Býk

(20.04.-20.05.)

Hlavní znaky Býka jsou síla, odvaha a schopnost dobře využívat svoje znalosti a inteligenci. Jeho nejvýraznější vlastností je materialismus a v životě ho nejvíce pohání ambice a chuť stále něco vlastnit. Je velmi citlivý, skromný a spořivý. Většina býků má kladný vztah k umění, zvláště k muzice. Jejich přístup je nespěchat, ale pomalu, pečlivě a tvrdohlavě jít za svým vyznačeným cílem. Býk má v životě hodně štěstí, ale majetek téměř vždy získá těžkou prací. Nejvíce mu zlepší náladu, když ví, že je úspěšnější a majetnější než jeho okolí.

Má hodně půvabu, hodně se umívá a obecně je považován za velmi sympatického, zvláště díky své schopnosti dobrého navazování kontaktů. Protože mívá dobrý vkus, dosti dbá na svůj vzhled. Má rád dobré jídlo a s chutí jí. Negativní vlastností Býka bývají skrblictví, zlomyslost, despotismus a tvrdohlavost. Býk nikdy nepromíjí a vytrvale pronásleduje své nepřátele. Partnerské vztahy navazuje velmi jednoduše. Má rád dlouhé a pomalé milování a nemá rád při tom žádná omezení. Býk i když je sebevíce zamilován stále dokáže myslet na materiální stránku věci a proto dotaz „kolik máš na kontě“ není neobvyklý. V manželství je věrný a dům a rodina jsou pro něho to nejdůležitější.

Ačkoliv se mu občas objevují drobnější neduhy, tak obecně Býci mají velmi dobré zdraví. Pokud si vybírá práci nejvíce ho zajímá finanční ohodnocení. Je dobrým a spolehlivým zaměstnancem. Uspěje v profesi hudebníka, spisovatele, tanečníka, režiséra, ekonoma, účetního, pokladníka a stavitele.

Planeta : Venuše
Živel : Země
Roční období : Jaro
Přátelská znamení zvěrokruhu : Lev, Štír, Vodnář
Šťastná čísla : 6, 19
Kámen : Smaragd, podle Talmudu – Achát
Kov : Mosaz
Květina : Růže, Chrpa
Bylina : Měsíček lékařský
Strom : Smrk, Topol
Pták : Vrabec
Barva : Růžová
Tkanina : Džínovina

Zajímavé recepty pro Býka.

19 komentářů u „Býk

  1. kokso

    vetsinou to sedi ale rozhodne ne vsechno, na me spise veci nesedi. nerekl bych ze pro byky je tim spravnym obdobim jaro. byci jsou letni znameni a jaro ukoncoje rocni kolobeh a predstavuje smrt

  2. Markéta

    Negativní vlastností Býka bývají skrblictví, zlomyslost, despotismus a tvrdohlavost?!?! – tak to fakt nesedí. Moje máma je býk a zlomyslný skrblík rozhodně není. Rozdala by se….. a růžovou nesnáší :o)…. jinak štír a beran sedí super :o))

  3. Jaruš

    Miluju znamení býka. většinou nemám problém navázat kontakt. Negativní vlastnosti mám. Jsem skrblík. Zlomyslná jsem taky, protože mě to rozesmívá. Jaro je moje nejkrásnější období. Někomu připomíná smrt a mě zas život,.

  4. Pepinoo

    Dlouhé a pomalé milování opravdu sedí
    Zlomyslost, despotismus ne

  5. Lili

    Zlomyslná a skrblík? to nesedí..a ta růžová? tu přímo nesnáším. OK tvrdohlavá sem. NĚKDE píšou že jsou býci jsou melancholici a to taky nesedí. Ale tady to není:) Jinak Šupa 🙂

  6. Ria

    Je to dost vystizne,ale suhlasim s komentarmi predo mnou,nieco urcite nesedi.Dodala by som,ze byci miluju prirodu,dufam,ze suhlasia aj ostatny.Ako to myslite,ze priatelske znam.zverokruhu su lev,stir,vodnar?Ako priatelia ano,ale na partnersky vztah urcite nie!

  7. monika

    k býku ? tiež môžem povedať . Ja mám takú povahu, že ak mi niekto ublíži, ten pre mňa prestane xistovať, ale neprenasledujem ho. Nestojí mi za to. Nedokážem zaútočiť od chrbta, ako škorpión. Ten je zákerný. ja si vysvetlím hneď všetko, narovinu, a je kľud. A skrblictví ? Ten pojem nepoznám, ešte sa nestalo, aby som nepomohla niekomu, kto to potrebuje. Možno mám veľa zlých vlastností, ale lakomosť tá teda k nim nepatrí. Kto ma pozná, vie. Ružovú farbu tiež nemusím, najradšej mám modrú, oranžovú, zelenú a bielu. Ružová – brrrrrrrrr

  8. aaiisshhaa

    tak na me sedi snad vse:-)
    teda moc se mi nelibi ten vrabec-jinak je to jak kdys to psali podle me:-D:-D

  9. martule

    teda něco sedí perfektně,třeba,že majetek je získáván těžkou prací,má rád dobré jídlo,muziku,dlouhé milování,věrnost a že rodina a dum jsou nejduležitější.ale ružová barva?tu taky nemusím,mám ráda modrou.umím odpuštět a nepronásleduji nepřátele…

  10. Vera

    Skrblictví, zlomyslost, despotismus ve sve povaze nemam tvrdohlavost ano kdyz neco chci jdu si za tim.Pravda ze kdyz mi nekdo ublizi tak pro mne prestane existovat ale nepronasleduji ho proste mne prestane zajimat.Vrabce take nemusim spis se mi libi pav je krasne barevny vzneseny a perfektne se umi dvorit partnerce.Moje barvy jsou bila,modra,zelena ruzovou nesnasim.Miluji prirodu vitr ve vlasech jaro mne nabiji.Znameni vodnar mi hodne ublizilo tem se vyhybam.Lev je pro byka moc velky intrikar vyhybat!!!!!Jako partnera mam rybu a perfekt uz sme spolu 17 let a vse klape laska na prvni pohled.Stastne cislo pozoruji ve 3,13,23,atd.Mosaz mi smrdi.Dlouhé a pomalé milování take u mne sedí.Dite mam ve znameni strelece inteligentni a predevsim herec vzdy dokaze rozveselit perfektne si rozumime chapem navzajem sve vesele povahy a nezlobi byka vi kdy prestat.

  11. Anička

    Skrblictví, zlomyslost, despotismus! Jaro taky nemám moc ráda! Mám radši léto! A na peníze taky moc nejsem! Ale jinak s většinou souhlasím

  12. iffi

    Tak já tedy nesouhlasím s tím skrblismem a pronásledování nepřátel, to bych spíš přiřkla Lvovi a Štírovi. Štíry mám ráda, ale u Lvů mi vadí jejich povýšenost a Vodnáři jsou pro mě nezáživní. Růžová není má oblíbená, je to modrá, zelená, žlutá a bílá. Nejvíce si rozumím s Pannami. Tvrdohlavá jsem, když vím, že mám pravdu, ale to taky neženu do extrému. Ty negativní vlastnosti bych viděla v něčem úplně jiném a to v tom, že jsme my Býci tak dobrosrdeční až nás lidi zneužívají a my si to dost dlouhou dobu necháváme líbit, tohle nás ohrožuje a mnoho lidí nás pak má za hlupáky. My pro samou lásku k bližnímu a ochotu druhým pomáhat, nechceme připustit, že by se nám to vymstilo…později jsme už opatrnější.

  13. terezka

    cože???????? materialismus??? ach,…tak to teda newim růžová?? džínovina??? tak to taky nesedí 😀

  14. ren.ki

    že to nesedí,ale sedí a vše…úplně vše jsem z toho zažila a prožila…u něčeho zůstala a od něčeho upustila…skrblíci jsme jak v čem ,jen nám samým to nepřijde…lidé mají rádi jen slyšet dobré věci ale zamyslete se…opravdu jste nikdy nebyli negativní ,přesně tak ,jak se tu píše…:-)))Já myslím že ano…:-)))

Komentáře nejsou povoleny.