Kozoroh

 (22.12-19.01)
Osoba narozená ve znamení Kozoroha je největší realista. Má silnou vůli a veliké ambice. Je odolný na rány osudu. Projevuje velkou rozhodnost při realizaci sebou vybraných cílů. Snaží se neukazovat sebemenší náznak slabosti. Práci vykonává poctivě a pečlivě s velkou dávkou osobní disciplíny. Občas překvapuje své okolí originálními nápady. Velmi si váží svoji individualitu a samostatnost. Uctívá inteligenci a klidný přístup k životu. Neustále se vzdělává, aby získal lepší pozici pro kariérní postup. Má rád peníze. Mezi negativní vlastnosti Kozoroha patří zlomyslnost, konservatismus, přebujelá ambice a jistý chlad.

Většinou je dosti tichý a opatrný, ale pro své přátele je milý a přátelský. Bojí se rizika a improvizací. Občas mu chybí přizpůsobivost v nových a nečekaných situacích. Na vše nové potřebuje čas a klid. Své neúspěchy prožívá velmi silně. Často má zcela bezdůvodně komplexy. Nerad ukazuje své city a proto je považován za velmi uzavřeného člověka. Jestli v osobním životě narazí na správného partnera, tak dokáže milovat věrně a hluboce. Ve vztahu ho nejvíce zajímají city, fyzická stránka není pro Kozoroha až tak důležitá.

Většinou má dobré zdraví. Má veliký úspěch jako politik, spisovatel, teolog, archeolog, historik, advokát, pokladní, horník, zemědělec, asistent a laborant.

Planeta : Saturn
Živel : Země
Roční období : Zima
Přátelská znamení zvěrokruhu : Panna, Lev
Šťastná čísla : 3, 24
Kámen : Zirkon, podle Talmudu – Onyx
Kov : Olovo
Květina : Sněženka, Azalka
Bylina : Máta
Strom ; Buk, Jabloň
Pták : Sova
Barva : Tyrkysová
Tkanina : Plyš  

Zajímavé recepty pro Kozoroha.

11 komentářů u „Kozoroh

  1. michaela

    Četla sem si znamení svého přítele kozoroha a své znamení raka a opravdu mě překvapilo jak moc to sedí .

  2. olív

    na mě kozoroha váš popis sedí tak z poloviny,myslím si ale ,že každý člověk narozen v jakémkoliv znamení je jeho osobnost dost ovlivněna v jakém ascendentu se nachází..

  3. Petr

    Jsem narozen 28.12. a Váš horoskop sedí zrovna na mě. Je fakt,že ne na každého Kozoroha sedí tento horoskop. Můj syn (nevlastní) je narozen 16.01. a řekl bych,že je tak na půl Kozoroh…..

  4. Katy

    tak to fakt sedí…. nechci si to přiznat, ale je to fakt když se tak zamyslím i s toho co se o mě říká… uplně já….

  5. nikolkA

    pane jo..to neni možný eště žádnej horoskop ke mě nepasoval…tehle mě přesně vystihuje..!!

  6. Harvey

    Popravdě, nejsem si jist zda něčemu mezi zemí a nebem věřit, ale musím se přiznat, že to sedlo jako hrnec na p*del. Až mě z toho zamrazilo 🙂
    Tak se asi začnu ptát hvězd, aby se taky dařilo….

  7. Markéta

    No.. jsem kozoroh a první odstavec na mě sedí tak z 20% , ale druhý tak z 90%. Každopádně, nemůže to na všechny kozorohy sedět 100%, to bychom byli potom všichni stejní a bylo by jen 12 typů lidí 🙂

  8. Tery

    Ja jsem narozena 6.1. 1985 s ascendentem ve vahach, tak tohle na me sedi jen trochu, spis sem lina vaha nez ambiciozni, ja osobne nemam rada nudu a konzervatismus, zas tak tvrda a chladna nejsem, rada se smeju

Komentáře nejsou povoleny.