Horoskopy od 09-04-2007 do 15-04-2007

 

Týdenní horoskopy

s výkladem karet z Věštírny „Měsíční Kočka“

Patnáctý týden: od Velikonočního pondělí do 15. dubna.

Situace: Slunce je v Beranovi. Merkur ve středu přejde z Ryb do Berana a Venuše ve čtvrtek z Býka do Blíženců. Mars vstoupí do Ryb. Couvají Jupiter, Saturn a Pluto. Čí znamení jsou od Ohně a Větru, uspěje prý v práci, kdo od Země a Vody, v přátelských a milostných vztazích – tak alespoň praví astrologové.

Pokud se u karetní předpovědi shodují hvězdná znamení, pohlaví nebo věk, mohou předpovědi ku svému užitku využít i další čtenáři.

 

  1. SKOPEC

Pud Beranů bude od počátku týdne veden nezvladatelnou touhou po druhém pohlaví, u trochu „módní“ minority přirozeně po totožném. Nechtějte však dobít cíl silou. Možná byste ho dosáhli, ale za jakou cenu? Hormonální pnutí pomine uprostřed týdne. Od středy nastoupí vládu Rozum, zosobněný Merkurem. V práci či studiu to bude k dobru, v osobní sféře dejte pozor, abyste něco nepřechytřili – naslouchejte srdci! V práci i mimopracovních aktivitách šetřete silou, sic o víkendu v posteli pohoříte. Nevyhnou se vám nejspíš bolesti hlavy.

 

Dnešní setkání je poslední s panem Romanem (let 28, naposled ve hře o budoucnost v 12. týdnu). Nás v Měsíční Kočce to mrzí o to víc, že jak se zdálo, konečně se Roman šťastně vymanil z problémů s Platinou, které ho málem dostaly za katr. Ačkoliv jeho rodící se vztah s neplnoletou Kůží také podle karet vykazoval vysokou rizikovost, příběh ztratil krvavé barvy. I tak vystupuje z naší Hry o budoucnost s řádnou zátěží: jmenujme alespoň Kůžinu matku a otce. A co karta, upozorňující na dosud neznámou spojitost dívčina otce s Romanem? Jsou jí zájemné závazky, přátelství nebo dokonce příbuzenský vztah? A co kontakt přes podnikání? Doufám, že alespoň rámcově budeme mít možnost po nějakém čase do Romanových dalších osudů nahlédnout.

 

  1. BÝK

První letošní novickou mezi Býky je v naší Hře je pětadvacetiletá Perla. Je zvláštní, že všichni nováčci jsou tento týden víceméně z podobné věkové kategorie. Karty Perlu představují jako vysoce vzdělanou mladou dámu, zřejmě s jakýmisi kontakty do ciziny, dobře postavenou a finančně zajištěnou, navzdory tomuto modelovému popisu již dopředu leccos sugerujícímu nežijící osamoceně, ale v pevném svazku. Rozpor nastává v momentu mimořádně okolím negované karty Morálky! Co to má znamenat? Perla je ovšem nepochybně velmi úspěšná – společensky i finančně. Bude jí, abychom se dozvěděli víc, zapotřebí příště podrobit přísnému Velkému výkladu?

 

Býky může v nadcházejícím týdnu potkat úraz. Zvýšenou pozorností a omezením některých dobrovolných aktivit mu však lze předejít. Nevyhnete se však podle hvězd svízeli v osobním životě. Mírněte se především v mluvě. Za to, co vám od úst stejně ulítne, se hned omluvte, i kdybyste byli stokrát přesvědčeni o své pravdě. Problém může být v tom, že je opravdu jen a jen vaše. A pak: slušná omluva důstojnosti neubírá. Na  finanční jistotu se zrovna netěšte…, ale již koncem týdne se v tomto směru zřejmě zablýskne na lepší týden!

 

  1. BLÍŽENCI

To, že další nový účastník hry dostal slovenský původ sugerující pracovní jméno, je a není náhoda. Trochu nám to napověděly karty. Ale smysl toho faktu, který jsme vzali za znamení, ještě Měsíční Kočka nezná. Laco má dvacet let a podle čertových obrázků jakési zřejmě netradiční zaměstnání. Pokud se zeptáme základní trojice karet (technika pro výklad důležitá, byť velmi orientační), jeho minulost poznamenala svobodomyslnost a marnotratnost. Pro něj typické lehko nabyl, lehko pozbyl, mu však opravdu hlavu nedělá. V současnosti má umění či řemeslo, které provozuje, opravdu zlaté dno. Víc ovšem zatím karty neprozrazují. Musí však být neustále ostražitý jako falešný hráč – zřejmě však před konkurencí. Piková karta budoucnosti je v dané chvíli obrácená. Pokud se, milý Laco, nedokážeš koncentrovat, budou nestálost a hádky velmi významnou překážkou tvého možného – a velikého – úspěchu. K tvému věku je překvapivá absence karet osobního či milostného významu.

 

Po nepříliš šťastném týdnu, jemuž se z Blíženců zřejmě vyhnuli jen nemnozí, by teď měl nastoupit radikální obrat, a to ve všech oblastech, především však v těch v odcházejícím týdnu nejvíc postižených. Zdravím kypět budou Blíženci vesměs železným, penězi zlatými a láska z nich šťastně vycucne sílu. Štěstí na nich bude vidět. Váš zářící zjev ocení až na pár zapšklých suchoprdů i okolí. Jediné problémy (zřejmě ve čtvrtek či v pátek) mohou vzniknout ve vztahu k představeným. Nebudou mít pravdu, přesto se nestavte na zadní a nekopejte kolem sebe a ani se kvůli nim zbytečně neužírejte – věci se zřejmě samy brzy, již v dalším týdnu, srovnají k vašemu prospěchu.

 

4. RAK

Dozvědět se, že budou četní Raci bez peněz, nepotřebují od hvězd, ani z karet. Neměli v uplynulém týdnu tak hýřit. A stálo to vůbec za to? Pokud vás napadají pochybnosti, zažeňte je. Za tu radost (pro sebe i pro druhé), kterou vám vydávání peněz přineslo, to nepochybně opravdu stálo! V rámci omezených prostředků povedete nadále život na vysoké noze, co se alespoň viktuálií týče, tedy jídla a pití. Nemírné přežírání by s velikonočními zásobami mělo do týdne skončit. Výmluvy na to, že za poněkud hysterický stav vašich útrob může couvající Jupiter, neberu – hvězdy totiž naznačují a usnadňují, rozhodně však za vás nerozhodují! Sejně, jak byste měli diktát chuťových pohárků občas odmítnout, neodmítejte nabízející se (zřejmě v úterý, pátek a sobotu) čísi něžnosti.

 

U pana Vladana (28/13) velký vývoj nenastal. Snad dění zbrzdily velikonoční svátky, snad za ztrátu dynamiky vděčíte faktu, že vaše rozloučení s podnikem formou dohody se ukazuje být nereálné. Nelekejte se toho. Podejte normální výpověď. A za určitých okolností je zde i možnost soudu. V současné chaotické situaci kolem Zákoníku práce karty radí jít do rizika. Zastání ze strany odborů samozřejmě čekat nemůžete, podle karet se pánové zřejmě dobře postarali, aby tato pro managament někdy dost obtížná organizace u vás buď zkrachovala, nebo vůbec nevznikla. Abyste se účelově a jen pro usnadnění svého odchodu pokoušel o její založení je hloupé a jinak užitečnou věc diskreditující (neřku-li nemožné). A pozor, rýsuje se před vámi nějaký problém ve velmi osobní oblasti!

 

5. LEV

Sotva nám zatím byla představena slečna Gabriela (20 let/poprvé v 13. týdnu). Je typickou ukázkou toho, s čím se Věštírna u nových hráčů musí potýkat: oč méně o nich víme a oč menší je mezi námi kontakt, jímž by potvrdili domněnky vyplývající z interpretace karet, o to hůř se skutečné a možné srovnává. A tak nám nezbývá, než opět Gábu vyzvat: piš, mailuj nebo zavolej na kontaktní adresu svůj pohled na základní karty tak, jak je Měsíční Kočka sejmula a vyložila. V množství možností, které nabízejí, zůstává totiž příliš prostoru pro nepřesnosti, jež by mohly být zavádějící.

 

Povelikonoční týden odstartují Lvi podle všeho ve velkém stylu, a oplývat budou i šarmem a vtipem, což vděčné okolí vysoce ocení. Budou v něm rodinní příslušníci i přátelé a známí. Přestože o něco méně budete úspěšní v pokusu přenést rozjásanou náladu i na pracoviště, i úterý ještě ujde. Ve středu ovšem v profesi naberou hůry zřejmě Temné síly, červená čísla a nebo dosud utajené problémy. Horečná snaha vše co nejrychleji srovnat problém jen zamlží. Nové informace znejistí uvažovaná možná řešení. Ani o víkendu nebude mít část Lvů od těchto zničujících starostí klid, což se destruktivně přenese do osobních vztahů. Pokuste se partnerovi vysvětlit, že teď opravdu ne! Proti všem předpokladům můžete mít nečekaný příjem, z jaké strany však říci nedokážu. Choďte pěšky: pro zdraví i proto, že by daný týden mohl zpochybnit vaše řidičské sebevědomí.

 

  1. PANNA

Týden dobrý pro účetní: má dáti, dal, měla dát a nedala… Rozhodně však, milé Panny, nepůjde o inventuru hmotných statků! Celému týdnu dominovat budou city a osobní život. Když hned na počátku utlumíte vražedné tempo a dáte prostor rozumu, vyhnete se později četným zmatkům. Je celkem dobře, že se snažíte prosadit své názory. Ovšem tam, kde narazíte, neprosazujte se tak umíněně. Méně křičte – víc naslouchejte. Pokud jste toho ovšem, vzhledem k ustupujícímu Jupiterovi, schopni. Abyste si nakonec z vůle vlastní a nebo z donucení ještě nemuseli balit kufry…

 

Madlu (17/14) vítáme ve Hře potřetí a stále jsme prostřednictvím dvaatřiceti karet neshromáždili dostatek dat, které by nám dovolily stvořit Madlin portrét hodný publikování. Přidáme k tomu co víme, tedy dnes tři její osudové karty. První hledí do minulosti. Představuje problém, jímž jí vždy byla jistá váhavost a nerozhodnost. Karta též poukazuje k romantickým sklonům. Současnost v kárové kartě je trochu rozpačitá u popisu Madliných fyzických půvabů. Naznačuje problém vcelku běžný: Madla se zřejmě vidí jinak, než jak opravdu působí. Ze skutečnosti, že nemá zrovna vzhled z titulních stran life stylových magazínů mylně dovozuje svou neatraktivitu. Mezi pikovými kartami by mohla být ukryta budoucnost. Naznačuje rodící se aktivitu, ale také vzrůstající pýchu. Jenže na co? To není na první pohled zřejmé. Upřímně řečeno, u tak mladých dívek se těžko hádá, protože svůdně lehko lze upadnout do pasti několika vzorců, které malá životní zkušenost nabízí. Jak to bude v tomto případě?

 

7. VÁHY

Poslední dnešní nováček nese jméno Aja a s maxipsem nemá nic společného, Je jí sedmadvacet, a to je zatím více méně jediné, co o ní víme. Z karet vyplývá, že pochází z velkého města, v němž není řeka. Může to ovšem znamenat i řeku nevýznamnou a nebo v počátku toku. Každopádně je nějakí voda v kartách přítomna a ten zdůrazněný význam je matoucí. Místo pobytu se přirozeně navíc nemusí krýt s místem narození. Asi je však pro Aju z nějakého důvodu podstatné. Aja má známost a nebo žije v trvalém svazku. Ne však dlouho. Pečuje o dítě. Ten vztah však z dosavadních karet také není jasný. Z rodičů je naživu pouze jeden, vliv na dceru však nemá prakticky žádný. Ale je zde i sourozenec, o němž to neplatí. Je to sestra?

 

Podobně jako v pondělí, kdy se ovšem bude jednat o návštěvy v okruhu tradiční příbuzenské plemenitby, štrngání sklínkami, rozbíjení vajec a mávání tatarem, budou Váhy celý týden na cestě. A to buď v doslovném či přeneseném slova smyslu. Nic proti hledání, ale jakákoliv rozhodnutí pro změny trvalého charakteru by byla zničující. Varování jde především na vrub pánů a jejich možných záletů: nechtějte je měnit v legální svazky! Bylo by třeba stávající zrušit. Podobně se v daném týdnu nepouštějte do stěhování. To počká. Kde počkat nelze, buďte opatrní… Jeden z hvězdopraveckých serverů tvrdí, že všematoucí vliv zpětného chodu Jupitera bude trvat do srpna. Ovšem: ale vůle jednoho každého ze zrozenců, jejichž kruhy by mohl Jupiter rušit, dokáže mnohé změnit – jen chtít. A, jak praví klasik, slovo chci je mocné, protože dokáže strhávat hvězdy s nebe!

 

8. ŠTÍR

Milá Katko (21/9), víc než měsíc, který nás dělí od posledního setkání, skutečně podle tvé výpovědi přinesl mnoho nového. Nabádal jsem tě, abys věnovala zvýšenou pozornost všem neobvyklým lidem, věcem a jevům v tvém okolí. Bojím se, že tě Měsíční Kočka, pokud ji budeš brát až tak vážně, přivede na cestu, která nevyhnutelně skončí v blázinci. Proč? Nejsi si jistá sama sebou, v tom to vězí. Karty ti ale mají být rádcem, ne berličkou. Jak to bereš ty, je to špatně. Nyní však k tvé útěše: ani jednu z oznámených věcí Věštírna nevyhodnotila jako nebezpečnou, karty k ním zůstaly lhostejné. Buď sice nadále opatrná, ale, moc prosím, nešil!

 

Nečiní mi radost stvrdit, že u těch Štírů, jejichž zdravotní stav podlehl v uplynulém týdnu zhoršení, se rozhrkaný stav kostí a tkání dočasně stabilizuje. Berte to tak, že alespoň nebude hůř! A co buňky? Hlavně ty mozkové? Ani nepokojná mysl klid nenajde. V pondělí, úterý a zčásti ve středu bude libido velmi prahnout po svém, tak nebuďte jeho štvanci. Zbytek středy a ve čtvrtek dojde k uklidnění a snad i zdánlivé rovnováze šťáv, do konce týdne pak zřejmě k  dočasnému vyhasnutí chtíče. Materiálně se alespoň Štírům nepovede špatně. Pracovně by snad mohli i zazářit, ale přílišné soustředění k vlastním skutečným či zdánlivým potížím jim nedá možnost tento fakt využít, rozvinout a náležitě vychutnat. Těm, kteří klempírují čistě fyzicky, by se na sklonku týdne mělo ulevit.

 

9. STŘELEC

Od pondělka do středy bude Střelcům přát štěstí ve hře. Pokud lidová moudrost tvrdí, že nepřímo úměrně k tomu se jim povede v lásce, přísloví klame. I zde budou úspěšní. Není snad láska také hra? Následující varování se týká především Střelců narozených v sudých dnech: Ve čtvrtek hvězdy předpokládají studijní či pracovní komplikace, v pátek finanční, ale to nejspíš souvisí s předvíkendovým velkým nákupem. Kontrolujte si účty, platební kartu nedávejte z ruky, peněženku mějte v nejhlubší kapse. Vyhýbejte se davu. V pátek se vyvinou velmi dobré vztahy ve vašem pracovním nebo studijním kruhu. Vyloučeno není ani mimořádné ocenění jakýchsi vašich dávnějších zásluh. Bilance druhé poloviny týdne je však spíš truchlivá. Ani víkend nic moc nenapraví. Spíš naopak. Kdo bude hledat útěchu v sexu, může být úspěšný. Není mi sice jasné, jak to souvisí, ale pozor na nachlazení.

 

Panu Josefovi (33/12) tentokrát karty radí srdcem v křížích. To je zpravidla dopis od ženy. Myslím, že nebude jinak, než že od vaší choti. Karta majetku je zde také. Asi bude choť psát, že chce legalizovat váš rozchod… Trochu vás to zabolí – nebyly to špatné společné roky. Na druhé straně vznikne šance dát právní rámec vaší existenci s Blonďákem. Chcete to, teď, když je to najednou možné, opravdu? Křížová desítka s obráceným klukem: velice přebohatý vějíř možností. Měsíční Kočka volí vzhledem k tomu, co o vás ví, hned první možnost. Je podmiňující – nevytvářejte si však jen odstup od partnera. I na sebe pohlédněte pokud možno nezávislýma očima. Jako by odkudsi z mraků…

 

10. KOZOROH

S panem Olinem (61) jsme se poprvé setkali před týdnem. Tak padl los, ale je to věru krátká doba na to, aby Olin již stačil Měsíční Kočce potvrdit či vyvrátit správnost nabídnutých možností, či aby vývoj sám doznal nějaké dynamiky. Z nových karet proto vybíráme – částečný úspěch v jakémsi sporu, ne však právního charakteru, temperamentní osobu na vysoké příčce společenského žebříčku, protivníkův sklon ku lstivosti a Olinův charakter a mravnost na straně druhé. Jenže avizovaný protivník není mi zcela jasný – má spíš, jak říkají komerční právníci, charakter osoby právnické nežli fyzické.

 

Dobré zprávy nesu Kozorohům: týkají se především jejich finanční situace, jež bude po celý sledovaný čas utěšená. Jinak k dějům po jednotlivých dnech – v pondělí čekejte drobný spor s kýmsi z příbuzenstva, nic vážného, klasická neformální slovní výměna, možná strkanice bez vážnějších následných šrámů a hlavně do dalšího dne zapomenutá. V úterý velmi opěšalý krok posvátečních pracovních dějů, absence či ospalost šéfů, laxní přístup k úkolům ze strany podřízených, vše vám ale v podstatě bude fuk. Ve středu návrat k normálnímu pracovnímu tempu, ale pohodově! Ve středu, čtvrtek i pátek budou Kozorozi společensky úspěšní, jejich historky všichni rádi vyslechnou a honorují úsměvy a obdivem. Ve čtvrtek nebo pátek se může trochu zkomplikovat zdraví, ale nepůjde rozhodně o nic vážného. Pátek přeje možné sázce. Nabízí se i milostné dobrodružství. V sobotu trochu uondaný konec týdne. Zase příbuzní. Všechno špatné je jakby zapomenuto. O co vlastně šlo? Neříká se, že když nejde o život, jde o hovno? V neděli mimořádně příznivé milostné siločáry. Vy už budete vědět, co si s nimi počít…

 

11. VODNÁŘ

Následující týden nese Vodnářům čas ke snění. Tento stav může být tak intenzivní, že se v některých případech projeví dokonce jako určitá ztráta kontaktu s realitou. To samozřejmě může mít negativní dopad v práci i ve škole. Komplikace v milostném životě jsou nabíledni. Retrográdní Jupiter může způsobit značnou paseku tam, kde by se Vodnáři otřesů nenadáli – mezi přáteli. Promění povahu vašich vztahů. Nesnažte se prosadit hlava nehlava. Za ztracené přátele jistě najdete nové. Opravdové. Ve čtvrtek se můžete obávat finančního krachu. Pokud se peněžním operacím v daný den vyhnete (a nikdo neumí padělat váš podpis, nezná PIN či jiné triky), neštěstí půjde jinudy. Nesetkáte se.

 

A ještě jedno loučení, tentokrát s dámou. Je jí Jiřina (40/12). A přišlo to, proč to nepřiznat, dřív, než jsme čekali. Posledně jsme na tomto místě ještě slíbovali, že na nejasnosti, které kolem Jiřiny vznikaly, na důvody jejího podivného chování a na velmi nezakotvenou karetní výpověď vztahující se k lidem z jejího nejbližšího okolí, si budeme muset posvítit velkým výkladem, který by její osobu znovu definoval. Tak toho už nebude zapotřebí. Rozjímání nad výsledkem tohoto losu nám ovšem usnadnil fakt, že jsme s Jiřinou jako hráčkou zcela ztratili kontakt. Pokud ho sama neobnoví, nemůžeme s klidným svědomím dalším čtenářům slíbit, že se (třeba po čase) něco dozvíme o jejích skutečných osudech v reálném čase.

 

12. RYBY

S Idou (20) jsme se dosud setkali jedenkrát. Nevíme o ní tedy zatím vlastně skoro nic. Nad některými z našich vývodů se pozastavila, ale s určitým váháním nakonec řeč karet potvrdila. Nebyla však až moc často konkrétní a v některých případech zas dostatečně věrohodná. Budeme proto muset základní výklad znovu analyzovat, abychom se dobrali toho, zda chyba je u Měsíční Kočky a nebo u Idy. Zda si z nás zkrátka nedělá dobrý den. Výzva Ido, nevzdávej to!, nabývá zřejmě v této souvislosti zvláštní (a varovné) dimenze.

 

Stokrát nic umořilo osla – to nechť si Ryby pamatují, až zase v příštím týdnu jako už tolikrát odhadnou nereálně své možnosti a bezhlavě budou prosazovat vlastní zjevně nesprávný názor. To, že je chybný, bude přitom zřejmé nejen okolí, ale i jim: ovládněte svou paličatost. Přiznejte chybu. Je to těžké, ale dobře se vám to záhy vrátí. Jinak spolupracovníci, přátelé i blízcí (ano, rizikové jsou hlavně tyto tři skupiny) už definitivně ztratí důvěru ve vaši soudnost. Na taktickém ústupu Ryby vydělají, získají možnost přehodnotit svá stanoviska a modifikovaná je prosadit v pravý čas. Ten se jistě blíží. Až v pátek v podvečer vejde Měsíc do vašeho znamení, kousněte se do jazyka. Nejméně dva následující dny buďte raději menší, až budete nejmenší na celém světě. Nevystrkujte moc hlavu, nechcete-li přes ni dostat.

 

Všem bez rozdílu přejeme dobré a ještě lepší dny!

(Křestní jména hráčů o budoucnost jsme pro znesnadnění jejich skutečné identifikace změnili.)