Horoskopy od 16-04-2007 do 22-04-2007

 

Týdenní horoskopy

s výkladem karet z Věštírny „Měsíční Kočka“

Šestnáctý týden: 16. – 22. dubna.

Situace: V pátek přejde Slunce z Berana do Býka, i Merkur bude v Beranovi. Mars je v Rybách, Saturn ve Lvu se ve čtvrtek otočí do správného směru, Venuše bude v Blížencích, Neptun ve Vodnáři. Pluto ve Střelci stále couvá.

Kde se u karetní předpovědi shodují hvězdná znamení, pohlaví nebo věk, mohou předpověď ku svému užitku volně použít i další čtenáři.

  1. SKOPEC

Některým Beranům v nadcházejícím týdnu hrozí navzdory spíš letním teplotám nachlazení. Neměli by smrkání pod rozkvetlými hruškami podcenit, aby se rýma nezvrtla v zánět středního ucha. Už může pominout opatrnost, kterou hvězdy doporučovaly v druhé polovině týdne ve věcech a sférách osobních. Cit vám poví… Celý týden, ale zřejmě hlavně ve středu a ve čtvrtek budete mimořádně dobří v práci. Škoda, že si toho nikdo další nevšimne…

 

Pan Bruno (50/14), s nímž jsme se zatím setkali pouze jednou, se nám dnes představí prostřednictvím výběru ze všech dvaatřiceti karet. Vzhledem k tomu, že Brunova karta se nachází až v posledním řádku Země, jsou v řadě Ohně jen dvě karty: diagonální obrácený kluk a vertikálně černá osma. Poměrně od Bruna vzdálená je tedy Zvrhlost, spíš vzhledem k velké vzdálenosti od osobní karty vyhasínající. Též zde může být jako nějaká velmi odlehlá vzpomínka – snad něco z mládí. O tom ostatně svědčí i karta svobodomyslnosti a tedy rozporu s konvencemi. V řadě Vody diagonální karta patří Brunově manželce, buď mrtvé, rozvedené či odloučené. Ve vertikále je obrácená karta nasvědčující tomu, že samota je pro Bruna stav, který velmi těžko nese. Souvislosti nasvědčují, že žije sám, ale poměrně krátce. Řada Vzduchu obsahuje tři bezprostředně s osobní kartou svázané věštby – Částečný úspěch, Ztrátu a Omyl. Problém řady Země je v tom, že hned na třetí pozici (čteme samozřejmě zleva) se nachází karta Síly, která směrem k Brunovi vyzařuje Temnou stranou. Vedle ní je křížová dáma v pozici, hovořící o velmi mizerném charakteru. Pokud se tato karta týká bývalé manželky – a leccos tomu nasvědčuje – mělo by být její zmizení pro Bruna vlastně požehnáním. Proč tedy truchlí? Má nás holt Pánbůh všelijaké… S Brunem sousedí přímo karta Energie. Je pod vlivem Temné síly, ale není sebedestruktivní. Zprava k osobní kartě přiléhá Zklamání. V souvislosti s tím, co jsme se dozvěděli před čtrnácti dny, se vyjasňuje i Brunova přitažlivost pro ženy straně jedné i jeho momentální zdrženlivost vůči nim na druhé.

2. BÝK

Dnes přišel den, kdy se, milá Jolano (19/14), rozloučíme. Mrzí mne to a stejně věřím, že se neloučíme natrvalo. Upřímně řečeno, nemám o tebe vážnější obavy ani v situaci, kdy si již do života „nenecháš mluvit“ hvězdami či kartami. Mravní zásady, z nichž v životě vycházíte – schválně mluvím v množném čísle, protože tvůj stále pevnější kontakt s Varhaníkem je víc než zřejmý – jsou pevné. Pokus o vhled do tvé budoucnosti z karet vychází jako nevzrušivý, občas kalený drobnými rozpory s matkou, ale i zde se nepochybně situace zklidní. Karty poukazují na rozpor se sourozencem, což je o to podivnější, že o jeho přítomnosti jsme se dosud nic nedozvěděli. Nebude asi jinak, než že se jedná o sourozence tvého partnera, a o originální závislost, která mezi vámi třemi vzniká či teprve vznikne. V této souvislosti mluví karty o zkoušce. Bude tedy zřejmě pro tvůj život zátěží, která tě však může obohatit. Jedná se o nějaké postižení nebo jiný handicap? Karty pouze naznačují. Tvrdí, že přes četná protivenství vše zvládneš a tvůj (váš) život bude plný.

Býci by si nadále měli dávat pozor na klevetivý jazyk i na formu, kterou výtkám na partnerovu adresu, zřejmě oprávněným, dají. Na finanční problémy si stěžovat nebudete, i v práci či škole zřejmě dojdou ocenění. V souvislosti s působením Luny vaše milostné nápady nabudou na rafinovanosti. Ale pozor: pokud nebudete vnímat ze strany protějšku souhlas, netlačte na pilu a stáhněte se. Fyzické podněty nahraďte psychickými. Vás sice hezká slova plně neuspokojí, ale ve vztahu k protějšku jimi rozhodně nic nezkazíte. A v pátek za ně můžete dojít odměny!

3. BLÍŽENCI

Rozloučíme se i s Ditou (20/13). Věřím však, že ani v tomto případu ne definitivně. Natolik jsou totiž komplikace, které ji životem provázejí (a za něž si zpravidla popravdě může sama) pozoruhodné i pro další čtenáře, kteří se výrazně profilují na její odpůrce i fanoušky, že by její definitivní ztrátu ze svého zorného pole považovala Měsíční Kočka za nepopiratelnou ztrátu. Ať už tedy její směřování ve vztahu s Rohlíkem směřuje kterýmkoliv směrem, upřímně jí budeme držet palce, aby nepřineslo další zkoušku, protože především uplynulý rok byl pro ni dostatečně drsný a její horoucí srdce by mohlo pod ranami osudu okorat.

Měsíc v pátek a sobotu vstoupí do Blíženců. Ti mají blízko k plicím a průduškám. Dýcháte správně? Co radí jogíni? Čiňte tak nosem, zplna, a nos denně vyčistěte vlahou slanou vodou – tělo držte zpříma. Kdo dokáže skončit s kouřením, měl by přestat. Spousta lidí byla totiž překvapena tím, jak to bylo vlastně jednoduché, když už se opravdu rozhodli. A to si vesměs mysleli, že jsou slaboši. Je to dobrá zpráva: nejsme tak neschopní, jak si myslíme! Když alespoň jednou v týdnu zalezou Blíženci do pelechu před půlnocí, budou rozjímat a neusnou nad knihou ani u televizního programu, dobře udělají. Následující den bude pastelovější. Situace v práci nebo škole, která se pro některé z těchto zrozenců na sklonku pracovního týdne vyhrotila se normalizuje, nebo ustrne na mrtvém bodě. Rozhodně se nezhorší. Zbytečně však zatím na sebe neupozorňujte!

4. RAK

V úterý nás všechny čeká novoluní, ale především pro Raky by mohlo znamenat četné změny v rodinných vztazích, nikoliv nutně vždy pozitivní. Záležet bude do značné míry na tom, nakolik se dokážete stát jejich aktivními účastníky, jak vás zaskočí, a nebo zda se jimi necháte prostě vláčet. Poslední varianta je přirozeně nejhorší. Vyústit může do těžkých depresí. Ty se zase odrazí i v pracovní výkonnosti i tom, jak prudce klesne váš společenský status. Až se ve čtvrtek otočí na své pouti Saturn, začnou vám pravděpodobně i finanční nesnáze, které mohou mít dlouhodobější charakter. Souhra negativních vlivů překvapivě nebude mít zatím dopad na jejich milostný život.

 

Potřetí se setkáváme s Viki (16/14). Její jednotlivé dna by měly vypadat následovně: V pondělí nechť nepokouší štěstí, které jí pro daný den věru není dáno. Ať tedy v žádném směru neriskuje. Ani v úterý by příliš neměla vystrkovat hlavu, nechce-li po ní dostat. Nebezpečí hrozí především z vlastní rodiny. Středa: pokud latentní spor z předchozího dne vyhrotí – možná i nechtěně – spláče nad výdělkem. Terno by bylo hodit se marod. To by šlo? Šlo. Měsíční Kočka bude pracovat s variantou, že ano. Ve čtvrtek i pátek tedy zůstane doma. Pocit strachu, který ji opanuje, bude bezdůvodný, může ale také souviset se Saturnovou poutí. V sobotu může Viki dostat nečekanou zprávu, pravděpodobně telefonicky. Bude to dobrá zpráva. Týkat by se mohla srdeční oblasti… a nepůjde o zdravovědu. V neděli přijde smír na domácí frontě a zázračné uzdravení. Do dalšího týdne Viki vstoupí radostně. Karta Temné dámy se ani tentokrát fyzicky neobjevila, latentně je však osoba, kterou charakterizuje, přítomna v náznacích a souvislostech. Jejich význam je nejasný.

5. LEV

Pane Vladimíra (50/12), těším se z faktu, že se vám, jak píšete, dík varování Měsíční Kočky, podařilo připravit na další zlovolný tah Dámy v černém. Bylo by skutečně bláhové domnívat se, že temný plán, který ji s vaším bratrem svedl dohromady, jen tak lehko opustí. Počítejte navíc s tím, že jí podle karet jde více méně o princip: hrozně nerada totiž vyklízí bojiště poražena – a to ani v situaci, kdy už nemá co získat (v tomto směru jsem ji zřejmě podcenil). Teta, kterou jakoby seslalo nebe, se vám na druhou stranu začne zajídat. Mohlo někoho napadnout, že se jí u vás tak zalíbí? Vypadá to, jako by už nikdy nechtěla odejet. Trochu to zkomplikuje váš jinak podivuhodně se rýsující možný milostný život. Prastará teta nemůže samozřejmě tušit, že vás okouzlila dcera vaší první lásky…

 

Ti z Lvů, kteří z minulého týdne unikli jen s odřenou kůží, se mohou radovat, protože z počtu možných dalších karambolů, jež jim mohl ještě osud nachystat (a byl v tomto ohledu celkem dobře rozběhnutý), hvězdy slevily na pouhopouhý jeden. Odehraje se v oblasti hmotné a bude jím finanční operace – koupě, prodej výměna, ale také možná ztráta – které se většina z vás zřejmě nevyhne, která však zničující dopad na vás mít nebude. Společensky a na pracovišti zdáte se být příští týden spíš nenápadní. O to zajímavější by měl být vývoj v oblasti přímo erotické: musíte však být vytrvalí.

6. PANNA

Co slibují hvězdy Pannám? Některým nevalné zdravotní vyhlídky. Těm ostatním, pokud cítí možný problém, doporučují preventivní návštěvu specialisty. Ono bude možná dobré vědět, jak na tom jsme ještě před tím, než všechno podraží. A podraží? Ano, i když asi ne tak vražedně, jak nový Mengele (tak ho někteří s nadsázkou nazývají) slibuje. Pozor na příliš razantní vyjadřování v práci, ale také doma. Okolí bude ochotné z komárů k vaší škodě dělat velbloudy jedno ba i vícehrbé, novoluní totiž přináší mezi lidi nervozitu a podrážděnost, tak neprovokujte! Na sklonku týdne čekejte novou energii z moci Jovíše – užijte jí k užitku svému i svého protějšku s úspěchem v posteli.

Pan Jaroslav (60/13) by měl dobře naslouchat výstraze, kterou karty aktuálně přinášejí. Týká se nemoci a to nemoci nikoliv jeho, ale manželky. Nepřijde až tak zcela nečekaně, ale její náznaky Jaroslav, sebestředně zakoukaný do sebe a vlastních problémů (většinou zdánlivých a pokud nikoliv, tedy způsobených především vlastní zásluhou, jako ty s Ulrikou, které vlastně i manželčinu nemoc zprostředkovaně odstartovaly), nevnímal a nebo podceňoval. Uvědomí si tváří v tvář realitě svou závislost na ní. Bohužel hlavně s ohledem zase sám na sebe a pocit vlastního ohrožení, který z její choroby pro něj plyne. V tom se už asi nezmění. Každopádně ho daný stav natolik paralyzuje, že prošvihne nebo jinak zazdí důležitou pracovní záležitost, která ho mohla v rámci profese vrátit do hry.

7. VÁHY

Ajou (27/15) jsme se seznámili před týdnem. Během týdne se Měsíční Kočce podařilo analyzovat pravděpodobnou část předpovědi, vztahující se k místu s řekou – neřekou. Protože se z karet ukazuje, že řeka odsud sice teče, ale městem stricto neprotéká, logicky zde musí vznikat. Protože však posledně byla řeč o velkém městě, nemohlo jít o prameniště (ta jsou kdesi v horách), ale o soutok řek, které zde mění jméno. Ze všech náznaků zdá se být jasné, že onou řekou musí být Berounka. Ačkoliv tedy na základě dané úvahy víme, že Aja z Plzně pochází, vše nasvědčuje tomu, že zde nežije, ačkoliv vztah s rodištěm nepřetrhla. To může být proto, že je k němu vázána rodinným poutem, nebo prací. V daném případě zřejmě platí obé. Posledně karty rozkryly, že Aja má vážnou známost nebo žije v trvalém svazku a pečuje o dítě. Na nejasný vztah mezi ní a dítětem se zaměříme příště, jako ostatně i na jejího partnera a její (a možná i jeho) rodiče. Zřejmě totiž v tomto příběhu budou hrát významnou roli

Některé Váhy, hlavně ty zrozené v první dekádě znamení, čeká týden plný vášní. Ale vášeň jako plod nutnosti? Tak lze totiž v hvězdách číst až divokou nenasytnost některých manželek, která, nebude-li uhašena, může je vést k hledání naplnění jinde. Vybujelou obrazností trápení pánové zas mohou mimo dům ve snaze o její zkonejšení upadnout do průšvihu, který se potáhne devět měsíců. Koncem pracovního týdne dojde ke zklidnění, spíš však z vyčerpání, než z rozumu. Oheň v slabinách nehasne, jen skomírá…

8. ŠTÍR

Jistý problém – snad také v souvislosti s novoluním – přinesou Štírům peníze. Některým však jinak, než je obvyklé, tedy ne tím, že nejsou, ale naopak. Věc by se mohla týkat záhadného účetního přebytku, nečekaného (nebo i čekaného) dědictví, daru, nikoliv však výhry. Naopak, jakékoliv riskování v této oblasti přinese jen hořké plody. Na konci týdne važte slova a dobře promýšlejte činy. Nejednejte zbrkle, ale také se vyhněte nerozhodnosti a váhavosti. O víkendu se můžete setkat s kýmsi pro vaši budoucnost důležitým: v dobrém i špatném slova smyslu.

Před třemi týdny byl čtenářům i dalším účastníkům Hry o budoucnost představen pan Fuks (41/13). Bohužel stále Měsíční Kočce nepotvrdil její dosavadní analýzy a tak je předpověď necílená a tedy i víceznačná. Nová karta zpochybňuje posledně odhadnutou akademickou funkci, nicméně nevylučuje ji. Dále karetní řada v podstatě potvrzuje poslední závěr: mít úspěch nebo dělat kariéru je pro Fukse důležitější než rodina. Chybí mu však nejen podpora, ale také obdiv někoho blízkého. Paradoxně mu zřejmě pocit zneuznání dodává paličatou energii. Asi by spíš měl patřit k Býkům… Myslím, že i další čtenáři jsou zvědaví na význam oněch dvou ženských figur zdánlivě se o Fuksovu přízeň přetahujících. Ale nefackují ho ve skutečnosti společně a nerozdílně?

9. STŘELEC

Po zřejmě ne nejlepším víkendu mohou Střelci čekat jisté zklidnění dějů kolem sebe i v nich samých. A co víc, dík Měsíci i prohloubené vnímání. Znalci totiž tvrdí, že právě s poutí a cykly naší přirozené družice se zvyšuje příklon i tak řečených racionálních lidí k hermetice a esoterickým vědám. Jejich předpovídané cestování nemusí proto být reálné, ale astrální, a nejsou vyloučeny ani návštěvy záhrobní, které se většinou vyskytují spíš v čase rovnodennosti či slunovratu, případně o Dušičkách. Pokud se aktivita Střelců zcela nerozplyne v neplodném snění, Saturn neobyčejně zvýší pravděpodobnost, že výsledky aktivního přístupu budou vbrzku zralé a dobré. To se týká hlavně dějů pracovních a milostných.

Poslední, s kým se dnes rozloučíme, je slečna Iva (15/9). Ačkoliv sama si velmi nad službami Měsíční Kočky libovala a byla ochotna zaručit se za stoprocentní úspěšnost jejich předpovědí, my ve Věštírně máme na věc střízlivější pohled. Optikou patnáctileté zkušenosti vše nadpřirozené nebo jinak se vymykající všednímu rytmu musí být prostě správné. Zatímco dospělci přizpůsobují často sny realitě, ještě v pravém slova smyslu nezralí jedinci činí naopak: to co se stane, roubují na sny a vykládají podle nich. Iva byla s našimi předpovědmi šťastná. Měsíční Kočka již méně a přínos pro další čtenáře byl nejspíš blízký nule. Snad byl tedy alespoň občas zábavný. Ivě samozřejmě do dalšího života, nevedeného již neviditelnou rukou karet a hvězd, budeme držet palce.

 

10. KOZOROH

Pokračuje veskrze uspokojivý čas Kozorohů. A to jak po stránce pracovní, tak i hmotné. I mezi přáteli se těšíte oblibě. A ve sféře nejniternější? Hvězdy vám celý týden budou přát. Využijte proto vám tak nakloněných planetárních konjukcí. Ale žádný poklad se sám nevykopal. Nespoléhejte na osud, pomožte mu. A neflákejte to. Zapojte hmat, jazyk a fantazii. Nejen v pohádkách, ale i v milostné oblasti nezáleží na fyzických danostech: ať si je třeba čertík klidně malej, jen je-li šikovnej!

V jakém stavu se nachází paní Evelyna (36/9)? Spíš chmurném. Vliv nekončících problémů s drogově závislým synem v tom ovšem hraje pouze roli zprostředkovanou, ačkoliv řada otázek by, nebýt oné smutné skutečnosti, prostě ani nenastala. Jde o to, že se vedle společenského zpochybnění svého i manželova dostanete do tíživé finanční situace: Pro pověst matky, která nezvládla svou roli, nedosáhnete na místo, které by hmotný problém dokázalo řešit. Že se chvěje i dlouho zdánlivě neotřesitelné manželovo postavení je nabíledni. Kdosi může jeho oslabení využít ke konečnému vyřízení jakýchsi dávných účtů. Měli byste se teď vzájemně podržet. Vy ale zřejmě směřujete jinam. Řetěz destrukce, který kdysi začal u tolerování synových experimentů, může vést k rozvratu všeho. Vzpamatujte se. Seberte sílu! Člověk unese moc.

11. VODNÁŘ

Pokud si Vodnáři v následujícím týdnu nedají pozor, budou se zřejmě velmi významně míjet s realitou. Ve všem a v první řadě v hodnocení sama sebe. Z toho vyplývá všechno ostatní, tedy vztahy s okolím – v práci i škole, v rodině. Pozor na to, abyste neupadli do bludu i v lásce! Také problematické finanční vazby budou mnozí nebezpečně relativizovat. Když už na vás opravdu přijde (nebo spíš z uplynulého týdnu přetrvá) toto neodolatelné snění a budete mít tu možnost, oddejte se mu plně. I tak vypadá štěstí. Hlavně však nečiňte věci, jež by mohly mít účinky nevratné.

Bianka (15/13) má ráda zmrzlinu. Nic proti tomu, i když podle karet občas propadá na střídačku s žravostí a nepřekonatelnou chutí na sladké hysterickým záchvatům hubnutí. Tato nevyrovnanost je ale pro její věk vcelku normální. Jinak to může být případ podobný Ivě, s níž jsme se právě dnes rozloučili. Těžko je to však říkat hned z počátku. Možná nás překvapí. V dané chvíli může Měsíční Kočka s jistotou pouze říci, že karta následujícího týdne je pro Bianku dobrá: nese štěstí v lásce, jež se jí zdá být osudová. Po kolikáté již tento rok?… Je možné, že je někde v tvém okolí pouť? Vyprav se na ni. Starosti, které ti uštědřil právě odcházející týden a jež jsou zřejmě opravdu hodně komplikované, hoď aspoň o víkendu za hlavu!

12. RYBY

Paní Martě (51/10) aktuální karty radí připravit se na pokus o rázné vyřešení situace, která je čím dál tím méně podřimující sopkou. Tlak vzrůstá, erupce je neuniknutelná, otázkou pouze je, kdy k ní dojde, a to nelze přesně předpovědět. Pokud ovšem bude erupce alespoň částečně řízená – stále máte možnost zvolit její čas – můžete možné následky snad utlumit: Upevněte vazby s manželem. Zelenookou zřejmě v této fázi můžete z úvah vypustit, není nebezpečná tak, jako pokračování usmoleného vztahu s Opatrným. Prostě to rozetněte. Zbavte se ho. Pravděpodobně přijme takové řešení s úlevou. Kdyby totiž nebyl pan Opatrný tak zoufale opatrný, udělal by to už dávno. Klidně hoďte přes palubu i Cvičku. Postavíte-li se na stranu Ředitelky, překvapíte všechny. No co – už chápete, jaký je rozdíl mezi taktikou a strategií?

Ostatní Ryby již mohou klidně opustit úkryty v tůních a mezi kořeny. Svět jim přeje a je jim otevřen. Budete ve věcech milostných citliví a plni nevšední fantasie. Nedávejte však svým pudům průchod na veřejnosti. My ostatní jsem přece jen většinou víc či míň svázáni v pevných poutech konvencí a tak by mohlo dojít k vzrušeným scénám mnohdy vrcholícím škaredým mordobitím. Ryby se blýsknou i jinak, zvláště ty, které koncem týdne čekají společenské události, plesy nebo něco na ten způsob – budou teď a tady nezpochybnitelnými králi a královnami.

Klid a zdraví všem přátelům Věštírny (křestní jména hráčů o budoucnost byla pro znesnadnění jejich identifikace změněna)!