Beran

(21.03.-19.04.)

Beranův život je plný boje a změn. Miluje riziko a nebezpečí. Nesnáší různá omezení a touží vždy po co největší svobodě. Bývá bojovný a agresivní. Jeho život je boj a rád má kolem sebe neustálý chaos. Sní o moci a vyznamenáních a často se mu to daří dosáhnout. Nerad poslouchá příkazy, nejraději je sám vydává. Je to pro něj dosti jednoduché neboť je dosti výřečný. Lidé ve znamení Berana jsou silní individualisté. Věří ve své schopnosti a možnosti a stále hledí dopředu. Beran nemá komplexy a zábrany, často šokuje svým chováním okolí. V momentech ohrožení mívá štěstí a úspěch.

Beranův charakter je dosti náročný. Občas mívá sklony k zlomyslnosti, netoleranci a podvádění. Ve své cestě za vysněným cílem často se nechová poctivě. Pozitivní vlastností Berana je dobrý smysl pro humor a optimismus. Patří k lidem přesným a pečlivým. Má rád přírodu a zvířata. Rád cestuje a s oblibou získává nové zkušenosti a experimentuje. Se svým obrovským temperamentem téměř nezná žádná tabu při milování. Jako milenec bývá věrný, ale občas má sklony k romantickým příhodám.

Beranovi dlouho vydrží dobré zdraví. Pokud vybírá profesi, tak určitě uspěje jako voják, politik, ředitel, obchodník, řidič a kuchař. V mnoha oborech má velikou šanci dosáhnout úspěchu.

Planeta : Mars
Živel : Oheň
Roční období : Jaro
Přátelská znamení zvěrokruhu : Blíženci, Lev, Střelec, Vodnář
Šťástné číslo : 7, 19
Kámen : Rubín, podle Talmudu Ametyst
Kov : Železo
Květina : Mák, Pelargonie
Bylina : Pampeliška, Vavřín (Bobkový list)
Strom : Dub, Javor
Pták : Vlaštovka
Barva : Červená
Tkanina : Vlna

Zajímavé recepty pro Berana

27 komentářů u „Beran

  1. týna

    ahoj,je to hustý jsem beran a úplně všechno co tady je na mě sedí fakt hustý…..je to asi 14 charakteristika kterou čtu o beranech a všechny sedí.

  2. Nikola Ballova

    ja si myslim ze to co tady pisou že je na tom trochu pravdy a taky lži je tam že berani jsou odvažní a ja se tda jako bojim!!! né všeho ale tan strach tam je!!!! takže když už tak by měli psat pravdu nééé????????

  3. Lyw

    Jak bych to jen rekla. Berana nikdy nespoutate. Je to clovek, ktery si za kazdych okolnosti bude delat co chce a kdy chce. Co jsem tak zazila, dokaze vasnive milovat a pro sveho partnera snese modry z nebe, ale nikdy se neprenese prez krivdu. Nikdy v nem nezustava zloba a na spatnou zkusenost se snazi spise zapomenout. Naopak si casto neuvedomi, ze on sam neco provedl. On je prece on a nic se nestalo. Dobre na nej sedi prislovi ze „jinemu trisku v oku vidis, ale kladu ve svem vlastnim ne“. Nez by beran snasel utrapy a citil se nestasten, tak radsi utece. Je to clovek s neuveritelnym rozhledem a ma uzasne ambice

  4. Nell

    hojík….Není beran jako beran,že?Skoro všude se o nás píše to samé a proč?
    No asi měli tu čest chicht žít po našem boku.
    Ale i když jsem beran a to co píši sedne tak na 80% znám jiné berany,na které to moc nesedne.Vždy se vybere jen ta vlastnost,která je daná.
    Ale život berana není moc jednoduchý že?A sama za sebe mohu říci,že je těžké žít po mém boku(já sama bych před sebou utekla hi hi).
    Takže beránci hodně štěstíčka a pevné nervy!!!

  5. beran

    jednou jsem četla že bývají výjímky a já jsem ta vyjímka o který tady nepíšou.sedí na mě akorát že nesnášim omezování.nebezpečí nemám ráda, moc výřečná taky nejsem,spíš tichá a když někomu řeknu že jsem beran tak se každý diví:-D Tak nevím

  6. niky

    no hodně věcí asi i sedí a nejvíc asi ta svoboda,kterou my beránci opravdu k životu potřebujeme,ale nesnáším výrok,že chodíme hlavou proti zdi což je hodně používané pro naše znamení a jelikož je mi už přes třicítku můžu říct,ze tvrdohlavost asi opravdu patří k našim nectnostem,ale nerada to přiznávám 🙁 a pravdou je že žít po našem boku není rozhodně vždy procházka růžovým sadem….

  7. Valinka

    Jo ale pozor, hodně lidí má tendenci při čtení charakteristiky svého znamení si přidávat vlastnosti které ani nemá. Hlavně my berani na to často trpíme nebo takový opravdu jsme ? A taky vás dost ovlivňuje kromě jiného i ascendent…

  8. Janka

    Jéjej to sedí a vůbec se za takové vlastnosti nestydím. Mám zkušenost, že mě okolí často obdivuje, ale kluci se mě trošku bojí. A proto mě oslovují spíše silné osobnosti.

  9. Iwí:)

    Zdarec lidičky:)
    Tak řekla bych,že to na mě tak jako že i sedí…Až teda na pár vlastností ne. Ale je to hezky výstižný….
    Až teda na to,jak je tam to Planeta,Živel…a tak…Tak třeba u barvy-červená_ nesnáším!!!Nesluší mi….nic..hrůza,nemám jí prostě ráda:)

  10. Petra

    Zastávám stejný názor, že není beran, jako beran.
    S touto větou „Občas mívá sklony k zlomyslnosti, netoleranci a podvádění“
    naprosto nesouhlasím!!!

  11. *pinGGirll*

    Noo já teda nevim .. je pravda, že není beran jako beran .. ale je mě tady tak půlka .. s některým údaji se shoduji a s některými přesně naopak, vůbec .. ať si každej myslí co chce .. 🙂 ale každý beran je jedinečný 🙂

  12. Já....xDD

    Takže, většina vlastností na mě sedí, až na určité vyjímky. Rozhodně bych neřekla, že jsem zlomyslná, na jednu stranu se dokážu vzteky zhroutit, a na tu druhou nejsem schopná ublížit ani mouše, chci říct, moje výbuchy agrese si většinou nechám po nehezké scénce nakonec sežrat sama v sobě….když mám svojí pravdu, dokážu se za ní hádat třeba několik hodin v kuse, dokavad jí nedokážu vám, a nesnášim neupřímnost, a nejvíce, když je naprosto očividní. Co se týče tech komplexů, že bych jimy netrpěla se rozhodně říci nedá, ale to už je asi otázka minulosti, akorát si myslim, že, když už si beran komplex vybuduje, jen těžko se ho zbavuje, a dost ho to v životě ovlivnuje, já si například snad sama sebou jistá nebudu nikdy, a to nejen kvůli komplexům….. Beran musí být přece za každou cenu nejlepší. :))

    Jo, ještě něco, naprosto mě zaujal komentář od Lyw….dlouho jsem nečetla něco výstižnějšího,to jsem celá já….:)

  13. čarodějka

    konečně někdo napsal pravdu o Beráncích.Tak to se chovám a jsem taková .

  14. Paige

    Ahoj,chtěla jsem jen dodat že o beranech se tu píše že mají sklony ke zlomyslnosi…Já jsem beran a nikdy bych neudělala nic zlého nebo zlomyslného…a to že jsou odvážní taky o mě není docela pravda.Jinak se dají najít i věci který sedí i když je jich málo,velice málo oproti tomu co se tu píše o beranech.

Komentáře nejsou povoleny.