřejmě jejich mimořádná kreativita v odění i účesech, i někteří pánové z tohoto znamení získají pověst excentriků pro neotřelé vyjadřování a nápady. Pokud se o vás bude šuškat, bude to buďto v dobrém a nebo motivováno závistí – ovšem ze strany těch nenápaditých a nudných. Dejte si však pozor na to, abyste na nepříznivé reakce nereagovali přepjatě. Za agresi byste zaplatili neúměrně. Pracovně to zřejmě moc nevytrhnete, zato společenský život budete mít bohatý. Jen pozor na alkohol. Příjemný a svým způsobem úspěšný pracovní týden způsobí, že už v pátek budete pořádně uondaní, což nepotěší vašeho partnera. O víkendu upadnete do takové otupělosti, že s vámi bude možné orat. Může tak v nákupní horečce o zlaté neděli dojít k vydáním, do nichž by se Váhy za normálních okolností vmanipulovat rozhodně nedaly. Hlavně ale, že jsme zdrávi…

 

  1. ŠTÍR

 

Milí Štíři, nespoléhejte na to, že každý vnímá příchod Vánoc stejně jako vy. Narazí na sebe již tento týden tradicionalisté s jejich radikálními popírači. Ti i oni mají právo na své vidění svátků, ale co nemají, to je právo s ním otravovat ty, kteří vnímají nadcházející dny opačně. Dodržíte-li nezbytnou míru tolerance, všechno bude dobré pro vás i ty druhé. Planeta Venuše radí: rozhodně se od frmolu v práci i doma docela dobře odreagujete, pokud si vyrazíte na večeři někam do podniku, a to nejen v pátek či v sobotu, ale i během týdne. Padá vám doma všechno z rukou? Co vydáte navíc, ušetříte na rozflákaném nádobí, a ještě si se svým protějškem uděláte hezký večer. Nemusí to být zrovna kaviár a nadívané křepelky, aby to byla dobrá předehra. Jinak bude tento týden vcelku úspěšný a rozhodně ne nudný.

 

  1. STŘELEC

 

Nejméně ze všech znamení příznivý může zřejmě být tento týden pro Střelce. Hrozí totiž, že se na rozdíl od jiných trochu v chaosu dnů zamotají a zdánlivě ztratí, a čas je nakonec převálcuje. Alespoň takový pocit je může sužovat. Snaha vymanit se z pocitu bytosti vláčené osudem povede ke křeči, a z té se Střelci mohou pokusit o nějaký riskantní únik. Buď osobní citový, a nebo o nějaké finanční bláznovství. V pondělí kroťte jazyk i kritického ducha, sic se obrátí proti vám a ztratíte přítele. V úterý pozor na peníze. Středeční setkání s některými kolegy a nebo podřízenými může být vaší vinou velmi nepříjemné. Buďte opatrní, pozorně vnímejte, co, proč a kdo říká. Taková rada se vám nemusí líbit, ale dobře uděláte, poslechnete-li ji. Od čtvrtka můžete v opatrnosti polevit. Velmi dobré budou projevy vašeho citového života. Láska, kterou v pátek Střelci dají, vrátí se jim nádherným obloukem, připomínajícím duhu. Sobotní či nedělní rozepře se sousedy (mohou to být i nepokrevně spříznění příbuzní) týden dokonale pohřbí. Budou se smát, ne ale jako poslední. Zle nebude věčně, ona jim ta koza chcípne!

10. KOZOROH

 

Ještě že si Kozorozi dokážou tak báječně poradit! Práce jim jde bídně a o maléry by jistě nebyla nouze, kdyby tu svou nedokázali druhým šikovně přerozdělit a vůbec skvěle zorganizovat. Dělejte to s úsměvem a s půvabem sobě vlastním, a hodně, hodně děkujte – popravdě řečeno, máte za co, protože vaše intelektuální forma je na nule. Podle Luny čekejte období dost kritické pro vaše vztahy s okolím, pomoc nabízejí Venuše i Mars. Něco můžete poplést, něco jiného pokazit, půjde sice o drobnosti, ale budou to faux passe, která se dlouho pamatují. Překvapení může Kozorohy potkat, co se majetkových poměrů týče. Protože zřejmě dědictví po tetě z Ameriky není v dohledu, a dluhy vám před Vánoci nikdo vracet nechce, nezbude vám, než si vsadit. Vhodnější než neděle se tentokrát jeví středa.

11. VODNÁŘ

 

Vztah v němž se nacházejí Uran a Merkur napovídá Vodnářům, že o neotřelé nápady nebudou mít nouzi, jen pozor na ztíženou schopnost úžasné nápady realizovat. Budete z toho zákonitě trochu schlíplí… Od čtvrtka do soboty projde znamením Vodnářů i další nebeský poutník, takže zřejmě s vaší rozhodností a akceschopností bude úplně amen. Ale děje se kvůli tomu něco? Neděje. Nápady si napište na papír a na druhý napište, kam papír s nápadem založíte. Přijdou určitě brzy lepší dny, pak se budou nejrůznější vymyšlenosti hodit. V neděli se vaše situace vrátí do normálu, ale to už na nějaké velké akce bude pozdě, maximálně se budete moct vydat na nějaký zlatý nákup a večer se plně odevzdat svému protějšku, jenž vám celý týden obětavě (a sám toho přitom taky má dost) foukal na bolístky.

  1. RYBY

 

Pracovně velmi dobrý týden slibují hvězdy Rybám. Bude to mít ale dopad na vaše zařazení? Nebo na výši platu? O obém Měsíční Kočka pochybuje. Nicméně práce či studium vám půjde skvěle od ruku a to bude mít vliv na vaši náladu. Bude skvělá. K usměvavým lidem se i okolí staví lépe. A navíc se mohou Ryby stát i přirozenými vůdci. Toho kdyby si nadřízení ráčili všimnout… No nic, však ono bude jednou líp. Zrovna tak můžete pro dobrý nápad nadchnout pár přátel. Bude se týkat společného prožití svátků? Možná. Od pondělka úspěšně doháníte, co jste v posledním týdnu odložili. Pomáhat vám bude vynikající intuice, za níž vděčíte Merkurovi s Neptunem. Od středy do soboty mají Ryby dobrý čas na nákupy dárků, od soboty do neděle se pod vlivem Měsíce, můžete prošukat k velkému štěstí…, ale také navázat kontakt se záhrobím, to pokud věříte na lásku ideální, tak trochu astrální čili veskrze nehmotnou.

 

– A v neděli nezapomeňte na adventním věnci zapálit poslední – čtvrtou svíčku! Ano, Svátky jsou už opravdu za dveřmi. Ať jsou dobré… –