Horoskop na rok 2012

Horoskop na rok 2012
připravuje věštírna Měsíční kočka

Horoskop na nadcházející (či jestli to čtete později již probíhající) nový rok 2012 naznačuje velké změny na celém světě, možná to je ten náznak, který nám dává končící se kalendář Mayů. Jenže on jen říká, že něco se končí, ne že se končí vše, v přírodě a vesmíru tak už je, vždy je nějaký konec, po kterém ale přichází další začátek *.  V příštím roce se objeví nějaký nový vojenský konflikt a zase nejpravděpodobnějším místem napětí je Asie – zde ale může jít také netradičně o střední region, který je trochu mimo pozornost médií, jenž se většinou zaměřují pouze na Čínu, Korejský poloostrov nebo samozřejmě hlavně Blízký východ.  I když je také velké riziko výbuchu nějakých problematických sporů v Africe, zvláště všechny místa kolem rovníku, a to jak nad, tak pod ním, jsou nyní nejvíce ohrožena výbuchem nepříliš z našeho hlediska pochopitelných sporů a nepřátelství. Sice nečekejme nějakou velkou globální ekonomickou změnu na plus, ale nejpravděpodobněji všechny ty nyní velmi oblíbené extrémně katastrofické scénáře se nevyplní – pouze za předpokladu že zvítězí naprostá pasivita a převládne pocit, že neřešení je řešení, v takovém případě dojde ke krachu. Vše ale naznačuje, že rozhodující kruhy budou tlačeny k hledání nových a výrazně lepších rozhodnutí. Průšvihy budou, ale důsledky těch průšvihů budou výrazně nižší, než předpovídají škarohlídi. Věštba naznačuje, že by mělo dojít k několika pravděpodobně přírodním katastrofám, nebo katastrofám co hodně ovlivní okolní přírodu v okolí místa událostí. Dopad těchto událostí bude celosvětový, přinejmenším ze společenského hlediska.

Prognóza na rok 2012 pro Českou republiku také není příliš optimistická. Na domácí scéně i přes mnohé spektakulární hádky, spory atd. stále budou stejní lidé se stejným charakterem. A pokud se objeví někdo nový, pozor, loutka, hledejte za ním či ní loutkáře a vše vám pak bude naprosto jasné. Mezi mocnými změnu charakteru a přístupu nehledejte, půjde jim pouze o vlastní vlivy, stejně jako to bylo v minulosti. Na osvícení, či opravdu nezištný přístup si bohužel budeme muset ještě delší dobu počkat. Ekonomicky by se měla situace držet někde na dnešní úrovni, možná s mírným zhoršením. Rozhodně ale k nějakému drastickému propadu nedojde (nezávisle na světových událostech příští rok budeme spíše patřit k stabilnějším zemím v Evropě), na život budou mít nepříznivý vliv jen ty všechny vyšší ceny a s nimi spojené drahé nákupy a samozřejmě také zdražené živobytí. Rodiny s nízkými či nestabilními (například výpadek jednoho platu z důvodu těhotenství) příjmy by si měly velmi přísně hlídat výdaje a pokud možno úplně odmítat jakékoliv zadlužování. Hrozí výrazné výkyvy v kurzu měny, přesněji výkyvy koruny vůči nejdůležitějším světovým měnám. Pro investice se nepříliš doporučuje zlato jako investici ale pouze jako případné odložení peněz někam jinam než obvykle, dlouhodobě již na zlatě nevyděláte. Výhled do budoucna naznačuje, že je dobrý čas pro všechny možné odvážné a hlavně originální spekulace. Drobnější podnikání by na tom mělo být velmi zajímavé, u velkých firem situace může být problematičtější. V obou případech hodně záleží na kreativitě, nový nápad je kdykoliv pro kohokoliv zdarma nalezená zlatá žíla. Menší firmy by mohly čerpat z osobnějšího přístupu a také větší přizpůsobivosti přáním konkrétního zákazníka, je nutno jen být co nejvíce osobní. Překvapivě lidé by se mohli začít v roce 2012 trošku více usmívat a to přirozeně bez křeče. Vše nejlepší a hodně štěstí.

* porovnejte si to například s touto informací o roce 2012 a kalendáři Mayů, z hlediska informací vědců, co v prosinci roku 2011 přinesl Idnes (výše uvedený text byl sestavován v říjnu, čili o půl druhého měsíce dříve než přišel článek Mladé fronty)

Horoskop na rok 2012 online pro jednotlivá znamení zvěrokruhu

Beran Býk Blíženci Rak Lev Panna Váhy Štír Střelec Kozoroh Vodnář Ryby